Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[İnceleme] Mihawk Tartışmalarına Son

Mihawk-Shanks olayının en mantıklı açıklaması şu bence:

Bu ikili, belirtilen güç unsurları içinde değerlendirilirse zaten aşağı yukarı denkler. Shanks için total güçte bir adım önde desek bile (forumun konu hakkındaki genel görüşüne binaen) total güç olarak önde olan(?!) Shanks'ın Mihawk'ı yenememiş olmasının nedeni ne olabilir ?

Burada fark yaratan unsur Mihawk'ın gözlem hakisi diyorum ben. Mihawk karşımıza çıktığı ilk andan itibaren değişik değişik cümleler kuran bir adam oldu.

Bir kılıç sadece güçle güçlü değildir.

Iyi bir kılıç ustası kılıcını çekmeden karşısındaki ile arasındaki farkı bilir.

Tavşanları avlamak için her şeyimi kullanan aptalların benzemem.


Onunla aramdaki farkı (Wb) kendi gözlerimle görmek istiyorum.

Bu tarz cümlelerin çıktığı ortak kapı, rakibin gücünü analiz etme ve değerlendirme üzerine. Yani Mihawk'ın gücü bu cümlelerin içinde gizli.

Zoro'yla Baratie dövüşünü yaparken hayatında ilk defa göreceği "oni giri" tekniğinin zayıf noktasını daha teknik tamamlanmadan görmüş ve o zayıf noktaya meyve bıçağını koymuştu. Yine Zoro "san zen sekai" tekniğini yapacağında Mihawk'ın görüş açısı kılıçların arkasını görecek şekilde yansıtıldı. Bu tarz sahneler ve Mihawk'ın cümlelerinden yola çıkarak vardığım kanı Mihawk'ın serideki en üstün gözlem haki kullanıcısı olabileceği.

Bana göre Mihawk'ın gözlem hakisi her şeyin ötesini ve sonrasını görebilecek düzeyde. Şöyle anlatayım. Katakuri geleceğin bir kısmını görebiliyor. Ancak bir kesit halinde. Film gibi izleyemiyor her şeyi. Mihawk'ın her şeyi film gibi izleyebildiğini, olabilecek ihtimalleri değerlendirdiğini ve buna göre hamle yaptığını düşünün. Shanks'ın da geleceği bir parça görebilecek hakisi olduğunu hesaba katalım. Diyelim ki 10 saniye görebiliyor. Bu durumda Mihawk 20 saniye görüyor. Bunu Sharlock Holmes filminde Sharlock'un satranç ustası profesörle girdiği hayali akıl savaşı gibi düşünün. Tam olarak böyle:



Bu yüzden Shanks'la yenişemediler ve adamın Deiku olmasına rağmen tek bir çiziği bile yok! Çünkü birinin kendisine zarar veremeyeceği kadar gözlem hakisi var adamın. Hamleleri her seferinde okuyor.

İşte mangakanın gözünde Shanks'ın en üst düzey kılıç ustası olmasına rağmen Mihawk'ı en iyi yapan şey budur. Başta kurduğum cümleyle kapatayım.

"Bir kılıç sadece güçle güçlü değildir."

Bu cümle Mihawk'ın Zoro'ya kurduğu ilk cümle. Mangaka daha ilk cümleden Mihawk'ın gücünü açıklıyor aslında.

Bu cümle aynı zamanda Shanks'ın Mihawktan bir tık güçlü olsa bile Mihawk'ın neden en iyi olduğunun da göstergesi.

Diğer ihtimal de Mihawk'ın şeytani gücü ve ikinci formu olabilir ama yukarıda saydığım etmen şu an için daha ağır basıyor.
 
Koca paragraf yazdım okuma yazman olduğuna göre neden öyle düşündüğümü anlaman gerekiyor. İtirazın varsa tüm paragrafı alıntıla ve cevap ver.
İşte okudum anlayamadım, bir daha sordum belki farklı bir şey ile ikna edersin ama olmadı.

Shanks'ın kılıçustası ve başka bir yeteneği olmadığı konusunda neden bu kadar inatçısın ? Bak Shanks'ı olaya dahil etmesen hiç sıkıntı olmayacak, Shanks sadece kılıç kullanan birisi değildir diye düşünüyorum, farklı teknikleri olabilir bunlar ihtimal, bu ihtimali görmezden gelerek direk Mihawk Shanks kıyaslamasını zorlamak gereksiz. Shanks aşırı yüksek Haki ile kendinden yetenekli bir kılıç ustasına üstün gelebilir bence. Bunlarda ihtimal.

Sen Shanks'ı dahil etme, ne yapmış Mihawk bana söyle. Neden mesela Mihawk Amiral gücünde, yaptıkları ile bana bunu anlat. Shanks falan hiç girme buralara.
 
İşte okudum anlayamadım, bir daha sordum belki farklı bir şey ile ikna edersin ama olmadı.

Shanks'ın kılıçustası ve başka bir yeteneği olmadığı konusunda neden bu kadar inatçısın ? Bak Shanks'ı olaya dahil etmesen hiç sıkıntı olmayacak, Shanks sadece kılıç kullanan birisi değildir diye düşünüyorum, farklı teknikleri olabilir bunlar ihtimal, bu ihtimali görmezden gelerek direk Mihawk Shanks kıyaslamasını zorlamak gereksiz. Shanks aşırı yüksek Haki ile kendinden yetenekli bir kılıç ustasına üstün gelebilir bence. Bunlarda ihtimal.

Sen Shanks'ı dahil etme, ne yapmış Mihawk bana söyle. Neden mesela Mihawk Amiral gücünde, yaptıkları ile bana bunu anlat. Shanks falan hiç girme buralara.
Adamın bir eli var onunla da kılıç tutuyor daha nasıl bir gücü olabilir ?
 
Mihawk tam olarak ne kadar güçlü bilmem de. Mihawk gibi aklı başında olan bir karakterin durduk yere Shanks'e atar yaptığını zannetmiyorum.
Ace veya Luffy olsa kime bulaştığının farkında değil dersin ama Mihawk olunca demek dövüşebilecek gücü var diye düşündürüyor.

Misal Doflamingo'yu düşünün Kaido'dan nasıl çekindiğini hepimiz biliyoruz. Ama Mihawk'ta bunu görmedik.

Savaşın ortasında Wb'ye kılıç çekebiliyor misal Wb orada sıçrayıp Mihawk ile dövüşebilme ihtimali var ama bunu göze alabiliyor.
 

JoyBoy

Gereklilik aramadık çünkü onu tartışmıyoruz. Kimse WB'ye amiralden güçsüz veya Yonkou seviyesi değil, falan da demiyor. Bu tarz incelemelere gerek kalmıyor haliyle. İncelersek şöyle diyebilirim; WB Roger döneminde dünyanın en güçlüsü değildi. Ancak Roger'a denkti. Roger öldükten sonra WB'ye denk kimse olmadığı için, yani WB bire birde herkesi yenebildiği ve hiç kaybetmediği için unvan onun oldu. Benim dediğim şekilde olmasaydı Zoro'nun hedefi Mihawk'ı yenmek olmazdı. Mihawk'ı yenmeden nasıl Mihawk'tan unvanı alacaksın? Ancak Mihawk'ın yenildiği birini falan yenersen ve bunu cümle alem duyarsa alabilirsin sanırım.

İkinci kısımda yazdıklarına hiç katılamayacağım. Sebebi basit: Shanks fiziksel güçte ve hakide daha üstünse Mihawk nasıl kılıç ustalığında Shanks'tan üstün olabiliyor? Yani biz bunu nasıl anlayacağız? Kimin daha iyi kılıç ustası olduğunu anlamak için bu iki adam savaşacak. Bu savaşta haki, fiziksel güç, hız, meyve vs. ne var ne yok devreye girer. Fiziksel güç ve haki kılıç ustalığı için önemli olmasaydı Zoro bu kadar çalışır mıydı? Bir soru daha sorayım, Zoro'nun iki yıl önceki bir tekniği ile, aynı tekniğin iki yıl sonraki etkisi, hasarı aynı mı? Aynı değilse neden? Haki, fiziksel güç ve hız olabilir mi mesela? O yüzden bu düşünceler Mihawk'ın neden en iyi olduğu konusuna açıklık getirmiyor. Dediğim gibi benim için tek mantıklı açıklama, Mihawk ve Shanks'ın eşit olmaları ancak unvanı Mihawk'ın alması.
Güç hiçbir konuda ana unsur olamaz. Güç istisnasız her konuda yardımcı unsurdur. Bir numaralı yardımcı unsurdur hemde. 300-400 kilogram ağırlıkları kaldıracak kadar saf güce sahip olan bodybuilderları hafifsiklet boksörler biraz hız bolca "Teknik" ile kolayca yenebilirler ama yiyecekleri tek bir sağlam yumruk nakavt demektir. İkinci dünya savaşı sırasında dünyanın en iyi keskin nişancısı olarak anılan adamın ölümü başka bir keskin nişancının elinden olmuştur. Ama bu ölen adamın (isimler hatrımda olmadığı için böyle yazıyorum) dünyanın en iyisi olduğu savaşta tek başına fark edilmeden binlerce kişiyi öldürdüğü gerçeğini değiştirmez. Mihawk en iyi kılıç ustasıdır. Kılıç kullanma becerisi en gelişmiş, en çok teknik bilen bildiklerini en iyi uygulayan, kılıcın hakkını en iyi veren kişi Mihawk. Ama bu elinde kılıç ile dövüşen herkesi alt edebilir anlamına gelmiyor. Demek istediğim buydu. Diğer unsurlar katıldığında Shanks > Mihawk düşüncesindeyim.
 
Kusura bakma ama çok saçma bir yerden girmişsin. Kılıçustalığında ana faktör fiziksel güç ise niye Zoro Mihawk'a beni eğit diye yalvardı. Zoro ağırlık kaldırarak o mevkiye ulaşabiliyor olmalıydı senin dediğine göre. Mesela Burgess ve Jozu gibi ağırlık kaldırmada usta kişilerden kılıçustası olur mu. Sen Mihawk ilk çıktığı anda ne dedi biliyor musun ; ''Zarif olmayan bir kılıç, güçlü değildir.''

Zariflikten bahsederken sen amele gibi ağırlık kaldırmasının kılıçustalığına etki edeceğini söylüyorsun. Evet, etki eder ama aslolan kılıçteknikleridir. Mihawk daha önce Vista'yı yenmemiş, düello ettiler yenemedi veya yenmedi diyelim, ama halen en iyi deniyor. Sebep belli, daha üstün kılıç teknikleri sergiledi. En iyi uçan kesmeyi, en zarif kesmeleri Mihawk yapabiliyor, bu sebepten en iyi kılıçustası deniyor, bu adam zaten kılıç kullanan herkesi yenebilse Shanks'ı yener ve Beyazsakal'ın en güçlü ünvanını boşa çıkarır bir anda.

Sizin düşündüğünüz kadar güçlü bir adam olsa inanın Marco, Vista'yı tek başına Mihawk'a yollamazdı. Marco'nun Vista'yı bir Amirale tek başına yollama gibi bir aptallık yapacağına ihtimal vermiyorum. Ama Mihawk Amiral gücünde değil, Marco bunu biliyor, Vista'nın onunla kafa kafaya gideceğini biliyor, bu sebepten Vista'yı tek yolluyor, hiç bir şeye inanmadınız, bari Marco'ya inanın.
1-Bana Zoro'nun neden Mihawk'ı yenmek istediğini söyle. Daha büyük slash atması yeterliyken.
2- Bana Zoro'nun 2 yıl önceki Sanzen Sekai, Shishi Sonson gibi teknikleri ile 2 yıl sonrakiler arasındaki farkı söyle. Bu farkı yaratan fiziksel güç, haki ve hız gibi unsurlarsa neden Mihawk'ın Shanks'tan daha iyi kılıç ustası olduğunu söyle.
3- Mihawk'ın unvanını kaybetmesi için Vista'nın Mihawk'ı yenmesi gerekiyor. Yenilmemesi yeterli. Ayrıca yarıda kesilmiş bir düellodan bahsettiğimizi söylememe gerek bile yok.
Adamın resmen Zoro'ya ilk öğrettiği şey haki oldu. Zoro'yla ilgili gördüğümüz ilk şey hakinin ve fiziğinin onu ne kadar güçlendirdiği oldu. Hala kılıç teknikleri diyorsun. Hakisi güçsüz olan bir adamın kılıç tekniği nasıl güçlü olacak? Zoro ne dedi? Hakin benden güçlüyse seni kesemem. Mihawk Shanks'ı kesemiyor, Shanks kılıç ustası ama Mihawk daha iyi. Senin dediğin buna çıkıyor.
 
Güç hiçbir konuda ana unsur olamaz. Güç istisnasız her konuda yardımcı unsurdur. Bir numaralı yardımcı unsurdur hemde. 300-400 kilogram ağırlıkları kaldıracak kadar saf güce sahip olan bodybuilderları hafifsiklet boksörler biraz hız bolca "Teknik" ile kolayca yenebilirler ama yiyecekleri tek bir sağlam yumruk nakavt demektir. İkinci dünya savaşı sırasında dünyanın en iyi keskin nişancısı olarak anılan adamın ölümü başka bir keskin nişancının elinden olmuştur. Ama bu ölen adamın (isimler hatrımda olmadığı için böyle yazıyorum) dünyanın en iyisi olduğu savaşta tek başına fark edilmeden binlerce kişiyi öldürdüğü gerçeğini değiştirmez. Mihawk en iyi kılıç ustasıdır. Kılıç kullanma becerisi en gelişmiş, en çok teknik bilen bildiklerini en iyi uygulayan, kılıcın hakkını en iyi veren kişi Mihawk. Ama bu elinde kılıç ile dövüşen herkesi alt edebilir anlamına gelmiyor. Demek istediğim buydu. Diğer unsurlar katıldığında Shanks > Mihawk düşüncesindeyim.
Shanks kılıç ustası mı? Evet. Haki kullanıyor mu? Evet.
Mihawk kılıç ustası mı? Evet. Haki kullanıyor mu? Evet.
Dediğiniz gibi Shanks'ın hakisi Mihawk'tan üstünse Mihawk Shanks'ı nasıl yenecek? Bire birden bahsediyorum. Veya nasıl denk gidecek? Çünkü adamı kesemeyecek bile malum hakisi düşük.

Zoro Mihawk'ı neden yenmek istiyor? Görünce neden direk saldırıyor? İkisi de kesiş atsın hangisi uzağa giderse o kazansın?

Kusura bakmayın, genel olarak söylüyorum, hiçbir mantığı yok şu argümanın.
 
Sen Shanks'ı dahil etme, ne yapmış Mihawk bana söyle. Neden mesela Mihawk Amiral gücünde, yaptıkları ile bana bunu anlat. Shanks falan hiç girme buralara.
Amiral konusuna cevap vermeden duramadım.Mihawk'ın bir şey yapmasına gerek yok.Bu adam en az amiral gücünde olmasa beyazsakal ile arasındaki farkı görmek için saldırırken dönüp bir aynaya bakar.Kendiyle iç hesaplaşmasını yapar.

Mihawk oğlum sen kimsin de Beyazsakal ile arandaki farkı görmeye çalışıyorsun etin ne budun ne senin der aynada kendi kendine. :) Ancak böyle bir durum yaşanmıyor.Adam gayet kendini ve rakiplerini bilen ona göre davranan biri.Kılıcını çekmeden aradaki farkı bilen birisinin kendi seviyesinin farkında olmaması ihtimal dahilinde değil.Sonuçta hurra beyazsakala dalan bir Crocodile değil bu adam.Her hareketini ölçüp biçip yapıyor tüm parametreleri dikkate alarak.


Sonuç olarak net kanıt bu kısımdır bence.Amiral edeceğinin kesin kanıtı tabii.Gerisini bilemem.Mihawk'ın kişiliği,analiz yeteneği ve beyazsakala karşı olan tavrı bunu kanıtlar nitelikte.Mihawk güvenilmez bir adam olsa farklı olurdu.Croco gibi olsa boyundan büyük işlere giriyor derdik ama öyle de değil.
 
Son düzenleme:

JoyBoy

Shanks kılıç ustası mı? Evet. Haki kullanıyor mu? Evet.
Mihawk kılıç ustası mı? Evet. Haki kullanıyor mu? Evet.
Dediğiniz gibi Shanks'ın hakisi Mihawk'tan üstünse Mihawk Shanks'ı nasıl yenecek? Bire birden bahsediyorum. Veya nasıl denk gidecek? Çünkü adamı kesemeyecek bile malum hakisi düşük.

Zoro Mihawk'ı neden yenmek istiyor? Görünce neden direk saldırıyor? İkisi de kesiş atsın hangisi uzağa giderse o kazansın?

Kusura bakmayın, genel olarak söylüyorum, hiçbir mantığı yok şu argümanın.
Bir slashı atabilmek kılıç tekniği bilgisidir, gideceği mesafe ise o tekniği uygularken kullandığın güçle ilgilidir. Biz Mihawkı en iyi yapan teknik bilgisi tekniği kılıcın hakkını vermesidir ama diğer güç dengesi unsurları işe katıldığında Shanks bir tık öndedir dedikçe sen işi yeniden saf güç unsuruna yıkıyorsun. Hangi argüman mantıksız acaba? Zoro Shanksdan güçlü olmak gibi bir amaç taşıdığını değil Deiku olmak istediğini dile getiriyor. Deiku olarak anılan Mihawk olduğu için sürekli ona saldırıyor olmasın?
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık