@Densetsu no Samurai
Tamam iste 1-1.5 puanlık bir atlamadan bahsettim ben boru değil. Sense çok daha fazlasindan bahsediyorsun. Dof boyle bir atlama yapsa Luffy şimdiye oluydu. Cocuk oyuncagi degil bu isler. Law gucunde biri amirale atlayamaz. Luffy birden amiral seviyesi bir güce sahip oldu ancak sınırlı. Akainu'nun, Kizaru'nun meyve sinirlari yok. Yani birden amiral seviyesi olmadı, 1 saatliğine amiral seviyesi oldu. Sense birden amirale atlama bekliyorsun, hiçbir mantığı yok.
Luffy'nin en guclu saldirisi KKG diyelim, KKG ile Dof'a anca ah dedirtse ne diyecektin? Bir saldiri ile olacak is degil mi
Her seyini koymadı mi? Marco dediğin adamin dovus tekniği tekme+pençe. Attığı teknenin etkisi ortada mi? Evet. Pencenin ortada mi? (Vista da olmasına ragmen) Evet. Ama her seyi bu değil? Sen nasıl degerlendiriyorsun asıl? Marco, Sanji gibi x tekniği y vuruşu diye dalan biri değil. Düz, hakili tepik atan birisi. O acidan en guclu tekniklerini gizledi gibi bir sav olamaz. Olursa da hayalden ibarettir bu.
Olay Mihawk'tan çıktı burdan devam edelim.
Law'ı amirale atlatmayabilirsin. Ki gerçekten de Law atlayamaz bir amiral seviyesine. Tek başına Mingo'ya karşı hiçbir varlık gösteremedi. Bundan sonra yapacağı şey room'un alanını artırmak ve fiziksel olarak güçlenmek olur ancak. Law'ın yeteneği bir amirale kadar gidebilir zaten en fazla. Ancak dediğim gibi ben Zoro'yu Law'dan daha güçlü gördüğüm için sıkıntı yok
Sen Luffy'ye bakarak sadece 1 saat amiral seviyesine geldi ancak Zoro bu gücü sürekli amiral seviyesinde tutamaz diyorsun. Fakat hatalı bir karşılaştırma bu. Çünkü Luffy anlık güçlenmeleri ile meşhur zaten. Saman alevi gibi yanıp yanıp tükeniyor kısa sürede. Luffy'nin gücü nerdeyse her zaman dengesiz oldu. Zoro ise bunun tam tersi. Zoro gücünün adamı oldu her zaman. Bu sebeple Zoro'nun dengeli bir amiral gücünde olması şaşırtıcı olmazdı
Luffy gibi bir dengesize bakıp Zoro'yu değerlendirme rica ederim
Şimdi senin Marco konusundaki tutarsız düşüncene değinmek istiyorum.
Diyorsun ki Marco bence Mingo'yu yener. Peki soruyorum, Mingo'yu yenecek güçte bir adam, bir amirale ancak ''ahh'' mı dedirtebiliyor ? Bu nasıl bir mantıksızlık
Mingo vs. Marco olsun diyelim. Marco Mingo'ya karşı dövüşecek. Üstelik Luffy gibi de değil. Öncesinde Law gibi bir rakip Mingo'yu hırpalamayacak falan. Yani her şekilde Luffy vs. Mingo'dan daha adilene bir dövüş olacak bu. Bildiğin teke tek yani. Şimdi Marco Mingo'yu yenecek demek Marco Luffy'den daha güçlü demek zaten. Peki 2. ama aynı soru.... Luffy'den daha güçlü bir adam bir amirale ancak ahh mı dedirtebiliyor ?
Şimdi Luffy Marco'dan daha güçlü tartışmaları yapmasın kimse diye şu şekilde devam edeyim. Diyelim ki Marco Luffy'le denk güçte.. 3. ama aynı soru
Sence Luffy g4'le bir amirale vursa, amiral sadece ''ahh'' deyip yoluna mı gider ?
Ki sen Luffy'nin kısa süreliğine de olsa amiral seviyesi bir güce ulaştığını ifade ettin g4 ile. Bu demek oluyor ki, bir amiral bir amirale vuracak ama biri sadece ahh deyip geçecek. Amirallerin birbirine ne kadar yakın güçte olduklarını Aokiji vs. Akainu'dan beri biliyorken hem de. Babababa
Mantıksızlıklar silsilesi devam ediyorrrr.
Bitiriyorum az kaldı.. Gerçekten ciddi ciddi dövüşüp de saldırı isimleri kullanmayan kimi gördük Wb'den başka ? Toplasan bir elin parmağını geçmez ve bu seride ciddi ciddi dövüşen karakterlerin %90'ı isimli saldırı yaparlar ? Sen nasıl %90'lık oranı görmezden gelip Marco düz tekmeleri ve pençeleri ile dövüşen biridir diyebiliyorsun ? Daha önce kaç kez gördün Marco'nun dövüştüğünü ?
Yazdığım bu kısa paragrafa katılmasan bile yukarıda Marco'nun full potansiyel dövüşmediğine dair bir sürü mantıksızlık var. Hangi birini açıklayacaksın bu durumda ?
Son mantıksızlık... Bir amirale ahh dedirtmekten fazlasını yapamayan bir adam nasıl oluyor da Karasakal gibi iki meyveli bir yonkouya karşı savaşıp da hayatta kalabiliyor ? Bunun açıklamasını yapabilir misin peki ?
Yani senin dediğine göre Marco bir amiral değil. Ve amiral bile etmeyen bir adam nasıl oluyor da Karasakal'la savaşmayı geçtim karşısına çıkma cesaretinde bulunabiliyor ? Bu ne lahane ne pehriz
Bunun tercümesi, Luffy'nin Karasakal karşısına çıkıp hayatta kalmasıdır. Marco da Luffy de Mingo'yu yendi ya o yüzden Luffy'yle Marco'yu bağdaştırıp aynı örneği verdim. Şu an Luffy vs. Karasakal anketi açılsa durum ne olur sence ?
Kısacası yazdığın bir çok şeyde mantıksızlık ve tutarsızlık var. Ve bu tutarsızlıklar kaosu içerisinde ne sen ne de bir başkası Marco'nun Mf'de full performans dövüştüğünü de Marco'nun gücünün gördüğümüzden ibaret olduğunu da açıklayamaz güzel kardeşim.
Bir anektod olarak şunu da araya sıkıştırayım... 850 bölümlük seride bildiğim kadarı ile
mistik zoana sahip
tek kullanıcı var; o da Marco. Böyle özel, böyle nadir bir meyvenin yapabildiği tek şeyin düz tekme ve pençe atmak olduğuna aklın yatıyor mu cidden ?