Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Shanks Kılıç Ustası mıdır?

  • Konbuyu başlatan fortime
  • Başlangıç tarihi

Shanks kılıç ustası mıdır?


  • Kullanılan toplam oy
    356


''If you are a competent swordsman by any means. Then I can demonstrate the clear difference in strength between you and I. Without needing cross blades at all.''

Mihawk, Zoro'nun East Blue seviyesi ile dalga geçiyor, ve kendine layık bir düşman olarak görmüyor, dediğin şeyi nereden çevirmişler bilmiyorum, ama büyük ihtimalle yanlış.



''I would be a fool if I had not.''

Oradaki küçümseme tamamen Zoro'nun East Blue'dan gelme bir kılıçustası olması ile alakalıydı. Gördüğün gibi yeni dünyadan gelen diğer kılıçustalarına karşı saygıyla yaklaşıyor.
Aynen dediğim yer burasıydı ben orda öyle diyor sanıyordum :D
 
Abi kılıç ruhunu falan geçin Shanks kılıç ustası işte, Vista kadar kılıç kullanamıyor mu Shanks? Ama her alanda master yapmış orası ayrı, bu kadar basit.
Adam tüm derslerde fulle yakın net yapmış işte. Mihawk ile de matematik dersinde full çekmişler.
 
Mihawk'ın, WB'yi denemek için gönderdiği Slash'tan çıkarım:rolleyes: Bakalım gıdıklayacak mı, kolay mı durduracak, zorlanacak mı diye sallıyor bir tane. Bir nevi güç ölçer o gönderdiği slash:oleyo:

Birde Shanks arada lazım olur, aksesuar veya şekil olsun diye taşımıyorsa o kılıcı, kılıç ustasıdır.
 
Abi kılıç ruhunu falan geçin Shanks kılıç ustası işte, Vista kadar kılıç kullanamıyor mu Shanks? Ama her alanda master yapmış orası ayrı, bu kadar basit.
Adam tüm derslerde fulle yakın net yapmış işte. Mihawk ile de matematik dersinde full çekmişler.
Daha güzel açıklanamazdı sanırsam. :)
 
- marco ve jozu aynı anda mihawkı öldürürler. mihawkın gücünü e.oda gösterdi; en fazla kizaru kadar. en güclü kesişide amiral saldırısı kadardı. ayrıca wbye tek basına saldırabilen nadir adamlardan biriydi. herkes diyebilirki, ama crocodileda saldırdı. crocodile ezikligine saldırdı. e.oda mihawk ve kizaruyu ise sunumla saldırttı ve sunumla karsılattı. dediki amiral saldırıyor. amiral gücünde saldırısı olan, dünyanın en iyi kılıc ustası saldırıyor. karsı tarafada ekledi. marco savunuyor, jozu savunuyor. amirallerle eşit kapısabilecek, defans meyvelerine sahipler. notuda eklemiş offense versus defence diye.

- kılıcustalıgı mevzusunu geciyorum. çünkü aynı tartısmalar almanyadada, brezilyadada olur. bizim ülkelerde herkes kılıcustası. ama nedense kendo okuluna gidenler kılıcustasıyım ben diyor. bizim burdaki düşüncelerimizin japonyada bir önemi yok. anlatmaktan sıkıldım. adam milli düşündügü için gercekten en iyi olacak kılıcustalarını (ryuma ve zoro) japon olarak tasarlamıs.

- mihawkın gücünden üstte bahsettim. mihawk jozu ve marcoyu aynı anda yenemez. ama shanks marcoya gel tayfama katıl diyebilir. bu cok basit bir görüntü. mihawkın kesinlike shanks kadar gücü yok. ne zaman düello yaptıklarının bir önemi yok. garp diyor garp; sen o adamın seviyesini biliyormusun diyor. dünyada yıldız kadar korsan var diyor. mihawkta var bak bizde diyor oda yıldızlardan biri diyor. ama birde yonkolar var diyor. dünyadaki en güclü 4 korsan, hepsi dahil en güclü 4 lü bunlar. bu 4 e giremeyenlerde, genellikle öldürülmemek için shicibukai olmus. insanların mihawk fanı olmasını anlıyorum ama akıl var mantık var. bir wbnin gücüne bakın bir mihawkın, mihawkta yonko olacak güc nerede ? hani hep derler ya ama tayfası yok :D varmı o güc mihawkta ? yok, gören varsa yazsın... buggy veya luffy bunlar hikaye. e.oda gecen sıralamıstı işte shicibukaileri. gayette net ve mantıklı o sıra. mihawk, weevilla, doflamingo arasında. zaten weevilda wbnin gencligindeki kadar güc varsa, mihawkı o kılıca oturtur gayet net. mihawk bile biliyor wbden gücsüz, fanlarına kalsa o zamanlar diyorlardıki, en güclü kesişini göndermemiştir yahu :D

- sonra üstte mevzusu olmus hayvanlık mevzusu. evet shanks daha hayvan, cünkü eline boruda versen sabo gibi yine kapısır mihawklan.ama mihawkın kılıcını aldınmı gücü kritik seviyelerde düser.kimsenin anlamadıgı bu. belkide shankse kılıcı sevdiren, kullandırtan bu kadar ustalastıran mihawktır nereden biliyorsunuz ? gelgelelim bu shanksın alıp yürüdügü gercegini degiştiriyormu ? degiştirmiyor. su tek kol mevzusunu gecin bir zahmet. e.oda diyorki gücünü hiç kaybetmedi shanks. ee mihawk yapmam diyorsa, sen diyebilirsinki acıdı. bende derimki tek kollu bir adama kaybetmek istemedi :)




su resimlerdeki farka bakın, birde asagıdakine.






gördügünüz üzere, doflamingo diyorki amacın ne ? oda diyorki; gercek manada aramızdaki güc farkını, kendi gözlerimle görücem. yani zaten onun kendinden güclü oldugunu biliyor, herkesde böyle biliyor. oda bir bakayım fark ne kadar diyor. wb gülüyor. e.oda mihawkın kesişini adama bile ulastırtmıyor, jozu karsılıyor.

altta ise shankse bakın :D adam marcoya tayfama gel diyor, wbye dövüsmeye gelmedim diyor. yani istersen dövüsürüzde diyor. peki bu forumda kac kişi dikkat etti wbnin yaralarına...

rogerdan önce hiç yok. rogerdan sonra bir tane var. ve sonrasında en az iki, en cok 3 yara daha almıs. peki wb zirvedeyken, yeni dünyaya kac kişi çökmüş :D peki sizce o yaraları shanks, kaidou ve linlin güclerini kanıtlamak için wbye karsı acmıs olabilirlermi? çünkü adam zaten yaralanmayı umursamıyor. ama o bedendeki hakiyi kac kişi asabilir ? garp yumruk kullanıyor.sengokuda öyle, onlar yapmıs olamaz. kim yapıcak shikimi ? hani su canımı sıkma seni denize atarım diye wbnin tehdit ettigi shikimi :D

shanks kılıcustası veya degil. herkesin yorumuna saygı duyarım. ama tutupta mihawkın total gücünü shanksle bir tutmayın. o zaman mangaka gerizekalı demektir çünkü ne cizdigini bilmiyor ;)
Abi çok iyi ya okurken zevk aldım :D :alkis:

Bir de dragon ve smoker da çok güzel bir şekilde açıkladı forumda şu kılıç ustalığı olayını nasıl hala anlaşılmıyor forumda hayret bir şey cidden. Wikipedia'ya bakıp hareket etmeyin.

Kılıç ustalığı kılıç kullanabilme yeteneği veya bunda iyi olmak falan değil. O işin bir felsefesi var, japon gelenekleriyle iç içe bir şekilde ve asıl olay da o.

Shanks çok iyi kılıç kullanabilir o kadar ki Mihawk ile kılıç düellosu yapar. Ama bir kılıç ustası değildir. Eskiden öyle miydi bilmiyoruz ama hiç zannetmiyorum öyle olsa yolundan dönmezdi. Daha doğrusu mangaka döndürmezdi.
 
Şahsi düşünceme göre şöyle sırala ya bilirim.
Zoro : kılıç ustası.
shanks : kılıç ustası değildir.
bogart :kılıç ustası.
Diamante : kılıç ustası değildir.
Shiliew : Kılıç ustasıdır.
Ryuuma : Kılıç ustasıdır.
Mihawk : Kılıç ustasıdır.
Rayleigh : Kılıç ustasıdır.
Wista : Kılıç ustasıdır.
Law : Kılıç ustası değildir.
Tashigi : Kılıç ustası.(Veya o yolda ilerliyordur.)
Kyros : Kılıç ustası.
Rayleigh ve Kyros hariç katılıyorum.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 10)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık