Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar bu senaryonun gerçek olma ihtimali epey yüksek. Tam da Oda'nın tarzı üstelik.

Eğer size BM arcında olanları "spoiler" diye atsalardı burada yaptığınız yorumların aynısını yapacaktınız.

Üstelik spoileri okurken feci derecede tüylerim diken diken oldu.

Luffy'nin öldükten sonra 5 dakika daha savaşmaya devam etmesi.
Garp'ın korsanların tarafında yer alması.
Ray'in savaş alanına gelmesi.
Donanma ve dünya hükümetine karşı tüm ittifakların toplanması.
Luffy'nin idamı, Law'ın ölümü.
Kaido gibi muazzam bir gücün yıkılış şekli vs.
 
Ödül sadece güçle alakalı değil ama güçten de bu kadar ayrı tutulmamalı. Genelde kaptanların ödülleri salt güçle ilgili olmuyor. Misal X kaptan hem güçlü olduğu için hem de emrinde çok tehlikeli adamlar olduğu için daha fazla ödüle sahip oluyor. Bir çatı altında toplanan bu adamlar oluşum olarak daha çok tehlike arz ettikleri için bu oluşumu bir araya getiren kişi daha tehlikeli olarak görülüyor.

Kaido'nun ödülü Beyazakal'dan yüksek olursa ben de şaşırmam. Çünkü adam manyak. Ne yapacağı belli değil :) Lakin Beyazsakal hükümet için tehlike arz etmese bile (Kaido ya da Bm kadar) DEGA olması nedeniyle bir prestiji var. DEGA'nın 1. Tümen komutanı olabilmek de basit bir şey olmasa gerek. Bunu geçtim, dediğim gibi serinin en özel 3 meyvesinden birine sahip ve Bb korsanları ile dövüştü. Bunlar etkili olacaktır ödül konusunda. Eğer Shanks Wb gibi kendi halinde biriyse ödülleri;

1- Shiryuu
2- Marco/King
3- King/Marco
4- Beckmann
5- Katakuri

Şeklinde bekliyorum.
Sonuçta hüçsüz olsalar sağ kol olmazlar zaten. Ancak belirli ödülün üstüne Yonkou sağ kolu olmak+ kişisel icraatları + Yonkou'nun faaliyetleri ekleniyor diye düşünüyorum. Kesin böyle olur anlamında demiyorum böyle olursa ödül konusu daha net olur bence

Kaptan ve tayfanın aşağı yukarı aynı yapıda aynı zihniyette olduklarını varsayıyorum. Doğru yanlış kavramı Luffy'de neyse tayfasında da öyledir aşağı yukarı. Yani WB'nin tayfa da onun gibi olduğu için geçmişi pis olan çok fazla kimse yoktur. En sağlam ödüller ya Kaido'da çıkar yada hep sansasyonel olaylar peşinde olan Teach'in adamlarında. Kaido'da normal adam yok hepsi canavar çöpler bile.. BM'yi de es geçmemek lazım hem zorla haraç var hem acil ihtiyaç durumunda adayı komple sömürmek var hemde eğlencesine infaz var.. Öyle çiçek böcek gördük adama kadın büyüdükçe o saf iyi niyetli küçük (dev gibi küçük) kız gitmiş bir canavar gelmiş.

Yani ödül sıralaması;

1-Kaidonun Sağ Kolu
2-Shiryuu
3-Katakuri
4-Beckmann
5-Marco

şeklinde olursa şaşırmam Beckmann niye daha fazladır bkz. Shanks torpili : ))

Arkadaşlar bu senaryonun gerçek olma ihtimali epey yüksek. Tam da Oda'nın tarzı üstelik.

Eğer size BM arcında olanları "spoiler" diye atsalardı burada yaptığınız yorumların aynısını yapacaktınız.
Genel beklenilen veya hayal edilen şeyler serpiştirilmiş bir troll gibi duruyor.

Zoronun gözünün gerçekten kesik olmaması. Law'ın meyvesini Luffy için kullanması vs. Ama hikayede çok açık var.

Es kaza birilerinin böyle bir bilgiye sahip olduğunu varsaysak bile Oda şimdiden bir şeyleri değiştirmiş demektir bu. (Apoo, Marco vs.)

Sadece bir teori gözüyle bakıyorum okudum mutlu oldum. İnşallah Oda'ya da ulaşır da buna benzer yönler varsa değiştirir iyice şaşırtır bizi : ))
 
Son düzenleme:
Shiryuu'yu çok abartmıyor musunuz gençler? Adam daha yeni korsan oldu. Kaç yıldır korsan olan Marco, Beckman ve Katakuriyi ödül olarak geçmesi imkansız. Hatta ödülü Luffy'den bile aşağı olabilir.
 
Garp'ın korsanların yanında yer almasına mümkün değil gözüyle bakan arkadaşlar, bir hikâye yazmanın, kurgu oluşturmanın belli başlı kuralları vardır.

Garp'ın Ace'in ölümüne göz yummasındaki neden, günü gelince Luffy'nin ölmesine göz yummaması içindi.
 
Senaryo mu sızmış? Nereden bakıyoruz?
Çeviriyi @Smoker yaptı, teşekkürlerini ona iletebilirsin. Bu spoilerı sızdıran kişi ise E. Oda'nın eski grafik tasarımcısıymış.

Bizimkiler Tüm Kek Adası'ndan kaçar ve diğerlerinin yanına gider. Kaido'ya yapılacak olan saldırı iki hafta sonrasına planlanır. Bu süreçte Luffy, Zoro ve Sanji ile birlikte Haki eğitimleri yapar. Bizim tayfa ve ittifak güçleri Kaido'nun mekanını basar. Orada Kid, Hawkins ve Apoo'yu kafeslere tıkılmış şekilde görürler. Jack ortaya çıkar ve bizimkilere saldırır. Zoro, Sanji ve Jinbe onun yolunda durur. Canavar Korsanları'nın iki Yıkımcı'sı daha gelir. Zo'nun yöneticileri ve üç efsane Wano savaşçısı onların karşısına çıkar. Luffy ve Law, Kaido'ya gider. Onu bulduklarında Kaido uyumaktadır. Luffy hemen Dördüncü vitesi açar ve Kaido'ya vurur. Luffy ve Law, Kaido ile kapışmaya başlar. Kaido'nun ödülü 5.200.000.000 Berry'dir. Luffy ve Law'un gücü Kaido'ya yetmez. Usopp, esir alınmış üç kaptanı salar. Kaptanlar Luffy ve Law'a destek olmaya gider. Dövüş beşe karşı bir şekline bürünür. Beş kişi Kaido'ya zor anlar yaşatsalar da, ona üstün gelemezler.

Diğer tarafta Sanji bacağı kırık şekilde yerde yatmakta, Jinbe ise hastanelik hale gelmiş durumdadır. Jack'in karşısında sadece Zoro vardır ve ikisi de ağır yaralı haldedir. Yine de üstünlük Jack'te gibi görünmektedir. Zoro zor zamanlar için sakladığı sol gözünü açar. Bu gözü ile Kenbunshoku Haki seviyesi şaha kalkar. Çevikliği ve hızı limitine ulaşır. Zoro, "Asura Tensei" isimli bir saldırı ile Jack'i yener. Diğer tarafta iki Yıkımcı'ya karşı verilen savaş sürmektedir. Ancak bizim taraf başarılı olamaz ve kesin olarak yenilir. Yine de dövüş sonrasında Yıkımcılar da yaralanmıştır. Jin isimli, 900.000.000 Berry ödüllü Yıkımcı; Usopp, Brook ve Robin tarafından mağlup edilir. Doom isimli 800.000.000 Berry ödüllü Yıkımcı da; General Franky ve Canavar Chopper tarafından yenilir. Üç gün süren savaşlar sonunda Kaido hariç tüm tayfası yenilir, fakat bizim taraf da çok ağır yara almıştır. Zo'nun yöneticileri ölümün eşiğindedir. Sanji ve Jinbe ise halen baygın yatmaktadır. Zoro kaptanlara yardım etmek istese de, gücünü toplayamaz.

Kaido savaşında Hawkins ve Apoo yenilir. Kid, Luffy ve Law ise halen savaşmaya devam etmektedir. Kaido ciddileşmiş ve yıkım her yere yayılmıştır. Kid meyvesini uyandırıp Kaido'ya büyük bir zarar verse de, Kaido tüm gücünü salar ve krallığın yarısı yok olur. Law da bu üstün gücün karşısında duramayıp, mağlup olur. Kid, son saldırısı ile Kaido'nun bacağını kırmıştır. Ancak bu saldırıdan sonra gücü kalmaz ve o da düşer. Geriye sadece Luffy kalmıştır. O da tüm gücünü toplar ve Beşinci Vites'e geçer. Kaido, Luffy'den gelen saldırıları engellemeye çalışsa da, yaralı olduğu için bunu başaramaz. Luffy Gatling Cannon saldırısı ile Kaido'ya bitirici vuruşu yapar, ancak tekniğin basıncından ötürü bütün kemikleri kırılır. Luffy bu tekniği sadece 45 saniye kullanabilmektedir. Kaido düşse de, bilinci kapanmaz. Luffy, Beşinci Vites formundan çıkar. Luffy ve Kaido birbirlerine normal normal yumruk atarlar, ikisi de düşer. Kaido kesin olarak yenilir. Luffy ise düşmeden beş dakika önce ölmüştür, fakat irade gücü ile savaşmaya devam edebilmiştir.

Luffy'nin ölümü ile herkes duygusala bağlar, özellikle Zoro büyük bir şok yaşar. Law, sahip olduğu meyvenin bir kişiyi ölümden geri getirebildiğine dair duyduğu söylentileri hatırlar. Denizciler adaya gelerek yaralı korsanları yakalamaya çalışır. Law'un, Luffy'yi canlandırabilmesi için 24 saate ihtiyacı vardır. Luffy'yi yanına alarak Denizciler'e teslim olur, karşılığında diğerlerinin salınmasını talep eder. Diğerleri başta buna kızsa da, Law onlardan kendisine güvenmesini ister. Denizciler önerilen anlaşmayı kabul eder, Law ve Luffy'yi tutuklar. Law, Luffy'yi iyileştireceğini, bu yüzden de kelepçe takılmamasını ister. Filo komutanı başta buna karşı çıksa da, Law elinden geldiğince yalvarır ve ağlar. Filo komutanı küçükken Garp tarafından kurtarıldığı için insafa gelir ve kelepçe taktırmaz. Law operasyona başlar. Bir süre sonra Luffy yeniden nefes alır, ancak bilinci halen kapalıdır. Law yere düşer ve ölür. Law'un, Luffy'yi diriltmesi dünyada büyük yankı uyandırır. Luffy, Impel Down'a kapatılır ve idam tarihi belirlenir.

İdam haberi her yerde yayılır. Shanks en başta Luffy'nin Kaido'yu yenmesine, daha sonra ölmesine, yeniden dirilmesine ve idam edilecek olmasına şaşırır. Luffy'nin bunun üstesinden gelmesi gerektiğini düşündüğü için savaşa katılmamaya karar verir. Hasır Şapka Korsanları, Luffy'nin yeniden canlanmasına sevinir, ancak Law'un kaybı için de üzülür. İdam günü Büyük Hasır Şapka Korsan Filosu 5600 adamı ile birlikte Marineford'a gelir. Zoro filoya önderlik etmektedir. Dizlerinin üzerinde başını yere eğip ağlayarak ne pahasına olursa olsun onu kurtaracağını Luffy'ye haykırır. Aynı hareketi Bartolomeo da yapar.

Daha sonra savaş alanına kimsenin beklemediği kuvvetler akın etmeye başlar; Alabasta Ordusu, Dressrosa Ordusu, Balıkadam Ordusu, bazı eski Beyazsakal Korsanları üyeleri, bazı eski Impel Down mahkumları, Kuja Korsanları, Mink Kabilesi, Wano Ordusu ve Kupa Korsanları'nın kalan üyeleri gelir. Savaş başlamadan önce devasa bir ada gemisi meydana yaklaşır. Dragon önderliğindeki Devrim Ordusu da savaşa gelmiştir. Ancak Dragon savaş ile bir ilgisinin olmadığını ve tek amacının, eğer gelirlersei Karasakal Korsanları'nı savaştan uzak tutmak olduğunu söyler. Fakat Ivankov ve Sabo'nun emrinde olan birlikler savaşa katılır. Daha sonra Karasakal Korsanları olay yerine gelir. Ancak savaşa ya da Devrim Ordusu'na karışmayacaklarını, sadece savaşın sonucunu görmek istediklerini söylerler. Küçük bir tekne ile gelen Rayleigh de savaşa dahil olur. Garp yine kafası karışık şekilde oturuyor olsa da, kararını verir. Eğer Denizciler bir şekilde korsanlara üstün gelmeye başlarsa, korsanların tarafında savaşa dahil olarak Luffy'yi kurtaracaktır.

Denizciler bu kadar gücün karşılarında olmasından dolayı endişe duyar. Ancak Sakazuki bu savaşı kazanacaklarını söyler. Arkalarında Dünya Hükümeti'ne ait devasa bir gemi vardır. Dünya Hükümeti'nin ordusu en güçlü beş savaşçısı ile birlikte gelmiştir. Yanlarında Cipher Pol birimleri de vardır. Dragon bu duruma çok şaşırır ve Dünya Hükümeti savaşa karıştığı için, kendisi de savaşa katılmaya karar verir. Zoro, Mihawk tarafından engellenen bir kesiş atarak savaşı başlatır.
 
Shiryuu'yu çok abartmıyor musunuz gençler? Adam daha yeni korsan oldu. Kaç yıldır korsan olan Marco, Beckman ve Katakuriyi ödül olarak geçmesi imkansız. Hatta ödülü Luffy'den bile aşağı olabilir.
Sırf Teach'in yaptığı ve yapma potansiyeli olan mevzulardan dolayı. Kaldı ki bir ihanet söz konusu. Kafadan iyi bir başlangıç yapmıştır. Şuan ödülü öyle olabilir de. Karasakal ve tayfasının işleneceği zamanı varsayarak konuşuyoruz/m.

Kaldı ki bence Mihawk Shiryuu'yu alır : ))
 
E.Oda'nın eski grafik tasarımcısı "Külliyen yalan ben öyle bir şey paylaşmadım!" derse sıkıntı büyük. Yani demek istediğim bu spoileri paylaşanın E.Odanın eski grafik tasarımcısı olduğu ne malum? Önce bu bilgi teyit edilmeli.
 
Sırf Teach'in yaptığı ve yapma potansiyeli olan mevzulardan dolayı. Kaldı ki bir ihanet söz konusu. Kafadan iyi bir başlangıç yapmıştır. Şuan ödülü öyle olabilir de. Karasakal ve tayfasının işleneceği zamanı varsayarak konuşuyoruz/m.

Kaldı ki bence Mihawk Shiryuu'yu alır : ))
Emin ol Shiryuunun ödülü o kadar fazla değildir. Yeni Yonkou olan Teachin ödülü bile diğer Yonkoulardan azdır şuan. Tabi bu ileride de az olacak diye bir şey yok.

Mihawk Shiryuuyu yener yenmesinede reise delikanlı gibi gideceklerini sanmıyorum. WB'ye topluca dalan BB korsanları Mihawkada bir oyun yapar muhtemelen.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 16)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık