Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Monkey D. Garp vs. Sakazuki

Monkey D.Garp vs Akainu


  • Kullanılan toplam oy
    201
Bana göre tükenen şey haki değil beden. Bedenin kuvvetli ve dayanıklı öldüğü sürece haki kullanabilirsin. Bu yüzden haki daha büyük bir güçtür benim gözümde.

Mangaka serinin ilk yarısını meyve gücüyle başlattı, hakiyle bitirdi. Ikinci yarısı da meyve uyanışıyla başladı hakiyle bitecek. Shounen mantığı, serinin son dövüşlerinin haki»meyve temalı geçecek olması (Luffy ve. Teach) ve ruh gücünün her zaman üst düzey güç verdiği düşünüldüğünde haki»meyve sonucuna varıyorum ben.

Dragon Ball'da chi(ki),

Bleach'te reiatsu,

One Piece'te haki

Ruh temalı bu güçleri kullanmaya başladığın an güç skalası değişir. Nitekim meyveyle yapamadığın işi hakiyle yapabilmen ve fiziksel gücünü haki ile kat ve kat artırabilmen mangakanın bu konuda bize verdiği ip uçları bence.

Meyvenin en büyük olayı nedir ? Uyanış değil mi ?

Meyvesine son noktaya gelen Mingo bile meyvesine + katmak için haki kullanıyorsa meyve bir yere kadar demektir.
Naruto da chakra dememişsin. Chakrası büyük olan akar, Senjular misal burada da haki seviyen önemli de beden mi bitiyor haki mi ben emin değilim. Bu arada Saka da az haki olduğunu düşünmüyorum bu adam 10 gün dayanıyor. Şimdi senin meyven +80 ise işte haki bittiği zamanlarda meyve bitmiyor. Luffy g4 kral ama g4 biter bitiricilik gider. Karşındaki adam magması hep aynı seviyede ama, buradan Sakazuki avantajlı diyorum. Arada siklet farkı yoksa mevyeli adamlar hep daha avantajlı.
 
Bence vs yi değerlendirirken biraz daha geniş düşünmek gerek. Geçen 2 yıl var. Garp daha da yaşlandı. Eskisi gibi sürekli bir aksiyon vs durumu olmadığından vücudu eskisi kadar güçlü değildir bana göre. Akainu zorlansada alır diyorum.
 
Naruto da chakra dememişsin. Chakrası büyük olan akar, Senjular misal burada da haki seviyen önemli de beden mi bitiyor haki mi ben emin değilim. Bu arada Saka da az haki olduğunu düşünmüyorum bu adam 10 gün dayanıyor. Şimdi senin meyven +80 ise işte haki bittiği zamanlarda meyve bitmiyor. Luffy g4 kral ama g4 biter bitiricilik gider. Karşındaki adam magması hep aynı seviyede ama, buradan Sakazuki avantajlı diyorum. Arada siklet farkı yoksa mevyeli adamlar hep daha avantajlı.
Aynen onu unutmuşum :)

Birbirine yakın adamlarsa haklı olabilirsin. Tabi hakinin biten bir şey olduğu düşüncesine binaen. Ama hakinin bitiyor oluşu mantık olarak saçma.

Ruh gücü bedene yük bindirir mi ? Uyuduğunda ya da yemek yediğinde ruhun mu gıda ve enerji alır ?

Zaten benim için Kraker dövüşü bu konuda milat oldu. 1 hafta önce Dressrosa'da yarım saate nalları diken, denildiği gibi hakisi biten(!) Luffy'nin 10 gün sonra 11 saat g4 kullanması mantığa aykırı. Hadi diyelim ki kendisini geliştirdi (Sadece denizde yolculuk yaparak nasıl gelişir o da muamma ya neyse)... 11 saatlik performansını Kraker gibi püskevitlerini yedikçe enerji elde ettiği bir rakip karşısında değil de başka bir rakip karşısında neden göstermedi ? Buradan çıkan sonuç, yukarıdaki sorulara da dayanarak olayın bedensel dayanıklılık ve enerji olduğu.

Ruh gücü=irade gücü=haki ise ki bunda hemfikir olmayan kimse yoktur herhalde... Nasıl oluyor da dönüştüğünü sırada hakin bitebiliyor ? Yani iraden mi bitiyor, ruhun mu bitiyor ? Irade aynı irade, ruh aynı ruh. Alakaya maydanoz bir durum :bilmem:

Başka bir mantıksızlık da şu. Iki logia düşün. Ateş ve su. Akainu ve Kuzan gibi iki denk rakip diyelim. Bu ikisi birbirine haki ile vurmak zorunda. Hakileri hemen hemen aynı anda bitti diyelim.

"Lan imanımız gevredi, otur hele iki muhabbet edek, hem bu arada hakiler de doladursun" mu diyecekler ? Ne kadar absürd bir durum.

Daha verilebilecek örnekler var ama kafi. Bu sebeplerden ötürü haki biten birşey değil, beden tükenen bir şey diyorum ben.
 
Akainu'nun zorlanarak alacağını düşünüyorum. Ama söz konusu One Piece olunca en ufak detayları bile incelemek gerekiyor.

1) Marineford Sahnesi

Hepimiz o sahneyi hatırlıyoruz. Garp, Akainu'nun arkasından yaklaşır ve Filo Amirali'nin müdahalesiyle zor zaptedilir. Peki orada Garp, Akainu'ya saldırsaydı gerçekten onu öldürebilir miydi? Belki o an hissettiği duyguların patlamasıyla gebertebilirdi ama ben buna pek ihtimal vermiyorum. Her ne kadar sahnenin akışı Garp'ın lehine olsa da One Piece evreninde yaşlılık faktörü çok önemli. Akainu'nun Beyazsakal'ın böğrüne açtığı deliği biliyoruz sonuçta. Neden ikinci deliği Garp'a açmasın? Ama burada objektif bakacak olursak ben net bir sonuca varamıyorum. Garp o an hissettiği duygularla birden gebertebilirdi Akainu'yu. Ama karşısında boş bir adam yok. Akainu'nun orada neler yapabileceğini tam olarak söyleyemeyiz. Bu yüzden berabere kalıyorlar bu sahnede.

2) Yaşlılık Faktörü

Dediğim gibi One Piece evreninde yaşlılık faktörü çok önemli. Bleach'te Yamamoto Genryuusai, Dragon Ball'da Kame-sennin gibi olamıyorsunuz bu evrende. Yaşlandın mı işin bitmiş demektir (İstisnalar hariç). Emekliliğe ayrılıp çayını içerken gazete okuman gerekiyor.

Bu durumda Garp, Akainu'nun bir adım gerisinde kalıyor. Biyolojik olarak vücudunda performans düşüklüğü olacaktır Garp'ın. Akainu ise tam aksine kariyerinin zirvesini yaşayan dinamik bir adam.

3) Yetenek Faktörü

Ben hiçbir zaman Garp'ın gerçekten'de teke tek bir dövüşte Roger'ı ölüm döşeğine getirdiğine inanmadım ve mangada kendi gözlerimle görene kadarda inanmayacağım. Haki seviyen üst düzey olabilir ama Kralın Hakisine sahip olmayan birisi nasıl olur da Roger'la eşit bir dövüş sergileyebilir? Bunun cevabını her zaman aradım ama bulamadım.

Garp sadece Haki konusunda ustalaşmışken Akainu hem Haki hemde meyve'de ustalaşmış birisi. Çok basit bir denklem kurarsak ve 2. maddedeki faktörü işin içine katarsak buradan'da Akainu önde çıkıyor.

Ama...

Ne olursa olsun Garp'ın dövüş tecrübesi ve hakisi Akainu'ya çok zor anlar yaşatacaktır. Bu yüzden Akainu alır ama bir takım bedeller ödeyerek alır.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık