Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Dragon H.Haki'nin her hangi bir ekstra yararını öğrenmedik henüz.Yani yarısı veya eşit olması ne değiştirir sence ? Ben çok ekstra bir şey olacağını düşünmüyorum h.h.'nin en tepe noktasını her şeyi duyma ile bağdaştırabilir gibi geliyor.Tabi o h.h. mevcut b.h. ve gözlem hakisinin gücünü belirliyor ise luffy çok aşmış 2 yılda diyebiliriz.

@Tyr Ben hansel,gratele bağlar diye düşünüyorum Big mom arc'ı 2 güçlü kardeş göreceğiz gibi geliyor o arc :) .
 
Ezikleri bayıltıyor bunun başka bir olayı çıkması lazım artık seçilmiş kişilerde var denildi New worlddeki herkezde çıkacak yakında.Sadece kısa sürede dövüş bitirmek için olan birşey gibi 5 saat de dövüş bitcekse ezikleri çıkartıyor 3 saatte bitiyor ne fayda var bu hakide ?Ben böyle hakinin ... neyse.
 
Haki serinin en önemli güç unsuru değil bence meyve daha tehlikeli. En basitinden serinin en zeki plancı kurnaz adamlarından biri olan Teach meyve güçlerini iptal eden meyve peşinden koşuyor. Öyle olmasa bu adam haki kasardı yani yeterli haki olunca magma içinde yüzelemez şu anlık öyle gibi görünse bile bunu değiştirecek şeyleri çizecektir açıklayacaktır Mangaka (H.haki hariç tabi ondan beklentilerimiz büyük) Bence seride meyve gücü çok daha önemli yer tutuyor. Bir logia meyvesi sana direk en az 200 milyon ödülle başlatıyor seni.
 
luffynin 50 bin balıkadamı bayılltıgı zaman tüm luffy fanları cosmustu. e.odayada sbsde saldıgı bu haki gücünün büyüklügünü soruyorlar. ve diyorlarki shanks ve digerleri olsa ne olurdu diye. e.odada shanksın yanına hususi rayleighin resmini çizmiş, ortada rayleigh ismi gecmezken ve demiş onlar 100 binide bayıltırlardı. yani luffynin su an sahip oldugu haki bu adamların yarısı kadar.

kizaru karsısında rayleig belki o 20 yıl kılıc tutmamıs, ham haliyle kazanamazdı ama, kizaruyuda gayet tuttu ve luffyle antreman yaptıktan sonra emin olun kizaru rayleighi alamazdı. adam acıkca seni alabilmek için fazlası lazım diyor. üstelik gevsek kizarunun bile onurunu incitiyor rayleigh, beni tutuyorsun ve hala oraya yardıma gitmekten bahsediyorsun diyor kizaru :)

o yüzden luffynin amiral almak için az daha yolu var. aradaki farkıda luffynin meyvesi ve g4 teknigi kapatıyor.

shanks ise rayleighin genc versiyonu. tam anlamıyla kopyası muhtemelen. mihawkla eşit dövüsebilecek kılıc yetenegi ve belkide dünyanın en iyisi haki büyüklügü. çünkü houshoku haki sahibi wbnin gemisinde bile wb, marco, jozu dahil herkes ekstradan adamın hakisini övüyor. namı kılıcla veya tek kollu olmasıyla degil hakisiyle yürüyor.

son olarak garp. shanks ve rayleigh en fit hallerinde yonko seviyesi adamlar. roger-garp ve wb bunlar daha üst düzeydi. garpın olayı muhtemelen haki büyüklügünden ziyade üst düzey busoshoku + özel beden durumundan ileri geliyor. wb dev gibiydi ama d.lerin inanaılmaz bir bedenleri var. roger ve garp, sonra luffy, teach hepsi özel bedenlere sahipler bence. dayanıklılıkları, bedensel dirayetleri yani özel bir insan türü gibiler :) o yüzden garpın fiziksel kuvveti gencken onu rayleighin ve shanksın önüne tasır bence.
:respect:
 
Haki serinin en önemli güç unsuru değil bence meyve daha tehlikeli. En basitinden serinin en zeki plancı kurnaz adamlarından biri olan Teach meyve güçlerini iptal eden meyve peşinden koşuyor. Öyle olmasa bu adam haki kasardı yani yeterli haki olunca magma içinde yüzelemez şu anlık öyle gibi görünse bile bunu değiştirecek şeyleri çizecektir açıklayacaktır Mangaka (H.haki hariç tabi ondan beklentilerimiz büyük) Bence seride meyve gücü çok daha önemli yer tutuyor. Bir logia meyvesi sana direk en az 200 milyon ödülle başlatıyor seni.
Meyvesiz paslanmış haliyle haki ve fiziksel güç ile -rahatça değil ama ıkınmadan- Amiral (ki meyvesi var) tutan bi adam var. Ben buna dayanarak hakiyi meyveden üstün görüyorum.

Teach hakiden bahseden ilk karakterlerden biri. Haki kasmadığını bilemeyiz. Belki yaşı yüzünden veya potansiyeli yüzünden çok geliştirememiştir olabilir. Bu açığı kapamak için meyve bulmaya odaklanmıştır.
 
Shanks ve Rayleigh kılıç ustasıdır bana göre.Bu adamların kılıçları da özeldir muhtemelen.Law bile onlardan birine sahipken basit kılıç kullanmaz bu adamlar.

Odanın en iyi kılıç ustası kavramını açması lazım.Neden Wb gibi en güçlü kılıç ustası dememişte en iyi demiş mesela.Bunun üzerinden bir Mihawk hikayesi anlatsa güzel olur.
 
İstediğin kadar Haki kas, dünyayı yok edebilecek güç yine Şeytan meyvesinde ; Gura Gura no Mi, istediğin kadar Haki kas sonsuz gençlik yine şeytan meyvesinde ; Ope Ope no Mi. G4 tekniği diyoruz, Vergo'dan yüksek Haki seviyesi olan Doflamingo etki edemedi tekniğe, çünkü Luffy hem Lastik hemde Armament'i birleştirmiş, vuruyor önce haki savunuyor sonra lastik geri sektiriyor, Doflamingo'da şaşırıyor bu ne yapmış böyle diye.Sonra Doflamingo baktı Haki ile olmayacak bu iş, Şeytan meyvesini uyandırıyor, sağdan soldan mızraklar geliyor Luffy G4 kullanırken dahi zorlanmaya başlıyor.

Amirallere bakıyoruz, Kuzan tek başına Tsunami durduruyor, Kizaru ışık hızında hareket etme potansiyeli var, Akainu zaten magma gibi son derece yıkıcı bir güce sahip.

Tashigi vs. Monet güzel bir kıyaslamadır bence, Şeytan meyvesi > Haki olayı için, Tashigi hem Haki hemde kılıç tekniklerini öğrenmiş, karşısında da kendisi gibi bir kadın var ama fark o kadının logia meyvesi var, ve buna rağmen Tashigi, soru gibi bir tekniğide öğrenmesine rağmen Monet'e yeniliyordu.
Luffy 2 sene önceki ezik haliyle, G2 yapıp hem Marigold hem Sandersonia'nın Haki kalkanına fizik gücü ile üstün gelebiliyor. Haki ne kadar önemli olsada Şeytan meyvesi bir o kadar önemli belki daha da önemli.
 
Ben şunu anlamıyorum çabuk da sinirleniyorum nedense ama.
100 sayfa da yazsak anlamamak da ısrar mı edeceksiniz yoksa bilerek mi yapılıyor bu? Cidden merak ediyorum ya troll ya da diğer ihtimali söylemek istemiyorum kalp kırmamak için. Tamam sakinim. :/

Neyse kral haki mevzusuna da gelirsek bence. Kral hakinin tek işlevi bayıltma değil. Bunu zaten çok konuştuk ama yeni üyeler yoktu sanırım o aralar.

Dünya kadar adam kral hakiye şaşırıyorsa bir olayı vardır.
1-Büyük ihtimal çok büyük potansiyel hakiye işaret. Yani haki taşıyor adamdan. Bu da çok iyi gözlem hakisine ve çok iyi zırh hakisine sahip olabilme ihtimali demek.
2-Başkalarını peşinde koşturabilme olayının açıklaması bu
3-Birine sözünü dinletebilme olayının da açıklaması bu. Luffy Ace'i idam edenleri durun diye bayıltıyor. İraden zayıfsa bayılıyorsun.
Fakat iraden sağlam olsa bile Shanks'ın yaptığı gibi biraz fikirlerde etkili oluyorsun. O savaş bitmeyebilirdi ama bence Kralın hakisi sayesinde bitti o savaş. Shanks hakisi sayesinde herkesi ikna etti. Benim çıkarımım bu.
 
Meyven olmadan bir yerlere gelebilirsin. Ama hakin olmadan büyük ihtimal hiçbir yere gelemezsin. İstersen de Magma logia sahibi ol. Teach'in meyve istisnadır. Onu katmayın lütfen.:D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 22)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık