Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Kardeş net olun ace vs aokiji bence aokiji tokatlar sence nolur daha fazla dolandırmayın
Aokiji yener ama kolay olmayacağı belli oldu, o sebeple Ace'i Marineford'da yakalayamadı zaten. Biz ne diyoruz, Akainu hiyerarşik meyve avantajını kullanmadan Ace'i kolayca yenemezdi, hele ki meyve gücü kullanmadan hiç yenemez.
 
Aokiji yener ama kolay olmayacağı belli oldu, o sebeple Ace'i Marineford'da yakalayamadı zaten. Biz ne diyoruz, Akainu hiyerarşik meyve avantajını kullanmadan Ace'i kolayca yenemezdi, hele ki meyve gücü kullanmadan hiç yenemez.
Sırf Ace'nin gerçek gücünü vurgulamak için iyi tasarlanmış bir sahne ama dikkate alan yok. Aokiji bir şey yapamazken Akainu karşısında eli yanıyor, meyve kurbanı oluyor bir nevi ama takan yok.
 
Sırf Ace'nin gerçek gücünü vurgulamak için iyi tasarlanmış bir sahne ama dikkate alan yok. Aokiji bir şey yapamazken Akainu karşısında eli yanıyor, meyve kurbanı oluyor bir nevi ama takan yok.
Adam Akainu meyvesiz de tokatlar dedi bir kaç sayfa önce sen ondan daha mı iyi bileceksin mangayı :)
 
Adam Akainu meyvesiz de tokatlar dedi bir kaç sayfa önce sen ondan daha mı iyi bileceksin mangayı :)
Orayı görmedim ama Ace'nin şimdiki Luffy'den hala biraz da olsa güçlü olduğunu düşünüyorum. Dofy karşısında ki Luffy'den yani. Ödül ile sembolikte olsa Ace'ye gönderme yaptı. Bir Teach bir Akainu karşısında ezildi ki ikisinde de meyve işe yaramadı. Ne Kizaru ne Aokiji bu kadar kolay yenemezdi, bence.
 
@Densetsu no Samurai

Iyi de Zoro'nun o kadar atlaması da mantıksız. Law dediğin adamin yonko bile devirecek saldırısı var. Zoro'nun bu kadar guclu saldırısı olmaması mesele değil de Law duramadı o saldırıyı. Dof'a ulaşmak zor, ulaştığında da yenmesi zor. KısacaKısacası total olarak bakarsan Zoro da o güçte yok. Şu halinden de atlaması mantıksız. Luffy, Lucci'de sağlam gatling atmış olabilir ama haki ile açıklanır o, sikinti değil. G2 de başta sikinti idi ama sonra alıştı. Yani dengesiz deyip geçilecek bir sey degil onlar. Mantıklı açıklamaları var. G4 ise haki ile bağlantının haki bitiyor. Yani 1 saatlik amiral olmak bile çok zor bir sey.

Ayrıca dediğin sey Zoro normal amiral olur Luffy 1 saatlik? Bu ayrıca ucuk. Kaptanindan guclu sağ kol yok seride. Iki çok ucuk şeyden bahsediyorsun, birden amirale atlayacak, hem de tam manasıyla amiral olacak Luffy gibi yarim da değil. Mantıklı da değil,dayanağı da yok. Yani sen ucuk şeyler bekleyeceksen bekle tabii de " Zoro bile bir upla amiral olacak Mihawk'i düşünün xd" demek bir sav değil. Bunu kimse umursamaz.

Marco, saldiri gucu Luffy'den fazla olan bir adam degil. G4 amirali kayda değer sekilde etkileyecek bir güç. Bir karakteri değerlendirirken total olarak degerlendirirsin. Marco savunması daha sağlam olduğu için totalde daha iyi. Yoksa saldirisi daha iyi oldugundan degil. Magma, lazer yağmuru gibi saldırılardan hasarsız çıkıyor. Dof ne yapabilir iple? Sıkıntı su, amiraller pek hasar veremiyor ama meyvesinin sınırı var Marco'nun. Yani sınırına gelene kadar amiral onu indiremez (yonko da indiremez) evet, lakin Marco da amirale pek hasar veremedigi icin o da amirali indiremez. Ancak mavi alevler gittiğinde malak gibi kalır. Kizaru çok değil iki tane lazer siktiginda o bile etkiliyor gördüğün üzere. Öyle siritamiyor meyvesi açıkken lazer yağmuruna kafa attigindaki gibi. Yani amiral yener bunu.

Lakin amiralden bahsetmiyoruz burada. Dof'tan bahsediyoruz. Dof, amiral kadar sert bir fiziğe sahip değil benim gördüğüm. Marco vuracak Dof, ah ile yirtacak? Marco, kendi klasmanindaki adamlara karşı çok avantajli birisi. Yani Marco meyvesinin sınırına ulasana degin Dof'u devirir. Bu yüzden Dof'tan güçlü diyorum. Yani olaya çok sig bakıp, esitler o halde saldirilari da esit gucte mantigina gitmisssin ve ustune mantiksizliklar silsilesi demissin garip olmuş.

Ha şimdi inandım haci. %90 öyle diye hepsi öyle olmalı :D Adi ustunde çoğu, hepsi değil. WB'yi gec bak Garp gibi adam düz, hakili yumruk atiyorken Marco hepsi bu mu diyorsun. Evet hepsi bu. Tarzı o adamin. Vergo da duz hakili yumruk, tekme atıyordu. Zetto da duz yumruklar atıyordu. Mesele haki ve doruki. Vergo'nun ki Garp'a göre dusuk o yüzden gidip de altın cagindaki Chinjao'yu tekleyemez ancak Garp tekliyor çünkü onun doruki ve haki seviyesi zirve noktada. Zetto ondan biraz asagidadir. Marco da Zetto'dan. Yani seviye ile ve tarz ile alakalı. Ben mangada gördüğüme bakarım. Adam duz tekme atıyor. Hani güçsüz de değil tekmeleri aslında sadece amiral karşısında yetersiz. Sadece kendi seviyesi değil sorun.

Anka :D WB'nin kafasinin yarısını götüren, yani onu oldurebilecek hasar verebilen magma, Marco'da pek etki yapamıyor. Daha doğrusu yapıyor da adam iyilestiriyor. Karasakal'in özelliği ne? Iptal eder, gerçek bedene vurur lakin adam zaten gerçek bedenine yiyor, fark iyilestirmesi. Yani elinden kurtulduğu anda meyveyi açıp iyileşir. Bu adam meyvesinin sınırını bilir takdir edersin ki, gene takdir edersin ki bunların o güçle Teach ve ekibini devirme şansları yok, gene de bir delilik yapmışlar. Ancak bir sebepten meyvesi sinirina ulasmadan geri çekilmiş bence. Yoksa sağ cikamazdi oradan. Zaten senin mantiginla hiç dalmamalari lazim zira tek kollu Jozu ile Vista ile anca babayı alır bunlar ki babayı almışlar zaten :D Ama iste gözü karartmislar. Muhtemelen tek sağ çıkan kendisi, yani pahalıya patlamış olması muhtemel bu göz karartmanin.

Luffy kalamaz zira böyle savunması yok. Gene düz bakıp her şeyleri eşitler gibi konusmussun. Teach iptal edip gerçek bedenine koyar depremi Luffy hayatının acısını yaşar. Ama fark Marco gibi iyilestiremez. G4 de sınırlı :( Sonuç feci bir ölüm olur.

Meyve saldiri gucu öne çıkan bir meyve değil. Anka adı üstünde kullerinden doğuyor. Olayı o. Yani saldiri olarak iş kendine bakıyor. Nadir olması durumu değiştirmiyor.
Hayır Luffy de Wano'da amiral seviyesi olacak. Yarım falan değil tam amiral. Orayı yanlış anlamışsın. Ben genel anlamda Luffy'nin gücünün dengesiz, Zoro'nun ise tam tersi olduğundan, bu durumu göz ardı ederek Zoro nasıl amiral olacak demene karşılık olarak yazdım o cümleyi. Daha Dressrosa'da amiralle cebelleşen adamlar iki tane yonkou gördükten sonra, takribi 150 bölüm sonra amiral falan dinlemez. Her neyse..

Zoro'nun gücü bu zamana kadar hep saklandı. Bunu hepimiz görüyoruz. Yabancı teorisyenler de bu düşünceyle mutabık. Wano Zoro'nun üzerine inşa edilecek bir arc olacak ve bu arcta yonkouların zirvesinde duran adam yenilecek. Bu arcın Zoro'nun üzerine inşa edilmesi demek Allah ne verdiyse Zoro yardıracak ve bu zaman kadar saklanan gücü gösterilecek demek. Wano'da kral haki açacak beklentisi içindeyim. Yeri ve zamanı tam da burası olurdu. Çeşitli teknikler öğrenecek vs. Sen farklı düşünüyor olabilirsin ama ben Zoro'dan büyük bir patlama bekliyorum. Ve Zoro gibi bir adam, amiralle kapışmaktan geri durmayacak bir adam (yenilir-yenilmez ayrı mesele) patlama yaptı mı yanardağ gibi patlar, Akainu'yu kıskandırır :D

Law yonkouyu rüyasında devirir ancak :) Kenb. hakisi ve en az Law kadar b. hakisi olan herkes için Law zorlu bir rakip değil. Yonkouların da iyi kötü kenb. hakisi ve b. hakisi olduğunu varsayabiliriz herhalde :D

Marco konusundaki fikirlerim değişmeyecek çünkü ben seride tek olan bir meyvenin tekme ve pençeden ibaret olduğunu düşünmüyorum. Aksini düşünmenin de mantıklı bir tarafı yok zaten. Ayrıca Anka'nın saldırı gücünün bir amirali etkileyecek derecede fazla olmadığına da katılmıyorum. Marco ne diye çıktı ki o zaman Karasakal'ın karşısına ? Madem saldırı gücü fazla değil, Bb vursun vursun ben de ne kadar iyileşebiliyorum ne kadar bloklayabiliyorum ona mı bakayım dedi Marco ? :) Mal mı bu adam düz tepikle Karasakal'a savaş açmaya kalkıyor ?

Marco savunma gücüyle mi yenecek misal Mingo'yu ? Savunma kadar saldırı da lazım. Ve bir adamın Mingo'yu yenecek kadar saldırı gücü var demek bir amirale ahh'dan fazlasını dedirtecek kadar saldırı gücü var demektir zaten. Bu yüzden kusura bakma, mantıksız buluyorum bu düşünceni. Zaten serinin %90'ını yok sayıp Marco'nun sadece düz tepik atabildiğini düşünmen canın istediği için bunu böyle yorumladığını düşündürüyor bana. Bu mantıkla Jozu'nun da saldırı gücüne ihtiyacı yok ? Adam elmas zaten baba gibi savunma meyvesi var. Ama bakıyoruz, herifte hayvan gibi fiziksel güç var. Sadece omuz atmasıyla Aokiji'den kan alan adam bu. Sana kalsa Jozu da sadece omuz atabiliyordur bu mantıkla :(

Bir de Garp'ı örnek vermişsin. Seride kaç saldırısını gördük ki bu zamana kadar ? Şimdi Garp düz yumruk attı diye tarzı bu mu oldu ? Hani Garp böyle dövüşüyorsa Marco kim ki mantığına bürünmüş cümlen ama Garp Roger'la da mı düz yumrukla dövüşüyordu ? Hayır düz yumrukla da dövüşebilir ama ne Garp'ın ne de Marco'nun 1-2 sahnesinden yola çıkarak bu belirlenemez. Serinin %90'ı böyle dövüşüyor abi. Bu adamlarda bir farklılık varsa ya saldırılarını gösterecek ortamları olmadı ya da daha sonra gösterilecek şeklinde bakman lazımken %10'luk kısmı bana yedirmeye çalışman mantıklı olmuyor :)

Bana düz bakıyorsun demişsin, Marco'nun 3 tane tekmesini gördün diye adamın seviyesini, dövüş tarzını belirlemişsin ? Enteresan değil mi ? :) ''Sadece tekmeyle dövüştü, o zaman bu adam böyle dövüşüyor, isimli bir saldırı yok'' düz mantık değil yani ? :rolleyes:

İşin komik yanı Marco'nun Mf'deki işlevi zaten savunma idi. Bireysel olarak herhangi biriyle savaşa tutuştuğunu gördük mü ? Görmedik, göremeyzdik de. Çünkü Mf'ye gelen güç yetersiz bırakıldı. Wb kan kusturuldu, Jozu'nun kolu götürüldü. Bu noktada Marco teker teker gelin lan hepiniz diyip dövüşecek miydi ? Hayır. Adam oraya buraya koşuşturmaktan, Luffy'nin poposunu kurtarmaktan, Oyaji için endişelenmekten başka ne yapabildi ? İçerik savaş ama Marco mecburen savunma yönünü ön plana çıkarmak zorunda kaldı. Mf'ye bakıp da saldırı gücü amirale etki edecek kadar değil demek sadece insafsızlık.

@maymundlutfu

Bilgi olarak aldım, teşekkürler. Konu için ise 2 tane olması bir şeyi değiştirmedi yine :)
 
Sanırsam zamanında Oda ölümcül hastalığı yakalanmış bir OP fanına sonunu anlatmış ve çocuk ağlamış diye bir şeyler aklımda kalmış.

Acaba ne oluyor????
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 39)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık