Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kanıtın var mı haki kullandığına dair kafeste?

Ruh gücü=Yaşam enerjisi

Ruh gücün biterse ne olursun, ölürsün.

Yaşam enerjini yani ruh gücünü nasıl yeniliyorsun,yemek yiyerek, dinlenerek ya da buna benzer şeyler yaparak. Üst limitini nasıl artırıyorsun, onuda antreamanla.

Luffy'nin enerjisi bitiyor, kurduğum denkleme göre, dinleniyor enerji topluyor. Enerji bitmesi=hakinin bitmesi.
Dinlenmesi/enerji toplaması=hakinin bir miktar birikmesi.

Bende böyle düşünüyorum. Eğer haki kullandığına ikna edersen Dof'un kafeste, ileri sürdüğün tezi bana kabul ettirirsin. :sapkali:
Şöyle.. Haki var diyebilmemiz için sahne koka şeklinde çizilmeli ya da bir logia kullanıcısına karşı yaptığın saldırı işe yaramalı. Logia söz konusu ise koka şeklinde çizmeye gerek yok. Ama çizebilir de. Dressrosa'da kafes ne koka şeklinde çizildi ne de bir logianın kafese verdiği tepki gösterildi. Bu noktada ben sana kafeste %100 haki vardı diyemem elbette. Lakin!

Mingo Smoker'ı keserken de tellerini kullandı ve bu teller koka şeklinde çizilmedi. Bu sahne, kafeste haki olabilme ihtimalini doğurdu mu ? Mantıken evet.

Ki kafeste haki olmasa bile Mingo'nun uyanış modunda kullanmış olduğu haki miktarı yine çok fazla.


Bir kola yapılan koka miktarı ile 10 kola yapılan haki miktarı aynı değildir. Şu sahnede görünen 10 tane ip sarmalı var ve 10'una birden koka yapılmış. Bu ciddi bir haki kullanımı demek. Bunun gibi birkaç sahne daha var. Ama dediğim gibi bu bedene yük bindiren bir kullanım şekli olmadığı için Mingo rahat rahat kullanabiliyor.

Enerji ve haki aynı şey olmadığı gibi yaşam enerjisi ve ruh gücü de aynı şey değil. Enerji vücudun duyduğu bir ihtiyaçtır, ruhun değil.
Bu mantıkla ruh ve irade gücü olan haki bitince neden yemek yemeye ya da uyumaya ihtiyaç duyuyor insan onu açıklayamazsın. Irade gücün yemekten mi besleniyor ? :) Uyuduğunda program yüklenir gibi mi doluyor ? Kelime anlamlarına ters bir kere halinin bitmesi durumu. Irade gücün biriyle savaşırken ilk başta muazzam iken sonra savaşma azmin mi azalıyor, irade gücün mu bitiyor ? Luffy irade gücü tükendiği için mi yoksa enerjisi bittiği, vücudu tükendiği için mi dövüşemiyor ? Eğer öyle ise iradesi-azmi biten adam bitkinlikten bayılmak üzereyken bile "bana 10 dk verin döndüğümde onu mahvedicem" nasıl diyebiliyor ? Gördüğün gibi çok ayrı şeyler.

Luffy sürekli enerjik olsa ve enerjisi bitmese haki kullanabilir. Aksi durumda hakim bitti(!) dediği her seferde neden vücudunun da bitik halde olduğunu, yemek ve uyumaya ihtiyaç duyduğunu açıklamanı beklerim.

Son bir örnek vereyim. İki denk adam düşün. Meyve yok sadece haki. Başlıyorlar dövüşmeye ikisinin de hakisi tükeniyor. Ne olacak ? İki soluklanalım kardeş, haki kablosunu çıkar takalım şuraya o arada da dolsun mu diyecekler ? Saçma değil mi ?

Ya da bana şunu söyle. Kuzan ve Sakazuki birbirine hakisi zarar veremez değil mi ? Bu adamlar 10 gün boyunca nasıl savaşmışlar ? Birbirlerine kar topu atarak mı ? :)

Luffy vs. Kraker ? Sen bu zamana kadar Luffy'nin 11 saat dövüştüğünü gördün mü ? Bunu yapabilmesini sağlayan şey ne idi peki ? Tabi ki de püskevitleri yemesi. Sürekli bir enerji sirkülasyonu vardı. Yoksa bu kadar uzun dövüşmesi açıklanamayacağı gibi Linlin karşısında hemen pilini bitmesi de açıklanamaz.

Hakinin bitiyor oluşu düşüncesi başta kelime-içerik uyumsuzluğu, serideki güç unsurlarında oluşturduğu tutarsızlık, Rayleigh'in g4 hakkında söylediği cümle, Luffy vs. Kraker - Kuzan vs. Sakazuki dövüşleri gibi nedenlerden ötürü mantıksızdır :sapkali:
 
En tepesinden sürekli tel üreten kaynağı var ya o yüzden öyle düşündüm. Açıkçası başka türlü mantıklı bir açıklama da bulamıyorum. Oda da sağ olsun ortalığa bıraktı saçma sapan bi kafes, ne açıklama ne bir şey :D Bi güzel de amiral ve geleceğin en iyi kılıç ustasının da aralarında bulunduğu oldukça sağlam bi ekibe bunu ittirdi. Ayıp ya :D Tamam kurgu ve hikaye senin için hep birinci öncelik de bu kadarı da gerçekten ayıp :D
Bunlar hep 15 yasindaki okuyucu icin yapilmis birlik beraberlik mesajlari. Herkes tek yurek oldu direniyor falan Narutoda da halat cekme oynuyorlardi sonlarda bir yerde, bu da benzeri iste. Cok da kafa yormayin su shonenlere
 
Haklısın :D

Bu yüzden bu seriide tekniklere pek kafa yormamak gerekiyor :)
Aynen çok dendi zaten seride güç dengesi olmadığı ama işte sevdiğimiz seri ve karakterler olunca duramıyoruz yine de güç, vs. tartışıyoruz :)
Bunlar hep 15 yasindaki okuyucu icin yapilmis birlik beraberlik mesajlari. Herkes tek yurek oldu direniyor falan Narutoda da halat cekme oynuyorlardi sonlarda bir yerde, bu da benzeri iste. Cok da kafa yormayin su shonenlere
Halat çekme iyiymiş :D Kafa yorulmaması gereken kısmı güç kıstası kısmı. Onda da yine genel bi çerçeve var da biz abartıyoruz. Ama diğer taraftan adalet, özgürlük, eşitlik gibi şeylerle ilgili anlattıklarına da tam tersi kafa yormak lazım.
 
Doffy tellerine haki kapladıysa da bu normal bir b.haki Luffy Mingo'dan daha üst güce çıkarmak için kendisine h.haki yükledi ve vücudu hakiliyken aynı zamanda esnek bir forma soktu bunun için de kendi limitlerini zorladı. Bu güç büyük bir enerji gerektiriyordur spor yapan bir sporcu yorulduğu ve tıkandığında 10 dk nefes alsa o da kendine gelir biraz toparlanır ayaklanabilir(Kendine gelir gelmez 1 darbede işini bitireceğini söylemesi bu yüzden çünkü oda tek şansı olduğunu biliyordu) bu olayda o kadar ruh mental güçler doğal dışı varlıklar aramaya gerek yok kondisyonla alakalı zamanı geldiğinde bu süreyi uzatacak tıpkı G2 G3 de yaşadığı sorunlarla aynı kullandıkça vücut alışacak süre uzayacak belki yeni vitesler geliştirecek vs. vs.
 
Şimdi sertlikte Mohs skalası var.
At 0°C, ice has a hardness of 1.5 on the Mohs scale; at -70°C the hardness is 6
Burada gördüğün gibi buzun soğukluğu da etkili bu skaladaki alacağı puanda. Buzun soğukluğunu ve kayanın skaladaki yerini bilemeyeceğimiz için. Hangisi serttir bilemeyiz. Demek istediğim buydu.
Crackerın bisküvilerinin daha sert olduğu kesin. :(

OP evrenini kendi içinde değerlendirmek lazım. Böyle şeyler yanıltır.

Diğer yandan Zoronun kendisi BAAna giderlerken daha gidecek çok yolu olduğunu, şimdiki halinin yetmeyeceğini söylüyor. Mihawkın buzu kesme amacı yok. Luffy'yi kesmek için savuruyor o kesiş de gidip buzu kesiyor. Karşılaştırmak manasız olmuş bence.
 
HH'nin gormedigimiz turevlerini kesinmis gibi sunarak yorum yapilmis :üzgünüm:
Kafesle ilgili benim yorumum; yok etseler bile Doflamingo tekrar olustururdu. Bunun yerine kafesi tutup, Dof'un inmesini beklediler. Hakiye gelince, Law G4 icin cok fazla haki kullandigini soyluyor, Luffy hakisinin bittigini ama 10 dakika sonra geri kazanacagini soyluyor buna benzer diyaloglar bulabiliriz hatirladiklarim bunlar. Hakinin biten bir sey olmasi mantikli. Yoksa Luffy G4'te sonsuza kadar dururdu. Rayleigh G4'un Luffy'nin bedenine yuk bindirdiginden bahsediyor ki bu dogru. Normalden 3-4 kat daha buyuyor ve haki ile kapliyor bedenini. Nitekim teknigin ozu haki. Haki bitince teknikten cikiyor. Enerjinin farkli bir sey oldugunu dusunuyorum. Evet muhtemelen hakin bitince, enerjin de bitiyordur -haki enerjiyi etkiliyordur- ama enerjin bitince hakin bitmiyordur bunu Law'a bakarak soyleyebiliriz. Seytan meyvesi cok fazla enerji harciyor Law'un. Ama Law'u 'Bu meyve hakimi tuketiyor' derken gormedik. Ozetle hakin bitince, enerjin de kalmiyor. Aksi taktirde Vergo gibi bir suru insan gorurduk kendini tamamen koka ile kaplayan. Hakisi bitince de normal dovuse devam ederdi geri kazanana kadar. Luffy Dressrosa'da 10 dakika dinlendi ve boylece hakisini biraz da olsa kazandi. Buradan da dinlenerek haki kazanilabilecegini anliyoruz. Cracker dovusune gelince, Luffy biskuvi yiyerek enerjisini belli seviyede tutmus. Muhtemelen hakisini ise korumus. Nami biskuvileri islattikca yemis gorunen o yani hakisini kullanmamis cok fazla.
 
Tükenen şey beden. Rayleigh bile g4'ün Luffy'nin bedenine çok yük bindirdiğini söylüyor. "Hakin çabuk bitiyor Luffy. Hakiyi daha idareli ve uzun süre kullanacağın başka bir form bulmalısın" demiyor. Bu form bedenine çok yük bindiriyor diyor.

Haki, ruh gücü değil mi ? Savaştan sonra yemek yiyince ruhun mu nemalanıyor bu gıdadan ? Uyuyunca ruhun mu dinleniyor ? Hayır. Bedendeki enerji ve dayanıklılık ruh gücünü ne kadar kullanabileceğini belirliyor. Bu noktada g4 çok fazla enerji harcadığı için beden çabuk tükeniyor ve bu da g4 kullanım süresini etkiliyor. Tekrar yazıyorum.

- Mingo'nun kafesi saatlerdir açık.
- Bir yandan Law'la savaşıyor sonra Luffy ile.
- Uyanış açıyor, tellerine silahlanma hakisi yüklüyor.
Luffy g4'e geçtiğinde savunma için silahlanma kullanıyor.

Mingo bunları yaparken 10 birim haki kullanıyorsa Luffy'nin sadece g4 modu Mingo'nun tüm yaptıkları ya da yaptıklarından fazla mı haki kullanıyor ? Mümkün değil. Ama dikkat et Mingo'nun yaptığı hiçbir şey vücuduna yük bindirmiyor. Adam bu yüzden çoook uzun süreler haki kullanıp "aman hakimiz bitmesin ay sonuna daha çok var" diye takılmıyor :good:
Buggy'nin meyvesi tam olarak her detayına kadar açıklansa kafes olayı da belli olur.Sorulan soruda Buggy çıkabilir demiş.Ama nasıl çıkıyor tam olarak orası belirsiz.Mihawk'ın Buggy'i kesemediğini bu işlerin hakiyle olmayabileceğini biliyoruz.Adamda otomatik bölünme meyvesi var sanırım kesileceği yerden hemen bölünüyor kesilmeden.Eğer durum böyleyse kafesteki boşluklardan rahatça bölünerek geçebilir haki olsa bile.
 
@Millennium Wizard
Mihawk'in haki kullandigi kesin mi? Ilk hamlesinde Luffy'i kesmek icin saldiriyor. Luffy'nin haki kullanmadigini biliyor ve lastigi kilicla kesebilecegini. Yani hakisiz savurmus olabilir kilicini. Sonrasi icin bir yorumum yok ama. Goruyor Buggy'nin gucunu, ya oldurmek istemedi ya da soylenildigi gibi haki kullanilsa bile etki etmiyor.
 
@Millennium Wizard
Mihawk'in haki kullandigi kesin mi? Ilk hamlesinde Luffy'i kesmek icin saldiriyor. Luffy'nin haki kullanmadigini biliyor ve lastigi kilicla kesebilecegini. Yani hakisiz savurmus olabilir kilicini. Sonrasi icin bir yorumum yok ama. Goruyor Buggy'nin gucunu, ya oldurmek istemedi ya da soylenildigi gibi haki kullanilsa bile etki etmiyor.
Sanmıyorum kullanmadığını.Adamın kılıcında çizik bile yokmuş kokayı basıyormuş kılıcına Yoru o yüzden öyle pürüzsüz vaziyetteymiş anladığım kadarıyla.Yani bu adamın dur kokayı kaldırayım da öyle keseyim gibi işlere giriştiğini hiç sanmıyorum.Buggy değil bir başkası da saldırabilir o an adam kendini korusa bile kılıcı hasar alabilir.O yüzden sanmıyorum Yoru sürekli koka basılmış halde bana göre.
 
Buggy'nin meyvesi tam olarak her detayına kadar açıklansa kafes olayı da belli olur.Sorulan soruda Buggy çıkabilir demiş.Ama nasıl çıkıyor tam olarak orası belirsiz.Mihawk'ın Buggy'i kesemediğini bu işlerin hakiyle olmayabileceğini biliyoruz.Adamda otomatik bölünme meyvesi var sanırım kesileceği yerden hemen bölünüyor kesilmeden.Eğer durum böyleyse kafesteki boşluklardan rahatça bölünerek geçebilir haki olsa bile.
Bu meyvenin doğasıyla ilgili bir şey bence. Ateş Ace'in yanmasına izin vermiyorsa bara bara no mi de Buggy'nin kesilmesine izin vermiyordur. Lakin bu mevzu ve Mingo'nun tellerinin farklı şeyler olduğunu düşünüyorum. Çünkü Mingo'nun telleri kopabiliyor. Bu demektir ki kesiledebilir. Ama kurgu gereği kesilmedi bence. Ama bu iplerin çok çok dayanıklı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık