Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

En Son Hangi Kitabı Okudunuz?

  • Konbuyu başlatan Reversi
  • Başlangıç tarihi
güzel kitaptır tavsiye ederim kutsal kase tapınak şovalyelerine değişik bir bakış açışı katmış ve tabi ibni arabi ve ihvanus safa da işin içine girince tanında yenmeyen bir eser olmuş dan brown kalitesinde sürükleyici bir roman
 

icdedpeople


"Birdenbire her şeyi hoşuma gitmişti. Ama ben onun birdenbire hoşuna gitmemiştim. Ağır ağır hoşuna gider miyim acaba? Buralarını düşünmedim. Düşünmedim, hemen o gece ona aşık oldum."

Daha önce neden hiç Sait Faik kitabı okumadım diye beni hayıflandıran bir kitap oldu. Dünya üzerinde bu kadar içten, yalın ve bir o kadar da hayalvâri, mistik, sanki bir gariban duası gibi içe işleyen yazın diline sahip birinin olduğunu bilmek, onu keşfetmek çok güzeldi.
 
Türk Korsanları-Orhan Koloğlu



Orhan Koloğlu, Türk Korsanları’nda Türklerin denizciliği nasıl öğrendiklerini, denizciliğin öğrenilmesiyle birlikte Akdeniz’de etkili bir güç olunmasını ve deniz gücüne sahip olmadan büyük bir imparatorluk olunamayacağının ne zaman anlaşıldığını aktarıyor. Bunların yanı sıra Garp Ocakları’nın nasıl kurulduğunu da anlatan Koloğlu’nun önceki çalışmalarında olduğu gibi bu çalışmasında da yine geniş ve zengin bir arşiv çalışması yaptığı gözlerden kaçmıyor.

Korsanların daha doğrusu bizim korsanların tarihi, ben beğendim açık bir dil anlatımı kullanılmış tavsiye ederim.
 

Araba kullanmakta olan bir adamın kör olmasıyla başlayan romanda, salgın haline gelen körlük insandan insana bulaşır ve kör olan insan karantinaya alınır. Ancak karantina da işe yaramaz ve herkes kör olur. Kör olmayan bir kişi, etrafında birkaç körü toplar ve karantinadan kaçarlar. Bu sırada karantina oluşturacak insan da kalmaz çünkü herkes kör olur.Sonu, okuyucuların beklentisine cevap veren roman, büyük ses getirdi ve yazarın ismini geniş kitlelere duyurdu.Yazar, bu romanda körlüğü bir metafor olarak kullandı ve insanların içinde hayvani duyguları, insanlık çizgisini okura büyük bir ustalıkla göstermiştir.
 

20. yüzyılın önde gelen aydınlarından Jean-Paul Sartre, romanları, oyunları ve düşünce yazılarıyla varoluşçuluk düşüncesini olduğu kadar bütün bir yüzyılı da derinden etkilemiştir.

Bulantı, 20. yüzyılın en etkili düşünürlerinden Jean-Paul Sartre'ın ilk romanı. Bireyin kökten özgürlüğünü vurgulayan varoluşçu akımın sözcülüğünü üstlenen Sartre, adını 1938'de yayımlanan bu romanıyla duyurmuştu. Günlük biçiminde yazdığı bu kitabında, romanın kahramanı Roquentin'in dünya karşısında duyduğu tiksintiyi anlatıyordu. Bu tiksinti yalnızca dış dünyaya değil, Roquentin'in kendi bedenine de yönelikti. Kimi eleştirmenler romanı hastalıklı bir durumun, bir tür nevrotik kaçışın ifadesi olarak değerlendirdilerse de, Bulantı, yansıttığı güçlü bireyci ve toplum karşıtı düşüncelerle, sonradan Sartre'ın felsefesinin temellerini oluşturacak birçok konuya yer veren özgün bir yapıttı. "Varoluş"la yüz yüze gelen Roquentin'in geçirdiği değişimi anlatan Bulantı, varoluşçuluğun kült kitaplarından biri oldu.
 
Konusu nedir? Nerelerini tavsiye edersin biraz açıklayabilir misin kardeş?
Bir hapishane hayal edin: Öyle büyük ki içinde hücreler ve koridorlar, ormanlar, şehirler ve denizler var. Bir mahkûm hayal edin: Belleği yok, Dışarı'dan geldiğine emin, oysa Hapishane yüzyıllardır kapalı ve şimdiye kadar oradan kaçabilen yalnızca tek bir kişi var. Bir kız hayal edin: Bir malikânede, zamanın yasaklandığı bir toplumda yaşıyor; bilgisayarlarla yönetilen bir 17. yüzyıl dünyasına kapatılmış, istemediği bir evliliğe mahkûm, hem korktuğu hem de gerçekleşmesini arzuladığı bir suikast komplosuna karışmış. Biri içeride, diğeri dışarıda... Ama ikisi de tutsak. Incarceron'u hayal edin.Hem ürkütücü hem çok çekici ve bağımlılık yaratacak yeni bir serinin başlangıcı."Dikkat çekici bir fütürist roman, nefes kesici bir tempo, zekice kurgulanmış bir olay örgüsü ve her iki mekânın tasarımında harika detaylar... Zamanlaması mükemmel, şaşırtıcı olaylar ve muhteşem bir son. Kesinlikle okunmalı."-The Booklist-(Tanıtım Bülteninden)
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık