Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İmparatorlar vs. Amiraller

Yonkoular mı Amiraller mi


  • Kullanılan toplam oy
    351
Öyle olsaydı kimse Wb ile diğer 3 Yonko'yu aynı klasmana koymazdı, ne de Shanks kılıcını çekip Wb'ye kendi gemisinde posta koymaya kalkmazdı. Amiraller bence güç olarak Yonko'lara yakındır, ancak Wb yaşlanınca güç olarak diğerleri ona yaklaşmış demek ki yeni dünyada kendine 3 tane rakip Yonko çıkmış.
Yakın olsalar da hala en güçlü korsan bu adamdı sonuçta. Shanks'in yerinde olsam ben de posta koyardım. Gerçek bi kapışma olsa shanks tayfa avantajıyla öttürurdu bence wb korsanlarini.
 
İşte anlamadığın nokta bu, Amiraller ve Yonkoular aynı değil. Yonkou'ların ikinci adamları Amirallerle dövüşüyor. Ayrıca bu adamların gücü üç aşağı beş yukarı aynı olsa zaten yolla iki tane öldürüp gelsinler.
bence burada anlamayan kişi sensin diyorum ki yonkouların kendi aralarındaki seviyeleri aynı,amirallerin kendi aralarındaki seviyeleri aynıdır aşağı yukarı,yonkoular ve amiraller aynı seviyededir demiyorum,evet bir yonkou bir amiralden güçlüdür fakat bir yonkou 2 amirali rahatça alamaz en iyi durumda berabere kalırlar bu karşılaştırmaya gelirsek bence sayı üstünlüğü daha önemli diyorum.
 
Aynen öyle.:good: Garp Smoker'ın biraz daha fazla iş yapmış hali çıkacak.Ondan çok farklı olmayacak.
Ona bakılırsa Smoker da luffyi ölüme defalarca yaklaştırdı. :) Birinde Hancock diğerinde Dragon kurtardı.Ama uzun bir vs atıp tokatlamadı yani.Mangada söylenen o sözlerin detayını ve ne zaman gerçekleştiğini bilmiyoruz.Belki Roger kk olmadan önce oldu gücünün zirvesinde değildi Luffyde olduğu gibi.O yüzden Garp fanları hayallerindeki gibi konuşuyor işte. :D

Açıkçası kk adamın tekme tokat dayak yiyip ölüme yaklaşacağına inanmıyorum.Garp'ın ona vurabildiği bile şaibeliyken ben en fazla bir iki kez isabet ettirebildiğini düşünüyorum.Aynı Smoker vs Law gibi olmuştur en fazla.Smoker yakalayıp devamını getirse kazanacak ama bir iki kez fiziksel temasta bulundu haliyle. :) Roger'ı kılıçla dövüşen birisi olarak düşünüyorum, fiziksel olarak dövüşebilecek biri olarak düşünmüyorum.Garp yumruk isabet ettirip devamını getirse bu adam zaten yenilirdi.Kolayca idam edilebilen bir adam Roger Kaidou gibi bir azman değil.İnsan boyutunda.
Haklısın, o da ihtimal dahilinde. Sonuçta Yonkou veya daha Amiral seviyesine gelmeden dövüşmüş, adam KK olmaya yüz tutarken Amirallik teklifi gelmiş olabilir. Dedikodularla Kahraman yapmışlardır Denizciler :D Mantıklı bir açıklama getirilebilir ama Dragon ve Luffy bunun soyundan, küçümsememek lazım :D

Garp, Roger'i vurmaya giderken arkadan Momonga "o biraz sıkar" diyordu. Haklı olabilir, sonuçta Momonga ciddi adam. Karşısında Roger var, boru değil. Yonkou veya o civarda dövüşmüşlerdir, kesin konuşamayız. Belki Roger insan boyutunda olduğundan o kadar zorlanmıştır. Bir fb gösterse de güç seviyelerini öğrensek(ne zaman gösterdi ki şimdi gösterecek).

bence burada anlamayan kişi sensin diyorum ki yonkouların kendi aralarındaki seviyeleri aynı,amirallerin kendi aralarındaki seviyeleri aynıdır aşağı yukarı,yonkoular ve amiraller aynı seviyededir demiyorum,evet bir yonkou bir amiralden güçlüdür fakat bir yonkou 2 amirali rahatça alamaz en iyi durumda berabere kalırlar bu karşılaştırmaya gelirsek bence sayı üstünlüğü daha önemli diyorum.
İşte Teach giriyor devreye, Aokiji'nin meyveyi iptal ediyor. Bunları da hesaba katmak lazım. Kaidou gibi azman ve Dünyanın en güçlü Adamı WB var karşılarında. Shanks ve Big Mom'u sayınca güçleri katlanıyor...
 
İşte Teach giriyor devreye, Aokiji'nin meyveyi iptal ediyor. Bunları da hesaba katmak lazım. Kaidou gibi azman ve Dünyanın en güçlü Adamı WB var karşılarında. Shanks ve Big Mom'u sayınca güçleri katlanıyor...
ama yonkouların ikili dalma durumu yok amirallerde bu var ve teach'i 1vs1'de her amiral rahat alır eski seviyesinde ama tabii ki senin de haklılık payın var seri biraz ilerleyince her şey netleşecek, güç farkını o zaman daha iyi anlayacağız.
 
Bu yonkoulardan üstün olma konusu benim mantığıma ters düştüğü için Garp konusunda fikir ayrılığı yaşıyoruz.

  • Gençliğinde yonkou üstü(?) güce sahip olan bir adam, Roger'ın ölümünden sonra neden Dünya'nın en güçlü adamı ünvanını almamış da Wb almış ? Üstelik bu adam serinin zirvesi olarak görülen Roger'ı ölümün kıyısına getirmiş biri iken ? Yani zirveye en yakın kişi Garp olmayacak mı bu durumda ? Ee o zaman ?:rolleyes:
  • Gençliğinde yonkou üstü(?) güce sahip olan bir adamın gözleri önünde torunu öldürülecek de Marco'ya uçtuğu gibi uçmayacak Akainu'ya ?
  • Gençliğinde yonkou üstü(?) güce sahip olan bir adam, Chinjao'yu yenmek için dağ parçalama antrenmanı yapacak. Bu, Kaido üstü bir adamın Ace'i yenmek için antrenman yapmasıyla aynı şey yahu :(
Gençliğinde yonkou üstü(?) güce sahip olan bir adam, Luffy'nin g2'li yumruğunu yiyince ağzından kan gelecek. Hayır Garp'ın 1 tık altı olan Kaido 10.000 metreden düşüp başım ağrıdı demese neyse dicem de :oleyo2:

Not: Dadancılar.. O zaman Dadan>Garp diye pöykürmeyin. O sahnenin duyguyu daha iyi yansıtmak için yapılmış olduğu bariz. Ancak Luffy'nin yımrığı da mı duyguydu ? Hayır iki sene sonraki g2 olsa neyse de iki sene önceki... Luffy amiral bile etmiyor şu an. Bir de amiral, yonkou, yonkou üstü....! Fark aşırı çok hocam :( İsteyen bu seçeneği göz ardı edebilir. Ancak yukarıda seçenekler gerçekten düşündürücü.

Böyle şeylerin mantıklı bir açıklamasını kimse yapamadığı için mantığıma ters düşmeye devam eden bir konu olmaya devam edecek Garp ve yonkou üstü mevzuu.

Bana göre yonkou vardır ve bu adamlar zirvedir. Her yonkounun da Korsanlar kralı olma şansı vardır. Ancak bunun için tek etken bireysel güç değildir. Kk olmanın aşamaları var. Bu aşamaların şartlarını da mangaka sırasıyla vermiş zaten:



Nihai hedef olarak gördüğü Shanks'a ne diyor ?

  1. Sizinkinden güçlü tayfa bulacağım
  2. One Piece'i bulacağım.
  3. Bunları gerçekleştirdikten sonra Kk olacağım :cool:
Buna göre yonkou olabilirsin ama tayfan güçlü değilse kk olamazsın. Aksi mantıkla yonkou seviyesinde olup süper bir tayfan oldu mu kk olabilirsin.

Belki yonkou seviyesindeki Wb'den beklenilen performans alınmadığı için yonkou üstü gibi bir seviye çıktı ya da öyle bir seviye olduğu düşünülüyor bilmiyorum ama Wb sadece fragmandı. Bu adamın genç hali ile yaptıkları gerçek yonkou gücüydü ve o güç de Roger ile birlikte zirvede olmasını sağladı. Bu adamın yaptıkları ile değil de gençliğinde yapabileceklerini tahayyül edersek yonkou seviyesi eminim yeterli gelecektir herkese ;) O yüzden yonkou üstü tabiri gereksiz bir tabir bana göre.

Yonkou üstü tabirinde bir diğer sıkıntı da şu:

  • Hangi yonkou ?
  • Avantaj-dezavantaj mevzusu.

Misal Kaido Shiki'yi yener diyelim. Şu an Kaido yonkou üstü oluyor. Aynı Kaido Wb'ye kaybetse ne olacak ? Wb>Kaido. Peki Wb Shiki'ye kaybederse ? :) Anlatabildim mi ?

Bu sorunu çözebilmenin tek yolu, her yonkounun birbiri ile teke tek dövüşmesidir. Hepsini yenen kişiye yonkou üstü diyebiliriz ancak değil mi ? Şu anki tabloda ise Luffy'de ne Kaido'yu yenebilecek güç var ne Shanks'ı ne de Karasakal'ı. Eğer bir zaman atlaması vs. olmaz ise de böyle bir sahne görmemiz mümkün gözükmüyor. Tabi bitirici vuruşu Luffy yapar, sonra Luffy>Kaido olur orası ayrı. Ona birşey diyemem :fool:Dolayısıyla şimdilik gözüken kk'lık makamının bireysel anlamda en güçlü kişi olmakla bir bağlantısının olmadığı (İlerde bu cümlenin aksi bir durum olur, düşüncemi değiştiririm tabi). Hem bu mantık sebebiyle hem de yukarıda yazdığım 3 madde sebebiyle en güçlü kişi korsanlar kralıdır mantığı hikaye benim için. Bu sebeplerden dolayı yonkou üstü terimini doğru bulmuyorum.


...................................................................................................................................................................................

Demek istediğini anladım büyük ölçüde. Sen Zoro'nun ileride daha çok Ryuma ve Rayleigh'i temsil eden bir karakter olacağını ve bu sebeple de Mihawk'ın pek önemli olmadığını düşünüyorsun. Mantıksız bir düşünce değil. Hele ki Zoro'nun Ryuma'nın torunu olduğuna dair bir çok işaret varken. Peki bu mantığı alıp Luffy için uyarlasak nasıl bir sonuç çıkıyor ortaya ona bakalım.

Luffy'nin nihai hedefi Shanks! Bu adam aslında önemli değil, Luffy bu seviyeleri çok çok aşacak demek mantıklı geliyor mu ? :)

Hımm tabi ki bunun cevabı, kişilerin korsanlar kralını nerde gördüklerine bağlı olarak değişir. Yani Korsanlar kralı senin için Shanks gibi bir adamdan çok ötesi ise bir şey diyemem. Bana göre öyle olmadığı için farklı düşünüyoruz zaten.

Korsanlar Kralı Olmak ?

Burada Luffy'nin yolu hakkındaki konuya değineyim. Mesajında Zoro'nun hedefinin önemsiz olduğunu yazmışsın ki One Piece'in bize sunduğu olay örgüsünde Dünya'nın en iyisi olmanın gerçekten pek bir önemi yok. Ancak aynı mantıkla Luffy'nin korsanlar kralı olmasının da bir önemi yok. Çünkü OP, ''Zoro Dünya'nın en iyisi oldu, Luffy korsanlar kralı oldu holeeeeeeyyy'' amacını hedefleyen bir seri değil. Luffy, Zoro ve diğerlerinin ulaştıkları amaç ancak daha büyük bir amaç etrafında toplanınca değerli olacak. Yoksa şu an için Mihawk'ın geldiği noktanın seri açısından tek önemi, adamın çok güçlü biri olmasından öteye gitmezdi. Amaç aşılması gereken kişiler ve geçilmesi gereken güç skalaları değil. Sen de biliyorsun bunu. Hatta sen bu olayın başısın yahuuuu ! Evet, devrim hareketinden bahsediyorum :)

800 yıldır insanlardan gizlenen tarih, kandırılan bir dünya.. İnsanların özgürlüğü söz konusu olunca korsanlar kralı olmanın manası ne ? Korsanlar kralı oldum. Eee ? Bu sadece bir başlangıç olacak bildiğin gibi. Herkes Dragon'un devrim harketiyle kucaklaşmak zorunda kalacak bir gün :a: Ama o şekilde ama bu şekilde.

Luffy'nin kk olmasında Luffy'nin karakterinin dışında bir etkisi var mı ? Yani bunun için bir çaba bir bilinç var mı ortada, bundan bahsediyorum. Ben kk olacam demek ne bir çaba ne bir bilinçtir. Bilinç ve çaba bir araya gelince hedeflediğin amaca ulaşırsın. Luffy'nin korsanlar kralı olmak istemesi, Garp'ın Roger'a olan takıntısı gibi bir şey. Yani Luffy'nin kk olmanın zorluğuyla uzaktan yakından bir alakası yok. Ne kadar zor birşey lan bu iş. Amacıma ulaşmak için şöyle yapmam lazım böyle yapmam lazım şeklinde en ufak bir bilinç yok. Bilinci olmayan bir adam gittiği yolun da farkında olmaz ;)

Ancak Luffy pek farkında olmasa da bu Luffy'nin yolunun daha zor olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu yolu zor yapan şey ise herkesin Luffy gibi sempatik bir karakter olamayışı ve o kadar insanı peşine takamayacak olması. O kadar müttefike kolay kolay kimsenin sahip olmayacak olması. Şeytan tüyü var adamda :)

Zoro'nun peşinden o kadar adam gitmez. Çünkü Zoro ferdi bir adam. Amacına ulaşmak için yapması gerekeni biliyor. Ben tayfa olsa da olmasa da o hedefe ulaşmak için çalışıcam diyecek bir tip (Tayfayla beraber olması daha fazla gelişmesini sağlıyor orası ayrı. Tayfa olmasa bile yapacağı şeyi söylüyorum ben sadece ). Zaten Zoro'nun hedefinin Luffy gibi insanları etrafında toplamasını gerektirecek bir olayı da yok :) Luffy'nin hedefi ise tam tersi. Arkası sağlam olmalı. Müttefikleri olmalı. Bu Arabasta'dan beri işlenen ve inkar edilemez bir olgu. Hemen her arc'ta görüyoruz. Her arcta müttefik, her arcta mütefik. Şu sayfa korsanlar kralı olmanın ne demek olduğunu gözler önüne seriyor zaten:


Sol üst Bartolomeo, sol alt amiral Orlumbus'un söyledikleri.. Bunun tercümesi şudur:

Luffy ne kadar güçlü ve büyük bir gemi olursa olsun arkasından esen bir rüzgar (müttefik kuvvetler) olmadıkça ilerleyemez ;)

Luffy'nin hedefi neden daha zor ? İşte bu yüzden. Mihawk teee Marineford'da değiniyor buna. Denizlerdeki en tehlikeli güç, insanları yanına çekebilme kabiliyeti. Ve Mihawk korsanlar kralı olmak beni geçmekten daha zor bir yol derken de yine bunu kast ediyor.

Yanlış anlaşılmasın. Luffy sadece müttefik toplayabildiği için korsanlar kralı olacak demiyorum. Ancak bu olmazsa olmaz iki özellikten biridir korsanlar kralı olmak için. Diğeri de zirve güçlerden biri olmak zorunda olması. Ancak Luffy en güçlü olsun, bu korsanlar kralı olacağı anlamına gelmiyor müttefikleri olmadıktan sonra. Luffy'nin en güçlü olması korsanlar kralı olması için yeter diyen biri, Mihawk'ın söylediklerine de yukarıda attığım manga sayfasına da Arabasta'dan Dressrosa'ya kadar işleneduran müttefik olgusuna da ters düşmüş olur. Kısacası nerdeyse tüm seriyle çelişki içerisine girer :fool:O yüzden korsanlar kralı olgusuna sadece ferdi güç olarak bakılmamalı. Ve bu sebep yüzünden korsanlar kralı olmanın dünyanın en iyi kılıç ustası olmaktan daha zor olduğunu düşünmemeli.

Bir de, ''Dünya'nın en iyi kılıç ustası maymunlarla birlikte takılıyor, isteyen istediği zaman kapışmaya gidebilir,ama kk'lık böyle mi'' demişsin.

Bu iki ünvanı bu noktadan yola çıkarak karşılaştırmak hata zate . Çünkü kk'lık denilen makam yukarıda yazdığım gibi en güçlüyüm, kk'yım, mutluyum diyebileceğin, en güçlünün mekanına gidip onu yendiğinde elde edebileceğin bir ünvan değil :) Yani Mihawk'ı maymunlarla oturuyor diye hakir görmemek lazım. Adam yıllardır oturuyor şatosunda. Yiyen olmamış demek ki hala daha oturuyor ;)

......................................................................................................................................................................................................


Bir de şu kk olmayı isteyen kaç kişi var, en iyi kılıç ustası olmak isteyen mevzusu var :) Yahu iki zirve noktanın hangisinin daha büyük bir kitleye hitap ettiğinin güçlü olmakla ne alakası var ? :) Bakın beni yanlış anlamayın. DEİKU istese kk olur kafasında değilim. Olamaz. Çünkü bu iş karakter meselesi. Etrafında o kadar insanı toplayacak özelliğe sahip olacaksın en başta. Burda bir sıkıntı yok. Sıkıntı şu ki, korsanlar kralı dünyanın en iyi kılıç ustasından güç anlamında çok çok ötede gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu komik geliyor. Luffy Zoro'nun çok çok ötesine çıkacak falan. Çok çok öte nedir abi ? Bunu bir açabilir misin mesela merak ediyorum. Yani korsanlar kralını dünyanın en iyi kılıç ustasının üstüne salsan iki mi atar kk, nedir ? :rolleyes: Ya da korsanlar kralı bir yonkouya 3-4 mü atar ? Hani yonkounun da ötesine gidecek ya kk ? :) Neyse bu cevabını beklediğim bir konu olarak bekleyedursun ben tekrar korsanlar kralı olmak isteyen kaç kişi var, kılıç ustası olmak isteyen kaç kişi var, bu seri bleach değil, kenshin değil durumuna kendimce bir açıklık getirmeye çalışayım.

Sayı diyorduk.. Şunu sorayım. Roger:

- Hazinem mi? Eğer istiyorsanız almanıza izin vereceğim. Arayın! Hepsini o yerde bıraktım.

demese idi korsanlar kralı olmak kimin umurunda olurdu ? :) Herkes o hazinenin derdine düştüğü için korsan oldu. O korsanlar arasından sıyrılanlar ve güçlü olanlar yoluna devam etti derken bir domino taşının ilk halkası gibi büyüyüp gitti korsanlık. Dolayısıyla daha çok kişinin korsanlar kralı olmak istemesinde en başta Roger'ın etkisi oldu. Şimdi bunun güçle mi bir alakası oluyor yoksa hazineyle mi ?

Korsanlar kralı olmak isteyen binlerce kişi olsun. Peki Korsanlar Kralı olmanın yolu nerden geçiyor ? Yeni dünyadan.
Korsanlar Kralı'nın hazinesinin peşinde olan bu binlerce ezikten çoğu Grand Line'a bile giremiyor zaten. Bırakalım Shin Sekai'yi. Yeni dünyaya girenler de aynı şekilde burdan sonra da devam edebilmek için daha güçlü olmalı. Yani gerçekten korsanlar kralı olmaya aday olan kişiler bir elin parmağını geçmiyor en nihayetinde.

Peki Dünya'nın en iyi kılıç ustası olmanın yolu nerden geçiyor ? O da yeni dünyadan (Mihawk sanırım Grand Line'da. Ancak yeni dünya görmemiş biri zaten Mihawk'ın semptine uğramasın ) Yani aradaki fark, Roger'ın teşvik primi farkı (One Piece).
Korsanlar kralı olmak daha popüler bir mevki. Bunu kimse inkar edemez. Çünkü arkanda yarım dünya insan var ve o denizlerde sana karşı gelecek kimse yok bu güç yüzünden.

Ancak korsanlar kralı daha ciks bir ünvan diye, dünyanın en iyi kılıç ustası olmaktan daha fazla (çok çok daha fazla:)) güç gerektireceği algısı ne kadar doğru ?

Ona bakarsan ben de derim ki kaç kişi Luffy gibi, ''en özgür kişi korsanlar kralı'' kafasıyla korsanlar kralı olmak istiyor ?

  • Shanks Luffy'nin kendisini geçmesini bekler.
  • Bigmom şeker derdindedir.
  • Kaido ölmek ister, canı sıkılır savaş açar.
  • Wb aile derdindedir vs.

Dünya'nın en büyük 4 korsanının ahvali ortada :rolleyes:

Korsanlar kralı olmak isteyen kaç kişi var ?

  • Karasakal
  • Shiki (muhtemelen)
  • Doflamingo
Yahu seri korsanlarla ilgili olduğu halde korsanlar kralı olmak isteyen kişi sayısı bir elin parmağını geçmiyor :) Sen de bu sayıdan kıyasla korsanlar kralının dünyanın en iyi kılıç ustası olmaktan daha fazla güç olduğunu ifade ediyorsun bir nevi. Hani tabi ki böyle düşünebilirsin ama böyle bir agümana dayanarak değerlendirme yapmak sağlıklı olmuyor. Fakat unutuyorsun ki, bu seri Kenshin olmasa da, Bleach olmasa da Dünyanın en iyi kılıç ustası ünvanı gibi bir ünvan var ortada. Bu alanın karakterlerine bakalım:


  • Ryuma. Anlatmaya gerek yok. Adam yüzyıllardır efsane. Kılıç ustası değil babası :)
  • Zoro (seride ne kadar büyük bir yer edindiği ve fan kitlesi belli olan biri) kılıç ustası,
  • Mihawk kılıç ustası
  • Shiryu. Zamanı geldiğinde amiralden aşağı bir seviyede karşımıza çıkmayacaktır.
  • Ryokugyu. Adam amiral ve kılıç ustası.
  • Shanks kılıç ustası (Geçen @Tyr güzel bir tesbit yaptı bu konuda. En az 15 yıldır kılıç kullanan bir adamın kılıcını sadece hakisini aktarmak için kullanması, bu konuda ustalaşmaması saçma olurdu. Shanks ne yapıyorsun yavrucum o kılıçla ? Aktarıyorum abi, paratonerden bir farkı yok benim için :hhh:)
Dipnot: Sen bu konuda ne düşünüyorsun bilmiyorum ama genel anlamda yazıyorum bunu.

Yani bu seri salt kılıç ustalarını ele alan bir seri olmayabilir ancak gösterilen kılıç ustalarının sayısı da bu adamların geldikleri seviyeler de belli. Kılıç ustalarının zirve isminin korsanlar kralının çok gerisinde kalma gibi bir durumu yok yani bence. Biraz daha güçlüdür denilebilir ama çok çok ötesinde falan... Ayıp oluyor böyle şeyler :D
birde bana uzun yazıyorsun diyorlar ve şikayet ediyorlar :D

- kısaca söyle özetliyeyim durumu.

1- sen yonkolardan öte adam görmüyorsun. bende 3 tane görüyorum. roger, wb ve garp. sen garp, dünyanın en güclü adamı olamamıs rogerdan sonra derken, kelime oyunu yapıyorsun. biliyorsunki o unvan wbye gecmiş. ve bende wbyi garptan üstün görüyorum zaten. ve o meyveylede bir zahmet en güclü olsun. eşit olsalar bile, wb o meyveyle yine en güclü olarak etiketlenirdi. rogersa ikisindende üstünmüş.

hani su kklik yonko olayı kuruyorsun ya kafanda. söyle özetliyeyim; genc wb, su anki 4 yonkoyu bir güzel döverdi. ama zaten one piecele ilgilenmedigi için ailesiyle yasamaya devam ederdi. garpta gencken döverdi. linlin, luffynin adını duyunca niye garpın torunu diyor, her eski korsan niye garptan dem vuruyor düşünmek lazım. ha kk adam rogera gelirsek eger, bu yonkoları ezer gecerdi. işte ayrıldıgımız nokta bu. tek bir güclü olmadıgı zaman, 4 tane birbirine yakın gücteki kişi rekabet ederler. kazanan padisah olur, bakınız mehmet celebi. ama luffy burda roger gibi. dısardan gelip hepsini asıcak magnificent suleyman :p ve bu konuda ciddi düşünüyorum. çünkü e.odanın kafasındaki dinamikleri ve etkilendigi seyleri hesaba katmıyorsun. goku ve vegata arasındaki fark işte luffy ve zoro arasındaki fark. aynı roger ve rayleigh arasındaki fark gibi. yani ss3 > ss2 ,yani kk > yonko... ve gokunun rakibi yoktur. kötüler haric, roger bu kötüleri hastalıgıyla birlikte indiremeyicegine kanaat getirdi, bu olayı luffy tamamlıyacak.

2- garpın güc durumu; mihawk, vistayı hemen halledemez. jozu ve crocodileda durur. sıkıntı yok kendini tuttu olur :D garp 500 milyon üstü bir korsanı bak ugrasmamıs bile, tek atıp gecmiş ama o kadarda güclü degil denir haha :D luffynin vurdugu yumrukta haki olmadıgını nerden biliyorsun ? o platforma ulasmak için bu velet houshoku salmadımı? o an ace için luccideki gibi kendini asmıs olamazmı ? kaldıki garp ve rogerın olayı wb gibi en basta dayanıklılık degil ; hız. sence garp istemese, luffy vurabilirmi ? ucan bir anka kusunu saniye içinde yumruklayıp, geldigi hızın 2 katıyla geri gönderen kimdi ? yani kusura bakma ama garp konusunda eger öyle düşünüyorsan anlasamayız. ben acık söyliyeyim mihawk bence sengokuyuda, garpıda, rayleighide yenemez. belki yenilmezde ama bence yenemez. hemde bak yaslı hallerinden bahsediyorum. istersen bir anket acalım orda tartısırız.

3- tayfa mevzusu. luffy tayfaya ihtiyac duyuyor, çünkü shanksınde tayfası var. shanksı yenebilmek için degil, tayfasını yenebilmek için tayfaya ihtiyac duyuyor. peki sana sadece cok basit bir olay örgüsü yapayım. luffy o kadar güclüki shanksı ve tüm tayfasını tek basına yeniyor ? olamazmı böyle birsey ? olabilir. ayrıca yine olaya tek acıdan bakıyorsun. tayfa önemli ama asıl koz kaptan. yani shanksı yenicek adamın yoksa , kalanının aslında önemi yok. cünkü shanks kalanları tek tek indirir :D

4- son olarak bana kılıcustalıgıyla, korsanlar kralı olmayı, önem ve kişi olarak aynı kategoride sunamazsın. böyle olduguna inanıyorsan hiç tartısmam bile. 4 yonko var, hadi shanksı kılıc ustası say 1 tane. eskileri ve kkyide kat bunlarda yok. amiralleri kat bunlarda su an bilinen yok. garpı sengokuyu kat yok.

mihawkın yerine zamanında ondan cok daha güclü olduguna inandıgım, işte ryuma varmıs. kalan adamlar vistası, shiliewi hepsi yonko yancısı. ryokugyu yu zaten görmedik. isshoya bile meyvenmi kılıcınmı desek , al kılıcı, üstüne 5 tanede ben hediye edeyim der :D

dipnot; ayrıca su olayıda kaido istemiyor, linlin istemiyor, wb istemiyora getirmeyin. roger herkesden güclü oldugu için ona kk demişler. bunuda shikiside, wbside, garpıda kabul etmiş. şimdi sen tayfam var ,müttefigim var, amcamınogulları var deyip ben kkyim dersen, halk derki; teach var, shanks var, kaidou var, linlin var. bunların hepsini yenip elemine etmeden veya bunlara gücünü kabul ettirmeden sen ancak hayalinde kk olursun.

e.odada luffye bosuna hepsini indiricem dedirtmedi. lawda olayı gayet güzel özetledi, doflamingoyu hasırsapka indirdi dedi. kalanlarda öyle olucak. benim zoromoda bu yolda teach yerine shiliew, shanks yerine beckman, ve diger yonkoların as adamları düşer. oda law bizimle devam ederse, zoro 2 numarayı degil, 3 numarayı alır. eskiden hep 2 numarayı alırdı, su an hep 3 numarayı alcak gibi görüyorum. keske lawı assa ama su an ki güc leveliyle law bana daha önde geliyor.
 
Son düzenleme:
Amiral tarafına Kong'da koyulmalı(adından emin değilim de Sengoku'dan önceki filo amirali sengoku amiralliğe aokiji'yi önerdiğinde görülüyordu.)Yonkou'lara da Shiki ve Roger eklenmeli ki iyice eşit olsun.
 
Aynen öyle.:good: Garp Smoker'ın biraz daha fazla iş yapmış hali çıkacak.Ondan çok farklı olmayacak.
Ona bakılırsa Smoker da luffyi ölüme defalarca yaklaştırdı. :) Birinde Hancock diğerinde Dragon kurtardı.Ama uzun bir vs atıp tokatlamadı yani.Mangada söylenen o sözlerin detayını ve ne zaman gerçekleştiğini bilmiyoruz.Belki Roger kk olmadan önce oldu gücünün zirvesinde değildi Luffyde olduğu gibi.O yüzden Garp fanları hayallerindeki gibi konuşuyor işte. :D

Açıkçası kk adamın tekme tokat dayak yiyip ölüme yaklaşacağına inanmıyorum.Garp'ın ona vurabildiği bile şaibeliyken ben en fazla bir iki kez isabet ettirebildiğini düşünüyorum.Aynı Smoker vs Law gibi olmuştur en fazla.Smoker yakalayıp devamını getirse kazanacak ama bir iki kez fiziksel temasta bulundu haliyle. :) Roger'ı kılıçla dövüşen birisi olarak düşünüyorum, fiziksel olarak dövüşebilecek biri olarak düşünmüyorum.Garp yumruk isabet ettirip devamını getirse bu adam zaten yenilirdi.Kolayca idam edilebilen bir adam Roger Kaidou gibi bir azman değil.İnsan boyutunda.
sen yapma bari emre. smoker su an luffyi duyup ona saldırmaya gidermi ? denedi işte. ne kadar güclendigini bilmiyordu. luffy onla su an dalga gecer. kaldıki son savaslarında, smoker luffynin capının onda birine yaklasabilsin. ben smokera saygı duyuyorum ama gücü belli.

garp dedigin adam, o cok övülen amirallerden ikisini emrine fino köpegi diye alıp, rogera saldırmaya gidiyor. mangaka çizmiş bakkal zülküf degil. zamanda öyle rogerın kk olusundan 3-5 sene önce degil. edd warı kazanan rogerı, zaten kısa süre sonra kk ilan ediyorlar. adam edd war savasında bile düşmüş peşine. sence yeni dünyada peşini bırakmısmı ? hayır. peki sence smoker, luffynin yeni dünyada peşini bıraktımı ? bence evet. arada cennetle yeryüzü kadar fark var. luffynin peşine garp çapında takılabilecek tek denizci su an akainu. e.oda bile baktı smokerdan iş yok, olayları yine smoker aracılıgıyla isshoya devretti. amiral haric kimse kk veya yonko, yada o seviyeye yakın adamları alamaz. garpında en kötü amiral gücünde olmadıgını idda etmessin umarım attıgım bu manga sayfasından sonra ;)

 
Son düzenleme:
sen yapma bari emre. smoker su an luffyi duyup ona saldırmaya gidermi ? denedi işte. ne kadar güclendigini bilmiyordu. luffy onla su an dalga gecer. kaldıki son savaslarında smoker luffynin capının yüzde birine yaklasabilsin. ben smokera saygı duyuyorum ama gücü belli.

garp dedigin adam o cok övülen amirallerden ikisini emrine fino köpegi diye alıp rogera saldırmaya gidiyor. mangaka çizmiş bakkal zülküf degil. zamanda öyle rogerın kk olusunda 3-5 sene önce degil. edd warı kazanan rogerı zaten kısa süre sonra kk ilan ediyorlar. adam edd war savasında bile düşmüş peşine. sence yeni dünyada peşini bırakmısmı ? hayır. peki sence smoker luffynin yeni dünyada peşini bıraktımı ? bence evet. arada cennetle yeryüzü kadar fark var. luffynin peşine garp çapında takılabilecek tek denizci su an akainu. e.oda bile baktı smokerdan iş yok, olaylar yine smoker aracılıgıyla isshoya devretti. amiral haric kimse kk veya yonko, yada o seviyeye yakın adamları alamaz. garpında en kötü amiral gücünde olmadıgını idda etmessin umarım attıgım bu manga sayfasından sonra ;)


Smoker peşini bırakmadı Dofu yendiği halini de görmedi.Yani görse hala saldırır.Peşini bırakmadı Smoker ama mangaka senaryoyu ona göre ayarladı adamı hastanelik etti.Artık arasa da zor bulur ama tekrar peşine düşecek ve karşılaşacak eminim.Yoksa luffy sonraki karşılaşmamızda dövüşürüz gibi bir laf etmezdi biliyorsun. :)

Gençliğinde amiral alacak gücü olsun bir zahmet Garp efendinin.Benim ona bir sözüm yok.
Benim söylediğim hayal edilen tarzda şeyler olmadığı.Ölüme yaklaştırma mevzusu Law vs Smoker gibi olabilir mesela.Law ışınlanmasa kafası Jutte ile ezilecekti ama kurtuldu sonuçta.Roger da buna benzer şeyler yapmıştır.Garp ise buna şans diyor haliyle.Adamakıllı isabet ettirip o yumruklarla kombo yapsa dağ parçaladığı gibi neden şanstan bahsetsin ? :) Gücüm yetmedi derdi.Çok dövdüm ama adam edemedim işe yaramadı dayanıklı çıktı falan derdi. :( Fakat Roger'ın ne gücü varsa artık Garp'ın bunları yapabilmesine imkan tanımamış.Doğal olarak Garp bunu adil bulmuyor kendini avutuyor işi şansa vuruyor.Tüm gücünü üzerinde kullanabilme imkanı bulup komalık etse o şekilde ölüme yaklaştırsa bu lafları söylermiydi sence ?

Aralarında ciddi bir fark olmasa bu adam kk olamaz.Benim nezdimde,benim kitabımda tekme tokat dayak yiyip sonra da kendine Kk diyen bir adam yok.Öyle kk olmaz.Krallığı batsın o zaman o kadar rezil olduysa. :( O ünvanı alacak güçteyse bu gerçekleşmez.Böyle bir durum olsa zaten olayları bizzat gören Buggy denk dövüşme mevzusunu ortaya atmazdı.Bir Garp var kaptanı yamulttu derdi.Ama en fazla denk dövüş olmuş ki adam gördüğünü söylüyor.;)

Öyle bir durum varsa ki sanmıyorum mangakanın sıvaması olacak benim için. :)
 
Smoker peşini bırakmadı Dofu yendiği halini de görmedi.Yani görse hala saldırır.Peşini bırakmadı Smoker ama mangaka senaryoyu ona göre ayarladı adamı hastanelik etti.Artık arasa da zor bulur ama tekrar peşine düşecek ve karşılaşacak eminim.Yoksa luffy sonraki karşılaşmamızda dövüşürüz gibi bir laf etmezdi biliyorsun. :)

Gençliğinde amiral alacak gücü olsun bir zahmet Garp efendinin.Benim ona bir sözüm yok.
Benim söylediğim hayal edilen tarzda şeyler olmadığı.Ölüme yaklaştırma mevzusu Law vs Smoker gibi olabilir mesela.Law ışınlanmasa kafası Jutte ile ezilecekti ama kurtuldu sonuçta.Roger da buna benzer şeyler yapmıştır.Garp ise buna şans diyor haliyle.Adamakıllı isabet ettirip o yumruklarla kombo yapsa dağ parçaladığı gibi neden şanstan bahsetsin ? :) Gücüm yetmedi derdi.Çok dövdüm ama adam edemedim işe yaramadı dayanıklı çıktı falan derdi. :( Fakat Roger'ın ne gücü varsa artık Garp'ın bunları yapabilmesine imkan tanımamış.Doğal olarak Garp bunu adil bulmuyor kendini avutuyor işi şansa vuruyor.Tüm gücünü üzerinde kullanabilme imkanı bulup komalık etse o şekilde ölüme yaklaştırsa bu lafları söylermiydi sence ?

Aralarında ciddi bir fark olmasa bu adam kk olamaz.Benim nezdimde,benim kitabımda tekme tokat dayak yiyip sonra da kendine Kk diyen bir adam yok.Öyle kk olmaz.Krallığı batsın o zaman o kadar rezil olduysa. :( O ünvanı alacak güçteyse bu gerçekleşmez.Böyle bir durum olsa zaten olayları bizzat gören Buggy denk dövüşme mevzusunu ortaya atmazdı.Bir Garp var kaptanı yamulttu derdi.Ama en fazla denk dövüş olmuş ki adam gördüğünü söylüyor.;)

Öyle bir durum varsa ki sanmıyorum mangakanın sıvaması olacak benim için. :)
sıvama yapmasına gerek yok ama. mesela buggy dediki wb kaptanla denk veya eşit dövüsebilen bir adamdı.ne biliyoruz ?roger zaten wbyi eşiti gibi görmüş, karsısına oturtmus hazinesini bile teklif etmiş. ayrıca biliyoruzki roger wbyi yarmıs, ve wbnin uzunca yıllar tasıdıgı tek yara o.

dönüyoruz garpa, bu sefer roger kendi agzıylan söylüyor birbirimiz diyor defalarca ölümün kıyısına getirdik. yani sende benim dengimsin sana tayfamdan biri gibi güveniyorum diyor. ne yapıyor eşiti gibi gördügü adama bir baska hazinesini oglunu emanet ediyor.

zaten emanet edebilecegi kendi gücüne eşit veya yakın iki kişi var. biri wb digeri garp. adam korsan olmayabiliride düşünerek sanırım garpa veriyor.çünkü garp hem kendi kadar gücü olan hemde hükümetin içinde denizcilerin efsanevi kahramanı olarak nam salmıs dokunulmaz bir adam.

yani olaya tek acıdan degil, üçününde acısından bakınca gayet makul. ee dövüse gelincede biliyoruzki roger wbyi yaralamıs wbde ona deprem ve bisentoyla saldırmıstır, hiç mi vuramamıs yani?

ee garp kesin vurmuski roger öyle diyor. bu seferde rogera garp neyle daldı sorusu geliyor? adam diyor işte sevgi yumrugundan hiç bir sey kurtulamaz diyor. ne meyve yedigin ne kadar hakin oldugu farketmez. garp onlardan asagı kalmaz. e.oda fist of love diye bölüm yapıp adamı sunuyor ;) ama diger türlüde düşünüyorsan saygı duyarım fikrine.
 
sıvama yapmasına gerek yok ama. mesela buggy dediki wb kaptanla denk veya eşit dövüsebilen bir adamdı.ne biliyoruz ?roger zaten wbyi eşiti gibi görmüş, karsısına oturtmus hazinesini bile teklif etmiş. ayrıca biliyoruzki roger wbyi yarmıs, ve wbnin uzunca yıllar tasıdıgı tek yara o.

dönüyoruz garpa, bu sefer roger kendi agzıylan söylüyor birbirimiz diyor defalarca ölümün kıyısına getirdik. yani sende benim dengimsin sana tayfamdan biri gibi güveniyorum diyor. ne yapıyor eşiti gibi gördügü adama bir baska hazinesini oglunu emanet ediyor.

zaten emanet edebilecegi kendi gücüne eşit veya yakın iki kişi var. biri wb digeri garp. adam korsan olmayabiliride düşünerek sanırım garpa veriyor.çünkü garp hem kendi kadar gücü olan hemde hükümetin içinde denizcilerin efsanevi kahramanı olarak nam salmıs dokunulmaz bir adam.

yani olaya tek acıdan degil, üçününde acısından bakınca gayet makul. ee dövüse gelincede biliyoruzki roger wbyi yaralamıs wbde ona deprem ve bisentoyla saldırmıstır, hiç mi vuramamıs yani?

ee garp kesin vurmuski roger öyle diyor. bu seferde rogera garp neyle daldı sorusu geliyor? adam diyor işte sevgi yumrugundan hiç bir sey kurtulamaz diyor. ne meyve yedigin ne kadar hakin oldugu farketmez. garp onlardan asagı kalmaz. e.oda fist of love diye bölüm yapıp adamı sunuyor ;) ama diger türlüde düşünüyorsan saygı duyarım fikrine.

Hiç vuramamıştır demiyorum.Elbet vurmuştur ama bunun ezici bir üstünlükle devamının geldiğini ve Roger'ı çok etkilediğini sanmıyorum.Ölüme yaklaştırdıktan sonra eğer iddaa edildiği gibi perişan haldeyse Garp onu nasıl yakalayamamış ? Bu adam nasıl kaçmış.Eğer öyle bir durum varsa zaten adamın kk ünvanı tamamen koftidir.Hakkaten Garp'ın dediği gibi şansla kk olmuştur. :( Tayfası onu dövüşten alıp uzaklaştıracak durumlara düştüyse.Buna da ihtimal vermiyorum.


Kısaca ölüme yaklaştırma mevzusu Buggy'nin luffynin kellesini almak üzere olması gibi birşey bence.Şartlar ve olaylara bağlı.Yaklaştırma mevzusu birçok yönden olabilir.Lucci rankyaku atınca da luffy ölüme yaklaşıyor ve son anda kaçıyor yani. :) Bu muhabbetin ölümüne dayak atmak şeklinde olacağını sanmıyorum.Öyle bile olsa net bir galibiyet vardır Luffy vs Lucci gibi.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 19)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık