Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

@Densetsu no Samurai
Merakımdan soruyorum. Mihawk en güçlü unvanını aldığına göre Shanks'tan güçlü mü? Değilse nasıl unvanı aldı? Sonuçta yenişemediler. Ya da Shanks'a sadece kılıçustası demek yanlış mı olurdu? Veyahut Adama Mihawk'ın da olduğu bir güruhun en büyük 4 korsanından birisi denildiği için, yani Yonkou denildiği için en güçlü kılıç ustası unvanı gereksiz-önemsiz mi kaldı?

Bu konu hakkındaki samimi görüşünü merak ediyorum.

Not:Mihawk=amiral. :artiz:
İlk soruna cevap vereyim öncelikle.

Mihawk ve Shanks arasındaki güç muhabbeti arasında Mihawk'ın Shanks'tan güçlü olma durumu da ihtimaller dahilinde. Çünkü en iyi Mihawk şu anda. Ancak benim görüşüm birbirlerine denk güçte oldukları.

Shanks'ı sadece kılıç ustası olarak değerlendirmek yanlış olur tabi ki. Rayleigh sadece kılıç ustası mıydı mesela ? Adam kılıcına elini dahi sürmeden Kizaru'nun tekmesine tekmeyle karşılık verdi, defalarca kral haki kullandı ve b. hakisini elleriyle yönlendirerek 400 milyonluk Luffy'nin zarar bile veremediği fili yere yıktı. Ama temelde baktığımızda Rayleigh hangi konuda ustadır ? :)

Anlatabildim umarım. Shanks'ın durumu da böyledir. Zaten olması gereken de budur. Rayleigh'i, kılıcı olmadığı için kendisinden güçsüz birine madara olduğunu düşünebiliyor musun ? :) Bu adamlar malumun olduğu üzere bazı konularda aştıkları için güçlerini asıl dövüş materyallerini kullanmadan da aktarabiliyorlar.

Bu noktada Shanks'ın en iyi kılıç ustası ünvanını alamamasının sebebi ya da bu ünvanın Mihawk'ta olmasının sebebi Shanks'ın kolunu kaybetmesidir. Oda'nın bir Sbs ya da röpartajında Shanks'ın kolunu kaybetmesinin kendisi için bir dezavantaj oluşturmadığını söylediğini biliyorum. Bence burda Oda'nın değindiği şey, total güçte Shanks'ın bir güç kaybına uğramadığı ancak kılıç ustalığı söz konusu olduğunda bir güç kaybı yaşadığıdır.

Özet geçmek gerekirse Mihawk vs. Shanks düelloları hep eşitlikle geçmiş, fakat Shanks kolunu kaybettikten sonra Mihawk kendisiyle dövüşmek istememiş ve ünvan da Mihawk'a geçmiştir. Ancak böyle bir durum varsa da Mihawk'ın içinin rahat olduğunu söyleyemem. İşte bu yüzdendir ki Mihawk adil bir dövüş için Zoro'yu bekler :)

Öte yandan Oda'nın verdiği hiçbir ünvanın önemsiz olduğunu düşünmüyorum ben. Koskoca Op dünyasında ''en'' sıfatına sahip 3 kişi var şu anda :) Diğer iki ünvana ''oooo adamlardan güç fışkırıyor'' diyip 3. ünvana ''Mihawk da neymiş, en fazla amiraldir'' tavrı takınmak hoş değil benim açımdan. Bu tabi güç dengelerini nasıl yorumladığımızla da alakalı. Fakat ben yonkouları zirvede görüyorum ve amirallerle aralarında ciddi güç farkları gözlemliyorum. Bu yüzden de Mihawk'ın amiral olarak görülmesini doğru bulmuyorum.

@gyjbsch

Kapışır diyorum zaten. Ama yenmek farklı bir boyut. Bu manada amirale denk değil daha Zoro. Çünkü amirale denk gücünün olması demek bir amirali yenebilirsin demek zaten :)
 
Aynen Mihawk vs Zoro için izliyordum opu ama yalan oldu gerçi şimdi de Sanji Okama olacak mı olmayacak mı var bakalım umarım Oda onuda rezil etmez umarım.
Okama oldu Sanji Zoro olmıyınca pek bölümlere bakmıyosun.Bende merak ediyorum Zoro bu sefer kime yalvaracak beni eğit diye.Şogun benim adayım:good:
 
@Densetsu no Samurai
Hala unvanı nasıl aldığını tam olarak açıklamıyor bu durum. Kılıçustalığında kol meselesinden dolayı Mihawk öne geçti diyelim hadi. Oda da güç kaybı yaşamadı dedi. Zaten o düellolardan sonra Shanks deli gibi güçlenmiş. Wb kendisi diyor bunu. Buna rağmen Mihawk tek kolluyla dövüşmem diyorsa bu boş kibirden başka bir şey değil. :/ Ha bir de Zoro'nun hedefi olduğu ve karizma olduğu için façasını aldırmamış Oda. En azından bu manaya geliyor. Yoksa Mihawk'ın neyine Shanks'ı rakipten görmemek?

Zaten senin amiral-Yonkou kıyasın göz yakmıştı. O konuya hiç girmek istemiyorum. :) Aradaki farkı o kadar uçuk görmeseydin Mihawk'ı da amiral olarak görebilirdin.

Edit: Ha bir "en" iyi kılıçustası unvanı korsanlar için pek bir şey ifade etmiyor. Yonkou veyahut amiralleri ilgilendirmeyen, onlarla alakası olmayan bir unvan bu.
 
Okama oldu Sanji Zoro olmıyınca pek bölümlere bakmıyosun.Bende merak ediyorum Zoro bu sefer kime yalvaracak beni eğit diye.Şogun benim adayım:good:
Bu geçiçi ben tam anlamıyla olmasından bahsediyorum, yani bastırılmış kimliğinin kontrolu ele geçireceği zamandan.
Zoro Shogun'u alır ama bi ihtimal dizde çökebilir sonuçta yapmadığı şey değil :oleyo2:
 
Ben buna katılmıyorum, Luffy'nin durumuna bakarak Zoro'yu değerlendirmek hata olur. Adam en iyiden eğitim aldı ve bence sürekli düello yaptılar. Zoro belki şuan ki Luffy'den daha güçlüdür, bunu bilemeyiz. Amiralleri ayırmak lazım birde Fuji ile logialar arasında bence açık fark var.

Kısacası Zoro her türlü şekilde Fuji ile kapışacak yeterliliğe sahiptir.
Katılıyorum,bu ihtimal göz ardı ediliyor hatta eğitimden önceki durumları dahi net olarak belli değil.Şu an için konuşursak Luffy'nin G4 tekniği olmasa,Zoro ile kıyaslamak zahmetine girmezdim galiba.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 20)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık