Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kaido dövüşten kaçacak birine benzemiyor.
Tabikide benzemiyor. Diyelim ki luffy katayı öldürmek istiyor ama karşısına doffy çıkıyor sence doffy dövüşünden sonra katayı yenebilir mi yani doffy yi yenebilceği bile kesin değilken. Hem kaido bir yonko kaybederse bunun telafisi zor. WB yaşlanmış onu öldürmek istemesi gayet doğal. WB yaralı kurt konumundaydı. Yeni dünyada zayıflıklara yer yok malesef.
 
Kendi kurgum mu ? Luffy 11 saat g4 moduna geçmemiş.Kanıtını söylüyoruz sana sen ne diyorsun.G4 ile dövüşen luffy enerji harcar öyle davul gibi durmaz.G4 süresi yetersiz olsun zaten sürekli açmadan ayakta kalabilmiş bir luffyden bahsediyoruz.
Anlatamıyorum galiba. Luffy'nin g3 ya da g4 vitesi kullanmasını belirleyen şey Nami'nin varlığı. Namı olmasa Luffy g3 açacak ve yenilecek. Nitekim savaşın başında Kraker Luffy'yi g3 modunda perişan ettiği için g4'e geçiyor Luffy. Mangaka olayı özetlemiş sen hala Kraker g3 Luffy'yi yenemedi diyorsun. Bak Kraker ne diyor ?

http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/84/842/page/3

Luffy dediğin gibi dövüş süresince g4 kullanmamış olsa bile Luffy'yi yenememesinin sebebi yine Namı. Adam bisküvileri ile dövüşüyor ve bisküvileri sürekli ıslanıyor.

Dövüşte mantıksızlık ve saçmalıklar diz boyu zaten. Hiç girmiyim oralara.
 
Bence sadece iki olası ihtimal var.

-Birincisi; klasik kitabe meselesi. Kaido'yu bu şekilde kandırmıştır.
-İkincisi; gerçekten Kaido'nun dayak yemesi ya da yakalanması. Kaido tek tabanca takılan birisi. Bundan dolayı da defalarca kez yonkou ve denizcilere yakalanmış. Hal böyleyken tam takım olan Shanks ve adamları Kaido'yu rahatça durdurabilirler.

2. ihtimal çok çok zayıf geliyor bana. Büyük bir ihtimalle Shanks konuşup bir şekilde ikna etmiş Kaido'yu.
 
Yahu iki meyveli karasakal tayfasına tek giden amiral.
Kalan tüm WB korsanlarına tek duran amiral.

Hala sağ kol amiral ile eşit deniyor. Yazar daha ne yapacak farkı göstermek için.

Ayrıca Kizaru Marco 'a ciddilesmedi bile. Kısa yoldan halletti. Adam diyor oyun süren doldu çık şimdi diye ne diye kassın eli cebinde kelepçeli haline 2 işin atıp bıraktı saf dışı.
 
Yonkou>Amiral denklemi bize gösterilmiyor.Bize gösterilen şey Luffynin rakiplerini şişirmekten başka bir şey değil.Çincao olayı daha yeni oldu yav.Yok 500m ediyormuşta Garp günlerce antreman yapmış.Sen inanıyormusun Garpın 500mlik bir adam için antreman falan yapacaģını.Aynı şeyler yonkoular için de yapılıyor iste.Sırf Luffy için 3 tane supernovanın üzerine Kaido indi.Bakın Luffynin indireceği adam bu demek için.Yarın Sakazuki boss olsa emin ol ona da bu şekilde pohpohlamalar yapılacak.

Sakazuki seri gereği yaşaması gerektigi için ölmedi diyorsun da Teachin Wbyi öldürmesi gerektiği için Sakazukinin aradan çıkartılmasını neden es geçiyorsun.Koskoca Amirali,üstelik ilk darbeden sonra kontraya çıkan bir adamı iki yumrukta ortadan kaldırman saçmalıktan öte bir şey.Bu da net oğlu net kurgudur.

Söylediğin 4 yonkoudan biri güçsüz olsa olayı da bana göre yanlış.Tek başına gelen Sakazukiden kaçan tayfayi bir yonkou tayfası darma duman ederdi.Gördük ki etmemişler.Marinefordda Teache yürüyen Şenks dahi çıkıp dur dememiş veya diyememiş.Buradan iki sonuç çıkıyor.Ya daha yeni hapisten çıkmış bir tayfa diğer yonkoular kadar güçlü ya da kurgu yine hikayenin önüne geçmiş.Tercihi sen yap.

Mangaka Kaido>Şenksi net bir şekilde belirtti.Bunu tartışıyorsak Mihawkın ve Wbnin ünvanı da tartışılsın.

Mangakanın amacı gayette Şenkse karizma kastırmaktı orada.Savaşa girmemiş bir Sengoku ve Garp var iken Aokiji ve Kizaru daha terlememiş iken sadece ağzı ve yüzünden kan akan bir Sakazuki varken Şenksi oraya gömerlerdi.Bunu eğip bükmenin alemi yok.Klasik mangaka gazlaması bunlar.Taa mesajımın başında söylediğim gibi

Luffy'nin rakipleri bence de abartılıyor.Ama Chinjao denen çapsızla yonko ve amiraller bir değil.Chinjao 3-5 chapterlık karakterdi fakat amiraller ve yonkolar öyle değil.Bu adamlar özel olarak işleniyor.

Kontraya çıktıysa nolmuş ? Senin dediğin daha saçma.İlk yumruktan sonra kontraya çıkan adam 2. yumruk felç.Nasıl bir fark bu ? 3. yumrukta koma 4'te eşek cenneti mi diyelim o zaman.

Teach-WB-Sakazuki kısmı aynı şey değil.Sakazuki aradan çıkartıldı kısmında aykırı bir şey yok.Kapıştılar yenildi.Bu gayet normal gözüküyor.Komik gözüken kısım adamın yarıktan düşmesi.Bu sanada komik gelmiyor mu ? Şöyle düşün.Mesela bi vs yorumluyorsun ama o vsyi yorumlarken ''Ama tabii bir taraflar yıkılır adam ordan kaçabilir'' diye bir şey düşünür müsün ? Düşünmezsin doğal olarak.O sahnede resmen Akainu ölmesin diye bir şekilde WB'den uzaklaştırdı Oda.Senin dediğin sahne de bir şey yok.WB vs Akainu oldu Aka yenildi ve aradan çıktı.Ne problem var burada ?

Teach-Shanks ayrı bir mesela.Marco gidiyor Teach'e kafa atıyor.Shanks gitseydi yardıma WB korsanlarıyla dağıtırdı ortalığı.Ama Teach'in yükselişi adına Oda bunu çizer mi ? Tabii ki hayır.Çünkü Teach ve Shanks karşılaşmasına daha var.Gerçek bu malesef.Bence de saçma.

Kaido>Shanks'i net olarak belirtmedi bence.En güçlü canlı tanımını diyorsun ama o kısım rivayet gibi söyleniyor.Op halkı tarafından.Op halkının sözlerini de ciddiye almam ben.Kaido'nun fiziksel görünümünden dolayı en güçlü olarak gösterildiğini düşünüyorum.En az 10m'lik izbandut varken kimse 1.90 ve tek kollu adama en güçlü canlı demez.Kaido'yu gören kaçar ama Shanks'i gören diklenir.Ayrıca sende 1. paragrafta demişsin Luffy'nin rakiplerinin abartıldığını.Kaido'da böyle.Shanks dediğimiz adam serinin sonlarına doğru işlenicek adam.Şu an Shanks'ı övüp sırası şimdi olan Kaido'yu onun gölgesinde bırakmaz Oda.

Shanks'ı mfye bana göre de gömerlerdi ama ben bireysel güçten bahsediyorum.Oda resmen Shanks fanı bir adam.Tıpkı Zoro gibi onuda kötü durumlara sokmayacaktır bu yüzden zaten Shanks'ı bir türlü Kaido'dan aşağıda göremiyorum.Oda'dan torpilli herif.

Edit:Senin dediğin gibi yonko=amiral diyelim.Gördük ki amiraller Marco'yu küçümsemiyor.Kimse aradan kolayca çıkaramıyor.Diğer sağ kollarında Marco ayarı olduğunu düşünürsek Ana Katakuriye ''Velet'' muamelesi çekiyor.Bir amiral Marco'ya net olarak üstünlük sağlayamazken Ana'nın Katakuri'ye o hareketine ne diyorsun ?
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 34)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık