Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 841: Doğu Mavi'ye

Bölüm Nasıldı ?


  • Kullanılan toplam oy
    151
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şuan için Cracker > Luffy bence bu net. Bu arada Cracker zırhların arkasına saklanıyorda savaşıyor nedemek ? Meyve gücü kullanmak nezamandan beri suç oldu ? Bu arada Luffynin bisküvileri yemesine lafım yok ama @Smoker a katılıyorum avantaj sağlamış.
 
Bölümü henüz okumadım o yüzden genel bir yorum yapacağım şu korkaklık mevzusuyla alakalı.

Saldırıyı atlatmak ile dövüş alanını terk etmek farklı şeylerdir. Şayet Luffy, Cracker'in saldırılarını atlatmak için sağa sola kaçıyorsa zaten bir sorun yok. Bunda hemfikiriz.

Şayet Luffy saldırılardan kaçmaktan öte, dövüş alanını terk edecek derecede, hatta belki de Cracker'in görüş alanından dahi çıkacak şekilde uzaklaşıyor ve dövüşe ara veriyorsa, bu açık ve net kaçmaktır.

Şimdi, tartışmalarınızı okudum. Aslında çok basit bir mevzuyu gereksiz uzatmışsınız. Uzamasının sebebi de @karolla 'nın biraz sert tutumu ve Luffy fanlarının yanlış bir fikri başka yanlışlarla savuşturmaya çalışması olmuş.

Neden sert derseniz, Luffy kaçtı diyor ama haklı bir sebebi olduğu meselesini atlıyor. Luffy'nin amacı Sanji'yi kurtarmak. Eğer tüm enerjisini Cracker'le harcarsa bu hayal olur. Mümkün olduğunca enerjiden tasarruf etmesi gerekiyor. Bunun için de böyle bir yöntem bulmuş zekasını kullanarak. Bunun korkaklıkla falan alakası yok.

Peki Luffy fanlarının hatası ne? Luffy'nin kaçak dövüştüğünü inkar etmek. Luffy açıkça kaçak dövüşüyor. Çünkü Sanji'yi kurtarmak için buna mecbur.
 
@F.M. Dostoyevski

Kaçmak ve kaçak dövüşmek ayrı şey. İkisinin aynı olduğunu düşünürsek Luffy, Dressrossa'da da Bellamy'den korktuğu için dövüşmüyordu diyebiliriz.

Aslında bütün sıkıntı üslupta. Taraflar biraz daha tahrik etmemeye çalışsalardı bir sürü insan boş yere sayfalarca yazıyla karşı karşıya kalmazdı.
 
Luffy'nin bu durumunu vücut geliştirmecilere bağlamasın. Malum onlarda da vücudu aşırı yeyip bozduktan sonra tekrar daha geniş bir hale sokma durumu var. İleri ki bölümlerde Luffy bu yedikleri sayesinde daha geniş vücuda ve kas kütlesine sahip olabilir. Onun dışında Sanji ve Judge üzdü. Hele o diğer dördüne sarıldığı yer.
 
Bölüm çok güzeldi öncelikle. Sanjinin geçmişi cidden çok hoşuma gitti. Birisi mangadaki Zeffli geçmiş kısmıda atabilirse çok hoş olur. Reijuda arc sonu bizim tarafta yer alacak aslında tam tayfaya katmalık kız.

Şimdi Crackerın kendisi defansif takılıyor kendini öne sürmüyor fazla. g4 ile Luffy girmeye kalksa asıl vücuduna vurabilir belki fakat sonra Dof ile olan savaşı gibi yere yığılır kalır öyle. Şuan Crackerin yaptığı yani bir nebze hem kuş kafesini Luffyye durdurmak hemde bir anda kendi ile savaştırmak. Ha bunu yapması onu korkak biri mi yapar? Tabikide hayır adamın kendi stratejisi bu ve meyve gücüyle bunu yapıyor. Luffy açısından bakarsakta adam savaş zekasını kullanıyor diyebiliriz. Şimdi adam Dofa girdiği gibi dümdüz girse belki g4 bitmeden yere yığılacak. Böyle adamı güçten düşürüp defans yapmasını engelliyor ki düz bir şekilde adam gibi vs atabilsin. Ben buna korkaklık demem strateji derim. Cracker çakılı defans Luffy kontra atak oynuyor kısacası :D
Bu arada fikrim cidden değişmedi. Dof Crackerı alır. Luffy dalga geçer gibi vs atıyor adamla. Dofta bu kadar laubali olsa büyük ihtimalle kaybederdi.

Birde arkadaşım Luffy antisiymiş diyen var Crackerın bu en saçma gelen şeydi gözüme. Hani süt meyvesi olsa direk çözünse anlardım veya BB gibi hepsini içine çekse. Luffy bileğinin hakkıyla alıyor şuan.
Sırf lastikten değil bazı D.ler çok sağlam yiyor.
 
@F.M. Dostoyevski

Kaçmak ve kaçak dövüşmek ayrı şey. İkisinin aynı olduğunu düşünürsek Luffy, Dressrossa'da da Bellamy'den korktuğu için dövüşmüyordu diyebiliriz.

Aslında bütün sıkıntı üslupta. Taraflar biraz daha tahrik etmemeye çalışsalardı bir sürü insan boş yere sayfalarca yazıyla karşı karşıya kalmazdı.
Aslında doğru söylüyorsun, kaçmak ve kaçak dövüşmek farklı. Ancak yazılanlardan anladığım kadarıyla Luffy'nin yaptığı ikisinin arası. Dövüş alanını terk edip geri geliyor. Bu da taktik icabı işte. Eğer Sanji'yi kurtarmak gibi bir derdi olmasaydı ben de laf ederdim bu harekete. Onursuzluk olurdu çünkü. Şuan ise durum farklı.
 
@karolla hacı herkes sana bir şey anlatmaya çalışıyor sen hala kafanın dikine gidiyorsun. Belki de at gözlüğünü çıkartıp bir kerelik de olsa ''Arkadaşlar egoma yenik düştüm ve yanlış şeyleri söyleyip bunları devam ettirdim aksine mangadan saçma sapan kanıtlar sunarak kasten insanları çileden çıkartmaya uğraştım.'' deyip sonraki işine bakabilirsin. Gına geldi valla senden millet ne anlatıyor sen ne uyduruyorsun. Ayıp yani yaptığın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık