Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zaman atlaması sonrası gördüğümüz korsanlar, korsan dünyasının zirveleri sayılır. H.haki görmemiz normaldir. En güçlüler bir yere toplanmış ve bizimkiler de o mekana dalmış durumda. Şaşırmamak lazım h.haki çıkmasına.
Pedro'nun yaşdığını öğrendiğinde ne yazacan çok merak ediyorum :oleyo2:
 
Hoş karşılamam ama yazdıklarımla alakasını çözemedim. :D
Çözmediysen niye sırıtıyon la :ehe:

Kral haki, Oda'nın gazını vereyim dediği kişilerde çıkmaya başladı diyorum. Mesela Kata daha önce kullansa bunu söylemezdim ama bu bölüm için konuşursak epiklik kat sayısını arttırmak için bastım gitti demiş gibi duruyor :bilmem:
 
Çözmediysen niye sırıtıyon la :ehe:

Kral haki, Oda'nın gazını vereyim dediği kişilerde çıkmaya başladı diyorum. Mesela Kata daha önce kullansa bunu söylemezdim ama bu bölüm için konuşursak epiklik kat sayısını arttırmak için bastım gitti demiş gibi duruyor :bilmem:
":S" yazdım sanıyordum. :S

Olabilir. Ben böyle bir şey beklemiyordum Marco'da görmediğim için ama olmuş işte.
 
Valla ben şahsım adına bir amiralin ciddi ve teke tek savaşta ortalıkta muazzam bir güç ve performans bırakacağını düşünüyorum.

Ki Katakuri felan o lige giremez.

Bu şahsi görüşüm , belki Ryokugyu bunu gösterecek .

Böğürerek dövüşen Sakazuki canlanır kafamda o güç varya akıllara zarar.
0:58
 
Anlıyorum seni Allah kolaylık versin :D

Benim amiral yonkou için bir denklemim var dur onu atayım yorumunu merak ediyorum :oleyo2:

Yonkou = 10x
Amiral = 7x
Sağ kol = 4x

4 amiral bir araya geldiğinde 28x bir savaş gücü çıkarıyorlar ortaya diyelim. Denizciler 1 yonkoudan korkmuyor durum bu iken fakat iki yonkounun bir araya gelmesi(Shanks-WB) karşısında nasıl tepki verdiklerini hatırlayalım.
Bunun sebebi 2 yonkou + 2 sağ kol ortaya 28x bir savaş gücü çıkarır ki bu durumda kaybetme ya da kazanma şansları eşit.

Bana göre aşağı yukarı böyle olmalı çünkü amiraller(filo amirali dahil) bir arada takılıyor. Yonkoular ise 4 farklı kutup bir araya gelme ihtimalleri milyonda 1 belkide. Bu doğrultuda amiral = yonkou olsa Denizciler korsan bırakmazdı ortada diye düşünüyorum ben naçizane fikrim budur:sapkali:
Direk böyle sayılar verilmesine karşıyım. Çünkü o zaman her karakteri bireysel olarak değerlendirmekten çıkıyoruz. Ben o yüzden bir küme şeklinde alıyorum. İlk klasman yonkou klasmanı. İkinci klasman amiraller klasmanı ki sağ kolları oraya alıyorum. Bu klasmanın peşinde yonkouların sağ koldan sonra gelen ilk 3-4 adamı. Burada şunu belirtiyorum. İki kişi aynı klasmanda diye onalrın kapışması berabere bitecek diye bişey yok. Örnek Akainu vs Aokiji. Beraberede bitebilir kazanabilirlerde kaybedebilirler de o somut olaya göre değişir. Birde bu seviyelerinde ufak farkları belirleyen kademeleri olduğunu düşünüyorum. Mesela amiral seviyesinin zirve noktası filo amiralliğidir. Ama bu değil ki aşağı kademedeki kişiler onu yenemez çünkü dediğim gibi çok ufak fark var ve karakteristik özelliklere göre kaybedebilir mesela. Yani seviyeleri belirlemekle kalmıyor bu seviyenin alt ve üst tabanını da belirliyorum diyebilirim. Mesela Karasakal şu an amiral seviyesinden yonkou seviyesine geçiş aşamasında ve seri ilerledikçe o tam yonkou gücü oturacak gücü zirve yapacaktır. Benim kafamdaki bu sistemle hem seviyeler elastik bir özellik kazanıyor hem de karakterleri bireysel olarak da değerlendirebiliyorsun kısacası. Mesela yonkou seviyesinin zirvesi Beyazsakal baz olarak alınabilir. Çünkü seride onun yeri ayrı. Amiral klasmanında amiraller, sağ kollar, Mihawk gibi adamlar. Buradaki zirve noktam olan filo amirali seviyesinde Akainu ve Aokiji var bence. Kısaca böyle kafana takılan anlamadığın yer varsa daha da açabilirim.

EDİT: Kümelerin kesiştiği yer varsa oralarda geçiş aşamasıdır.
 
Ulan gorende Robini tüm herkesin güç seviyesini yalayıp yutmuş sanır.Robinin lafı üzerinden güç çıkarımı yapılıyor saka gibi.

Gören de Luffyler Amirallere bir sey yaoabilmişte yonkou çok başka hiç bir şey yapamazlar dediğini sanacak.En son Aokiji yerdeki karıncaları ezmemeye çalışan adam gibi davranarak tekliyordu tayfayı.Daha ne kadar ileri gidebileceğinizi merak ediyorum cidden.
 
Katakuri'yi ilk çıktığından beri severim ancak açık söylemek gerekirse amiral etmez. Çünkü o öldürücü meyvelerden yok. Kata Luffy'e zibilyon tane yumruk attı. O yumruklar magma olsaydı işin rengi değişirdi. Meyve hariç diğer yönlerden sağ kollar amiraller ile hemen hemen denk giderler. Hatta bir özellikte amirallerden daha üstün şu ana kadar gördüğümüz her iki sağ kol. Kata k.hakide, Marco da savunmada daha iyi. Ancak bitirici meyve yok işte.

Aynı ilişkinin tersi de yonkoularla amiraller arasında var. Yonkoular bitirici meyve hariç bir çok yönden amirallerden üstün.

Gelelim h.haki meselesine.. Serinin başından beri tüm korsanlar aynı rotayı izleyerek döndüren dağdan Grand Line'a giriş yapıyor. Sonra log pose'larını takip ederek ilerliyorlar. Bunlardan çok az bir kısmı Shabondy'e kadar gelebiliyor. Buraya kadar gelen karakterler korkutucu güçte görülüyor. Ancak bu adamlar devam edip Yeni Dünya'ya giriş yapınca hemen hepsi şamar oğlanına dönüyor. Neden? Burada yonkou denen adamlar ve oluşumları var. Yani eleme usulü ile elene elene gelen elit korsanlar bile bir yerde tıkanıyor. Çünkü artık burası şampiyonlar ligi yarı finali. Hep zayıflar elendi geriye güçlüler kaldı. Bu saatten sonra bir çok kişide h.haki çıkması normaldir. Milyonda bir ihtimali düşünürsek bizim dünyamıza göre 7000 kişi yapar. O adamlar burada olmayacak da nerede olacak? Kata en güçlü 10 korsandan biridir. H.hakisi olması çok doğal.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık