Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 879: Koca Ana'nın Üç Tatlı Komutanı'ndan Biri, Katakuri

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    204
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence Luffy yenilecek ama tamamen ezilerek değil, dövüşün sonlarına doğru Katakuri'yi şaşırtacak bir saldırı yapacaktır ancak bu saldırıyı yaparken yorgun düşüp bayılacaktır. Bu şekilde hem çok ezilmeyecek hem de eğer eşit şartlar olsaydı şansı olurdu düşüncesi oluşacak.
 
Çok güzel. Utanmasam bölüme çok iyi diyecektim :)

Uzun zamandan beri(buna Dof dövüşü de dahil) dövüş sahnesi gördüğümün farkında değilmişim gibi hissettim bu bölüm.

Katakuri'nin meyve Luffy'nin hiyerarşik üstü gibi bir şey. Baya benziyor diyeyim ya da. O yüzden Kata'nın tekniklerine ve yaptıklarına dikkat etmek gerek. Çünkü ileride Luffy de bunları ya da buna benzer şeyleri yapabilir.

Katakuri ile Luffy arasında çok net bir güç farkı var. Kraker'in olayı daha çok savunma gibiydi. Katakuri ise saldırı ağırlıklı biri. Kraker g3'ü savunma yoluyla bertaraf ederken Katakuri bire bir çarpışarak baskın geliyor. Hawk gatling'i karşılama şekli epey hoşuma gitti. Luffy elephant gun atmadan evvel Katakuri'nin rahatlığına bakın. Herifin eli belinde! :hoo::oleyo:

Luffy'nin fili Katakuri'nin yanında yavru gibi kaldı. O da çok iyiydi. Hani Luffy fanları bile dövüşten zevk aldıysa benim nasıl hoşuma gitti siz düşünün :D Evet, zaten böyle olmasını çoğu kişi bekliyordu. Lakin dövüş iyi çizildiği için sahneler bize güzel yansıdı. Özellikle Katakuri'nin tekmesi Kizaru tadında hatta belki de daha iyiydi :good:Ayrıca bu tekmede Luffy'nin saçlarının diken diken çizilmiş olması dikkatimi çekti.

Dikkat çeken bir başka husus, Kata'nın gomu gomu ile yapılacak her şeyi yapabileceğini söylemesi idi. Burada g3'e kadar olan saldırılardan mı bahsediyor yoksa g4'ü de gördü mü ? Yoksa meyvelerin benzer olmasından yola çıkarak "bunun yaptığı her şeyi yaparım ben" diye mi düşündü ? Katakuri zeki adam ve gözlem hakisinde aşmış biri olarak karşısındaki kişinin ne kadar güçlü olduğu biliyordur. Bu sebeple Kraker'in gücünü de bileceğinden g3 ve türevi saldırıların Kraker'i yenmeye yetmeyeceğini de biliyordur. Yanisi, Katakuri bu cümleyi kurarken Luffy'nin farklı bir gücü daha olduğunu tahmin etmiştir. Mantıklı olan bir seviye üst gücü olduğunu bilmesi. Çünkü g4'ü göstermeden evvel bilemez. Devam edeyim.

Katakuri, Luffy'yi ve bizleri şaşırtmaya devam edecek ve g4'ü de kopyalayacak bence. Burada g5 gelecek mi sorusu sorulmustur muhtemelen. Bence mümkün değil. Daha g4'ü doğru dürüst kullanamayan zaman sıkıntısı yaşadığı her dövüşte g5 ya da g4'ten daha üstün bir gücü olmayan Luffy'nin g5 açması mümkün değil ki g4 de g2 ve g3'te ustalaştıktan sonra gelmişti. Burada olsa olsa g4'ün 3. bir versiyonu olur. Bu versiyonu Kata'nın kopyalayıp kopyalamayacağı ya da kopyalayamasa bile karşı koyacak gücünün olmadığı belli değil. Sonuçta bu adamın kendi güç ve yetenekleri de var ve şimdiye kadar hiç zorlanmadı bile. Sadede gelecek olursam benim asıl beklentim haki yönünde bir gelişme sergilenmesi olurdu. Çünkü Luffy'nin şu saldırılarını kolayca durduran Kata, g4 gelse de karşı koyacak belli ki. Öte yandan g5 için de erken. Geriye en mantıklı seçenek haki gelişimi gibi duruyor. Bakalım artık... Güzel dövüştü. Katakuri gerçekten ama gerçekten arcın başından beri bir sağ kol ne demek hakkını verdi ve vermeye de devam ediyor :respect: Mangaka da sağ kolları farklı bir klasmanda tutmaya, okuyucuya mesajlar vermeye devam ediyor ;) Burada mangakayı eleştireceğim tek konu Luffy'nin böyle esaslı rakipler karşısında direkt g4'e geçmesinin gerektiği. Çünkü g2 ve g3 artık fazlasıyla yetersiz kalıyor. Sanıyorum ki bunu karakterler arasındaki güç farkını daha net bir şekilde görebilmemiz için yapıyor. Lakin artık bu bir son bulmalı. Aksi halde böyle rakipler karşısında g2-g3 komedi unsuru olup panel doldurmaktan ileri gitmiyor. Hani öyle bir boyuta gelindi ki Luffy Kaido ya da başka bir yonkou karşısına çıksa g2-g3'le girecek, kendini bi' hırpalattıracak :artiz: Bırak artık böyle basit vitesleri ya. Bunlardan bir cacık olmayacağı belli. Ne diye boş boş sahneler çiziyorsun Oda ? Umarım Katakuri son olur artık. Neyse..

Geçelim Linlin azmanına :) Ana'nın suyun üstünde durduğu sahnesini ilk gördüğümde bir an kendimi Naruto dünyasında hissettim. Kadın pastayı almadan cehennemin dibine kadar kovalayacak bunları gerçekten; belli oldu. Ana tayfayı zor duruma sokacak ve Sanji 2. kez, aynı şekilde olmak üzere (Dof-Deniz ortası-umutsuz bir durum) tayfayı kurtaracak diye bekliyorum.

Tayfadan konu açılmışken... Jinbe yine farkını ortaya koymuş. Tayfaya yeni gelmesine rağmen dümeni mecazi ve gerçek anlamda eline aldı. Tayfayı silkeledi ve kendine getirdi. İşte bahsettiğimiz tecrübe ve ağırlık bu :good:

Dananın kuyruğu Sanji tarafında kopacak. Lakin o tarafı hiç yorumlayasım gelmiyor. Sanji baydı beni bu arc :(

İyi bölüm :cool:
 
Son düzenleme:
Dikkat çeken bir başka husus, Kata'nın gömü gömü ile yapılacak her şeyi yapabileceğini söylemesi idi. Burada g3'e kadar olan saldırılardan mı bahsediyor yoksa g4'ü de gördü mü ? Yoksa meyvelerin benzer olmasından yola çıkarak "bunun yaptığı her şeyi yaparım ben" diye mi düşündü ? Katakuri zeki adam ve gözlem hakisinde aşmış biri olarak karşısındaki kişinin ne kadar güçlü olduğu biliyordur. Bu sebeple Kraker'in gücünü de bileceğinden g3 ve türevi saldırıların Kraker'i yenmeye yetmeyeceğini de biliyordur. Yanisi, Katakuri bu cümleyi kurarken Luffy'nin farklı bir gücü daha olduğunu tahmin etmiştir. Mantıklı olan bir seviye üst gücü olduğunu bilmesi. Çünkü g4'ü göstermeden evvel bilemez. Devam edeyim.
Ana'ya vururken gözleriyle görmediyse K. Haki'si ile görmüştür bence.
 
Bu bölüm Luffy'i ne kadar çok sevdiğimi fark ettim. İçim parçalandı resmen Luffy'nin düştüğü duruma.Kata resmen Luffy ile dalga geçmiş, tekniklerinin aynısından ziyade daha iyisini yapmış her defasında. Özellikle Elephang Gun ile Katanın BH'siinde daha yüksek olduğu vurgulanmış sanırım. Kata'nın cümlesinden G4'de yapabileceği anlamı çıkar, çünkü G4'üde gördü. Luffy'nin bu kadar zorlanmasına rağmen G4'e geçmemesi enerjisi yok ihtimalini tekrar ortaya çıkardı yinede geçecek ve Kata ona da ayak uyduracak gibi gözüküyor.

Mama'nın şeker üzerinde gelmesi çok ilginç olmuş kimsenin aklına gelmemişti sanırım. Gemi niye yüzünde ateşlendi falan diye düşünen olmuştu sanırım ama ne olursa olsun absürt derecede sağlam bu BM.

Pound'un ortaya çıkmasına sevindim. Sanji daha işe koyulmamış bile. Pasta yetişmeden bizimkiler yakalanır, Luffy'de yenilir gibi duruyor. Umarım haftaya bu tablo değişir.
 
Sai güzel dayak yemiş. Bu bölümde tişörtlerin üstündeki yazılar dikkatimi çekti.

Chichi Lisia, Sainin babası yüksek ihtimal.
Binanın tepesindeki figürün neye benzediğini çözemedim ama...
Kanonun bulutlarıda bir acaip.

Jinbei moral aşılamasa iyiydi. Brook neyse de Chopper en azından şu kawai modundan çıkar biraz adam olurdu olgunlaşırdı.
Pedro reis. :ühü:
Jinbei en azından yaptığım tespiti onayladı. Luffy'nin Katakuriyi 1v1'e çekmesi, Pedronun yüzüne bakamayız lafının vücut bulmuş hali. O yüzden biraz sabredin bizim oğlana güvenin.

Big Momun girişi efsane. Kadın tam bir canavar. Peroş ise çok itici ölsede kurtulsak.
Big Momun bastığı şeker zemini giderse Big Momda gider... Tabi bunun olması için Peroşunda gitmesi lazım.
Peroşun gitmesi içinde ısı lazım. Şuan o gemide bu ısıyı verebilecek birisi var mı? yok. Sanji olsaydı belki.
Naminin vereceği volt o ısıyı sağlayabilir mi? tartışılır. Bunların haricinde şeker zemininin yok edilmesi ve tayfanın kurtulması için denizin altındaki balık ve balık adamların Jinbei ve tayfa için harekete geçmesi lazım.

Pronun acıkması ve alev yemek istemesi, Zeusa ne yapıyon olm sen? diye atarlanması... Gün gelir devran döner muhabbetine doğru yolu var bunun.

Bu Poundda var bir iş ama hadi hayırlısı... Böyle önemsiz gözüken kişiler epik hareketler yapabilir tıpkı Bentham gibi.

Katakurinin meyvesi Luffy'nin meyvesi ile benzer değil gençler. Bu adamda tıpkı Magellan gibi. Tek fark bu bedeninden çıkardığı mochiyi haki ile katılaştırıp o teknikleri elde ediyor. Yoksa ben mochide lastiğin esnekliğini göremedim.
Lastik dediğiniz şey kauçuktan yapılır mochi ile kauçukun alakası yok yani. O yüzden hiyerarşik üstünlüğü felan yok meyvede.

Şuan Luffy'nin bu durumdan kurtulabilmesi için ya Katakuriyi yenmesi lazım ya da birinin ayırması lazım.
Katakuriyi yenemezse araya girebilecek tek isim Snack bana göre. Snackın en güçlü komutan olduğuyla ilgili hislerim var. Oruça yenildikten sonra göremedik elemanı. Peki bu adam nereye gitti? Begenin kalesinin içinde mi? Oruça mı katıldı? Oruça katılmışta olabilir. Nede olsa rahip adam. Doğru yolu gösterip yanına çekmiş olabilir.

Bruleenin Snackı ayna dünyasında sakladığını ve Snackın olaya el atabileceğini düşünüyorum.

Snack: Katakuri!
Katakuri: Aniki?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 12)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık