Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Kaidou vs. Shanks

Kim kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    319
最強の生物 (En güçlü canlı/yaratık) diye geçiyor ünvanı. İnsan olmaması ünvanının insanları kapsamayacağı anlamına gelmez. Çünkü onlarca canlı ırkı var One Piece'te. En güçlü canlı deyince hepsini kapsıyor.
 
最強の生物 (En güçlü canlı/yaratık) diye geçiyor ünvanı. İnsan olmaması ünvanının insanları kapsamayacağı anlamına gelmez. Çünkü onlarca canlı ırkı var One Piece'te. En güçlü canlı deyince hepsini kapsıyor.
O zaman geriye şu kalıyor,kaido tek başına dolaşıyor hep.Tayfada aklı başında 1 ya da 2 kişi var,onlar yönlendiriyor.
 
Ben insan hariç yaratık mantıksız duruyor derken. İnsan dahil bütün canlılar yaratıktır. anlamında söyledim. Bununla birlikte diller arasında ki fark sebebiyle yaratıktan kastın insan hariç olabileceğini ihtimalinin de olduğunu söyledim. Ancak önemli bir konu olması sebebiyle Japon takipçiler vs bir şekilde bu farkın altını çizilirdi birileri tarafından. İkincil olarak yaratık kelimsinin mecazi anlamı insan dışı varlık anlamında kullanılmış olabilir Nami'nin o cümlesini hatırlamıyorum eğer öyleyse senin düşünceni ve yaratık derken insan dışı bir güccün kast edildiği ortaya çıkabilir. Nami dedi diye değil elbette Nami yanlış anladı anlamında bir komedi sahnesidir muhtemelen. Ama nasıl ki Luffy 4 Raftel var dedi diye ilerde 4 raftel çıkabilir diyoruz. Aynı şekilde Kaido'da o manada bir yaratık çıkabilir.

BM anime de ya da mangada en güçlü kadın gördüm sanıyordum ama yokmuş sanırım forumda falan görüp aklımda yer etmiş olabilir. Bütün bu söylediklerin mümkün ancak bana bütün bu meselenin (Mihawk hariç onun ki daha somut bir durum) Oda'nın tanıtım stratejisi gibi duruyor. Nedene mi WB için Roger ile denk dövüşebilen tek adam ibaresi geçiyor anime de. Garp içinde birbirlerini ölümün kıyısına getirdikleri. Garp'ın kimseyi yanına almadan giden bir yapıda olduğunu biliyoruz Sengokuyu falan yani. Ki yanındaki denizci askerleri olsa bile Rogerinde tayfası var. Yani orada da Garp'ın Roger ile yakın güçte olduğu vurgulanıyor. Yani genel olarak gücü vurgulama olayı var Oda'da. Burada da En güçlü Yaratık 1v1'de bahsini yatır vs derken İnsanların onu efsaneleştirme dilini kullanarak gücünü tanıtıyor işte.

Öyle yada böyle sebeple Bu adamlar Yonkou ve asıl önemli olan kısım bu kişilerin bir şekilde denk olduğu. Şuna da katılmıyorum ben Kaido ezer geçer ama Shanks'ın tayfası iyi. Yahu Shanks ne kadar sıradan görünümlüyse tayfası da aşağı yukarı öyle. Karşı tarafta ise Kaido'ya ve Jack'e bak. Kaido en güçlü demeye bir itirazım yok benim itirazım Kaido ezer geçere.
 
Kaido'nun ünvanının insanları kapsamıyor oluşunda mantıksız bir şey yok aslında.

1- Senin de dediğin gibi Kaido Wb yaşıyorken de bu ünvana sahip olmalı. Çünkü Kaido yeni yetme bir korsan olmadığı gibi yaşı küçük de değil. Insanları kapsamayan bir durumu varsa ünvan almak için neden Beyazsakal'ın ölmesini beklesin ? Bu cepte.

2- Bundan yıllar önceki düşünceme geri dönüyorum sanırım. O zamanlar daha Ana bile ortaya çıkmamıştı ve ben bu kadının Wb'yle aynı klasmanda bir ünvanı olabileceğini (dünyanın en güçlü kadını) düşünüyordum. Aslına bakarsan resmi olarak böyle bir ünvan verilmiş olsa bile gayri resmi olarak öyle olduğunu varsayabiliriz. Bu şekilde düşünecek olursak elimizde 4 adet "En İyi-En güçlü" ünvanı oluyor. Neyse, düşüncem şöyleydi:

"Bu ünvan sahiplerinden her birinin kendi alanında en güçlü olması bir kenara hepsinin totalde bir güç çıtası var. Biz bu güç çıtalarını bilmediğimiz için bu 4 tane ünvan sahibinden hangisinin güçlü olduğunu net bir şekilde bilemeyiz. Karşılaşacaklarında avantaj-dezavantaj, güç unsurları gibi etkenlerle kimin galip geleceğini de bilemeyiz. Örnek vermek gerekirse.. Dünyanın en güçlü kadını (Böyle farz edersek) dünyanın en güçlü canavarını yenebilir. Lakin dünyanın en güçlü canavarı da Ana'nın yenemediği dünyanın en iyi kılıç ustasını yenebilir"

Bu düşüncenin tek istisnası "dünyanın en güçlü adamı" ünvanının sahibi. Çünkü bu adam Roger ile denk gösterildi, mevkidaşı biri tarafından "Wb'yi bile yenebilirdim" şeklinde, Mihawk da "onunla aramdaki farkı görmek istiyorum" şeklinde cümleler kurdular. Yanisi, Wb ve sahip olduğu ünvan bir şekilde diğer ünvan sahiplerinden farklı bir yere kondu mangaka tarafından. Bunun dışında kalan ünvan sahipleri arasında geçecek bir mücadelede, Wb'de olduğu gibi birini diğerinden üstün kılacak bir manga sahnesi ve argüman yok. Hangisinin daha güçlü olduğu kısmı, ünvan sahipleri hünerlerini sergiledikten sonra okuyucuya bırakılmış bana kalırsa. Bu nedenle, Kaido vs. Shanks konusunda Shanks'a oy verenler benim düşünceme katılır ve ünvan sahiplerini anlattığım şekilde görürlerse olayın mantıklı bir yönü var diye düşünüyorum ben :)

3- Kaido'nun ünvanı konusunda tartışılacak ve benim aklımı çelen asıl mevzusu, Nami'nin Kaido'yu duyduğunda kurmuş olduğu cümle. Namı Kaido'nun canavar olduğunu öğrenince:

- Neeeeeeee! İnsan bile değil mi ?

Diyor. Buradan çıkacak sonuç, canavarlar kralının insanları kapsamadığı değil midir ? :rolleyes:

Mantıklı buldun mu ? Aynı zamanda @Historia ?
Evet mantıklı gelmişti. Bu arada güzel açıkladın naminin sözü insan dışı bir varlık olduğunu gösteriyormuş zaten :good:
 
Kaido en güçlü işte.

WB öldü meydanın sahibi Kaido. Irdelenmesi tuhaf.

Bu demek değildir ki yenilmez. Biz en güçlü olarak kabul edeceğiz ama Shanks onu yener mi yazar belirler.
 
@Densetsu no Samurai
Kaido insan olmadığı için en güçlü yaratık olarak geçiyor zaten. Yalnız unvanı yaşayan tüm canlıları kapsıyor aynı zamanda. Bence gayet de insanları da kapsıyor.
Buraya ince girmek lazım. Yaratık mı canlı mı ? Çünkü yaratık ise fikrimi değiştirecek bir kelime değil. Ama canlı ise farklı. Çünkü canlı kelimesi, yaratık kelimesinden daha fazla insanla ilişkilendirebilir duruyor.

Öte yandan dediğin gibi değerlendirecek olursak bu adam Wb varken de bu ünvanın sahibi ise Kaido>Wb anlamı çıkıyor. Kaido'nun Wb öldükten sonra bu ünvanı aldığıyla ilgili düşüncenin bir forum efsanesi olduğu düşünüldüğünde Kaido>Wb denklemi mangakanın iki kral (Roger-Wb) kalıbına ters oluyor. Çünkü seride zirve olarak gösterilen ikili Roger-Wb. Bahsettiğim denklem sadece Wb'yi değil Roger'ı da kapsıyor hatta. Bu durum büyük bir sorun yaratıyor. Bu sefer savunulacak en mantıklı şey Kaido'nun kronolojik olarak Wb-Roger dönemine tekabül etmemesi dolayısıyla değerlendirmeye alınmamış olması olur ki bu da ayrı br tartışma konusu :) Ortalık çarşamba pazarına dönüyor yani her türlü. Lakin Kaido'nun ünvanı insanlar dışında kalan her şeyi kapsıyor ise bu tartışmaların hiçbiri yaşanmaz.

Evet mantıklı gelmişti. Bu arada güzel açıkladın naminin sözü insan dışı bir varlık olduğunu gösteriyormuş zaten :good:
İnsan dışı bir varlık olması ile insanları kapsamıyor oluşu farklı şeyler aslında. O yüzden Kaido'nun ünvanı insanları da kapsıyor diyenler için de haklılık payı var. Lakin @Raiden 'e yazdığım mesajda Kaido'nun ünvanı insanları da kapsıyor şeklinde değerlendirirsek birçok sorun ortaya çıkıyor. Yani iki seçenek var.

1- Ünvanın insanları da kapsadığını varsayıp bu varsayımın gebe olduğu birçok sorunun cevaplanmasını bekleyeceğiz.

2- Ünvanın insanları kapsamadığını varsayıp sorunsuz tasasız yolumuza bakacağız.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık