Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

O zaman ki Zoro ile şimdiki Zoro'da kıyaslanmaz ona kalırsa. Kaldı Mihawk hem hocası, hemde dünyanın 1 numarası.

Daha Mihawk'ın kılıcındaki esas numarayı görmedik.

Bence kesebilir elması, esaslı bir teknik ile, sertliğe karşı sertlik. Her şey tekniğe, haki ve kılıcın özelliğine bakar.
Mihawk neden o zaman ki haliyle kesmedi mesela bence bu güzel bir örnek, şimdi Daz Bones'u görüyor, ve gidip anında indiriyor, çünkü biliyor ki çeliği tereyağı gibi keser.

Elmasa gelince ise işler değişiyor, Beyazsakal'a saldırmayı göze alan Mihawk, Jozu'ya saldırmıyor, Vista ile düello eden Mihawk, Jozu ile düello etmiyor ve kılıcını yerine takıyor.

İleride teknikler gelişir, ve farklı bir teknik ile elmas kesmekte mümkün olursa belki olur, şuan için benim fikrime göre elmas kesecek birisi yok, en basitinden Zoro o Dressrosa'da ki kolezyumun Kairoseki parmaklıkları kesmeyi hiç denemedi diye hatırlıyorum,

http://www.mangapanda.com/one-piece/730/12

Kairoseki'de elmas sertliğinde olduğu söylenmişti.

http://www.mangapanda.com/one-piece/400/21
 
Son düzenleme:

Yami

O zaman yemişim dünyanın en iyi kılıç ustasını.

Elması kesecek aga:a:
Elmas madenlerin zirvesi sanırım. Yani Kılıç Ustalarının korsanlar kralı gibi bir şey.
Nasıl tarihte bir Kk olduysa bir tane Elmas kesen adam çıkacak o da Mihawkı geçip elması kesen Zoro olacak.
 
Jozu, komple elmas oluyorsa haki ile kesersin. Ama vücuttan bağımsız ve sadece vücudun üstünü kapliyorsa o zaman kesmek cok zor diye dusunuyordum.

Ama şöyle bir durum var, Akainu'ya normalde neden hasar veremiyorsun? Çünkü adam magma. Haki ile Sabo'nun deyimiyle magmanın özüne ulasiyorsun muhtemelen. Canlı-cansız her şeyin bir ozu var. Buradan hareketle elmasin farkı ne? Jozu sadece üstünü kaplıyor olsa dahi elmasin özüne niye inemesin bu haki? Taş zemini paramparça eden Sabo, neden elması edemesin? Aynı şekilde hakili olduğu vakit magmaya, ateşe, ışığa hasar verebilir hale gelen kilic neden elması kesemesin?
 
@Erkan12 Jozu ile Mihawk nasıl düello atsınlar? Birisi kılıç ustası diğeri silahsız savaşan aygır. Ayrıca elmas la noye muhattab olsun ki? Dünyanın en güçlü adamına bir kesme yolladı, sonrada o tayfanin belki de en güçlü kılıç ustasiyla düello attı, Jozu luk bir durum mu var?
 
Hakiyle elmasın özüne ulaşırsın ama kesebilmek için jozunun hakisini ve elmasın sertliğini ekarte etmen lazım kendi gücünle.Hatırlayın zoro mr1 dövüşünü.Zoro kendisi diyordu şimdi çeliği kesebilir gibi hissediyorum tek engel kesebilecek kadar gücüm var mı.Böyle birşey söylüyordu.Yeterli güce ulaşman lazım ki elması kesebilesin.Elmasın özüne ulaşman yetmiyor yani.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 87)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık