Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Charlotte Katakuri vs. Marco

Kim Kazanır ?


  • Kullanılan toplam oy
    340
Şimdiye kadar gördüklerimizi göz önünde bulundurursak Marco rahat zorlukta yener. Amiralin attığı ışınlardan yara almadan çıkan bir karakter var, 2-3 haribo etkilenmez koca Marco'yu.
Jelibon yetmez tabisi de, Marco'nun Katakuri'yi nasıl yeneceğinide yazsaydın. Tekmeylen mi.
 
Nasıl geçtiği önemli değil aslında. Sağ koldan kastım tayfadaki en güçlü kişi olmasıdır. Tayfada en güçlü olup da sağ koldan daha aşağı rütbe alan biri de görmedik zaten bugüne kadar.

Baktığın zaman Shiryuu'nun tayfaya geliş şekli ve yarattığı güç etkisi diğerlerinden daha farklı zaten. Mangaka açık bir şekilde ayırmış bu adamı. Isterse sol bacak olsun önemli değil :) Ondan güçlüsü yok.
En güçlü kişi derseniz anlarım. Ama bir kişinin "sağ kolu" olmak, veyahut "kolu" olmak farklı. Deyiş olarak zaten bir kişinin "sağ kolu"; o kişinin en yakın yardımcısı, en tanıdığı, en güvendiği kişi demektir. Dolayısıyla sağ kol, mantıken tayfaya katılan ilk üye olmalıdır.

Teach'in ne kadar güç sevdalısı olduğunu biliyoruz. Luffy gibi arkadaşlığa önem veren biri de değil ki gidip Chopper'ı alsın (temsili), aksine arkadaşını sırtından bıçaklayıp meyvesini çalıyor. Dolayısıyla Teach, tayfaya güçlü olmayan birini kesinlikle almayacağına göre her üye kendi alanında gayet güçlüdür bence. Burada sizin aklınızı domine eden, Shiryuu'nun sahnelerinin verilmiş olmasıdır. Burgess tayfaya nasıl katıldı, Lafitte nasıl katıldı, efendime söyleyeyim Doc Q nasıl katıldı gösterilmiş olsaydı seride, o zaman kıyaslayabilirdik. (Belki de Doc Q, Teach'in annesi/babası için hayatını feda etmiştir; sonrasında Teach onu tayfaya almıştır? o yüzden böyle yorgun, hasta, solgun gözüküyordur? tamamen uydurma, temsili, örnek.)

Benim fikrime gelince, bence Sağ kol bence Burgess'tir.

biri size "sen benim sağ kolumsun" derse, bilin ki bu "bütün angarya işlerimi sana yaptıracağım" demektir.

Burgess'i aynı şekilde sağa sola kendisini temsilen yollayıp durmuyor mu Teach? Dressrosa'ya Mera Mera no mi için yolluyor. Bu kadar önemli bir meyve için niye Shiryuu yerine Burgess? Baltigo'yu keşfedip yine Teach ile iletişime geçen kişi de Burgess. Adam Karasakal Korsanları'nı temsilen her yere gidiyor abi. Nitekim seride ikili ilişkiler bakımından Teach'in en samimi olduğu kişi de Burgess.

Dolayısıyla bence sağ kol Jesus Burgess.
 
Mom ne ki oğlu ne olsun.:D Wb gibi gerçek var, hem de Marco gibi bir adam üstüne hayvan gibi meyvesi. Marco o savaşta Wb'den çok yara aldı nerdeyse yahu, Wb övülüyor ama Kizaru kaç ışın sıktı Marco'ya sayamadık. Kata kötü demiyorum ama ne kadar üstün olacakta Marco'yu alacak. Marco'nun canı 100k Kata'nın 5-10k diyelim. Bunların saldırı güçleri arasında ne kadar fark var? Marco gibi birini yenmek için ya bariz üstün olacaksın ya da meyveyi iptal edeceksin. Kairoseki ya da Teach'in meyve olacak. Bu adam zaten bunlar durdurdu. Birde Garp çaktı, o da üstün gibi.
 
Sadece meyveyle zarar veremiyorsa haki ile verecek arkadaş öyle bahane mi olur.Sen sanıyor musun ki Kuzan ve akainu birbirine meyveyle zarar verdi.Haki kullandılar öyle zarar verdiler başka yolu yok.Akainunun kulak gitmiş mesela.Eh bu ikisi dövüşürken bunu yapabiliyorlarsa aynını çok rahat Marco'ya da yapabilirler.Ama şimdi diyeceksin onu günlerce dövüşten sonra yapabildiler.Marco'ya da günlerce dövüşten sonra yapabilirseler pek anlam taşımaz.Hemen yapamayacaklarına göre Marco da onlarla aynı seviyededir.10 günlük dövüş sonrası marcodan akainu gibi kulak alman bir anlam ifade etmez yani.Yine amiral seviyesi olduğunu tasdiklemiş olursun.Mevzu garp gibi bunu hemen yapabilmende.Seviye farkını öyle gösterirsin.Nasıl yaptığının bir önemi yok önemli olan yolunu bulman.Kuzan bulmuş mesela buz ile kesmiş.

Sözün özü ben savaşta Jozu'nun amirallere denk Marco'nun ise eşit olduğunun gösterildiğini savunuyorum.Çünkü Marco bu adamlarla eşit çizildi.İkisi de yalan söyleme diyor aldıkları darbelere amiral ile aynı vuruşlara tepkiler bile aynı.Bir amiral eşitliği bozabilmek için koramiral yardımı almak zorunda kalıyor gibi.Mangada açık olarak gösterildiğini düşünüyorum.
Ne hakisi.Bu adamlar gayette birbirine meyveleri ile hasar vermiş.Yoksa ikisinin de vücüdundaki yanik izlerini nasıl açıklayacaksın.Bu adamlar birbirlerinin tam zıttı meyve olarak.Nami Monete logia formunda olmasında raģmen sıcak hava balonları ile gayette hasar verdi.Haki mi ekledi yani balonlara.Buradan yola çıkarsak bu adamlar birbirine meyve ile gayette hasar verebiliyor.Vermek için de açık yakalamak lazım ki 10 günde anca bulmuşlar işlerini bitirecek açıkları ki on koca gün sürmüş bu.

Birileri günlerce dövüşüyor diye denk olmuyor.Bir amiral ile Marconun savaşı Marconun sınırına gelmesi ile son bulur.Marco bir amirale ciddi hasar verebilecek bir adam deģil.Bunu da fırsatı olmasına rağmen verememesi ile gayette gördük.Saka ile Kuzan gibi 10 gün dövüşünce denk oluyorsun.Bir daha dövüşseler kimse çıkıp Saka banko kazanır demez.Kuzanın söylemine göre de dikkatsizlikten gitmiş dövüş.Birdahaki dövüşe bu hata olmayacak ve belkide Kuzan alacak.Denk olmak demek budur.

Amirallerin küçümsenmemesi için illa kangaka ayri bir kutucuk da belirtsin mi yav.Jozu Aokijiyi boşta yakalıyor anca dudağından bir damla kan getiriyor.Kuzan ise tekleyip geçiyor boş anına gelince.Aynı Aokijiye Marco boşta yakalayıp vuruyor yine adama bir şey olmuyor.Marco Kizaruyu yakalıyor hasar dahi veremiyor.Kizaru yakalayınca ise inletiyor.Hemen meyveyi açmak zorunda kalıyor.Hemen çıkıp meyve yeteneği o deme.Sırf o meyvesi yüzünden bu adamlara bu kadar yakın zaten.

Aynı Marco Vista ile beraber dalıp bir amirale "anca" ahh dedirtiyor.Aynı Amiral Wb gibi bir adamın kafasını tek hareketle alıp öleyazdırıyor adamı.Kalibre farkı gayet belli.Marco Amirallere gayet direnir hatta günlerce bile direnebilir.Bu demek değil ki denkler.Sakazukinin yendiği Aokijiyi Marco hayatta alamaz.

Marco neyse de bir de Katakuri başımıza Amiral oldu.Bir de şiryu varki o elindeki kılıçtan dolayı direk yonkou.Hatta Teache denk bile olabilir.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık