Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] En Güçlü 5. Korsan

Sizce kim ?


  • Kullanılan toplam oy
    389
Weeble ya da yonkou sağ kollarından biridir. Sağ kollardan kim daha güçlü hiç belli olmaz o yüzden ben direkt Weeble'a vereyim gitsin :)

Edit: Rayleigh'ye nasıl o kadar oy çıkar ya ankette bile olmaması gereken biriyken :/ Hadi çoğu karakter fanları sayesinde almaması gereken oyları alıyor da bu moruğun gizli fan kitlesi falan mı var acaba :confused:
 
Mihawk=Shanks düşüncesinde olduğum için oy kullanmıyorum. Tuzak soru. :)

Yani Mihawk en güçlü 5. korsan değil, en güçlü 5 korsandan biridir bana göre.

Tartışmalara hiç dahil olmak istemiyorum. Şimdiye kadar çok tartıştık. Bilenler vardır. Mangayı bekleme kararı aldım. Bu konu da çok can yakacak.
 
@Tombe

Anaaaaaaaam, bir söyle bin işit. Daha 3. mesajdan beni fanboy ilan eden bir bakış açısıyla ne kadar objektif olabildiğini kendi elinle göstermiş oldun gerçekten bravo :) Niye böyle yaptın ? Senin ya da genel kanının tersine bir fikir söylenince fanboy mu oluyor insanlar ? Cık cık cık. Yakışmadı.

Senin demek istediğine biraz farklı bir yoldan bakmışım ben sadece. O yüzden onu demedim bunu demedim demişsin mesajlarında. Senin dediğin sadece kılıç ustası olarak yonkou ya da başka bir şey olamayacağı. Ben de aynı mantıkla sadece kılıç ustası olmanın da salt kılıçla alakası olmadığını ifade etmişim.

Kral haki konusuna gelince:

http://www.turkcraft.com/One_Piece/597/16

Ray'in dediği, bu gücün kişisel büyümeyle gelişebileceği. Başka türlü gelişemez diyor. Bu cümleyi, kişinin olgunluk anlamında büyüyerek kral hakinin gelişebileceğine yordum ben. Kişinin ruh potansiyeli konusunda dediklerine katılıyorum. Kişi ne kadar çalışırsa çalışsın ruhu ne kadarsa kral hakisi de o kadar. Benim değinmeye çalıştığım nokta, Shanks'ın bu ruh potansiyelini savaş için kullanabilecek düzeyde kontrol etmesi. Bu onun için bir + dır. Mihawk'ın da vardır ama Shanks bunu daha efektif kullanıyordur. Sadece birilerini bayıltmak için değil, havayı ya da elementleri kontrol edip bunu savaşta avantajına olacak şekilde kullanması gibi.

Bunların dışında kalan tartışma güç dengelerini ve kişileri nerede gördüğümüzle alakalı. Bu noktada da bana fanboy dedin işte :(

Mihawk'ı nerede gördüğün seninle alakalı bir şey ama benim açımdan bakıldığında da sen kılıç ustalarını, daha doğrusu bu noktada zirvede olan ismi küçümsüyorsun. Dört tane yonkou var ama bir tane en iyi kılıç ustası var. Benim bu adamı bir yonkou gücünde görmem kadar doğal bir şey olamaz. En doğal hakkım la bu benim!

Genel bir algı var. Mihawk dünyanın en iyisi olmuş ama Shanks yonkou olmuş. O halde Shanks>Mihawk şeklinde. Soruyorum mesela.. DEİKU'nun bir yonkou kadar güçlü olmasına engel olan şey nedir diye.. Cevap yok. Bu tamamen bir dayatma ve yıllar yılı yerleşmiş ve doğru kabul edilmiş algılardan biri çünkü :)

Her neyse. Bu adam Weevıl'dan güçlü ise ki bence öyle o zaman yonkou demektir zaten. Weevıl dediğimiz yarma amiral kolu alan bir adam çünkü. Amiral kolu alan bir adam güç olarak uçmuştur. Kizaru'nun ''Beyazsakal'ın gençliğini andırıyor'' demesi de Weevıl'ın en az bir amiral kadar güçlü olduğunu ve amiral kolu alabileceğini destekliyor. Ee bu durumda Mihawk en güçlü shici ve dünyanın 1 numaralı kılıç ustası olarak yonkou olabilir. Mantık çok basit aslında da işte... Fanboy olmak lazım böyle şeyleri görmek için demek ki :D

Mihawk amiralden fazla etmez kısmına daha fazla girmeyeceğim. Bir yukarıdaki paragrafı düşünmen ve bu zamana kadar kaç amiralin Mihawk kadar altyapısı olduğunu, kaç amiralin herhangi bir alanda ''en'' ünvanının olduğunu düşünmen yeterli olacaktır diye düşünüyorum ama yok öyle bir şey. Fikrinde değişen bir şey olmayacak tabi ki de :)


;)
Tek kelime ile şaşkınlıkla okudum ve bu tartışmanın ne kadar gereksiz olduğunu anladım. Öncelikle ben seni bu 3 yorumla tanımadım. Unutuyorsun galiba mangatürkten tanıyorum Sword Way anladın mı :D

İkincisi benim kılıç ustası yonkou seviyesi için yetersiz olur demem diğer bütün güçlerde de en üst seviye olması demek mihawk da bu eksik bir türlü bunu anlatamadım.

Ama şu kral hakisi olayını aşağı yukarı anlamana sevindim. O konu hakkında daha konuşmayacağım.

Gelelim asıl şok olduğum yere wevil meselesi amiral kolu almış falan demişsin. Z'den bahsediyorsun galiba o konu hakkında ben bir yerleri kaçırdım galiba ekstra bir ova manga bişey çıktı da haberim mi yok kaynak verirsen sevinirim. Yoksa yine dayanaksız kendine göre yaptığın kaynaksız yorum, önemsiz açıkçası. Ve bu dayanaksız temele dayanarak mihawkın seviyesini çok güzel belli ettin helal olsun (!)

Ayrıca mihawkı nerede gördüğüm ve one piece dünyasndaki güç dengesinden bahsedersem aslında mihawkı ne kadar yukarıda gördüğümü anlarsın. Öncelikle yonkouların seviyesi şu aşamada kimse onlarla boy ölçüşemez. Bu arada yine kaido sorumu atlaman dikkatimden kaçmadı :D İkincisi amiral bu benim için iki temel seviye. Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla yonkouların sağ kolları ya amiral seviyesinde ya da bunun bir tık altındalar. Örnek marco, ben bekman gibi yeni örnek olarak jack, cracker olabilir artık onu ileride göreceğiz. Şişi seviyesine ise durmadan değiştiği için ve bir dengesi olmadığı için ortalama bir seviyesi yok. Onları değerlendirecek olursam mesela dof amiralin bir tık altıdır bana göre mihawk ise amiral seviyesidir. Bu da ne demek biliyor musun mihawk benim gözümde yonkoulardan sonraki en güçlü korsanlar sınıfı yani amiral seviyesinde görüyorum. O seviyede gördüğüm net olarak ben bekman, marco, mihawk amiral seviyesi tabi bu onların bi tık aşağı bi tık yukarı olabilecek şekilde değişebilir. Bu tıktan kastım illa amiralle aynı güçte olacak diye bir kaide yok yani.

Ve artık bundan sonra da tartışmak yersiz çünkü bir çok defa mangada dile getirilen en güçlü 4 korsan, en güçlü adam wb , en güçlü canlı,yaratık kaido, ve bu adamlarla bölgesi için savaşmış shanksla Mihawkı karşılaştırman ister kabul et ister etme fanboyluktur objektif olamamaktır. Bunu hakaret veya başka birey için demiyorum. Çünkü benim burada tartıştığım asıl nokta Shanks üzerinden gitsse de senin mihawkı yonkou seviyesinde görmendir. Yani ben Shanks fanlığı yapmıyorum. Bir fanlık yapıyorsam yonkou fanlığı yapıyorumdur bu durum için :D Bilmem anlatabildim mi? Kaido örneğini verip sormam bu yüzden çünkü sana göre mihawk yonkou seviyesinde ve bu adamlarla başa baş dövüşebilir. Beyazsakal olsun kaido olsun bu iki örnek yeter shanks bu adamlarla başabaş mücadele edebildiği o seviyede olduğu için yonkou oldu. Ama her ne kadar en güçlü kılıç ustası da olsa mihawk bu adamlarla başabaş bir mücadeleye girebileceğini sanmıyorum.

Son olarak her ikimizde diyeceklerimizi dedik anlayacağımızı anladık bence artık. Son sözleri söyleyip tartışmayı bitirelim. Çünkü bu noktadan sonra artık yapacağımız boş laf kalabalığı olacaktır.
 
Şu en iyi sağ kol anketini açıklığa kavuşturayım.Burada Mihawk'a oy atanların çoğu orada Ben Beckmann'a atmıştır muhtemelen o yüzden Ben Beckmann en çok oyu almıştır.Burada ise biri ya da birkaçı yanlışlıkla Marco'ya oy atmış(gerçekten Marco'yu düşünenler üzerine alınmasın) Mihawk'a en yakın Marco olmuş bir şekilde, diğerleri de ona yetişsin hatta mümkünse geçsin düşüncesiyle Marco'ya oy vermişler sonuç böyle bir saçmalığa yol açmış.(Ki Rayleigh,Weevil,Shiryu varken normalde ikinci seçilmesi imkansız bir anket açıp deneyebiliriz istenirse.Marco buradakilerden hiçbirine karşı Luffy ve Dof hariç vs anketi açılsa kazanamaz.Körü körüne muhalefet bu olsa gerek:alkis:.)

Konuya gelince Rayleigh yaşlandığı için onu eledim,Shiryu daha Mihawk seviyesinde değildir bence.Geriye Weevil kalıyor ben aklı olmayanların gücünün bir şey ifade etmeyeceğini düşünüyorum tabi Oda aksini çizerse orası ayrı şimdilik oyum Mihawk'a.
 
Şu en iyi sağ kol anketini açıklığa kavuşturayım.Burada Mihawk'a oy atanların çoğu orada Ben Beckmann'a atmıştır muhtemelen o yüzden Ben Beckmann en çok oyu almıştır.Burada ise biri ya da birkaçı yanlışlıkla Marco'ya oy atmış(gerçekten Marco'yu düşünenler üzerine alınmasın) Mihawk'a en yakın Marco olmuş bir şekilde, diğerleri de ona yetişsin hatta mümkünse geçsin düşüncesiyle Marco'ya oy vermişler sonuç böyle bir saçmalığa yol açmış.(Ki Rayleigh,Weevil,Shiryu varken normalde ikinci seçilmesi imkansız bir anket açıp deneyebiliriz istenirse.Marco buradakilerden hiçbirine karşı Luffy ve Dof hariç vs anketi açılsa kazanamaz.Körü körüne muhalefet bu olsa gerek:alkis:.)

Konuya gelince Rayleigh yaşlandığı için onu eledim,Shiryu daha Mihawk seviyesinde değildir bence.Geriye Weevil kalıyor ben aklı olmayanların gücünün bir şey ifade etmeyeceğini düşünüyorum tabi Oda aksini çizerse orası ayrı şimdilik oyum Mihawk'a.
Rayleigh'e oy çıkmamasının nedeni çoğu kişinin onun bu listede olmasının yanlış olduğunu düşünmesindendir. Ayrıca Marco'yu gömmen ve mangaka havasında konuşmanda kaynak senmişsin gibi beni benden aldı gece gece iyi güldürdün :D
 
@Tombe

Cıkkk, anlatamadın :)

İşteyim, tüm gün mobilde olacam. O Yüzden Weevıl'la ilgili olan kısmı atamıcam. Fakat Zetto'nun kolunu alan adamın şici yapılmasının ardından Zetto'nun denizcilere cephe aldığını Garp anlatıyor. Smoker daha iyi bilir. Özelden falan sorabilirsin istersen.

Buna dayanarak Mihawk'ın yonkou gücünde olduğunu anlatmanın en basit yolu Weevıl olduğu için onun üzerinden örnek verdim. Yoksa uzun uzadıya da yazılır Mihawk'ın seviyesi ama bunu anlayamayan ya da anlamak istemeyen diğerini hiç anlamaz :)

Bazı mesnetlerin çok dayanaksız. Şu açıdan:

Dünya'nın en güçlü 4 korsanı da yonkou, okey. Ancak bu bireysel manada olduğu kadar oluşum anlamında da geçerli bir yakıştırma. Dünya'nın en iyi kılıç ustası (DEİKU diyeceğim) ise tamamen bireysel bir ünvan. Kavramlar Iki farklı şeyi temsil ettiği için aradaki farkı göz önünde bulundurarak yorumlaman gerekir. Yani Mihawk da yarın tayfa ve bölge edinse yonkou olarak anılabilir. Bireysel manada yeterince güçlü olmadığı için yonkou olarak anılmıyor değil Mihawk. Bunun için gereken diğer şartlara sahip olmadığı için anılmıyor. Öyle bir derdi de yok zaten. Bunu göz önünde bulundurarak değerlendirme yaparsan DEİKU'nun yonkou olmamasına rağmen bireysel manada yonkou kadar güçlü olmasının mümkün olabildiğini görürsün aslında. Hee yoook, mümkün değil, nasıl olur efendim gibi kendini diğer ihtimallere kapatacak kadar kitlediysen de hatersındır :)

Ne Kaido'ymuş arkadaş yavvv. Tamam söylüyorum dur. Mihawk Kaido'yla dövüşebilecek güçtedir. Mutlu musun ? :)

Herhangi bir amiral Kaido'yla dövüşür diyen birine tepki göstermeyip Mihawk'a göstereceksen yine hatersındır :)
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık