Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Sakazuki, İmparator Yenebilir mi?

İndirebilir mi ?


  • Kullanılan toplam oy
    415
Ben kendi görüşümü kısaca açıklıyayım.

Kaido bana kalırsa Wb'den dayanıklılık konusunda hiç olmazsa Mf'de üstündür. Zaten Beyazsakal öldü ben hala ölemedim çıkışı da bana göre buna delildir.
Bir de Kaido'nun yaşlılık problemi şuanlık olmadığından haki kullanabiliyordur. MF'de Beyazsakal k.hakisi var mı yok mu belli olmayan Marco tarafından hastalığı yüzünden hakisini kullanamadığı veya yetersiz kullandığı söylenen biri.

Yani iki karakteri değerlendirirsek meyvesiz biçimde Kaido üstündür. İşe meyve girince belki Wb çok az öne geçebilir ama Kaido'dan en güçlü zoan beklediğimden pek fark edeceğini zannetmiyorum.

Toplam güç olarakta Kaido hem daha dayanıklı olması hem haki kullanabilmesi bakımından MF'de ki Beyazsakal'dan üstündür.

Normalde bu kadar güçlü biri iki amirali alabilir diye düşünebilirsin ama elimizde Dof vs Luffy+Law dövüşü var. İkiye bir dövüşler de herşey gözüktüğü kadar basit olmuyor.
Özellikle Akainu gibi yakalarsa affetmeyecek bir adamın yanına Aokiji gibi hiç olmazsa kısa sürede olsa dondurup etkisiz hale getirecek bir adam olursa Kaido bile buna dayanamaz.
Eyvallah.

Babalığın Mf'de gösterdiği dayanıklılık örneğini kendi şartlarına maruz kalan hiç kimse gösteremezdi. Buna binaen gösterilen göre "Kaido Wb'den daha dayanıklı" demek mümkün olsa da Kaido Mf'deki Wb kadar dayanıklı demek bile muazzam bir olaydır. Çünkü oradaki dayanıklılık muazzam.

Gerçi uzun uzun yazmaya gerek yok. Mangakanın Wb yenilsin diye yaptıklarını kurgudan çıkarıp Akainu'nun karşısına koyarsan Wb'nin 3. darbeyi vurmayacağı net bir şekilde görülür. Yonkoular bile hala Wb diyorsa amirallere hükümet kapısında dilenmek düşer.

Mf'deki Wb'nin yonkou gücünde olduğunu farz edersek (handikaplı yonkou) hareket kabiliyeti ve bilhassa haki yönünden kısıtlandığı halde bir amirali soktuğu durum düşünüldüğünde haki kullanabilen ve hareket ederken herhangi bir sıkıntı yaşamayan bir yonkou bir amirali canlı canlı yer, ikincisini de öldürüp daha sonra yemek üzere paket eder.

Genele yazmak gerekirse...

Nasıl ki belirli bir güç seviyesinden sonra kişi sayısının önemi yoktur. Yonkouların korkunç saldırı gücü ve dayanıklılığı düşünüldüğünde İki amiral karşısında uzun uzadıya zarar verme çabasına girmesine de gerek yoktur. Denk getireceği tek saldırı amirali hareket edemez duruma getirebilir. Aynısı amiraller için geçerli diyen birinin (Akainu yüz götürdü olayı) önce yonkounun Wb gibi onlarca handikap almayacağını kafasına sokması ve gözlem hakisi dediğimiz mereti de kullanabileceğini zahmet olmazsa düşünmesi gerekir. İki amirali geçtim.. Bu benim düşüncem herkes bu şekilde düşünmek zorunda değil. Ancak "serinin zirvesi yonkoudur" cümlesine binaen.. Bir amiralin yonkou ile olacak teke tek mücadelesinde yukarıda bahsettiğim durumları (hareket kabiliyeti, handikap, haki) göz önünde bulunduramayacak kadar ezbere seri takip eden biri Akainu Kaido'yu alabilir de der, Shanks'ı alabilir de der... Ki Kaido yonkouların da bir adım önünde tanıtılmış biri olarak bu tarz anketler daha da trajikomik bir tablo oluşturmaktan öteye gitmez.

Akainu da dahil tüm amiraller güçlüdür. Aksini söyleyen yok. Ancak durum analizi yapmayıp tüm şartlar eşitmiş, her şey normalmiş gibi düşünüp bunun üzerinden amiral yonkou deşti diye saçmalamanın alemi de yok. Amiral yonkou alabilir de.. De ama Wb gibi çürük bir örnek üzerinden giderek değil. Az mantıklı ol, az bir düşün!
 
Şimdi de yonkoular Amiralleri tek vuruşta bayıltır diyorlar.Bir de mangayı yanlış yorumlayıp saçmalıyormuşuz.Bunlar Mihawkın farkı görücem lafına Wb ye çok yakın güçte olduğu için böyle dediğini savunan insanlar.

Sonra da yok şöyle eğdim yok böyle büktüm.Laf anlatmaya değmiyor bazen.
 
Bunlar varsayım ve bu varsayımın şöyle bir sonucu doğar, Garp'ın Roger'le olan dövüşleri pek eşit geçmemiş olmalı, yoksa Roger ile ölümüne dövüşen iki kişi varken birine ünvan verip diğerine verilmemiş olur ki bu mantıklı gelmez.

İşin özeti sallamasyon serbest ama WB'ye neden En Güçlü dendiği belli değil bence.
Whitebeard'ı özel kılmak için. Çünkü bu adam Roger zamanından gelen bir korsan. Saygı duyulması gereken bir korsan ve bu adam Marinford savaşını başlatacak olan adam.

Yani WB ve tayfasını görmek keyifliydi ve asıl olaydı zaten o savaşta.

Ama Marinford'a dair düşüncem şudur ki; sadece ve sadece kendi beklentilerimiz, heyecanımız ve karakterlerin güzelliği sayesinde o arc izlendi. Yoksa E. Oda'nın çok büyük hatalarla kurguladığı bir arc Marinford. Bunu kendisi de kabul ediyor, bir SBS'de MF'deki eşleşmeleri doğru yapmadığını, aceleye getirdiğini söylüyor.
 
bigmom garptan güçlüymüş ben şu yorumuda gördüm ya dicek birşey yok :)
garp amiral degilmi amiral sengoku filo amirali degilmi evet amiral ama şunu söylim garp eger rütbeyi kabul etseydi garp filo amirali olurdu.
Yeni korsanlar çagı heryeri kasıp kavuracak ve filo amirali akainu arkadaşlar bu adam bırakında bi garp bi sengoku kadar olsun. buda yonkou seviyesidir gayet.



bu forumu anlamak güç. gücünü görmedigi mihawkı yonkou yapıolar shanksı yenmişki en iyi kılıç ustası diyorlar .
savaşta marinfordda wb ile başa baş dövüşen wbnin o son yumrugunu yiyipte kalkabilcek kişi 5 i geçmez 5 dakika sonra kalkan acei jinbeyi tekleyen wb korsanları+croco ile tek kapışan karasakala topuklattıran aokiji yenip filo amirali olan üstüne karargahı yeni dünyaya taşıyan adama bir mihawk kadar saygı duymuyolar enteresan :)
Iki yanlis bir dogru yapmaz. Mihawk'i abartiyorlar diye istedigimiz karakteri Yonko mu yapalim?
 
BigMomun kendisi " Even Whitebeard " demesine rağmen hala en güçsüz Yonkou WB diyorsunuz ya...
 
Akainu ve Mihawk konularında tabularım var ama hadi Akainu İmp. alsın diyorum ama cidden olmuyor.
Akainu'nun; Shanksla, Beyazsakalla durumları göz önüne alınca sonra en güçlü isim beyazsakalken şimdi en güçlü ismin tekrar yonkolardan birisi olması.
Oda İmp. hep ayrı tutuyor. zirve bunlar, Tahtın da sahibi bunlar.
Bu arc Big momı nasıl kullanacak oda önemli.
 
BigMomun kendisi " Even Whitebeard " demesine rağmen hala en güçsüz Yonkou WB diyorsunuz ya...
anlamazlar bunlar bunlar gücünü görmedigi mihawka shanksı yener yonkou derler tartışmaya gerek yok :) yok hastaydı yok bilmem ne kaidoyu övüyolar ilk düşecek yonkou kaido olunca wb nin gücünü anlarlar şunu anlamıyolar wb hasta olmasa zaten rogera denk adam hasta haliyle bigmom kaidou seviyesinde ayrıca mangada gözümüze sokuldu wb en güçlü diye yok hastaydı gripti adamın oglunu gözünün önünde öldürdüler o an kusra bakmayında ne hastalık kalır ne bişey :) akainunun şu yaptıklarını mihawk 10 da birini yapsa şu forumu ayaga kaldırırlar :)
 

cuno

filo amirali olduktan sonra denizci karargahını yeni dünyaya taşıması zaten yonkou seviyesinde olduğunu gösteriyor. ayrıca hem şahsiyeti hem de gücü tamamen yıkıcılık üzerine kurulu olduğundan en ufak hatanın sonucu vücudunda 50lik pimaş boru genişliğinde delik açılmasıyla sonuçlanacaktır. MF savaşında luffy gili kovalarken sanki anasını babasını kesmişler gibi hırsla saldırıyordu. belli ki motivasyon açısından da daima üst seviyede bir hayvan. ben BB'yi yeneceğini düşünüyorum en kötü ihtimalle.
 
Oda muhtemelen yarattığı "düşmanlar" içinden en çok Akainu'yu seviyor gibi geldi.

Wb ile dövüşmesi, Ace'i öldürmesi, Luffy'nin göğsünde yara açması, Marinford savaşında denizciler arasında en öne çıkan isim olması falan...

Akainu bir de karakter olarak ezilecek bir tip değil. Ha bir de üstüne Aokiji'yi yendi, donanmanın başına geçti.

Gorosei'ler ile konuşurken "siz ihtiyar bunaklar..." diye atarlandı.

Akainu daha çok yükselecektir. Tıpkı BB gibi.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık