Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Özetle, o kafese Luffy'den başka kimsenin müdahele etmemesinin (yok etmekten bahsediyorum) altında yatan sebepler;

1- Zoro açısından gücünün saklanması,
2- Fujitora açısından hem oynadığı bahsin sonucunu görmek hem de hükümetin oynayacağı kurtarıcı rolün gerçekleşmemesi,
3- Okuyucu açısından da Kutsal Ejder-D. mücadelesine bir gönderme idi.

Bu sebeplerden ötürü kafesin kesilip kesilmemesini "kimsenin gücü yetmedi" şeklinde yorumlayamayız :sapkali:
Şu kısımda çok güzel özetlemişsin. Doffy sesinden, karizmasından sevilir. Gücünü öne sürmek pek sağlıklı durmuyor.
 
Zoro'dan gireyim Fujitora'dan çıkayım.

Zoro'yu herkes biliyor. Daha yeni dünyaya girerken her şeyi kesicem kafasıyla girdi. Hatta Dressrosa'da bile 9 dağ 8 denizde kesemeyeceğim bir şey yok dedi. Ama sonra ne yaptı ? Kafesi itti :)

Mantıklı mıydı bu ? Hayır. En azından kesemese bile denemesi gerekirdi. Çünkü daha 10 bölüm olmamış adama her şeyi kestirecem demişsin. Işin Zoro kısmı bu şekilde.

Sen Mingo'yu amiral seviyesi gördüğün için bu konuda anlaşamayız büyük ihtimalle ama her ne kadar diğer amiraller kadar dominant ve girişken olmasa da Fujitora da bir amiral. Ve bence bir amiralin silahlanma hakisi Mingo'dan yüksek. Bu adama bile kafesi kestirmek yerine ittirmeyi tercih ettirdi. Işin Fujitora kısmı da bu şekilde.

Peki mangakanın elinde kılıç tutan iki kalbur üstü adama kafes ittirmesi tesadüf müydü ? Bunun cevabı da hayır.

Senin de dediğin gibi "senaryo" burada etken olan ve yukarıdaki iki kişiyi kapsayan iki durumu açıklayan şey. Çünkü burada anlatılmak istenen şey aslında görünenden çok daha derin.

Luffy ve Mingo arasındaki mücadele aynı zamanda antik çağlarda gerçekleşen ve sonradan kendine kutsal ejder diyen toplulukla D. denilen ailenin bir kapışması idi. Dövüşün ayrıntılarına değinmicem şimdi. Genel manada bu şekilde. Senaryo bu çerçeve içinde gerçekleşeceği için Zoro kesmeyi denemedi. Bunun Zoro tarafında da mangaka Zoro'nun gücünü Wano'da göstermek istediği için onu sakladı. Kafesi kesmek için değil Ashura basit bir keşiş bile atmamasını başka neyle açıklayabiliriz zaten.

Fujitora'nın kafesi ittirmesininn altında yatan sebep Zoro'dan çok daha önce mangaka tarafından işlenmiş zaten. Bunu ancak arc sonunda gördük. Fujitora ve Smoker konuşması. Bu konuşmaya göre hükümetin Arabasta'da yaptıklarını öğrenen Fujitora için Dressrosa'ya geldiği ilk anlarda bile ne yapacağı aşağı yukarı belliydi. Ve Luffy'de hissettikleri davranış şeklini belirleme konusunda etkili oldu. Fujitora'ya göre Dressrosa'nın kurtarıcısı hükümet olamaz. Bu cümle kilit nokta. Çünkü kendisi hükümetin temsilcisi olduğu için Mingo'ya müdahele edemezdi. Daha doğrusu etmedi. Onun yerine Luffy'nin üzerine bahis oynadı. Bu adamın bu kadar pasif olmasının sebebi buydu ama çoğu kişi yanlış bir algıya kapıldı.

Özetle, o kafese Luffy'den başka kimsenin müdahele etmemesinin (yok etmekten bahsediyorum) altında yatan sebepler;

1- Zoro açısından gücünün saklanması,
2- Fujitora açısından hem oynadığı bahsin sonucunu görmek hem de hükümetin oynayacağı kurtarıcı rolün gerçekleşmemesi,
3- Okuyucu açısından da Kutsal Ejder-D. mücadelesine bir gönderme idi.

Bu sebeplerden ötürü kafesin kesilip kesilmemesini "kimsenin gücü yetmedi" şeklinde yorumlayamayız :sapkali:

Zoro'nun denemediğini nereden biliyorsun.Mangakanın göstermeyip ek bilgilerde öğrendiğimiz çok şey var bu seride.İkincisi sen o kılıcı zaten kafese tutuyorsan kesmeye çalışıyorsundur süs diye tutmuyorsundur öyle.Buna Fuji de dahil.İki kılıcı çapraz tutuyordu Zoro.Ya sen kafesi keseceksin ya kılıcın kırılacak yada kılıç çarpıştırmada ne oluyorsa o olacak.
Üçüncüsü gerçekleşti kalbur üstü dediğin karakterlerde.
Vs atarken de ittirmiyorlar herhalde birbirlerini Mihawk ve Vista.Birbirlerinin kılıcını kesip parçalamaya kasıyorlar çarpıştırdıklarında.


Yani sana mantıklı geliyor mu ? Koca Pica'yı hiç kasmadan devasa kesiklerle bölen adamın aynısını kafese uygulamaması.Ya yapamayacağını anlamış yada denemiş ki durdurabiliriz diye yanlarında konuşuyor.Başka bir ihtimal var mı hiç senaryo diye kaçamak cevaplar verme şimdi.


Diğer bir nokta Fuji Dof'tan güçlü diyebilirsin belki ama b.hakisi kesin daha fazladır demek nereden çıkıyor bana bir açıkla.Amiral diye mi ? Amiral diye otomatikman fazla mı oluyor.Bende h.hakisi var daha fazla derim o zaman.


Şimdi Fuji konusuna gelelim.Diyorsun ki hükümete tavır aldı Dof'a birşey yapmadı.İyi de kafesin Dof ile ne ilgisi var.Tamamen ondan ayrı bir şekilde daralıyor içe doğru.Dof'u kim indirirse indirsin sen kafesi ortadan kaldır da ülkeyi Dof'un ellerinden başkaları kurtarsın.Kafeste aynısı sayılırdı yapmak istemedi de diyemezsin çünkü adam katılıyor kafes konusunda da.Anlayacağın senin dediklerin doğru olsa bile kafes konusunun buna dahil olmadığını düşünüyor.Ve çıkıp ittirmeye başlıyor.Basınç gücü olduğu için de faydalı oluyor o gelince yavaşlıyor zaten farkedersen.Bu adamın yavaşlatmaya gücü yetiyorken bunu yapıyorsa ortadan kaldırmaya gücü yeterken neden yapmasın yapamasın.Hiç karışmayacak adam oturur bir köşesinde gidipte kafes ittirmeye yanlarına gelmez.Fuji örneği tamamen yanlış o yüzden.Fuji yapabileceğini yaptı başka birşey yapamazdı zaten bu adamın meteorlarının kafesi kırmayı bırak içe göçertmeyi bile başaramadığını da gördük.Bu da kafeste haki olduğunu güçlendiren bir başka nokta.Meteorun düştüğü basınçla o kafesin tepesi içe göçmeliydi.
 
Şöyle.. Haki var diyebilmemiz için sahne koka şeklinde çizilmeli ya da bir logia kullanıcısına karşı yaptığın saldırı işe yaramalı. Logia söz konusu ise koka şeklinde çizmeye gerek yok. Ama çizebilir de. Dressrosa'da kafes ne koka şeklinde çizildi ne de bir logianın kafese verdiği tepki gösterildi. Bu noktada ben sana kafeste %100 haki vardı diyemem elbette. Lakin!

Mingo Smoker'ı keserken de tellerini kullandı ve bu teller koka şeklinde çizilmedi. Bu sahne, kafeste haki olabilme ihtimalini doğurdu mu ? Mantıken evet.

Ki kafeste haki olmasa bile Mingo'nun uyanış modunda kullanmış olduğu haki miktarı yine çok fazla.


Bir kola yapılan koka miktarı ile 10 kola yapılan haki miktarı aynı değildir. Şu sahnede görünen 10 tane ip sarmalı var ve 10'una birden koka yapılmış. Bu ciddi bir haki kullanımı demek. Bunun gibi birkaç sahne daha var. Ama dediğim gibi bu bedene yük bindiren bir kullanım şekli olmadığı için Mingo rahat rahat kullanabiliyor.

Enerji ve haki aynı şey olmadığı gibi yaşam enerjisi ve ruh gücü de aynı şey değil. Enerji vücudun duyduğu bir ihtiyaçtır, ruhun değil.
Bu mantıkla ruh ve irade gücü olan haki bitince neden yemek yemeye ya da uyumaya ihtiyaç duyuyor insan onu açıklayamazsın. Irade gücün yemekten mi besleniyor ? :) Uyuduğunda program yüklenir gibi mi doluyor ? Kelime anlamlarına ters bir kere halinin bitmesi durumu. Irade gücün biriyle savaşırken ilk başta muazzam iken sonra savaşma azmin mi azalıyor, irade gücün mu bitiyor ? Luffy irade gücü tükendiği için mi yoksa enerjisi bittiği, vücudu tükendiği için mi dövüşemiyor ? Eğer öyle ise iradesi-azmi biten adam bitkinlikten bayılmak üzereyken bile "bana 10 dk verin döndüğümde onu mahvedicem" nasıl diyebiliyor ? Gördüğün gibi çok ayrı şeyler.

Luffy sürekli enerjik olsa ve enerjisi bitmese haki kullanabilir. Aksi durumda hakim bitti(!) dediği her seferde neden vücudunun da bitik halde olduğunu, yemek ve uyumaya ihtiyaç duyduğunu açıklamanı beklerim.

Son bir örnek vereyim. İki denk adam düşün. Meyve yok sadece haki. Başlıyorlar dövüşmeye ikisinin de hakisi tükeniyor. Ne olacak ? İki soluklanalım kardeş, haki kablosunu çıkar takalım şuraya o arada da dolsun mu diyecekler ? Saçma değil mi ?

Ya da bana şunu söyle. Kuzan ve Sakazuki birbirine hakisi zarar veremez değil mi ? Bu adamlar 10 gün boyunca nasıl savaşmışlar ? Birbirlerine kar topu atarak mı ? :)

Luffy vs. Kraker ? Sen bu zamana kadar Luffy'nin 11 saat dövüştüğünü gördün mü ? Bunu yapabilmesini sağlayan şey ne idi peki ? Tabi ki de püskevitleri yemesi. Sürekli bir enerji sirkülasyonu vardı. Yoksa bu kadar uzun dövüşmesi açıklanamayacağı gibi Linlin karşısında hemen pilini bitmesi de açıklanamaz.

Hakinin bitiyor oluşu düşüncesi başta kelime-içerik uyumsuzluğu, serideki güç unsurlarında oluşturduğu tutarsızlık, Rayleigh'in g4 hakkında söylediği cümle, Luffy vs. Kraker - Kuzan vs. Sakazuki dövüşleri gibi nedenlerden ötürü mantıksızdır :sapkali:
1) G4'te vücuduna bu kadar yük binmesinin ve enerjinin bitmesinin sebebi nedir ?

2) G4 bitince haki çizgileri neden kayboluyor? Madem haki bitmiyor, yük bindiren bir şey değil neden sürekli hakisi açık gezen bir kişi yok.



Kuzan ve Sakazuki'nin meyve üstünlükleri nelerdir bilmiyoruz, ama çok yoğun meyve kullandıklarını adanın halinden biliyoruz.
Kaldı ki 10 gün dövüşebilmeleri söylediğime de ters değil, antremanla havuzlarını genişletmiş olabilirler.

İşte 11 saat dövüşmesinin sebebi kendisini yenileyebilmesi, bunun beni söylediğimi çürüten bir tarafı yok. Ancak orada ne kada haki kullandı, nasıl savaştı bilemiyoruz, bundan dolayı sağlıklı çıkarımlar hapamayız.


İki denk adam meselesine gelirsek. İkisinin de hakisi bitince uzun bir G4'ten çıkan Luffy gibi olacaklar. Bundan dolayı dinlenelim demelerine gerek olmayacak, zira bayılmış ya da yarı ölü oldukları için ikiside dinlenerek güç toplamaya başlayacaklar.


Sana şöyle diyeyim o zaman. Haki var. Vücut enerjin var. Haki bu enerjiyi tüketiyor ve haki kullanamıyorsun. Bir de bu enerji senin hayatta kalmak için gereken şey. Yemekten alıyorsun bu enerjiyi. Yemek yemezsen ölüyorsun neden; enerji bitiyor/pilin bitiyor. Pilin bitince ruh gücün ya da iraden kalıyor mu yok. Yani yaşam enerjin ruh gücünü ya da hakini böyle etkiliyor. G4'te yoğun enerji yediğine göre ? G4'ten çıkınca haki çizgileri kaybolduğuna göre ?:sapkali:
 
Elbaf işlenmeden Mom'ın inme olasılığı olmadığını düşünüyorum kesinlikle. Hatta devlerle ittifak yapıp da indirebilir bizimkiler Big Mom'ı.
Elbaf'tan devler gelse olmaz mı? :)

Sonuçta tümenlerinden bir tanesi dev, yaşam kartının yanmaya başladığını görür ve toplayabildiği kadar devle gelir Tüm Kek'e..
 
Elbaf'tan devler gelse olmaz mı? :)

Sonuçta tümenlerinden bir tanesi dev, yaşam kartının yanmaya başladığını görür ve toplayabildiği kadar devle gelir Tüm Kek'e..
Vivre kart ile birilerinin adaya gelmesini daha önce konuşmuştuk. O şekilde birilerinin gelmesi çok saçma ve mantıksız olurdu. Hoş saçma ve mantıksız olaylar Yeni Dünya'da artan bir grafik şeklinde gibi ama :D İnşallah bu da olmaz yani.
 
Bi de asıl şu resmi atmak için girmiştim bölüme :)
"..ve hatta Beyazsakal'ı bile". Yonkolar içinde diğerlerinden açıkça ayırıyor, buna Kaido da dahil. Daha önce de demiştim; bence Kaido'nun bu şekilde uçan kaçan herkesten güçlü şekilde tanıtılması WB'ın ölü olmasından dolayı. Belki yine WB sağken "en güçlü yaratık" gibi bir ünvanı vardı Kaido'nun; ama bu insan dışı varlıklar içindi. Sonra WB ölünce insanları da kapsadı.

Merak edenler için de baştan söyleyeyim, İngilizcesinde "even" diyerek ayırıyor WB'ı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 15)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık