Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Sogotoh Smoker'ın meyvesi yıkıcı güçte değil pek. Bundan sonra Hakisini geliştirir artık. Amiral pozisyonunda görmek istediğim biri. Umarım seri sonunda denizcilerin başına geçer.
@arcadia Ölümsüzlük istediğinin arkasında Kutsal Ejder olması yatıyor gibi. Kutsal Ejder'lerin diğer insanlardan daha üstün olduğunu düşünüyor. Hoş Kutsal Ejder vs olmasaydı bile ölümsüzlük bu yani çoğu insan ister :D
 
One Piece'teki en büyük hadsizlik.. Adaylar:
  • Kid ittifakı-->Shanks
  • Luffy-->Big Mom
  • Dof-->Aokiji-Fuji
  • Jack-->Yüksek rütbeli denizcilerin bulunduğu gemi
  • Zoro-->Mihawk :D
  • Mihawk-->WB :oleyo: (Bu seçenek troll/espri)
  • Luffy-->Fuji
  • Burgess-->Sabo
Bir anda aklıma gelenler bunlar daha bir sürü vardır, sanki çok güzel bi geyik konu olur böyle :hmm:
 
One Piece'teki en büyük hadsizlik.. Adaylar:
  • Kid ittifakı-->Shanks
  • Luffy-->Big Mom
  • Dof-->Aokiji-Fuji
  • Jack-->Yüksek rütbeli denizcilerin bulunduğu gemi
  • Zoro-->Mihawk :D
  • Mihawk-->WB :oleyo: (Bu seçenek troll/espri)
  • Luffy-->Fuji
  • Burgess-->Sabo
Bir anda aklıma gelenler bunlar daha bir sürü vardır, sanki çok güzel bi geyik konu olur böyle :hmm:

Olur aç, Luffy'nin amirallere yaptığı atar ile, Ace'in Akainu'ya karşı saçmalamasını da ekle.
 
Mihawk net amiraldir, hayvan gibi de haki sahibidir.

Edit: Unutmayalım, reis dünyanın en iyi kılıç ustasıdır.

Zoro'yu çok sevsem de hâlâ meyve bıçağına karşı yenilgiyi tadar.

Düşünün işte seviyeyi.
 
Serinin hepsi tamamen kurgu zaten. Ben sana kesevilse keserdi diyorum. Kestiği durumda da gene kahram olabilirdi anlayacağın. Kesemeyecek ki ittiriyor adam. Buna kurgu dışında kesebilirdi kanıtı göster bana, göstermeyeceksen boşa yorulmayalım.

Kafes haki meselesine gelirsek, kloblar ve Luffy'nin kolunu bağlayan sicimler, Doffy'den bağımsız durumdalar ama kafesin bağı hiç kopmadı bu bir etken olabilir. Bir başka etken de şu olabilir meyve yeteneklerinin hepsi aynı güçte değiller, bu sicimlerin hepsinin aynı sertlikte olması da zorunlu değil yani. Kafesteki sicimin sertliği diğerlerinden fazla olabilir. Luffy hep lastik adam hep yumruk atıyor etkileri aynı olmalı ama Kkg çok güçlü demek gibi bir şey oluyor verdiğin örnekler bana kalırsa. Haki kullandığına bir kanıt değiller benim nazarımda.

Tekrar ediyorum. İttirmesine "kurgu" argümanı üzerinden açıklama ya da bunun argüman olduğunu savunacaksan orayı es geçebilirsin. Boşa yorulmayalım ikimizde. Benim tavrım net serinin hepsi kurgu, herhangi bir şeyi bu sebepten dolayı kurguyla açıklayamayız.


Edit: 9 dağ 8 deniz kesemeyeceğim bir şey yok diyor. Demek ki ipler 9 dağ ile 8 denizin ötesinde. 10 dağ 9 deniz de falan yani.
Mangaka Mingo için Luffy'ye dedirtiyor ki; "Sen ve kafesin yoluma çıkıyorsunuz". Bu demektir ki kafesi yok edecek olan kişi de Luffy. Mangakanın bizzat çizdiği sahne bu. Herkese biçtiği rol belli. Şu an tartışma çemberimiz "Shiryuu Zoro'nun rakibi ama neden onu Sanji ya da Luffy almıyor" ile aynı. Sorguladığın şey açıkça bu :(

Seri tabi ki baştan sona kurgu. Lakin... Biraz önce de yazdım. Her şeyi kurgu ile açıklayamayacağın gibi kurgu ile açıklanabilecek şeyleri de başka bir şeyle açıklayamazsın. Dolayısıyla kafesi ittirme konusuna kurgu savunmasını yapmak zorunda değilim çünkü olan şey bu. Mangakanın olmasını istediği şey bu. Yani o kafesin ortadan kaybolması için 2 yol varsa mangaka demiş ki bunu Luffy yapacak. Daha bunu akıntıya karşı yüzer gibi niye o kesmedi demek ki kesemiyor diye sorgulamanın bir manası yok. Koskoca amirale kafes ittirmiş mangaka. Koskoca amiral kurguya göre hareket ediyor ama bu kurgu üzerinden olmadık bir çıkarım yapılmaya çalışılıyor. Ace neden öldü ? Ölmeyedebilirdi. Mangaka istese Luffy'yi yine kral yapardı ? Artık buna giriyor olay. Mangakanın kurgusunu yu kabul etmeyip kendi kurgunu yazıyorsun sonra bak, iş kurguyla olsa ohooo diyorsun :)

Zoro'nun o kafesi kesip kesemeyeceği çok önemli değil. Zoro kesmese bir şey kaybetmez. Çünkü Mingo»Zoro demişim ben zaten. Ama olaya mantıken bakacak olursak Zoro'nun o kafesi kesmiyor oluşuna ihtimal vermek ya da bunu kabul etmek okuyucu tarafından bakacak olursak mangakanın çizdiğine itimat edilmediğini (birkaç bölüm önce her şeyi keserim dedirtmiş) mangaka tarafından bakacak olursak da bu adamın kendisiyle çelişip ne çizdiğinden haberi olmaması anlamına gelir.

"Edit: 9 dağ 8 deniz kesemeyeceğim bir şey yok diyor. Demek ki ipler 9 dağ ile 8 denizin ötesinde. 10 dağ 9 deniz de falan yani."

Bu ne ? :D

Kesin olmamakla birlikte 9 dağ ve 8 deniz kavramı Op evrenindeki zaman ve coğrafi yapıyı temsil eden ve Zoro'nun "dinsiz rahip" temasını yansıtan bir cümle.

http://www.korsanfan.com/konu/zoronun-karakter-tasarımı-ve-bilinmeyen-yönleri.5779/

Yani 9 dağ-8 deniz kavramı, tümüyle One Piece evreni demek zaten. Sonradan 10 dağ, 11 dağ - 9 deniz, 10 deniz şeklinde bir değişiklik ve arttırıma gidileceğini düşünmüyorum :)

Neyse epey tartıştık bu konuyu. Pek bir sonuca varacak gibi de değiliz. Burada bitirelim en iyisi. Ellerine sağlık, iyi geceler :sapkali:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık