Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Kaido yonkoular arasında görüp görebileceğimiz en büyük fiziksel gücün ve dayanıklılığın sahibi bence. Nasıl ki Jack balıkadam özelliklerine kısmı olarak sahip olduğu için suya düştüğünde ölmedi, Kaido'nun da çok daha geniş çaplı bir yeteneği vardır. Yüz canavar denmesinin sebebi çeşitli canavarların yeteneğine sahip olabilmesinden geliyordur. Bu sebeple suya düştüğünde bile ölmüyordur. Suyla ilgili düşündüğümde bu sonuca varıyorum. Buna ek olarak son bölümde bir şey dikkatimi çekti. Kaido'nun ruh hali fazlasıyla değişken. Bu da bana farklı yetenekleri bir arada barındırmanın karakterinde bir dengesizlik yarattığını düşündürdü. @Gannicus 'un Kaido'nun yeteneği hakkında söyledikleri oldukça muhtemel bana göre. Kaido, yerine ve içinde bulunduğu duruma göre ortama adapte olabiliyor.

Ancak asıl içimden geçen yetenek, ejderha zoanı olması. Böyle düşünmemin sebepleri şunlar:

  • O kadar hayvani bir fiziksel gücün ejderha zoanı ile perçinlenmesi harika olurdu. Ayrıca zoan ordusuna sahip olan bir adamın ya da 3 büyük yıkımcısı zoan olan (çok yüksek ihtimalle) bir adamın, bu zoanlara hükmedecek bir meyveye sahip olması ve üzerlerinde mutlak otorite sahibi olması gerek.
  • Wano için konsept Japon kültürü olacak. Bu noktada ejderhaların Japon kültüründe ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek yok.
  • Ryuma-Ejderha bağlatısı. Ryuma'nın kader mirasını Zoro'nun da paylaştığı bize Punk Hazard ve Thriller Bark'ta gösterilmişti. Bu nedenle Kaido'nun ejderha zoanı çıkması durumunda işin içine girecek ilk isimlerden biri kesinlikle Zoro olacaktır. Nasıl ki Ryuma Wano ülkesi için adı mukaddes ve kahraman biriyse Zoro da Kaido'nun yenilmesinde pay sahibi biri olarak aynı kaderi paylaşabilir. Zoro'nun Wano'da büyük işler yapacağını da göz önünde bulundurursak bu senaryo bana hayli mümkün geliyor.
 

Dk 3.29'u 0,25 hızda izleyince Shanks oturduğu yerden saniyeden bile kısa sürede yer değiştiriyor.

Galiba bu herifteki haki ile beraber hız görülmemiş düzeyde.
 
@Phoenix

Ben zaten Hawkins'le Kaido'nun arasındaki güç farkına değil, bir amiralle bir yonkounun arasındaki verdiği izlenim farkına vurgu yaptım hacı.

Her zaman yazıyorum, bir kez daha yazayım kısaca. Eğer yonkou kavramı söz konusuysa ''EN'' kavramı da söz konusu. Sadece bir yonkounun daha ''EN'' ünvanı aldığını görmemiz kafi. Ondan sonra son yonkouyu beklemeye gerek yok. Şimdiye kadar iki yonkou=iki en ünvanı var elimizde. Diğerleri de en ünvanıyla çıkarsa bizim tartışacağımız şey hangi ''en'' ünvanına sahip adamın/kadının daha güçlü olduğu olacak.

Kaido yaşayan en güçlü varlık evet. Ama diğer yonkoulara mutlak bir üstünlük kurabilir mi acaba bire birde ? Yani demek istediğim bu adam en güçlü, o zaman mangaka bu herifi sona saklamalıydı. Ya da Shanks durduramamalıdı Kaido'yu. Dediğini anladım haklısın bir yerde. Ama Kaido en güçlü yaratık olarak da çıksa, WB bir gözü toprakta olarak da sahne alsa verdikleri izlenimler hep daha farklı. Adamlara bakınca güç fışkırdığını anlıyorsun. Mangaka bunu anlatıyor çünkü. Bu noktada bir amiralle yonkounun verdiği izlenim çok farklı demek istiyorum. Umarım anlatabildim.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 19)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık