Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sakazuki vs. Marco & Jozu & Vista

Kim kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    208
Bu üçlüden mezarı boylacak isim olsa olsa Vista olur.

Amiraller zor adamlar. Ancak Kuzan vs. Saka'ya bakıp bu adamlar 10 günde ancak yeniliyorlar demek kıstas değil. O karşılaşmanın 10 gün sürmesinin iki sebebi daha var.

  1. Yeteneklerin tamamen birbirine zıt olması
  2. Amirallerin birbirlerine ne kadar denk karakterler olduğunu göstermek
Joz Mf'de bir parça güç gösterisi yaptıktan sonra neden eften püften bir sebeple ekarte edildi düşünmek lazım.
Marco Mf'de tank görevi görmekten, oraya buraya yetişmekten başka ne yaptı diye bir düşünmek lazım.

Bunları düşünüp de amiraller karşısında değerlendirmek lazım. Amiraller 800 bölümde göstereceklerini gösterdiler az-çok. Hal böyleyken karşı taraftan da en az amiraller kadar kendini göstermesi gerekir bir değerlendirme yapmak için. Hee mangaka göstermedi kardeşim, ne yapıcaz ? O zaman mangakanın değerlendirmediği payı akıl-mantık çerçevesinde olayın içine katacağız :good:

Bu pay da şudur ki, Joz dediğimiz adam evrendeki en sağlam savunma-saldırı güçlerinden biri. Hayvani bir saf güçle bu adam zaten kendi başına amiral ayarı biri. Bu herif bir amirale yenilse bile 3-5 saatte bitmez o iş.
Marco dediğimiz adam bence bir amirali tek başına yenebilecek seviyede zaten. He kol bacak gider ama yener. Buna katılmayanlar olsa bile Marco da bir amiralin 3-5 saatte yenebileceği bir adam değil taktir edersiniz ki.. Bu iki adam bir araya gelirse bir amiral çok büyük sıkıntı çeker ve sonu hüsran olur. Ki Marco zaten de Joz'u da bana göre Mingo üstü bir adamdır. Mingo Joz'un tepesine çıktı diye ondan üstün görülüyorsa ilginç bir durum bu. Mingo ömrünü verse o elması kesemez çünkü :)

Netice olarak bir tarafı yücelticem, küçük görmicem diyerek olayları değerlendirmemek lazım. Sonuçta amiraller yenilmez güçler değiller bu seride. Dün de yazdım. Tam olarak amiral seviyesinde ya da o civarlarda gezen tonla karakter var (15-20 kişi). Ki bu da hiç az değil. Ama yonkoulardan 4 tanecik var. O kadar da büyütmemek lazım. Sonuçta amiral karşısında duran adamlar da boş değil; yonkou adamları. Herkesin bir boyu var. Amiraller de boyunu geçen adamlar karşısında yenilir. Ezici üstünlükle de yenilir kıyasıya kapışıp da yenilir. Karşıdaki güce bağlı. Şu durumda amiral ezici bir üstünlükle yenilir. Marco-Joz olsa da durum aynı olur.

Edit: Amiral ya da o ayarda olan kişi sayısını çoğalttım :D
 
Son düzenleme:
Akainu'n bu üçüyle birlikte vs attırılması bile ne kadar zorlu bir isim olduğunu gösteriyor. Ama bu üçüne karşı yenilir.Fakat Vista'yı yanında götürür gibi geliyor bana nedense.
 
Depreme kafa atmış adama, bu üçlünün saldırısı sinek ısırığı gibi gelir. Jozunu aokijiden aldığı kanı Akainu'dan alacağı da şüpheli zaten. Bu karşılaşma sabaha kadar surse berabere biter diyeceğimiz türden bi vs. Berabere şıkkı olmadığı için ezilmesin diye akainu'ya verdim zaten oyumu. Bu marcolar kazanır diyenler objektif olsunlar, karşılarında akainu değil de bir yonko olsa onu da alabilir diyebilirler mi.
 
Direk bakıldigi zaman kaybeswr gibi duruyor.Fakat 10 gün dovusebilecek bir dayanıklılığı var antisine karşı. Vistayi birkac saat içinde alan saldırılarıyla saf dışı bırakabilir çünkü Vista'nın diğer ikisi kadar güçlü savunmasi yok. Jozu + marco cok zorlu bir dövüş olur. Büyük ihtimalle marcolar kazanir aşırı zorlanarak diyorum.
 
Akainu'nun kaybetmesi için açılmış bir anket:artiz:.Şuanda denizcilerin içindeki en güçlü adamı bu 3lü yenemez.
Forum istedi ben sadece yerine getirdim.


Ben de Akainu diyorum. Gerçek fizik kuralları ile One piece çok aynı değil malum. Jozu antisi deniyor ama saf mı da o zaman Akainu yerine
Aokiji'ye gidiyor. Hiç mi kafası basmıyor.:(
 
Forum istedi ben sadece yerine getirdim.


Ben de Akainu diyorum. Gerçek fizik kuralları ile One piece çok aynı değil malum. Jozu antisi deniyor ama saf mı da o zaman Akainu yerine
Aokiji'ye gidiyor. Hiç mi kafası basmıyor.:(
WB tayfasının kazanmasını isteseydi büyük ihtimal öyle yapardı mangaka. :/
Oda ne isterse o. :/
 
- beyler akainu muazzam bir adam , meyvesi magu magu no mide öyle. ama karsı tarafı cok kücümsüyorsunuz... en azından bir grup.

- bakın akainu, wbnin o muazzam darbelerinden sonra felc gecirmesine ragmen, ayaga kalktı gitti tümen komutanlarıyla savastı. yinede hiç kimse söylemiyor, öldürebildigi tümen komutanı yok :D hani magma , magma ama bu seride haki denen birsey var. shanks geldi, ne magması dedi sigarasını yaktı. çünkü normalde saberı ısıtması gereken magma sıcaklıgı, hakinin varlıgıyla etkisiz kılındı. o an magma bedenden ayrılsa belki sabera etki eder, ama meyve gücü olarak hiç bir işe yaramadı.

- o yüzden jozunun ve marconun akainunun meyvesinden etkilenme sansları yok varsada asırı derecede etkisiz kılıyorlar gücün cogunu. marcoyu ancak garp gibi yapıcaksın. akılalmaz bir fiziksel kuvvetle ve baskın bir haki gücüyle bedenine inip dövücen. ama opdede bunu yapabilecek insan az. amirallerin hiç biri fiziksel kuvvette ne marcoyu, ne jozuyu ezebilir.

- daha o zaman söyledim marinefordda belliydi bu. e.oda elmas+ busoshokuyu müthis bir savunma olarak tasarladı. mihawkı engelletti. ama akainuyu engelletmemesi gerekiyordu. çünkü mihawk zoro ugruna zaten harcanıcak bir adamdı. akainu ise denizcilerin villain bossuydu. o yüzden jozuyu olup olabilecek en kötü eşleşmeyle aradan cıkarttı. dogadada böyledir, elmas magmaya ısına, patlamalara dayanır ama hemen donar degilmi ? zaten donmayan cok az sey vardır, tüm paramecialar, ve zoanlar depremin titresme yetenegi gibi istisna haric aokijiden dikkatsizlik sonucu tek yer. güclü bir beden magmayı avuclayabilir( bknz jinbei) ama insan ve tüm canlıların vucudunda su oldugu sürece donarsın kacamazsın.

- jozu eger o tümen komutanlarının içinde olsaydı akainu ilerleyemezdi. o yüzden e.oda marco ve vistayı sürdü yalnızca. vista caydırıcı, marco tutucu rol üstlendi. bunların yanına jozuyu verdinmi akainu ancak ve ancak vistayı öldürebilir.

- bazı doflamingo fanları jozu ve marcoyu kücümsüyorlar ama benim gördügüm bu seride jozu ve marco doflamingodan daha güclü karakterlerdir. e.oda bile , mangada ironik bir sekilde yonkoya 2 adam saldırtıp 2 adamada karsılattırıyor. 1 amiral + mihawk saldırıyor , jozu ve marco karsılıyor. 2 si saldırı gücüyle offense denilip övülüyor, 2 si savunma gücüyle defence denilip övülüyor.

- hani issho ve green bull yasayla alınmıs ya amirallere, inanın kimse kalmasa jozuyu cift kolluyken ve marcoyuda normal olarak alırlardı işe. tabi bu benim fikrim. yani amirallere yenilebilecek olsalar bile onlarla denkler. 0 3 kişi kizaruyla aynı denklemde gösterildi. ;)
 
WB tayfasının kazanmasını isteseydi büyük ihtimal öyle yapardı mangaka. :/
Oda ne isterse o. :/
Aynen Oda ne derse o.:/
İşte magmanın ateşi yaktığı, milyon voltun sıradan insanları öldürmediği bir evrende magma elmasa zarar veremez demek mantıklı tahminden öteye gitmez. Magma kaç derece, elmas ne kadar sıcaklığa karşı dayanır bilemeyiz.
 
Marco'nun sınırı bilmiyoruz tek başına iki gün kapisir diyen var. Belki 5 saat kullanabiliyor meyveyi en fazla? Bilmiyoruz ki.

Jozu'nun olayı ne bilmiyoruz. Kimi diyor ısıyı iletmez kimi iletir.

Buradan sağlıklı bir şey çıkması zor. Ama ben şunu söyleyebilirim: üçe bir ciddi bir avantajdır açık bulma anlamında. Akainu, Issho gibi k.haki master da değil. Ve yonko sağ-sol kolu ve Vista gibi sağlam bir kılıç ustasi bir amiral alabilmelidir ve alır bence. Tabii Akainu magma yeteneği ve hırsıyla Jozu ve Vista'yı yanında götürebilir.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık