Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sadece en iyi meyveyle ortalama bir adam olursun yeni dünyada.
Sadece çok iyi hakiye sahip olursan yeni dünyanın hakimi olursun olay bu.
Garp en büyük örnek istersen Tanrı meyvesine sahip ol haki karşısında etkisiz. Gömer ağzına ağzına o meyve de adamı etkilemez hakisi sayesinde.
 
Bir yerlere gelmekten kasıt ne ? Aşırı yüksek bir potansiyelin olmadığı sürece sadece Haki ile en tepeye çıkamazsın, bu da istisna oluyor.

Doflamingo'nun yüksek Haki potansiyeli olmasına ve üstüne çok güçlü bir meyvesi olmasına rağmen en tepede değil, bir de meyveyi çıkarsak iyice güç olarak seviyesi düşecek.

Yüksek Haki potansiyeli bile yetmiyor belli ki, çok çok aşırı seviyede olmalı Shanks gibi, o zaman olur, o da dediğim gibi istisna işte.
 
Meyvesiz paslanmış haliyle haki ve fiziksel güç ile -rahatça değil ama ıkınmadan- Amiral (ki meyvesi var) tutan bi adam var. Ben buna dayanarak hakiyi meyveden üstün görüyorum.

Teach hakiden bahseden ilk karakterlerden biri. Haki kasmadığını bilemeyiz. Belki yaşı yüzünden veya potansiyeli yüzünden çok geliştirememiştir olabilir. Bu açığı kapamak için meyve bulmaya odaklanmıştır.
Yeteri kadar meyvede ustalışırsında efsane şeyler yapabilirsin geride bıraktığımız arcta Dof'un meyvesinin yaptığı tekniklere şahit oldun üstüne adam utanmadan meyveyi uyandırdı. Ki her uyanma etrafındaki maddeleri kullanıcısının özelliğine dönüştürüyorsa neler olabileceğini az çok tahmin edersin bence. Deprem meyvesi goro goro hie hie magu magu mera mera gibi. Hakiyi ekledi adam seriye sonradan açıklanan güç unsuru olduğu için saklandığı için beklentinin yüksek olması normal lakin bence meyve daha önemli serinin dinamiğine ve akışına göre bunun en büyük örneğide Karasakal'ın durumu bana göre.
Ben BB'de haki yok demedim ki sadece en önemli gücü olsa serinin bu kadar zeki bir adam meyve gücünü iptal etme yeteneğinin bu kadar peşinden koşmazdı. Demek ki hakinin bile kafi gelmediği meyveler güçler güçlüler var. Zaten b.haki tamamen meyve kullanıcılarına vurmak ve korunmak için seride olan bir güç unsuru yani seride meyve kullanıcıları olmasa haki ile elde edilen gücü fiziksel güçle de elde edebilirsin Lucci'nin tekkaisi buna örnek. Bu sebepledir ki serinin en önemli unsuru meyvedir bence. Karasakal en yüksek haki için çabalar zaten D. ırkına mensup iradesi falan sağlam bir kişilik zaten dayanıklılığı meyvesinin dezavantajına rağmende efsane hakiye yönelmek yerine meyve peşinde koşmuş demekki haki her şeye kadir değil. KK'nın meyvesinin çıkma ihtimali var bence saydığım sebeplerden dolayı yüksek ama o meyve İnşalllah gomu gomu olmaz yıkılırım. :(
 
Son düzenleme:
İstediğin kadar Haki kas, dünyayı yok edebilecek güç yine Şeytan meyvesinde ; Gura Gura no Mi, istediğin kadar Haki kas sonsuz gençlik yine şeytan meyvesinde ; Ope Ope no Mi. G4 tekniği diyoruz, Vergo'dan yüksek Haki seviyesi olan Doflamingo etki edemedi tekniğe, çünkü Luffy hem Lastik hemde Armament'i birleştirmiş, vuruyor önce haki savunuyor sonra lastik geri sektiriyor, Doflamingo'da şaşırıyor bu ne yapmış böyle diye.Sonra Doflamingo baktı Haki ile olmayacak bu iş, Şeytan meyvesini uyandırıyor, sağdan soldan mızraklar geliyor Luffy G4 kullanırken dahi zorlanmaya başlıyor.

Amirallere bakıyoruz, Kuzan tek başına Tsunami durduruyor, Kizaru ışık hızında hareket etme potansiyeli var, Akainu zaten magma gibi son derece yıkıcı bir güce sahip.

Tashigi vs. Monet güzel bir kıyaslamadır bence, Şeytan meyvesi > Haki olayı için, Tashigi hem Haki hemde kılıç tekniklerini öğrenmiş, karşısında da kendisi gibi bir kadın var ama fark o kadının logia meyvesi var, ve buna rağmen Tashigi, soru gibi bir tekniğide öğrenmesine rağmen Monet'e yeniliyordu.
Luffy 2 sene önceki ezik haliyle, G2 yapıp hem Marigold hem Sandersonia'nın Haki kalkanına fizik gücü ile üstün gelebiliyor. Haki ne kadar önemli olsada Şeytan meyvesi bir o kadar önemli belki daha da önemli.
Aynen katılıyorum.Luffy resmen lastiğin üzerine çelik eklemiş gibi oldu.Çelik ise lastik sayesinde esnediği için mükemmel bir savunmaya dönüştü.O yüzden alınan darbeler eskisinden de önemsiz oldu.Luffynin hakisinin aşılmasına lastik izin vermiyor çünkü. :)
Ancak Chinjao'nun yaptığı gibi tek bir noktaya muazzam bir güç uygulamak lazım onu kırabilmek için.

Meyveler bence de seride çok önemli.Karasakal yonko seviyesini aşarak bunu ispatlayacak bence.Roger ve luffynin de haki dışında ayrı bir olayı çıkacak o sayede zirve olacaklar.Aksi takdirde Shanks ve Rayleigh gibilerin sınırı ortada bence.Kk olabilecek kapasiteye ulaşacaklarını sanmıyorum.O seviyeye ya meyveyle yada D. yetenekleriyle çıkılır diye tahmin ediyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 36)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık