Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sabo vs. Marco

Sabo vs Marco

  • Sabo alır.

    Kullanılan: 37 25.7%
  • Marco alır.

    Kullanılan: 78 54.2%
  • Berabere

    Kullanılan: 9 6.3%
  • Kararsızım.

    Kullanılan: 20 13.9%

  • Kullanılan toplam oy
    144
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sabo , Amiral tutuyor. Marco bir şey yapmıyor demişsin. Sabo , Hangi güçlü karaktere zarar verebildi? Issho'yu dövdü de benim mi haberim yok? Amiral tutmanın kralını yapan adam Marco , senin de anlayabileceğin üzere. Onun dışında 3 tane amiral var , hangi birini tutacak ki Marco? Aynı anda üçünü de tutmasını bekliyorsun sanırım.
Bende Morco'nun daha guclu bir karekter olmasini isterdim ama en fazla Sabo kadar olabilir bence.
Keske Benbeckman gibi bir silah ile amiral durdurabilseydi veya Jack gibi amiral,koramiral ve eski filo amiralinin oldugu üç gemiden ikisini tek basina batirabilseydi.
Ama Marco da bunlarin yarisini bile goremedik.
Bence fazla sisirilen bir karakter.
 
Açılan en çekişmeli vs. başlıklarından biri olmuş bence. Çok kararsız kaldım. Aklımdaki power up'ları ekleyerek bir değerlendirme yapayım:

Tecrübe: Marco yaş itibari ile Sabo'dan daha üstündür bu konuda. 1-0 Marco.

Meyve: Olağanüstü iki meyve. Mera mera'yı en iyi Ace kullandığı için onun üzerinden değerlendireyim. Atakları ve bu atakların Marco'ya zarar verip veremeyeceğini ele alacağım.

Mera Mera No Mi:

  • Higan: Ateş mermileri atılan bir teknik.
  • Shinka Shiranui(Kutsal alev): Ateş mızrağı/oku şeklinde bir saldırı.
  • Juujika: Önceden belirlenen hedefe doğru yönelen ateş saldırısı. Güçlü bir saldırı.
  • Hotarubi: Uçan ateş saldırısı.
  • Hiken: Hem alan olarak hem de güç olarak en iyi saldırısı.
Mitolojik Zoan Anka: Marco'nun hiçbir isimli saldırı yaptığını görmedik. Marineford'da savunma yönünü ön plana çıkararak tank görevi gördü. Oda'nın, ''Marco'nun yeteneğine daha sonra değineceğim'' cümlesine güvenerek saldırı yönünün de ileride gösterileceğine inanıyorum. Şimdi mera mera saldırılarının Marco'nun savunmasını aşıp aşamayacağına teker teker bakalım.

Higan: Van Auger bu saldırıdan sakınmıştı. Marco Van Auger'den çok daha hızlı bir karakter. Onun da bu saldırıdan sıyrılması zor olmayacaktır.
Kutsal alev: Karasakal bu saldırıyı yediğinde hareket halinde değildi. Hareket halinde birine ve özellikle Marco gibi hızlı birine o saldırı yapılabilir mi emin değilim.
Juujika: Üstte de belirttiğim gibi bu saldırıyı yapabilmek için bir hedef belirlemek gerek. Bu hedef de sabit olmalı gördüğümüz kadarıyla. Üstelik Karasakal bu saldırıyı aldığında -kutsal alev- saldırısının etkisinden kurtulmaya çalışıyordu. Olası durumda Marco'nun bu tarz bir saldırı alması mümkün gözükmüyor.
Hotarubi: Bu saldırı da küçük ateş toplarının daha sonrasında patladığı bir saldırı. Bu saldırıyı Marco almaz. Nedenini bilmek isterseniz 8.42'den itibaren kendiniz bakabilirsiniz:


Hiken: Marco'nun yakalanacağını düşündüğüm 1-2 saldırı arasında hiken var. Çünkü alan olarak çok geniş bir yer kaplıyor hiken. Karasakal bu saldırıdan muhtemelen yami yaminin her şeyi içine çekme özelliği sayesinde kurtuldu. Marco ne yapar bu çapta bir saldırıda, iyileşme özelliği ne şekilde çalışır kestiremiyorum. Ama hasarsız kurtulacağını düşünmüyorum.

Dikkatinizi çekmek istediğim bir mevzu daha var beyler. Ace vs. Karasakal videosu yukarıda. Karasakal'ın yediği saldırılara bakın. Çoğunda Karasakal'ın sabit olduğunu göreceksin. Hareketsiz bir şekilde mal mal bekliyor :D Çok hantal bir karakter Karasakal. Zaten Karasakal'ın en büyük zaafı bu değil mi ? Çok fazla açık veriyor dövüşlerinde. Kaç kere yerlerde kıvrandığını gördük. Bu sebeple Ace'in yaptığı saldırıların, meyveler aynı olduğu için Sabo tarafından da yapılacağını düşündüğümde bir Karasakal durumunun yaşanmasına ihtimal bile vermiyorum. Marco belki de bu serideki en hızlı 10 karakter arasında. Kısacası Marco'nun Karasakal gibi açık vereceğini de saldırı bekleyeceğini de düşünmüyorum ben. Bu yüzden Marco'yu -normal meyve kullanımı- konusunda önde görüyorum. 2-0 Marco.


Normal meyve kullanımı dedim. Çünkü biliyorsunuz ki meyvelerin uyandırma yönü olduğu da ortaya çıktı. Bu yüzden uyanışı ayrıca değerlendirmek istedim.

Sabo, mera merayı gördüğümüzden ne kadar ileri taşıyabilir ? Ace daha çok meyvesine güvenen bir karakterdi. Akainu'ya yenilmesinin sebebi ise magu magu'nun hiyerarşik üstünlüğünü hakisi ile kapatamamış olmasıydı zaten. Peki Sabo mera mera'dan önce nasıl çıktı karşımıza ?

Üst düzey hakisiyle :good:

Yani ben Sabo'ya Akainu'yu yenecek kişi olarak bakıyorum. Çünkü serinin ilerleyen zamanlarında böyle bir dövüş olursa Sabo'nun Ace'ten farkı hakisi olacak. Haki faktörü farkı olacak ki magu magu gibi mera meranın hiyerarşik üstünlüğü olan bir meyve karşısında dezavantajını kapatabilsin ;) Zamanında bu konuyu birisiyle tartışmıştım. Bir meyve senin hiyerarşik üstünde ise bu kesinlikle hiyerarşik olarak üstün olan meyve kullanıcısının kazanacağı anlamına gelmez. Çünkü dövüşlerde tek etken meyve değildir; haki ve douriki (hız, dayanıklılık ve fiziksel güç) de işin içindedir dedim. Güç dinamiklerinden sadece meyveyi değerlendirip diğerlerini hiçe sayamazsın dedim. Yapma dedim, etme dedim. Dedim dedim dinlemedin, bak ne oldu şimdi :D Oda ne dedi ?

- Bir meyve hiyerarşik üstünlüğe sahip diye kesin kazanacak değil ;)

Mantıklı olan da bu zaten. Ve bu cümleyle Oda'nın Sabo vs. Akainu'ya yeşil ışık yaktığını düşünüyorum. Dolayısıyla varmak istediğim nokta şu:

  • Akainu meyvesi gereği Sabo'dan üstün
  • Akainu meyvesini uyandırmış
Peki Sabo meyvesi üzerinde Ace kadar hakimiyet kursa ve meyvesini uyandırsa Akainu'ya karşı bir avantaj elde eder mi ?

Etmez tabi ki. Çünkü aynı şeylere zaten Akainu da sahip ve hiyerarşik üstünlüğü var Akainu'nun. Dolayısıyla Sabo'nun meyve konusunda ne yaparsa yapsın Akainu'ya üstünlük kurması mümkün değil. Elde var 1.

Sabo'nun bu dezavantajı haki ile kapatması çok daha olası. Bu yüzden haki ile ön plana çıktı zaten Sabo. Yani ben Sabo'nun meyve uyandıracağını değil (uyandıradabilir tabi) haki üstünlüğü ile Akainu'ya baskın geleceğini düşünüyorum.

Sabo ve meyve uyanışı kısmını bu şekilde değerlendirdim. Marco'ya gelecek olursak o da meyvesini uyandırabilecek çapta bir adam. Normal şartlarda bile çok sağlam bir savunması olduğunu Marineford'da gördük. Magma mı avuçlamadı, lazer yağmurunda romantik anlar mı yaşamadı :D Ama bana mısın demedi. Olası bir meyve uyandırma durumunda ben Marco'nun ölümsüze yakın bir form alacağını düşünüyorum. İyileşme sınırını ortadan kaldırabilir ya da bu sınırı daha da ileri noktaya taşıyabilir. Amirallerin saldırısına kafa atan bir adam bu sınırı daha da ileri taşırsa neler çıkar ortaya tahmin edemiyorum :oleyo2: Saldırı gücüne nerdeyse hiç değinmedi mangaka. Ama gördüğümüz kadarıyla normal bir tekmesi Kizaru'yu uçuracak kadar kuvvetli. Aynı şekilde Kuzan'ı da. Ki Marco'nun Marineford'daki rolü savunma üzerine idi, saldırı değil ;)

Not: Kizaru'ya tekme attı da ne oldu demeyin. Ben de biliyorum bir şey olmadığını ama Marco da normal tekme attı yani :) Tekmenin fiziksel gücünün bir amirali uçuracak kadar kuvvetli olduğuna değinmek istedim heyecan yapmayın diye söylüyorum :p

Şu tabloda meyve uyandıran bir Marco'nun saldırı gücü de hatırı sayılır bir biçimde artacaktır. Kısacası Marco'nun uyanışının daha değerli olduğunu düşünüyorum mera meraya göre. Sonuçta mera mera serideki sayılı logialardan biri olsa da karşısındaki meyve logialardan daha da ender olan mitolojik zoan. Olası Akainu tablosundan destek alarak da Marco'nun meyve konusuna daha ağırlık veren bir karakter olacağı kanaatindeyim. Uyanış faktörü ile 3-0 Marco.


Not:
Sabo için uyanış faktörünü olası Akaiu vs. sine göre değerlendirdim. Yani Sabo uyanış faktörü ile Akainu'ya karşı bir avantaj elde etmeyebilir ancak Marco'ya karşı avantaj elde edebilir. Ancak ben mera mera uyansa bile mitolojik ankanın uyanmış halini daha önde görüyorum. Mera mera belki alan saldırısı olarak çok daha iyi bir seviyeye gelebilir uyanışta, üst düzey saldırılar olabilir vs. Ama ben mitolojik ankayı bireysel anlamda kişiye daha fazla katkı sağlayan bir meyve olarak görüyorum. Marco zaten savunma anlamında uç noktada bir adam. Uyanışla seride rakipsiz bile olabilir savunma konusunda. Bu savunmayı aşacak kişiler de ancak yonkoular olur benim gözümde. Ancak Sabo'nun geleceği nihai noktaya baktığımda bir amirali yenecek seviyeye geldiğini görüyorum. Amiral üstü bir güç oluyor bu. Çok önemli bir güç seviyesi. Ancak ben yonkouları amiralleri ıkına ıkına yenecek, ölümüne zorlanacak kişiler olarak görmediğim için, az daha üst seviyede adamlar olarak gördüğüm için Sabo'nun bu savunmayı aşacak saldırı gücüne sahip olacağını düşünmüyorum.

Gelelim haki faktörüne. Yukarıda nasıl ki Akainu-Sabo tablosundan dolayı Sabo hakide yardıracaktır dedim şimdi burda Marco hakide öndedir demem kendimle çelişmem anlamına gelecektir. Sabo meyve dezavantajını haki ile kapatacak kadar üst düzey hakiye sahip olacak ise cevap nettir. Haki faktörü ile Sabo 3-1.

Kral hakiye
de parantez açayım. Ben de dahil bazılarımız Sabo'da kral haki olacağını düşünüyor. Bu gücün Sabo'da olduğunu varsayalım. Kral hakinin herhangi bir dövüşe doğrudan etki ettiğini şu ana kadar görmüş değiliz. Hava olaylarına etki ettiği, düşük seviyedeki insanları bayıltmaya yaradığı ve cansız varlıklara da fiziksel zarar verebildiğini biliyoruz. Ancak şöyle bir durum var ki hava olaylarını bireysel kavga için kullanabilmek, kral haki ile fiziksel hasar verebilmek gibi eylemler çok ileri düzeydeki kullanıcıların yapabildiği şeyler (Shanks, muhtemelen Roger). Soru, Sabo'nun bu seviyede bir kral haki kullacısı olup olamayacağı. Ben o kadar ileri düzeyde bir kral haki kullanıcısı olabileceğini düşünmüyorum. Bu gücün bireysel dövüşe etki edebilecek düzeye gelmeyeceğini düşündüğüm için değerlendirmeye almayacağım.


Geriye değerlendirilmesi gereken douriki faktörü kaldı.

Hız: Ufak farkla Marco diyorum. Ancak aradaki fark çok az olacaktır.

Fiziksel güç: Sabo diyeyim hadi.

Dayanıklılık: Marco bu konuda serideki üst düzey karakterlerden biri. Sabo da hemen hemen bu seviyede bir dayanıklılığa sahip olabilir.

Dourikide Sabo önde diyim yine de. Sonuç olarak Marco bu karşılaşmayı 3-2'lik skorla alır diyorum ben :good:
 
Son düzenleme:
Sabo'nun Marco'yu alabilmesi için tek atması lazım diğer her türlü Marco kendisini iyileştirip Sabo'yu alır gibime geliyor.
 

Silinmiş Üye

marcovsgarp
Eğer Sabo şu şekilde yapıştırabilirse suratına 2-3 tane ardı ardına galip gelir. Bilemedim ki şimdi Marco yer mi böyle 2-3 tane :S
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
marcovsgarp
Eğer Sabo şu şekilde yapıştırabilirse suratına 2-3 tane ardı ardına galip gelir. Bilemedim ki şimdi Marco yer mi böyle 2-3 tane :S
Marco dediğimiz adam magma avuçlayıp Kizaru'nun lazer yağmuruna kafa atmış biri. Seride gördüğümüz en büyük savunma güçlerinden biri. Garp'tan 3 yumruk yedi diye yenileceğini mi zannediyorsun :oleyo:
 

Silinmiş Üye

Marco dediğimiz adam magma avuçlayıp Kizaru'nun lazer yağmuruna kafa atmış biri. Seride gördüğümüz en büyük savunma güçlerinden biri. Garp'tan 3 yumruk yedi diye yenileceğini mi zannediyorsun :oleyo:
Konu Garp olduktan sonra neden olmasın ? Ayrıca Marco'ya üst üste öyle ataklar yaptığın zaman yenilenmeye fırsat bulamıcakmış geliyor bana nedense. Ha Sabo'dan aynı şekilde yer mi ? Bilemedim şimdi. Kafamda deli sorular...
 
Keske Benbeckman gibi bir silah ile amiral durdurabilseydi veya Jack gibi amiral,koramiral ve eski filo amiralinin oldugu üç gemiden ikisini tek basina batirabilseydi.
Ama Marco da bunlarin yarisini bile goremedik.
Hiç güleceğim yoktu, yani bunları yaptılar da ne oldu ? Kizaru'yu mu vurdu Beckman yoksa Jack Fujitora'ya hasar mı verebilmiş ?

Marco'da Aokiji ile Akainu'nun elinden Luffy'yi 3 sefer kurtardı sonra elini kolunu sallayarak gitti, Whitebeard'e saldırmaya çalışan Kizaru'yu havadan aşağıya indirdi ve Kizaru'yu orada durdurdu. Bunlar benim gördüğüme göre en az eşit seviyede veya daha iyi işler.

Ha Marco Sabo'yu yener mi, bence beraberlik gibi duruyor orası ayrı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık