Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
birde bana uzun yazıyorsun diyorlar ve şikayet ediyorlar :D

- kısaca söyle özetliyeyim durumu.

1- sen yonkolardan öte adam görmüyorsun. bende 3 tane görüyorum. roger, wb ve garp. sen garp, dünyanın en güclü adamı olamamıs rogerdan sonra derken, kelime oyunu yapıyorsun. biliyorsunki o unvan wbye gecmiş. ve bende wbyi garptan üstün görüyorum zaten. ve o meyveylede bir zahmet en güclü olsun. eşit olsalar bile, wb o meyveyle yine en güclü olarak etiketlenirdi. rogersa ikisindende üstünmüş.

hani su kklik yonko olayı kuruyorsun ya kafanda. söyle özetliyeyim; genc wb, su anki 4 yonkoyu bir güzel döverdi. ama zaten one piecele ilgilenmedigi için ailesiyle yasamaya devam ederdi. garpta gencken döverdi. linlin, luffynin adını duyunca niye garpın torunu diyor, her eski korsan niye garptan dem vuruyor düşünmek lazım. ha kk adam rogera gelirsek eger, bu yonkoları ezer gecerdi. işte ayrıldıgımız nokta bu. tek bir güclü olmadıgı zaman, 4 tane birbirine yakın gücteki kişi rekabet ederler. kazanan padisah olur, bakınız mehmet celebi. ama luffy burda roger gibi. dısardan gelip hepsini asıcak magnificent suleyman :p ve bu konuda ciddi düşünüyorum. çünkü e.odanın kafasındaki dinamikleri ve etkilendigi seyleri hesaba katmıyorsun. goku ve vegata arasındaki fark işte luffy ve zoro arasındaki fark. aynı roger ve rayleigh arasındaki fark gibi. yani ss3 > ss2 ,yani kk > yonko... ve gokunun rakibi yoktur. kötüler haric, roger bu kötüleri hastalıgıyla birlikte indiremeyicegine kanaat getirdi, bu olayı luffy tamamlıyacak.

2- garpın güc durumu; mihawk, vistayı hemen halledemez. jozu ve crocodileda durur. sıkıntı yok kendini tuttu olur :D garp 500 milyon üstü bir korsanı bak ugrasmamıs bile, tek atıp gecmiş ama o kadarda güclü degil denir haha :D luffynin vurdugu yumrukta haki olmadıgını nerden biliyorsun ? o platforma ulasmak için bu velet houshoku salmadımı? o an ace için luccideki gibi kendini asmıs olamazmı ? kaldıki garp ve rogerın olayı wb gibi en basta dayanıklılık degil ; hız. sence garp istemese, luffy vurabilirmi ? ucan bir anka kusunu saniye içinde yumruklayıp, geldigi hızın 2 katıyla geri gönderen kimdi ? yani kusura bakma ama garp konusunda eger öyle düşünüyorsan anlasamayız. ben acık söyliyeyim mihawk bence sengokuyuda, garpıda, rayleighide yenemez. belki yenilmezde ama bence yenemez. hemde bak yaslı hallerinden bahsediyorum. istersen bir anket acalım orda tartısırız.

3- tayfa mevzusu. luffy tayfaya ihtiyac duyuyor, çünkü shanksınde tayfası var. shanksı yenebilmek için degil, tayfasını yenebilmek için tayfaya ihtiyac duyuyor. peki sana sadece cok basit bir olay örgüsü yapayım. luffy o kadar güclüki shanksı ve tüm tayfasını tek basına yeniyor ? olamazmı böyle birsey ? olabilir. ayrıca yine olaya tek acıdan bakıyorsun. tayfa önemli ama asıl koz kaptan. yani shanksı yenicek adamın yoksa , kalanının aslında önemi yok. cünkü shanks kalanları tek tek indirir :D

4- son olarak bana kılıcustalıgıyla, korsanlar kralı olmayı, önem ve kişi olarak aynı kategoride sunamazsın. böyle olduguna inanıyorsan hiç tartısmam bile. 4 yonko var, hadi shanksı kılıc ustası say 1 tane. eskileri ve kkyide kat bunlarda yok. amiralleri kat bunlarda su an bilinen yok. garpı sengokuyu kat yok.

mihawkın yerine zamanında ondan cok daha güclü olduguna inandıgım, işte ryuma varmıs. kalan adamlar vistası, shiliewi hepsi yonko yancısı. ryokugyu yu zaten görmedik. isshoya bile meyvenmi kılıcınmı desek , al kılıcı, üstüne 5 tanede ben hediye edeyim der :D

dipnot; ayrıca su olayıda kaido istemiyor, linlin istemiyor, wb istemiyora getirmeyin. roger herkesden güclü oldugu için ona kk demişler. bunuda shikiside, wbside, garpıda kabul etmiş. şimdi sen tayfam var ,müttefigim var, amcamınogulları var deyip ben kkyim dersen, halk derki; teach var, shanks var, kaidou var, linlin var. bunların hepsini yenip elemine etmeden veya bunlara gücünü kabul ettirmeden sen ancak hayalinde kk olursun.

e.odada luffye bosuna hepsini indiricem dedirtmedi. lawda olayı gayet güzel özetledi, doflamingoyu hasırsapka indirdi dedi. kalanlarda öyle olucak. benim zoromoda bu yolda teach yerine shiliew, shanks yerine beckman, ve diger yonkoların as adamları düşer. oda law bizimle devam ederse, zoro 2 numarayı degil, 3 numarayı alır. eskiden hep 2 numarayı alırdı, su an hep 3 numarayı alcak gibi görüyorum. keske lawı assa ama su an ki güc leveliyle law bana daha önde geliyor.

Roger, Wb ve Garp'tan üstündü diyorsun. Yani bu sıralamaya göre Roger>Wb>Garp oluyor. Peki buna göre Roger'dan iki tık altta olan bir adam nasıl yonkou üstü bir güçle Roger'a denk olabiliyor ? o_OÇelişkili değil mi sence de ?

  1. Garp Roger'la denk
  2. Wb Garp'tan güçlü
  3. Ama Wb Roger'dan sonra en güçlü ünvanını almış :hmm:
? :D

Aslında bu ünvanda da soru işaretleri var (Konu konuyu açıyor işte böyle nasıl yazmıyım :D) Biz kk en güçlü korsandır mantığı ile düşündüğümüz için Roger öldükten sonra ünvan Wb'ye geçmiş diyoruz ancak Roger'ın yaşarken bu ünvana sahip olduğuna dair elimizde hiçbir veri yok. Belki Wb Roger varken de en güçlüydü ancak adamın kk'lık umurunda olmadığı için Roger için bir engel değildi ? Ünvan meselesinin tek taraflı değerlendiriliyor olmasına parmak bastım yanlış anlaşılmasın. Wb'nin en güçlü olduğunu iddia etmiyorum. Ancak aynı mantıkla Roger'ın en güçlü ilan edilmesindeki platonik bakış açısına değinmek istedim :gamyon:

Yani Garp'ı kendi argümanlarımla değerlendirdiğimde zaten Roger'a da denk değil Wb'ye de.. Senin görüşüne göre değerlendiriyorum o da boşa çıkıyor. Ee daha napıcaz Garp'ı Roger dengi yapmak için ? :)

Gorosei bir amiral için (Kuzan) büyük kayıp oldu diyorsa amiral üstü bir adamdan (Garp) Bigmom'un bahsetmesi normaldir diye düşünüyorum. Çünkü amiraller bile efsane adamlar iken, herkes onlara imrene imrene bakıyor iken amiral üstü bir adam tabi ki adıyla nam salar. Ancak bu onun Roger dengi olduğunun göstergesi değildir ki. Kaldı ki üstteki denklemde de ne yaparsan yap Garp Roger dengi olmuyor zati :) Neyse bekleyelim en iyisi biz, ne diyim.

Vegeta ve Goku meselesi. Yanlış bir bakış açın var bence. Çünkü Db'de kimse Vegeta mı Goku mu diye tartışmaz. Goku'nun Vegeta'dan güçlü olduğu barizdir. Hatta Cell oyunlarında Cell ne diyor ?

- Vegeta, Trunks ve Piccolo birleşse senin (Goku) kadar güçlü olmazlar.

Goku gerçekten rakipsiz o seride. Ancak Op'ta senin rakipsiz gördüğün Kk ile denk güçte olan adamlar var ;) Db ve Op arasındaki zirve güçler arasındaki durum bu kadar tutarsız iken burdan Luffy-Zoro kıyasına girmen de tutarlı olmuyor tabi ki.

Sen bile Mihawk'ı Croco durdurdu diyorsan o konuda tartışacak birşey zaten kalmamıştır. İki sene sonraki Croco'yu şimdiki Luffy yine yener. Sen Mihawk'ı şimdiki Luffy kadar görmüyorsan ne diyim :alkis:

Sen bile Mihawk'ı Jozu durdurdu diyorsan..... Kaç defa yazdım... Anti olayının ucu Luffy-Enel gibi absürd noktalara kadar varıyor diye. Hala bu argümanı temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp öne sürmek komik oluyor. Adam kılıç ustalarının en büyük antisi. Ama nedir ? Joz'u Mihawk'ı durdurdu. Senden beklenilmeyecek bir yorum oldu bu :(

Wb uykusunda tekliyor 500 milyonu. Hadi Ace'in o zamanlar o kadar güçlü olmadığını farz edelim. Ödülünün 500m olduğu zamanları ele alalım. Wb'nin Ace'i yenmek için antrenman yaptığını düşünebiliyor musun ? :(

Tayfa mevzusu. ''Luffy o kadar güçlü ki Shanks'ı ve tayfasını tek başına yenebiliyor''. demişsin. Daha doğrusu böyle birşeyin olabileceğinden bahsetmişsin. Doktor bu ne ? :( Shanks ve tayfası demek 1 yonkou + en az 1.5 amiral gücü demek totalde. Tavuk mu kesiyor Luffy, yemek mi yiyor ne yapıyor ?

Önceki mesajlarımda yazdım bunu. Ancak tam manası ile anlaşılmamış. Ben Luffy müttefikleri ya da amcaoğulları olduğu için kk olacak demiyorum. Kk olmanın 2-3 şartı var, müttefik ve sağlam tayfa bunlardan ikisi, diğeri de zirve güçlerden biri dedim. Ve ekledim.

Korsanlar kralının en güçlü ilan edilebilmesi için her yonkou ile teke tek dövüşmek zorunda olması gerek. Çünkü Kaido Shiki'yi yenebilir, Wb Kaido'yu yenebilir ama Shiki Wb'yi yenebilir durumları var. Avantaj-dezavantaj dedim. Luffy'nin her yonkou ile teke tek dövüşme gibi bir durumu zaman atlaması olmaz ise mümkün gözükmediği için de mümkün değil, bu yüzden de en güçlü ilan edilmesi mantıksız dedim.

Şöyle örnekliyim. Üç tane yonkou düşünelim. Her birinin Wb kadar müttefik gücü olsun. Tayfasındaki has adamlarının en güçlüsü de amiral gücünde olsun (temsili Marco).

Şimdi de bizimkileri düşünelim. Hepsinin geleceği nihai seviyeleri göz önünde bulunduralım. En az amiral üstü güce ulaşmış bir adam (Zoro), en az amiral gücünde başka bir adam (Sanji), kaptan da yonkou gücünde. Buna ek olarak arkasında 150 gemilik(misal) bir filo. Şimdi sana hangi yonkou dayılanabilir ? Müttefik ve tayfa gücünden kastım budur. Herhangi bir yonkou kaptanı senden güçlü olsa bile savaşmaya yemez. Çünkü zaten o seviyedeysen senden çok bariz bir şekilde güçlü olmayacaktır bu adam. Ve bu adam seni yense bile tayfasındaki sonraki kişi ya da kişiler (Zoro-Sanji) karşıdaki herifi mundar eder atar kenara. Çünkü kimse yonkou seviyesi bir adamla (Luffy) kapıştıktan sonra üstüne iki amiral üstü adam (Zoro-Sanji) pataklayacak kadar şeyli değil bu seride ;)

Luffy her yonkouyu teke tekte alırsa Kk en güçlü korsandır. Net oğlu net! Ama alırsa :rolleyes:

Law'ın, Mingo'yu Mugiwara halletti demesi de birşey ifade etmiyor, Luffy'nin hepsini (4 yonkou) indiricem demesi de sevgili @Dragon. Çünkü Law'ın Mingo'yu Mugiwara indirdi demesiyle, Mugiwara Mingo'yu indirmiş olmuyor. Çünkü teke tek olmadı o vs. Bunu Luffy fanları bile dile getiriyorsa olay bitmiştir.

Law bizim tayfada olsa bile hiçbir zaman Zoro'nun yerini alamaz. Ne güç konusunda ne de tayfadaki yeri konusunda :a: Bu kısma daha sonra değinirim gerekirse. Şimdilik yeter bu kadar yoksa daha da uzayacak :byee:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 101)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık