Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Roronoa Zoro vs. En Kötü Nesil Korsanları

Zoro, en kötü nesil korsanlarından hangilerini yenebilir?


  • Kullanılan toplam oy
    155
  • Anket kapatılmış .
Bana Oda onu da ayırmış gibi geliyor sanki. Nasıl desem bilmiyorum da Oda marineford'da WB'nin adamı diyip hemen sonrasında la bu adam WB'nin sağ kolu efsanevi korsan dur hakkını verelim, vermeyi unuttuk gibi çark etmiş gibi geliyor. Marineford bittikten sonra Marco çok farklı anlatılmaya başlandı çünkü.
Sonra da BB'ye ezdirdi ama. Marco'nun tek özelliği bizimkilere yardım etmesi olur. Onun dışında kaptan-sağ kol ilişkisi içinde baktığımızda bir farkını göremiyorum. Beyazsakal tayfasındaki bu farklı isim Ace'ydi. O da sağ kol değildi zaten.
 
Urouge, Luffy, Law ve Kid'i alamaz. Gerçi Law ve urouge ile vs atsa da kesin bir sonuç söyleyemiyorum ama çok az bir farkla önde gibiler.
 
Not: Söylediğim iğneleyici değil ironikti. Hiciv, sarkazm ve ironi arasındaki farkı ah bi öğrenebilsek. Biz bir birini tanımayan iki yabancıyız, bana saygı duymak zorunda değilsin, lakin saygılı davransak güzel olur. Şimdi gelelim yazdığıma, ironi çok güçlü bir eleştiri tetikleyicisidir, saygısızca görmek eleştirel söz sanatına nasıl baktığını, tartışma kültüründe ne kadar olgun olduğunu gösterir sadece. Cevap almak istemiyorsan da yazma güzel kardeşim, öyle yazıp da kaçak oynamak yok, dönsün polemiğe, tartışmaya girmiyor muyuz biz bu siteye?

Zoro şu anda alır, elbet final döneminde bir çok kişiden daha güçlü konumda olacaktır, o zaman da alıyor olacaktır. Belki Kaido'yu KK olduğunda birebir durumda alacaktır da. KK olmak bu evren üzerinde herkesten güçlü olduğu anlamına gelir, eğer ki WB "Roger'la dövüşüp canlı kalan tek adam" diye övülüp, onun ölümümnün ardından dünyanın en güçlü adamı ilan ediliyorsa güç tabii ki de en güçlü etmendir. Coğrafi bilgi, kader... tabii ki de Mugiwaralar'ı ileri taşıyan etmenlerdir, lakin bu gücün en önemli etken olduğu gerçeğini değiştirmez. (Bak burası hiciv)

Zoro diğer Supernovalar'ın sağ kollarından sadece güçlü gözükmüyor, öyle de. Hiçbir zaman Supernova kaptanlarının güçleri ortalama seviyede olmadı, bu tamamen senin yarattığın bir histeri. Diğer supernovaların hiçbiri, hiçbir zaman Luffyler'in dengi veyahut rakip görebilecekleri adamlar olmadı, olmayacaklar da. Kaido'yu bilmem ama Zoro'nun seri sonunda Kata'yı yenecek seviyeye gelecektir.

Ha tabii bir konuda katılıyorum, yemek masasında Luffy ile Bonney sağlam kapışır 10/10 (Bak burası da sarkazm)

İroniyi öğretmemi ister misin?
Çok isterim cunku muazzam bir bilgi birikimine sahipsin gordugum kadariyla.

Ironide bulunmadigini soyleyen her hangi bir sozum oldugunu zannetmiyorum. Kaldi ki igneleme de yaptigin gercegini degistirecek bir etmen degil bu. Neyin ne olduğunu ikimiz de biliyoruz.

Konuya gelirsek,

Zoro şu anda sana göre alıyor işte. Zoro aynı zamanda şu anda bana göre alamıyor. Olay tamamen bundan ibaret. Ortada salt bir gerçek yok. Böyle bir fact varmış gibi durumu lanse ettirmene de gerek yok. Kaido, BM gibi karakterlerin daha üst bir kademesi olduğunu düşünmüyorum, yani Roger bu saydiklarimizdan belki bir tik ust seviye konumundaydi. Belli bir denge var ve bu dengeyi sadece güç oluşturmuyor diyorum ben. Roger bire birde yenebiliyorsa BM'yi, bir diğer durumda BM yenebilir.

Anlayabilmen açısından örneklendirecek olursam birbirine üç aşağı beş yukarı eşit olan spor takimlarinin surekli birbirleriyle yaptigi maclarda birbirlerini yenmesi diyebiliriz. Bir zaman gelir biri digerinden cok ustun gozukur ve daha baskin olur ama bir diger zaman araliginda yenilen guclu takim yenen durumuna gecebilir.

KK olmak herkesten guclu anlamina gelmiyor diye dusundugumden bu tartismayi yapiyoruz zaten. Guc buyuk bir etmen ama en guclu olan Kk olacak diye bir durum yok bu evren. Bir cok kistas var ki Mug1wara’lar bu diger kistaslarda da cok iyiler. Bu durumu da orneklendireyim anlayabilmen icin;

Mihawk’in MF savasinda “denizlerdeki en buyuk guc” olarak tanimladigi bir durum vardi ve bu tanim fiziksel gucten ziyade dogal bir lider olusuyla alakaliydi.

Supernova kaptanlari ortalama bir guce sahip degil. Ortalama olarak birbirlerine yakin bir guc durumu mevcut oldugu kanaatini tasiyorum. Her biri Log Pose’larini Grand Line’in son adasina kadar takip edebilmis ve gelmeyi basarabilmis kaptanlar. Genel olarak evrende kaptanlar ve sag kollari arasinda belirgin bir fark var. Cok buyuk ornekleri mevcut. Burada “genel” dememin sebeplerinden ikisi Zoro ve Killer. Cunku bu iki karakter diger sag kollara nazaran kaptanlarindan cok da gucsuz olmayabilir. Ben bu noktada belirgin bir guc farkinin oldugunu dusunenlerdenim.

Ikimiz de ongorulerde bulunuyoruz. Birimiz hakli bir digerimiz haksiz degil. Koyu olarak yazman cok hosuma gitti, daha iyi olacagini dusunuyorum devam etmelisin.
 
Killer, Bonney ve Begeyi yenme ihtimali yüksek.
Drake, Hawkins ve Apooya karşı kazanması çok zor gibi geliyor.
Luffy, Kidd ve Oruça karşı eğilir, yere kapanır yine.
 
Çok isterim cunku muazzam bir bilgi birikimine sahipsin gordugum kadariyla.

Ironide bulunmadigini soyleyen her hangi bir sozum oldugunu zannetmiyorum. Kaldi ki igneleme de yaptigin gercegini degistirecek bir etmen degil bu. Neyin ne olduğunu ikimiz de biliyoruz.

Konuya gelirsek,

Zoro şu anda sana göre alıyor işte. Zoro aynı zamanda şu anda bana göre alamıyor. Olay tamamen bundan ibaret. Ortada salt bir gerçek yok. Böyle bir fact varmış gibi durumu lanse ettirmene de gerek yok. Kaido, BM gibi karakterlerin daha üst bir kademesi olduğunu düşünmüyorum, yani Roger bu saydiklarimizdan belki bir tik ust seviye konumundaydi. Belli bir denge var ve bu dengeyi sadece güç oluşturmuyor diyorum ben. Roger bire birde yenebiliyorsa BM'yi, bir diğer durumda BM yenebilir.(1)

Anlayabilmen açısından örneklendirecek olursam birbirine üç aşağı beş yukarı eşit olan spor takimlarinin surekli birbirleriyle yaptigi maclarda birbirlerini yenmesi diyebiliriz. Bir zaman gelir biri digerinden cok ustun gozukur ve daha baskin olur ama bir diger zaman araliginda yenilen guclu takim yenen durumuna gecebilir.(2')

KK olmak herkesten guclu anlamina gelmiyor diye dusundugumden bu tartismayi yapiyoruz zaten. Guc buyuk bir etmen ama en guclu olan Kk olacak diye bir durum yok bu evren. Bir cok kistas var ki Mug1wara’lar bu diger kistaslarda da cok iyiler. Bu durumu da orneklendireyim anlayabilmen icin;

Mihawk’in MF savasinda “denizlerdeki en buyuk guc” olarak tanimladigi bir durum vardi ve bu tanim fiziksel gucten ziyade dogal bir lider olusuyla alakaliydi.(3)

Supernova kaptanlari ortalama bir guce sahip degil. Ortalama olarak birbirlerine yakin bir guc durumu mevcut oldugu kanaatini tasiyorum.(2'') Her biri Log Pose’larini Grand Line’in son adasina kaae takip edebilmis ve gelmeyi basarabilmis kaptanlar. Genel olarak evrende kaptanlar ve sag kollari arasinda belirgin bir fark var. Cok buyuk ornekleri mevcut. Burada “genel” dememin sebeplerinden ikisi Zoro ve Killer. Cunku bu iki karakter diger sag kollara nazaran kaptanlarindan cok da gucsuz olmayabilir. Ben bu noktada belirgin bir guc farkinin oldugunu dusunenlerdenim.

Ikimiz de ongorulerde bulunuyoruz. Birimiz hakli bir digerimiz haksiz degil. Koyu olarak yazman cok hosuma gitti, daha iyi olacagini dusunuyorum devam etmelisin.
(1) Benim herhangi bir şeyi farklı şekilde lanse ettiğim yok, parantez içinde hiciv yaptığımı söylemedim mi? Direkt senin yazma biçimini taklit ettim, eğer kendi hitabet tarzına "lanse etmek" diyorsan, otur bir düşün derim :D Hatta buyur, iki sayfa önceye dönmene gerek yok tırnak içine atayım "(Zoro şu anda alamaz.)"

(2) Bana hangi evrende Teach ile Bonney/Bege/ Apoo'nun üç aşağı beş yukarı aynı güçlerde olduğunu anlatabilir misin? Halen anlayabilmiş değilim. Belki üçüncü bir parantez açarsan anlayabilirim.

(3) Bellemere ile WB'nin arasındaki en büyük fark ne? Güç. Denizlerde WB'ye saygı duyulurken, Bellemere bir balıkadam iti tarafından öldürülüyor.
 
Bazı isimleri hiç görmedik. Kim Oruç Reis'den 4. Komutanı indirmesini bekliyordu?(Aydın sen hariç.) Kimse. Peki Luffy için daha 3.Komutan seviyesinde bile değil diyenler nasıl Zoro'yu Oruç'un önüne koyuyorlar? :D Beklemek lazım. Böyle sürpriz yapabilir bazı karakterler. Oruç şu an Zoro'dan önde. Zoro Pica'yı yenmek için o kadar uğraşırken Oruç 4.Komutan alıyor.:D Hatta Zoro açısından da beklemek lazım. Belki ondan da bir şeyler çıkar. Belki Perospero'yu yenebileceğini gösterecek şeyler olur.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık