Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

kör topal

Bu nasıl bir yanlış yorumlamadır. Birincisi Enel emin olun o meyve sayesinde öyle bir ödüle sahip olabilirdi o ara. Ki o ara öyle bir meyveye ve meyvesi sayesinde Mantrasını çok daha kapsamlı ve efektif kullanmasına rağmen Luffy'i yenemiyor. Meyvesi olmasa nasıl yenmesini bekliyorsunuz yahu? Neye göre 500m edecek meyvesi olmasa?

Enel ne sayesinde o kadar güçlü? Enel meyvesi sayesinde üstünlük koyarken Luffy ona karşı bunu kullandığında neden meyvesi oluyor?(lol) Enel genel olarak Luffy'den güçlüydü. Çünkü muazzam saldırıları vardı.(Meyvesi sayesinde)
Meyvesi sayesinde değil demedim ki zaten? Heh genel olarak Luffy'den güçlüydü :D. Benim de demek istediğim bu zaten counter olayı sayesinde aldı Luffy Enel'i total olarak Enel güçlüydü.
 
İşinize gelmeyen yerde hemen nasıl troll ilan ediyorsunuz insanları :) Bir karakterin korsanların kralı olabilmesi için önce korsan olması lazım :D İyilik perisini korsan diye tanımlıyorsunuz, ondan sonra bana gelmiş bu adam kral olacak diyorsunuz. Hem de korsan kral :ehe:
Bunlar hep bu serideki korsanlığın anlamını kavrayamamaktan geliyor. :S Luffy korsanlar kralı olduktan sonra göreceğim ben seni. :/
Korsanlar kralı Roger'dan sonra Luffy kahramanlar kralı olacak. Bu durum seri başından beri gözümüze sokuluyor. Luffy her gittiği adada bir şeyleri kurtararak kahramanlık yapıyor ve kahraman diye çağrılıyor. Halk Luffy'i kahraman olarak görüyor. İleride de kahramanlar kralı Luffy olarak anılacak çünkü insanların gözünde Luffy bir kahraman.

Roger ise korsan olarak görülüyormuş ki korsanlar kralı olarak anılmış. Eğer baş karakter olsaydı Teach korsanlar kralı olabilirdi ama rufi olamaz sadece kağıt üzerinde bize olur ama Op dünyasındaki insanların kalplerinde Kahramanlar kralı Luffy olarak yer edinecektir seri sonunda.

Aslında bu durum çok bariz seri sonu dünyayı kurtaran adam yapacaklar Luffy'i. Bu da Luffy'nin okuduğumuz kahramanlık macerasının sonu olacak.
:p İyi sallıyorsun.
 
Hocam yanlış anlama, o sözler sana değil yorumunaydı. Böyle mantık dışı yorumlar görünce benim şalterler atıyor da :D

Neyse, senin yorumunun mantıksızlığını bir açıklayım;

Luffy bugüne kadar " çok güçlü gözüküyorsun amca bey " dediği kaç kişiyi "1 saatte" yenmiş(saati geç, yenme diye bir şey yok ortada)? Yanlış hatırlamıyorsam Aokiji'ye demişti, sonuç belli. Geçenlerde Fuji'ye demişti, sonucu zaten biliyorsundur. Şimdi İnu'ya dedi ve İnu'da Neko ile eşit gösterildi. Bakıyoruz her ikisini de aynı anda 1 saatte yener demişsin(ha tekini bir saate yener desende durum değişmiyor), bırak da mantık dışı bulayım be kardeşim :/ Ayrıca şunu belirtmekte fayda var, İnu ve Neko ikilisini Amiral ayarı görmüyorum ama Luffy'nin öyle dediği kişiler Luffy'nin klasmanının üstünde gözüktü. Üstelik adamlar görmüş geçirmiş, Roger gibi bir adamın emrinde çalışmış yahu-ki bunlar doğuştan savaşçı-. Şimdi bakalım birde Minklere, her mink asker doğar diye bir söz var :D Bunların liderleri de bırak üst seviye elemanlar olsun. Law mevzunu açıklamaya gerek yok, zaten adamları Luffy'den üstün kabul ettiysen Law'ın acizliğini kabul etmişsindir.

Şimdi gelelim Jack mevzusuna, adamın açıklanmış ödülü, seride açıklanan en yüksek ödülün neredeyse iki katı. Üstelik Kaidou-ki kendisi en güçlü olarak görülüyor-'nun ikinci elemanı olarak görülüyor ve Dof'un Kaidou'nun isminin zikredilmesinden dahi ne kadar korktuğunu biliyoruz. Kendisinin deyimiyle savaşmayı severmiş. Düşün, yakıp yıkmayı seven bir eleman, her yerde laf söz dinlemeden kafa göz dalan elemanın vücudunda tek çizik yok. Bu b.haki'sinin seviyesini tek başına açıklar. Bakıyoruz ki adam Dof'un tüm tayfa dalalım dediği Fuji+Tsuru+Sengoku(sadece Fuji'e diyor, yanlış anlaşılmasın)'un bulunduğu gemilere saldırıyor ve sargı bezleriyle geri dönüyor(tabii yanında iki gemiyi götürüp). Sadece bu bile Jack'in seviyesini açıklarken bakıyoruz adam koca filden hortum yiyor ve sargılı halleriyle denizin dibinden kurtarılmayı bekliyor. Tabii meyvesiz olsa rahat kurtulur o durumdan. Şimdi böyle bir eleman gidiyor ve savaşçılığıyla ün salmış Minklerin tamamına savaş açıyor. Bakınız burada bir iki Mink'ten söz etmiyorum, tüm Minkler var. Yani onların liderleri, üstüne as adamları ve onların adamları vesaire. Tabii tek başına savaşmıyor ama düşman cepheden biri(İnu'nun as adamı) "savaşta üstünlüğümüz vardı fakat Jack tek başına teraziyi dengeliyordu" gibisinden bir şey diyor. Tam aklımda değil, ama istersen aç bak o sahneleri. Neyse, Jack'in üstünlüğünden bahsediyor ve Jack'in adamlarının acizliğinden. Buna rağmen 5 gün 5 gece durdurak bilmeden savaşıyor ki en sonunda Dof'un haberini alıp "benden bu kadar" deyip çekip gidiyor. Yani orada daha fazla devam edemeyeceğinden değil, Dof'un haberi yüzünden basıyor gazı. Bu kadar açıklamanın yeterli olacağını düşünüyorum, tabii illede Dof > Jack diyorsan, fazla tartışmaya gerek yok.
Sen de yanlış anlama ben de senin bu konu hakkındaki bakış açını mantıksız buluyorum.

Öncelikle durum iki sene öncesinden çok farklı. Fuji'ye güçlüsün dedi. Ama aynı zamanda Amiral-Yonkou farketmeden hepinizi indireceğim de dedi. Ayrıca unutma ki Fuji'ye kimsin diye sorduğunda Fuji bunun gizli kalması ikimizin de yararına olur diyor. Şu an Fuji'ye karşı ben kazanabileceğini düşünüyorum. Hani aksini düşünen vardır illa ki ama bunun öyle kolay bir şekilde olmayacağını da biliyordur.

Ayrıca Luffy, Bellamy'e de güçlenmişsin dedi. Sanji için 1000 adam gücünde diyor. Yonkou Big Mom'ın yanında olduğunu bildiği halde ona güvenebiliyor. Anlayacağın Luffy'nin güçlüsün dediği elemanları ondan güçlü görmek için bir sebep yok. Hele yukarda dediğim örnekler varken. Ayrıca İnu ve Neko'nun Luffy'den güçlü olmasının ben imkanını göremiyorum malesef. İster bacaklar gitmiş, gitmemiş olsun. Durum böyleyken vs'lerinden yola çıkman bir şeyi kanıtlamıyor. Roger gibi adamın emrinde çalışan adamları Luffy ile kıyaslayamayız. Zira şu an Rayleigh'nin bile Luffy'den çok üstün tarafı olmayabilir. Ki sen bir de as tayfasından olmayan Mink'leri kıyaslıyorsun.

Ödül olayının direk güç ile alakalı olmadığını direk seride kimlerin ne kadar ödülü olduğuna bakarak bile anlayabilirsin. Ki öncesine kadar Bellamy ve Barto'nun ödülleri Zoro'dan daha yüksekti. Hatta Barto'nun ödülü Sanji'den hala daha yüksek. Ayrıca Jack'in yaptığı katliamlar ödülü için büyük bir sebep olduğu da aşikar.

Jack'in Kaido'nun 1. adamı olması mevzusu karışık. Çevirisi yanlış olabilir. Ha direk Kaido en güçlü Yonkou olsa bile Jack'in otomatik en güçlü olması diye bir mantıkda hatalı olur. Diğer taraftan Jack en güçlü sağ kol olsa bile ( bana göre yaptıkları Dof'un yaptıklarının yanında sönük kalır.) bu direk Dof'tan onu yukarıya koyabileceğimiz anlamına gelmiyor. Ayrıca Dof Kaido'dan çekiniyor olabilir. Ama Kaido nere Jack nere? :S

Jack gemiye dalmış. Ama daldığıyla kalmış. Zira öyle bir dayak yemiş ki ölüye benzetiyorlarmış adamı. Adamına kızıyor soruyor ben ölüye benziyorum mu diye? Adama bakıyorsun her yeri sargı içinde.:S Bu Jack'in vasıfsızlığı Zunisha'nın önünde ortaya çıktı. Dof olsa Zunisha'nın hortumu bölerdi büyük ihtimal. Bölemese bile kaçınabilirdi. Bu noktada Jack'ten çok daha kompleks biri.

Bana göre bu İnu ve Neko birincisi birlikte bile gelseler Luffy'i yenemezler. Biri tek başına savaşsa zaten katliam olur. Jack bu adamların ilki ile hiçbir handikapı bulunmadığı sırada 12 saat dövüşmüş. Bir şey yapamamış bile o zamana kadar. Ama sen Law ile Luffy'i- İnu ve Neko'dan güçsüz görüyorsun. Cidden bu kabullenemeyeceğim bir şey.:S

Jack'in biri emekli 2 Amiral'in gemisine saldırıpda kurtulmuş olması bir şey ifade etmiyor. Çünkü eminim bu adamlar isteseler o ara Jack'i de yakalardılar. Artık Fuji son atağı vurup bunu bir yerlere mi fırtlatmıştır ne olmuştur bilmiyorum ama kesinlikle ilgilesendiler şu an o gemide Dof ile birlikte ID'e doğru yol alıyor olurdu. Bu arada Luffy'de 2 sene öncesinde 3 Amiral'in bulunduğu bir savaştan hele de özellikle Amiral'lerin peşinde düştüğü bir durumda sağ kurtulmayı başarmış. Bu birisinden dayak yedi ya da kurtuldu olaylarının bir sürü senaryosu olabilir. O yüzden Jack'i bu noktada da övemiyorum.
 
Son düzenleme:
Çıktığı günden beridir derim Jack Dof kadar değil. Kaidonun hiçbir yikimcisi Shogun ve Doffy kadar değildir bence.

Shogun Doftan güçlüdür muhtemelen çünkü 2 iş ortağı hiyerarşiye Gore inecek galiba önce Dof sonra Shogun.
 
Zamanında büyük hata yapıp acaba Jack daha mı güçlü demiştim, hatta direkt daha güçlü demiştim. Şimdi pişmanın.:/

Dofy'den güçlü olacak yonkou adamı yoktur. Eski üçlü=Dofy>(Fuji>=<yonkou adamları).:/
 
Bunlar hep bu serideki korsanlığın anlamını kavrayamamaktan geliyor. :S Luffy korsanlar kralı olduktan sonra göreceğim ben seni. :/

:p İyi sallıyorsun.
@Riful'un yazdığı aslında olan ama senin göremediğin şey. Gayet güzel özetlemiş arkadaş olayı. Ve yine Riful'un yazdıkları değişmediği sürece ki (keşke değişse) 850 bölümdür böyle gelen kervan bundan sonra farklı bir güzergah izlemez, sen kağıt üzerindeki korsanlar kralını göreceksin, bizim gibi düşünenler de Karasakal, Mingo, Wb, Ryuma gibi efsaneleri gerçek kral olarak görecek ;)

@Jason Voorhees

Bu arada Mingo'nun hızı dışında hangi özelliği Jack'ten daha iyi sence merak ettim ?
 
Sen de yanlış anlama ben de senin bu konu hakkındaki bakış açını mantıksız buluyorum.

Öncelikle durum iki sene öncesinden çok farklı. Fuji'ye güçlüsün dedi. Ama aynı zamanda Amiral-Yonkou farketmeden hepinizi indireceğim de dedi. Ayrıca unutma ki Fuji'ye kimsin diye sorduğunda Fuji bunun gizli kalması ikimizin de yararına olur diyor. Şu an Fuji'ye karşı ben kazanabileceğini düşünüyorum. Hani aksini düşünen vardır illa ki ama bunun öyle kolay bir şekilde olmayacağını da biliyordur.

Ayrıca Luffy, Bellamy'e de güçlenmişsin dedi. Sanji için 1000 adam gücünde diyor. Yonkou Big Mom'ın yanında olduğunu bildiği halde ona güvenebiliyor. Anlayacağın Luffy'nin güçlüsün dediği elemanları ondan güçlü görmek için bir sebep yok. Hele yukarda dediğim örnekler varken. Ayrıca İnu ve Neko'nun Luffy'den güçlü olmasının ben imkanını göremiyorum malesef. İster bacaklar gitmiş, gitmemiş olsun. Durum böyleyken vs'lerinden yola çıkman bir şeyi kanıtlamıyor. Roger gibi adamın emrinde çalışan adamları Luffy ile kıyaslayamayız. Zira şu an Rayleigh'nin bile Luffy'den çok üstün tarafı olmayabilir. Ki sen bir de as tayfasından olmayan Mink'leri kıyaslıyorsun.

Ödül olayının direk güç ile alakalı olmadığını direk seride kimlerin ne kadar ödülü olduğuna bakarak bile anlayabilirsin. Ki öncesine kadar Bellamy ve Barto'nun ödülleri Zoro'dan daha yüksekti. Hatta Barto'nun ödülü Sanji'den hala daha yüksek. Ayrıca Jack'in yaptığı katliamlar ödülü için büyük bir sebep olduğu da aşikar.

Jack'in Kaido'nun 1. adamı olması mevzusu karışık. Çevirisi yanlış olabilir. Ha direk Kaido en güçlü Yonkou olsa bile Jack'in otomatik en güçlü olması diye bir mantıkda hatalı olur. Diğer taraftan Jack en güçlü sağ kol olsa bile ( bana göre yaptıkları Dof'un yaptıklarının yanında sönük kalır.) bu direk Dof'tan onu yukarıya koyabileceğimiz anlamına gelmiyor. Ayrıca Dof Kaido'dan çekiniyor olabilir. Ama Kaido nere Jack nere? :S

Jack gemiye dalmış. Ama daldığıyla kalmış. Zira öyle bir dayak yemiş ki ölüye benzetiyorlarmış adamı. Adamına kızıyor soruyor ben ölüye benziyorum mu diye? Adama bakıyorsun her yeri sargı içinde.:S Bu Jack'in vasıfsızlığı Zunisha'nın önünde ortaya çıktı. Dof olsa Zunisha'nın hortumu bölerdi büyük ihtimal. Bölemese bile kaçınabilirdi. Bu noktada Jack'ten çok daha kompleks biri.

Bana göre bu İnu ve Neko birincisi birlikte bile gelseler Luffy'i yenemezler. Biri tek başına savaşsa zaten katliam olur. Jack bu adamların ilki ile hiçbir handikapı bulunmadığı sırada 12 saat dövüşmüş. Bir şey yapamamış bile o zamana kadar. Ama sen Law ile Luffy'i- İnu ve Neko'dan güçsüz görüyorsun. Cidden bu kabullenemeyeceğim bir şey.:S

Jack'in biri emekli 2 Amiral'in gemisine saldırıpda kurtulmuş olması bir şey ifade etmiyor. Çünkü eminim bu adamlar isteseler o ara Jack'i de yakalardılar. Artık Fuji son atağı vurup bunu bir yerlere mi fırtlatmıştır ne olmuştur bilmiyorum ama kesinlikle ilgilesendiler şu an o gemide Dof ile birlikte ID'e doğru yol alıyor olurdu. Bu arada Luffy'de 2 sene öncesinde 3 Amiral'in bulunduğu bir savaştan hele de özellikle Amiral'lerin peşinde düştüğü bir durumda sağ kurtulmayı başarmış. Bu birisinden dayak yedi ya da kurtuldu olaylarının bir sürü senaryosu olabilir. O yüzden Jack'i bu noktada da övemiyorum.
Luffy deyince akan sular duruyor senin için, ne deyim bilemiyorum. Law ve Luffy ikisi Doffy'i paket edemiyor iken iki efsane bir amiralin gemisine saldıran Jack'i 12 saat tutan İnu ve Neko ikilisi mi Luffy ile eşit :/ Zaten Fuji ile eşit demişsin, boşuna uğraşıyorum. Roger vs Luffy diye konu açsak Luffy alır diyeceksin :D
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 26)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık