Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hayır. Kılıçlarını haki ile kaplayacaklar elbetteki. Benim demek istediğim Shanks Mihawk'ı yenerken kılıç dışında yumruk bile kullansa bu Shanks'ı en güçlü kılıç ustası yapmaz. Ama sadece kılıç kullanarak yenerse Shanks ünvanı alır.
E tabi ki yumruk yumruğa girmeyecekler sonuçta :)
@Erkan12 Bence haki kullanmama ya da en güçlü kesmeyi kim atarsa en iyi odur düşüncelerinde yanılıyorsun.
Her şeyden önce, haki demek irade demektir. İrade olmadan "en iyi" olmak söz konusu olamaz. Bu seride en baştan beri iradenin üstünlüğü işleniyor. Kılıç ustalığı da iradesiz olmaz.

Ayrıca ortada bir "en iyi" unvanı olduğu sürece bunu kazanan belirler. Tabi ki tekme tokat girip kimse unvanı alamaz, ki zaten kılıç ustaları onurunu her şeyden üstün tutar yani zaten böyle bir şey yapmaz :) Sadece kılıçlarını tokuşturacaksın ve kazanan belli olacak, bu kadar. Üstte açıkladığım şekilde de iradeyi/hakiyi de bundan ayrıştıramazsın.

@Eustass Captain Kid Zoro'nun kendine hedef çizme tarzında ettiği laflar üzerinden unvanın sınırlarını çizmek bence çok sağlıklı değil.
 
Onun olması için Kaku'nun kılıcı bırakıp dövüşmesi gerek. Shanks veya başka birisi kılıcı bırakıp mı dövüşecek...
Niye dövüşsün...

Kılıç kullanıp seni yenersem ünvanını almış olurum o yüzden kılıcı bırakıp dövüşeceğim ve seni öyle yeneceğim. - Shanks-
Neden bıraksın ? Kılıçustalığı yan bir dal. Bir insan hem kılıçustalığı, hem rokushiki ustalığı hemde Haki seviyesini yükseltmek için çalışmalar yapabilir. Fujitora kılıcını meyve gücü ile güçlendiriyor mesela, yerçekimi gücü kılıçustalığı ile alakalı bir şey değil.

Mesela atıyorum, ben en iyi kılıçustasıyım, gel düello yapalım kim en iyi görelim. Sende tamam diyorsun, sonra dövüşün ortasında çok farklı bir teknik kullanarak avantaj sağlıyorsun. Mesela yerçekimi gücü kullanıyorsun. Sonra en iyi kılıçustası ben oldum diyorsun, sence bu adil bir şey mi ? Bence değil. Haki seviyen benim seviyemden yüksek diyelim, ama ben daha güçlü kılıç saldırıları yapabiliyorum, dövüşüyoruz sen zırh ve gözlem Haki seviyenin üstünlüğü sayesinde beni yeniyorsun ama halen benim kadar güçlü kılıç saldırıları yapamıyorsun, benden daha iyi kılıçustası olur musun? Bence olmazsın.
 
Neden bıraksın ? Kılıçustalığı yan bir dal. Bir insan hem kılıçustalığı, hem rokushiki ustalığı hemde Haki seviyesini yükseltmek için çalışmalar yapabilir. Fujitora kılıcını meyve gücü ile güçlendiriyor mesela, bu kılıçustalığı ile alakalı bir şey değil. Beyazsakal hem bisento hem meyve gücü hem haki hem fiziksel kuvvet kullanıyor.

Ben sana diyorum mesela atıyorum, ben en iyi kılıçustasıyım, gel düello yapalım kim en iyi. Sende tamam diyorsun, sonra dövüşün ortasında çok farklı bir teknik kullanarak avantaj sağlıyorsun. Sonra en iyi kılıçustası ben oldum diyorsun, sence bu adil bir şey mi ? Bence değil. Haki seviyen benim seviyemden yüksek diyelim, ama ben daha güçlü kılıç saldırıları yapabiliyorum, dövüşüyoruz sen Haki seviyenin üstünlüğü sayesinde beni yeniyorsun ama halen benim kadar güçlü kılıç saldırısı yapamıyorsun, benden daha iyi kılıçustası olur musun? Bence olmazsın.
Cabaji'de topaçlar saldırıyor akrobatik hareketler yapıyordu. O da kendine topaç ustası diyebilir ama Zoro onu da işin içine katıp kendine kılıç ustası diyenlere yenilmeyeceğim diyor.
Yani Cabaji topaçlar sayesinde yense bile Zoro en iyi olmak istiyorsa onu geçmeli buna bizzat kendi söylüyor.
Yani Kaku vs. dahil işin içine.
 
En iyi kılıç ustası tam olarak ne demektir, neye göre buna karar verilir? Oda'nın bunları açıklaması lazım. Mesela Shanks falan Yonkou olduğundan, Fujitora da Amiral olduğundan bu kategoriye dahil edilmeyip geri kalanlar arasından mı bu ünvan veriliyor? Kokuto kılıcını elde eden mi en güçlü oluyor? @Erkan12 dediğin gibi sadece kılıç kullanmaktaki marifete mi bakılıyor? Ya da başkalarının dediği gibi savaş sonucuna mı bakılarak bu söyleniyor? Benim düşündüğüm gibi sadece kılıç kılıca girilerek mi buna karar veriliyor? Biraz muallakta kalıyor ünvan sanki OP evreninde gereksizmiş gibi. Oda sırf Zoro hayranlığından çıkarmış bunu. Niye en güçlü yumruk ustası ünvanı yok mesela (kenpo) -varsa düzeltin lütfen-. En güçlü ünvanı yeterli bir şeydi bana göre OP evreni için.
 
Cabaji'de topaçlar saldırıyor akrobatik hareketler yapıyordu. O da kendine topaç ustası diyebilir ama Zoro onu da işin içine katıp kendine kılıç ustası diyenlere yenilmeyeceğim diyor.
Yani Cabaji topaçlar sayesinde yense bile Zoro en iyi olmak istiyorsa onu geçmeli buna bizzat kendi söylüyor.
Yani Kaku vs. dahil işin içine.
Zoro'ya kalsa kimseye yenilmeyeceğim diyor. Pica'ya ben en iyisi olacağım seninle uğraşamam diyor rakibi kılıçustası bile değil. Mihawk'tan sonra bir daha yenilmeyeceğim dedi, yine yenildi mesela. Zoro bulduğu yerde kılıçustalığı ile ilgili sayıklıyor. Daz Bones kılıçustası değilim diyor, buna rağmen Zoro kendi kendine adamı kılıçustası ilan etmeye çalışıyordu mesela.

Ben sana aradaki farkı anlatmaya çalışıyorum. Kılıçustalığı bir yan dal mıdır değil midir, bir kişi kılıçustalığının yanında farklı teknikler de kullanır mı kullanır. Bu kadar basit.
 
Seneler önce kılıç ustaları haki kullanamıyor diyenlerden hiçbir farkı yok, kılıç ustalığını akrobasi haline getirenlerin.

Mihawk'ın gözlem hakisinde de çok yüksek olduğunu gördük. Bunu nasıl konumlandıracaksın?

Her zaman dövüşü izleyen bir kitle mi olacak? Zoro ve Mihawk kimsenin olmadığı bir yerde düello ederlerse Zoro unvanı alamayacak mı? Kılıç ustalığı şov işi mi?

Zoro gerizekalı mı? Neden Mihawk'la ölümüne bir dövüşe girişti? Mihawk gerizekalı mı? Neden "en iyi olmak için beni yenmen gerekmiyor," demedi?

Sanki şimdiye kadar seride teknik kapıştıran, slash yarışı yapan birilerini görmüşler.

Hep söylüyorum; Zoro, Mihawk ile dövüşünde daha çok kılıç tekniği gösterdi. Mihawk dövüşün sonuna kadar kılıcını bile kullanmadı. Dövüşü izleyenler de vardı. Neden o dövüşün sonunda şöyle demediler; Zoro daha iyi kılıç ustası ama Mihawk daha güçlü. Hakisi sayesinde Zoro'dan hasar bile almadı.

Zoro " gücüm cennete ulaşacak," diye boşuna demiş. Slashı cennete ulaşsa yeter.

Bu arada Zoro ve Kuina da teknik kapıştırıyorlardı. Kazanan daha iyi olmuyordu. :D
 
En iyi kılıç ustası tam olarak ne demektir, neye göre buna karar verilir? Oda'nın bunları açıklaması lazım. Mesela Shanks falan Yonkou olduğundan, Fujitora da Amiral olduğundan bu kategoriye dahil edilmeyip geri kalanlar arasından mı bu ünvan veriliyor? Kokuto kılıcını elde eden mi en güçlü oluyor? @Erkan12 dediğin gibi sadece kılıç kullanmaktaki marifete mi bakılıyor? Ya da başkalarının dediği gibi savaş sonucuna mı bakılarak bu söyleniyor? Benim düşündüğüm gibi sadece kılıç kılıca girilerek mi buna karar veriliyor? Biraz muallakta kalıyor ünvan sanki OP evreninde gereksizmiş gibi. Oda sırf Zoro hayranlığından çıkarmış bunu. Niye en güçlü yumruk ustası ünvanı yok mesela -varsa düzeltin lütfen-. En güçlü ünvanı yeterli bir şeydi bana göre OP evreni için.
Bir Japon mangası okuyoruz, kılıç ustalığının ayrı bir "şey" olması çok normal hatta olmaması anormal olurdu :) Ve Zoro'nun da her tayfa üyesi gibi bir hayali/hedefi olmalıydı. Bu yüzden de yerinde. Bence sırıtmıyor unvan gereksiz değil ama Oda her zamanki gibi kıllık yapıyor, bilerek hiçbir bilgi açıklamıyor :D Karakterleri de hiçbir şekilde kıyaslamıyor, resmen millet birbirini yesin ben de burada hunharca güleyim diyor pis herif :oleyo:
 
Hep söylüyorum; Zoro, Mihawk ile dövüşünde daha çok kılıç tekniği gösterdi. Mihawk dövüşün sonuna kadar kılıcını bile kullanmadı. Dövüşü izleyenler de vardı. Neden o dövüşün sonunda şöyle demediler; Zoro daha iyi kılıç ustası ama Mihawk daha güçlü. Hakisi sayesinde Zoro'dan hasar bile almadı.
Kılıçlarını savururken o saldırıya bir isim vermeye mi teknik diyorsun anlamadım? O zaman kimin kelime haznesi daha genişse onun kılıç tekniği herkesten üstündür :) Şaka bir yana birine cevap verirken onu alıntılayın, adab-ı muaşerettendir :oleyo: Ayrıca bazen çoğul eki falan da kullanıp triplere giriyorsunuz, karşınızda iddialarına cevap verdiğiniz bir kişi var. Buyur amme hizmetini de yapayım @Erkan12
Ha yok bütün Mihawk'ı amirallerden güçlü görmeyenlere falan konuşuyorum diyorsan da yazdıklarımızı okumuyorsun demektir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 11)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık