Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

O arcı hepimiz gördük. Tek önde olduğu kısım meyveydi. O da bir işe yaramayınca fiziksel güç devreye girdi ki orada da Luffy toz yutturdu işte.

Yav o değil de şu kafayı atın artık arkadaş. Görünce vallahi komiğime gidiyor. Olm normalde öyle bir dünya yok la, uyanın. Tanrı Oda yukarıdan seyredip istediği kuluna istediği an yardım ediyormuş gibi düşünmekten vazgeçin. Yeminle çok komik görünüyor dışarıdan. :D

Bir ara da Luffy torpilli diyene niye deyince "Croco bunu kuruttu ama üstüne su düştü xD" diyenler vardı. Bakın şu cevabı veren beyin direkt mercek altına alıp incelenmelidir. Evrenin sırrını çözmek bu beyinden geçmiyorsa ben de hiçbir şey bilmiyorum. :S


Abi açıkla bizde diyelim mantıksız sen haklısın.
Mantığı yok boşver. Ona göre Luffy ile ilgili bir tane mantıklı şey yok. :/ Zoro'na kurban olduğum deyip yağlarsan senden iyisi yok. :ehe:
 
Dof'un önünden Luffy normal haliyle Kyros'u araya girip kurtarıyor.

Burada da Rebecca'nın kılıcını durduruyor.


Cavendish'in yakından saldırısını eliyle tutuyor.

Örnekler 2 yıl sonrasından ama Luffy'nin normal hali de çok hızlı ve çevik.


Şimdi de 2 yıl öncesinden sayfa vermeden örnekler vereceğim size. Tam sayfasını vermem zor çünkü.

Luffy vs Blueno G2 öncesi.

Luffy vs Lucci G2 öncesi. Öncesi derken dövüşte G2 açmadan dövüştükleri kısım. Luffy Franky'yi koruyordu belli bir süre G2'siz.

Luffy zaten hızlı bir karakterdi.
Ama Enel'in çok iyi bir k. hakisi ve hızı var. Luffy daha hızlı değildi. K. hakiyi şuradan diyorum 2 sene sonra k. hakisi olan Luffy Px lazerine yavaş diyor ve kaçıyor. Şimdi Enel'de bu kadar haki yok muydu yani?

Bence Enel k. haki ve meyvesi sayesindeki kombine hızı ile ayrı ayrı ilk 50'ye girer ama Luffy'nin gearsız hızı için aynısı geçerli değil. Fiziksel olarak Luffy, Enel'i katlardı hem de Enel deneyimsizdi ama ne kadar dikkati dağılsa falanda arada fark çoktu. Araya sürekli bir şey falan girse ve Luffy boşluktan istifade Enel'i yakalayıp köşeye sıkıştırıp üstüne yumruk yağdırsa idi falan sıkıntı olmazdı, en azından benim açımdan.

Verdiğin örnekler 2 sene sonrasından ve Luffy'de k. haki ile yapmış olma olasılığı var. Cavendish'in ve Rebecca'nın kılıcı öyle tutmuş olabilir.
Ray ile Luffy' i kiyaslamiyorum. Işık adam bile bu seride karşı konulmayacak bir hızda değil. Yıldırım diye adamın yakalanıyor olması niye saçma oluyor? Rayleigh ile Luffy bir değildi ama Kizaru ile de Enel bir değil. Enel Wipera yakalanıyor da Luffy' hız bakımından yakalanması mi sıkıntı oldu?
Wiper'e nasıl yakalandığını unuttum şimdi, Eğer Enel bakalım ne olacak diye bilerek yakalanmadıysa o da sıkıntı. Hacı bak, Luffy hızı ve gücü sayesinde yılan kardeşleri yendi haki her şey değil ama haki boşta değil. Karşında hem hızlı hem de çok iyi hakili birisi varsa ya çok çok hızlı olman lazım ya da ayak uyduramam gerekir. Hani Enel'de sadece haki olsa Luffy çok hızlıydı ve tepki veremedi derdik.

K. hakiyi at çöpe gitsin o zaman.
 
K. hakinin olayı ön görü ve empati. Kişinin tepki hızına ve tecrübesine göre işlevselliği artar. Tecrübeli bir dövüşçü yavaş yavaş rakibe ayak uyrdurur ve enin sonuda artık hamlelerini tahmin eder hale gelir. K. haki bu gibi alışma süreçlerini kısaltan bir farkındalık yaratıyor.

Mesela Luffy o zaman k. haki kullanabilseydi Blueno'nun rankyakusunun geleceğini yine bilirdi fakat o zamanlar bilmediği için dövüşerek ve hızına alışarak rankyakunun zamanlamasını tutturdu ve yönünü değiştirdi. Bunu yapabilecek fiziksel kapasitesi vardı çünkü. Yada Luffy'nin hareketlerini okuyarak Lucci'nin arkasında belirmesi veya tam tersi Lucci'nin Luffy'nin arkasında belirmesi vs.

Aynısı yılan kardeşler için de geçerli. Eğer G2'nin hızına karşı yeterli tepki süresi ve güçleri olsaydı K. haki ile nerede ne yapacağını bildikleri Luffy'e karşı koyabilirlerdi, hasar almayabilirlerdi.

Ayrıca hızlı yer değiştirmek hızlı tepki süresi demek değil. Yada boşver böyle şeyler umrunda değilse gyj ne güzel demiş at çöpe gitsin çok da şey bişey değil.
 
Luffy o arc için konuşursak şimdiye kadar açıklanmış 400-500m ödülü olan başka bi karekteri yenebilirmi ?
Yenemez.Bende bundan bahsediyorum zaten.Karşısına öyle bir adam çıkmamalıydı.O adamı sadece lastik muhabbetine yendirebilirdi sırf bunun için karşısına çıkardı.Yoksa meyve dehşet biliyorsunuz.Vergo gibi adamları da alırdı enel ama luffy o zamanlar alamazdı.Meyveyi işe yaramaz hale getirip luffy ayarına indirdi.
 
Puha.. Onun tam tersini Luffy için yapanların dolu olduğu bir forumda bunu bir Zoro severe söylemen trajikomik değil mi sence de @Raiden :artiz:
Nope değil. :cool: Bu tarz konularda sana ağır cevaplar vereceğim artık. :artiz: (Şahsına değil ha sakın yanlış anlama) Çünkü sıkıldım hep aynı muhabbetleri görmekten.

Sen ki Croco gibi birisinin yenilmesini hep hatalı buldun. Eyvallah tamam da Croco ile kıyasladığın Daz Bones'un yenilmesini falan niye hiç söylemiyorsun? Olaya hep tek taraftan baktığın için ister istemez cevap hakkı doğuyor bana. He bir de inan Luffy kadar Zoro seveni de var bu forumda. :/
 
Yenemez.Bende bundan bahsediyorum zaten.Karşısına öyle bir adam çıkmamalıydı.O adamı sadece lastik muhabbetine yendirebilirdi sırf bunun için karşısına çıkardı.Yoksa meyve dehşet biliyorsunuz.Vergo gibi adamları da alırdı enel ama luffy o zamanlar alamazdı.Meyveyi işe yaramaz hale getirip luffy ayarına indirdi.
Kimse basit şeyleri bile kabul etmiyor :)
Luffy o anki seviyesi ile 500 m gücünde birini yenemezdi her ne kadar ödül güç ilişkisi tam anlamıyla birbirini tutmasa bile görüyoruz işte o anki Luffy'nin 400-500m ödül almış op karekterlerinden herhangi biri karşısında şansı olamazdı.
Luffy Enel'den güçsüzdü ama Enel'in avantajsızlığı Luffy'nin Eneli yenebilme mantığıdır.
Luffy'nin Enel'den güçsüz olduğunu kabul ettiğim gibi Enel'in yenilmesinin mantıklı olduğunuda kabul ediyorum şahsen.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 24)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık