Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 883: Atıştırma Saati

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    233
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ya son iki bölüm niye bana acayip kısa geldi :(

--------------
Katakuri gibi her tarafından karizma ve asalet akan adama o ağzı Oda'dan başkası da çizmezdi zaten :hhh: Adam ikiyüzlünün de tekiymiş, vay hıyar biz de adam sanmıştık :oleyo: Ayrıca aynı Kraker'deki gibi göründüğünün altından çok farklı bir adam çıktı, eğer Smoothie'de de aynısını yaparsa Oda söverim!

"Kazanmak için sürekli yemem mi gerekecek!" diyerek ince bir gönderme yaptı Luffy serinin çizerine :oleyo:

Luffy'ye pek şans vermeyenlerdendim ama bu bölümün üstüne artık kim olsa fikrini değiştirirdi sanırım :) Çok güzel bir bölümdü.
 
Dellinger Arlong gibi balıkadam türünden melez olsa kabul ederim ama: melez olduğu balık şu:


Fener balığı demişsin sen ama, Kraker gibi bir yerinde yanan falan bir şey olmalıydı ona kalsak.
Yanlışın var. Dellinger bunun Balıkadam versiyonununun melezi. Fighting Fish Fishman diye geçiyor. Süs balığından gelmiyor :( Ve dikkat edersen Dellinger'ın boynuzları kaybolmamış. Eğer ki Jack melez ise o da dişlerini değiştiremiyor.
Melez diye de yüzde yüz balık olacak değil.
 
Ne sunayım daha ? Her şeyi bal olarak görmek istemeyenlere, Dersin daima balı vardı çocuğun kabul ederim ama tutup burda bal yok demek bilemiyorum artık :bilmem:

Dün neleri tartıştık ?
Luffy etkisiz hale gelmiş mi ? Cevap gelmiş olduğu yerden kıpırdayamıyordu.
Kata Luffy'i çay partisine gitmek için mi o şekilde bıraktı ? Cevap evet çay partisine gitmek için acele edip işi tam bitirmeden gidiyor.
Kata Luffy'nin işinin biteceğini düşünüyor mu ? Cevap evet işinin biteceğini düşünüyor bu yüzden düşündüğümden fazla vakit aldın diyor.

Sonuç kata gibi aklı başında biri tehlikeli olduğunu düşündüğü Luffy'e karşı bu kadar gevşek davranmaz. Davranması için ortaya atılan göstermelik bir sebep var. Biz buna bal diyoruz.

Bu bal bugüne özel değil daima vardı o yüzden bir önceki kral nasıl balıyla kk olduysa muhtemelen Luffy ve ekibi de kk'liğe bu bal sayesinde gidecek. Mangaka onaylı :artiz:
Serinin en başından beri böyle bu durum, adam Korsanlığa başlarken bile balla başlıyor. Sen gelmis KK olacak ama balla olacak bu eheh yapıyorsun.

Burada her gün Luffy üzerinden milleti trollemeyi, alttan alttan Luffy fanlarına laf sokmayı biliyorsun bunu birde genele yaydığın mesajların oluyor.

Ama ana karakteri işleme biçimi bu, senin kadar kılıç sevmiyoruz ya da bir anda hop bakin bu adam dünyanın en güçlüsü diye tanıtılan adama vooo diye yaklamışıyoruz diye hatta seninle aynı düşünmüyoruz diye durmadan imalı mesajlar atmamalısın.

Roger ölmese Wb KK diye anılmazdı. Roger'ın ölmesi Wb nin balıydı mı diyelim? Luffy Zoroyu kurtarmasa orada sefil bi şekilde ölecekti Zoroyu Luffy'nin balı mı kurtardı diyelim? Ben bile şu argümanı yazarken sıkıldım sen her hafta gelip "Bal" argümanını yazmaktan sıkılmadın.

Herkesin karakteri ve kişiliği farklı seninle aynı düşüncede ve çizgi de olmayan insanlara tahammül edemiyorsan yallah arabistana kardeşim.
 
Daha çok şey gibi, sakinken geleceği görüyor. Rage moda girdi sinirlenip saldırdı sakinliğini koruyamadı. Luffynin darbesini okuyamadı dolayısıyla. Bana böyle gibi geldi.
Olabilir. Ama Luffy sürekli nasıl sinirlendirmeyi başaracak, bu çok büyük bir dezavantaj gibi gelmedi bana.
 
Luffy kataya senin zayıflığını anladım dedi.Bence katanın zayıflığı şu.Aşırı mükemmel olmaya çalışması(yaptığı herşey de).Yani k.haki kullandığında mükemmele yakın olmaya çalıştığı için b.hakisi iyi olmuyor.B.hakisi mükemmele yakın olduğu zamanda k.hakisi iyi olmuyor.Bu bölümde de katakuri söyledi b.hakinin ötesinde birşeyler var diye , luffynin elide acıdı falan buda demektirki katakuri b.hakisini kullanıyodu işte o anda luffyden tekmeyi yedi (k.hakisini kullanamadığı anda , ya da k.hakisi zayıf olduğu anda).Luffyde zaten o anda dedi senin zayıflığını anladım diye.Kısacası Katakuri aynı anda sadece tek bir haki tipini tam potansiyeline kadar kullanabiliyor.
 
@Erkan12
Bak sen böyle yazınca aklıma ne geldi. Acaba h.haki kullanıcılarını diğerlerinden ayıran etmen bu olmasın sakın? H.hakisiz karakterler, genel haki seviyesi çok olmadığı için sadece birisine yoğunlaşabiliyor diyelim. İkisini de aynı anda kullanmaya çalışırlarsa ister istemez hem b.haki hem de k.haki seviyeleri düşüyor. Hakilerini iki tarafa dağıtıyorlar ne de olsa.

H.haki sahiplerinde ise genel haki havuzu daha fazla. Bundan dolayı aynı anda 2 türü de, kendi yeteneklerinin son sınırına kadar kullanabiliyorlar. Örnekle açıklayayım. Luffy tüm dikkatini verdiğinde b.haki seviyesi 10 olsun diyelim. Aynı anda hem b.haki hem de k.haki kullanmak zorunda kaldığında da seviyesi yine 10 veya en fazla 9'a falan düştüğünü hayal edelim.

Bu şekilde düşünürsek h.hakinin bir türlü anlayamadığımız önemini anlamış olabiliriz. Klasik h.haki teorileri de mantıklı bir çerçeveye oturmuş oluyor bu şekilde. ( Tashigi'de çaydanlık kadar, h.haki kullancısında okyanus kadar haki var. :/) Hem Bellamy'nin Luffy'ye söylediği "Devasa bir hakin var." sözünün de altı dolmuş oluyor bu şekilde.
Bu sebepten Big Mom, Haoshoku kullandığı için Katakuri'den daha verimli Haki kullanabiliyor, bu sebepten Big Mom daha güçlü denilebilir. Ama Luffy ile Katakuri'nin çarpıştığı yere bakarsan orada siyah çatlamalar olmuş, yani Katakuri'de gayet normal bir şekilde Haoshoku kullanabilir. Doflamingo'dan bu adamların eksiği yok fazlası var. Meyvesini de uyandırmış.
 
Bu sebepten Big Mom, Haoshoku kullandığı için Katakuri'den daha verimli Haki kullanabiliyor, bu sebepten Big Mom daha güçlü denilebilir. Ama Luffy ile Katakuri'nin çarpıştığı yere bakarsan orada siyah çatlamalar olmuş, yani Katakuri'de gayet normal bir şekilde Haoshoku kullanabilir. Doflamingo'dan bu adamların eksiği yok fazlası var. Meyvesini de uyandırmış.
Bugünkü dövüşteki sahne ile şu attığım sahnenin farkı yok. B.haki çarpışmalarında bu tarz efektleri görüyoruz zaten.

Bu ise h.haki çarpışması.

Bence oldukça fark var arada.
 
Serinin en başından beri böyle bu durum, adam Korsanlığa başlarken bile balla başlıyor. Sen gelmis KK olacak ama balla olacak bu eheh yapıyorsun.
İyi de ben bundan bahsediyorum zaten, seri başından beri ballıyla devam ediyor ve hala aynı şekide devam ediyor. Bunu kabul etmek istemeyenlere yazıyorum.

Olan şeyi söylediğim için neden bu kadar kızıyorsunuz ?

Tamam arkadaş artık seride olanları da söylemeyiz yeter ki siz kızmayın :hhh:

Not: Yallah arabistana ne la, bari orjinal bişey bulun...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 21)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık