Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sorum koyu kısımda :)
Luffy fanı olduğunu kendin söylemiştin :) Luffy ve Robin fanıyım demiştin hatta.Ama 2 ay silinip gidince kayboldu :(
Counter Shock Luffy'e etki etmez. Orda Gamma knife yeseydi Luffy kendini iyileştiremezdi. Dof'un öyle bir saldırıyı yemesininin sebebi zaten onu iyileştirebilecek olması. Bu arada diğer yönden Luffy'nin lastik organlarına Dof'un organlarına yaptığı gibi bir etki yapar mı orası da ayrı bir soru.
 
Sorum koyu kısımda :)
Luffy fanı olduğunu kendin söylemiştin :) Luffy ve Robin fanıyım demiştin hatta.Ama 2 ay silinip gidince kayboldu :(
Luffy de absürt bir yetenek yok ki Doffy deki gibi. Adam counter shock yedi, gıdıklandı. Luffy nin G2 saldırıları gibi. Doffy bugdır, aksini iddia eden fandır. Net. :(

Luffy ve Robin fanıyım. Senin için bir daha yazmış olayım. ;)
 
Sana katılıyorum. Dofy alır her türlü.:/ Bu arada daha ilk günden dikkatimi çekmiştin ne çabuk unuttun.:good:
Hey gidi günler. :) Malum konu hortlatılsada bi daha bozuşsak :D
Luffy de absürt bir yetenek yok ki Doffy deki gibi. Adam counter shock yedi, gıdıklandı. Luffy nin G2 saldırıları gibi. Doffy bugdır, aksini iddia eden fandır. Net. :(

Luffy ve Robin fanıyım. Senin için bir daha yazmış olayım. ;)
Ben de Marco ve Luffy fanıyım.Memnun oldum.Kendimi çok değerli hissettim şu an.
 
Mingo dayak yiye yiye kazandı! Luffy'nin g4'ü bittikten sonra kolezyum savaşçıları araya girmese, Gatz sırtına alıp kaçırmasa Luffy'yi Mingo kazanıyordu açık bir şekilde. Şunu bile kabul etmemek.... ?! o_O

Luffy'de Mingo'ya kıyasla handikap denilebilecek bir şey yok. Belami'den 3 tane yumruk yemiş, Dressrosa'da boğa üstünde turlayıp koşmuş diye Mingo'nun handikaplarıyla bir tutuluyor durum :D

En başta şunları idrak etmek lazım:

  1. Belami dediğimiz adamla Luffy arasındaki güç farkı, Luffy'nin bir yumruğuna bakacak kadar büyük!
  2. Luffy, meyvesi dolayısıyla saldırı şiddetini emen ve fiziksel saldırılardan normal insanlar kadar fazla etkilenmeyen biri.
  3. Belami'nin -osursan ölecek- haldeki yumrukları Luffy'ye ne kadar etki edebilir ? Üstelik Luffy vucüdunu koka ile kaplayıp hasarını azaltmak için önlem almış iken ?
  4. Mingo'nun yediği saldırılara bakan bir insan hangi tarafın daha handikaplı olduğunu çok rahat söyleyebilir.
  5. Law'ın her şeyiyle daldığı bu adamın yediği saldırıları sayalım ve Luffy'nin Belami'den yediği yumruklarla karşılaştıralım. İnjection, red hawk, gama knife (bu saldırının üzerine peş peşe jet stamp, counter shock) yiyor adam.
Kim ne derse desin, adam 440m ödüllü birinin saldırılarını yiyor. Üstelik bu adam sadece ödülden ibaret biri değil. Aldığı saldırılar belli. Law'ın kendini nasıl parçaladığı belli. Belami'nin yumrukları kadar olmasa da epey etkili saldırılar :fool:

Objektif bakan bir adam Luffy Mingo'yu yendi diyemez. Derse Mingo hakkını helal etmez.

G4'e gelince... Luffy'nin g4 ile Mingo'ya üstünlük kurduğu da bir gerçek. Ancak Luffy'nin g4'e geçtiği halde bile Mingo dayanıklılığı sayesinde ayakta kalmayı başaran taraf oldu. Luffy G4'ün süresini uzatsın zaten kimse Mingo>Luffy demez. Ancak şu anki ve o anki (dövüş yapıldığı anlar) durumda Luffy kısa süreliğine Mingo'dan güçlü de olsa, ona şehir turu da attırsa, meyve uyanışına rağmen Luffy ayakta kalmayı başarmış da olsa bu vs. yi kazanan kişi DOFLAMİNGO! Çünkü adam Luffy'nin o kadar üstünlüğüne ve aldığı onca sağlam saldırıya rağmen ayakta kalmayı başardı. En son ayakta kalan kişi de kendisiydi bu karşılaşmada. Bunda hazmedilmeyecek bir durum yok. Çok kısa bir zaman sonra Luffy zaten geçecek Mingo'yu ama gördüğünüzü de inkar etmenin bir manası yok. Açık ve net o vs. nin galibi Mingo idi. Ve normal şartlarda da Mingo olurdu. Aksini iddia eden gitsin Belami ve Foxy ile arkadaş olsun!
Bu adama kulak verin, gerçi katılmadığım yerler var.

Gama sonrası iç organları hasar gördü, yani G4'e tepki vermedi. Hızı vb her şeyi düştü, kum torbası olarak yine ayakta kalmayı başardı. Birde karşılık verse ne olurdu hiç bilemeyiz.
 
Bellamy'nin saldırıları Luffy'e etki ediyor. Her ne kadar seviye farkı olsa da orda o kadar süre boyunca sadece Bellamy'nin saldırılarına karşılamaya çalıştı Luffy. Ve o anın sonunda Mangaka Luffy bitap bir halde çizmiş. Öncesinde bir çok yerde savaştı Luffy. Chinjao ezikleniyor. Ama o ezik duruma düşmesinin sebebi de Luffy.

Luffy daha fazla enerji ve haki harcadı. Buna itiraz edebilecek birinin olmaması lazım. Diğer taraftan Dof ise daha nitelikli saldırılar yedi. Ama o saldırılardan Red Hawk ve Enjeksiyon , Bellamy'nin Luffy'e verdiği zarardan fazla zarar vermemiştir Dof'a. Dof'un yediği en sağlam teknik Gamma Knife. Gerçekten de güçlü bir teknik. Eğer bu saldırıyı egale edip iyileştirmese gerçekten de Dof handikap da derdim. Ama adam resmen dalga geçiyor Law ile. Adamın saldırısına intihar saldırısı diyor.

Bu arada Dof hiçbir zaman Law ile tam anlamıyla bire bir kapışmadı. Arkadaşlar olayı saptırıyor. Dof'un kendi ağzından çıkan sözü de kaale almıyorlar. Luffy ve Law'ın kombosu olduğu gibi Dof ile Trebol'ün de kombosu olmuş. Ki Law'ı Dof minumum zarar ile saf dışı bırakmış.

Dof ve Luffy her durumda birbirlerinin durumlarına parmak basmışlar. Mangaka bence herhangi bir avantaj durumu olmadığını göstermek için bunları söylettiriyor. Luffy'nin Dof haricinde ki kullandığı hakinin zararını zaten o son yumruğu atamadığı sırada anlıyoruz. Siz sıfır Dof deyip G4'e dayanıydı diyorsunuz. Ama sıfır Luffy'nin de g4 süresi artacağı bariz.

Bu arada hala daha şuna cevap veren yok. En az 20 dakka boyunca g4 kullanan biri neden King Kong saldırısını kullanmaz. Anlayacağınız vz uzayacaktı uzattı Oda. Diğer taraftan o on dakikalık arada her ne kadar Gatz Luffy'i sırtlansa da Dof'ta Luffy'İ yakalayacak derman zaten yoktu. Adam sendeleye sendeleye geliyor. Ki bu duruma daha önce düşüp kurtulduğu belli olan Luffy var.
 
Yok abi yok adamın Luffy'ye g4 öncesi ya da sonrası hasar veren saldırısı yok. G4 öncesine de bi bakalım Luffy de vurdu Dof da neymiş uzağa atmış Ağzına ağzına yumrukları yerken hali ortada Dofun. Sanırsın g4 öncesi Dof Luffy'ye bir şey yapabildi. Hatta daha da kötüsü hakisi yeni gelmiş daha tam olmayan Luffy'ye bu adamın en güçlü saldırıları bi şey yapamadı. Nereye koparacak kafayı? Hangi saldırısı ile yapacakmış onu?
tamamda ben mesajımın neresinde sana, doflamingo luffye zarar verdi yazmısım :D dogru okusan anlıyacaksın ;) benim bahsettigim sey, luffynin doflamingoya zarar veremeyisi. yani doflamingo luffye zarar verse ne, veremese ne ? sonucta luffy dofu gıdıklayamıyor bile, adama red hawk attı. yine bişi olmadı ki, onuda lawla kombine etti. anlıyormusun ? ben doflamingo acısından bakmıyorum olaya, luffy acısında bakıyorum ve luffy g4 acmadan doflamingoyu tek basına yenemezdi, yener diyenede saygı duyarım ama bence görünen köy kılavuz istemez.
G4 sonrası ayağa kalkan Dof ayağını sürüye sürüye nerdesin mugiwara aşağılık herif çık karşıma demekten başka bir şey yapamıyor. Karşısına çıkan arena çöplerini söyleyip durmanızda ayrı bir gariplik. Adamlara size enerji harcamama bile gerek yok deyip tekliyor, düşün yani o kadar çöpler. Luffy'nin g4 sonrası durumundan daha iyi olan Dof, havada süzülüp bulurdu Luffy'yi ve Gatz'ın sırtında mırtında dinlemezdi. Ama onu bile yapamıyor.


@Dragon
Tüm şehir tüm şehir, nerede tüm şehir Allah için? Law ve Luffy yanına çıkana kadar şehirden kim vardı yanında? Sizin şehir şehir diye tutturduğunuz tek sahne G4 sonrası Dof'un sahnesi ki karşısına çıkan adamlar, üste de yazdım, arena çöpleriydi. Başka kim çıktı karşısına? Luffy ile ittifak kuran grubun liderleri Dof'un karşısına dikildi de kapıştılar desen eyvallah ama oda yok. O zaman bizde durmadan Dof 'un çöplük 2000 adamından bahsedip duralım.

Dof Luffy'yi ne Croco ne de Lucci'nin düşürdüğü duruma düşeremedi. G4 öncesinde bile Luffy'ye doğru düzgün hasarı yok. G4 sonrasında daha toparlanamamış Luffy'ye final saldırısı yapıyor onda bile birşey yapamıyor. Milleti kukla niyetini oynattığı iplerini Luffy parçalayıp atıyor, en son saldırıyı anlatmaya bile gerek yok.
olayı sıg bir sekilde irdeliyorsun. benim cümlemde dofa saldırdılar geciyor ,ama aslında bahsettigim sey herkesin dofun düsmanı olması, yani son andaki çöpleri bende umursamıyorum, ama diger takviyeler öyle veya böyle doflamingonun yandaslarını oyalıyor. ve bu sayede law ve luffy, trebolle dofu ikiye iki kıstırabiliyorlar. öbür türlüsünü siz her ne kadar öyle düsünsenizde, mangaka bile yapmamıs. yani cok zor degildi luffyi, law olmadan tek basına oraya cıkartmak. bahsettigin karakterlerden lucciyi ele alalım; adam sadece luffyle dövüstü, yenildi. baskasıyla ugrasmadı. crocodile zaten logiaydı bahsetmeye degmez.

senin doflamingo, luffye birsey yapamadı dedigin yerde ben luffynin kendi kendine yaptıgını görüyorum. adam bildigin komaya girdi işte, istese usopp bile öldürürdü... öyle veya böyle o hale gelmedimi luffy ? mangaka neden böyle çizdi ? ben sadece gördügümü söylüyorum. yoksa luffyi destekleyenler grubunu haklıda buluyorum. yinede objektif olarak bakarsak, gercekten doflamingoya handikap verdi e.oda. isterseniz yüzde bir deyin, yüzdeler kişiseldir degişir, ama handikap verdi. 5 yasında iki cocukla bile dövüssen, bir tane 6 yasında olandan sakattır yinede durum :D
 
Son düzenleme:
Bu adama kulak verin, gerçi katılmadığım yerler var.

Gama sonrası iç organları hasar gördü, yani G4'e tepki vermedi. Hızı vb her şeyi düştü, kum torbası olarak yine ayakta kalmayı başardı. Birde karşılık verse ne olurdu hiç bilemeyiz.
Yok dostum. G4'e tepki verememesinin aldığı iç organ hasarı ile alakası yok bence. Olay tamamen kenb. haki ile ilgili eksikliğinden kaynaklı. Mangaka her şeyi vermiş Mingo'ya ama kenb. haki vermemiş. Ayrıca Luffy'nin g4 ile birlikte hız olarak da Mingo'yu geçtiğini düşünüyorum.

Sen Mingo'yu amiral seviyesi olarak gören birisin biliyorum. Ancak Mingo o seviyelerin adamı değil. Mingo Punk Hazard'da dondurma olduktan sonra Aokiji 2. bir saldırı daha yapsa bitmişti Mingo'nun işi en basitinden.

G4 Luffy (Süresi daha da uzar ise) ciddi manada üstün Mingo'dan :/

Çok çok önemli bir adam. Serideki rolü ve o rolün önemi açısından ilk 10'da olan bir adam. Hakkı neyse veririm. Yukardaki mesajımdan bellidir zaten. Ancak bir amiral de değil.
 
Bellamy'nin saldırıları Luffy'e etki ediyor. Her ne kadar seviye farkı olsa da orda o kadar süre boyunca sadece Bellamy'nin saldırılarına karşılamaya çalıştı Luffy. Ve o anın sonunda Mangaka Luffy bitap bir halde çizmiş. Öncesinde bir çok yerde savaştı Luffy. Chinjao ezikleniyor. Ama o ezik duruma düşmesinin sebebi de Luffy.

Luffy daha fazla enerji ve haki harcadı. Buna itiraz edebilecek birinin olmaması lazım. Diğer taraftan Dof ise daha nitelikli saldırılar yedi. Ama o saldırılardan Red Hawk ve Enjeksiyon , Bellamy'nin Luffy'e verdiği zarardan fazla zarar vermemiştir Dof'a. Dof'un yediği en sağlam teknik Gamma Knife. Gerçekten de güçlü bir teknik. Eğer bu saldırıyı egale edip iyileştirmese gerçekten de Dof handikap da derdim. Ama adam resmen dalga geçiyor Law ile. Adamın saldırısına intihar saldırısı diyor.

Bu arada Dof hiçbir zaman Law ile tam anlamıyla bire bir kapışmadı. Arkadaşlar olayı saptırıyor. Dof'un kendi ağzından çıkan sözü de kaale almıyorlar. Luffy ve Law'ın kombosu olduğu gibi Dof ile Trebol'ün de kombosu olmuş. Ki Law'ı Dof minumum zarar ile saf dışı bırakmış.

Dof ve Luffy her durumda birbirlerinin durumlarına parmak basmışlar. Mangaka bence herhangi bir avantaj durumu olmadığını göstermek için bunları söylettiriyor. Luffy'nin Dof haricinde ki kullandığı hakinin zararını zaten o son yumruğu atamadığı sırada anlıyoruz. Siz sıfır Dof deyip G4'e dayanıydı diyorsunuz. Ama sıfır Luffy'nin de g4 süresi artacağı bariz.

Bu arada hala daha şuna cevap veren yok. En az 20 dakka boyunca g4 kullanan biri neden King Kong saldırısını kullanmaz. Anlayacağınız vz uzayacaktı uzattı Oda. Diğer taraftan o on dakikalık arada her ne kadar Gatz Luffy'i sırtlansa da Dof'ta Luffy'İ yakalayacak derman zaten yoktu. Adam sendeleye sendeleye geliyor. Ki bu duruma daha önce düşüp kurtulduğu belli olan Luffy var.
Dof vs Law köprüde oldu ve net bir şekilde sonuçlandı.Üstelik birebir temiz bir dövüşte yenildi Law.O köprüde ikisi de handikapsız güzel bir şekilde dövüştü.

Sıfır Dof ile sıfır Luffy olayında ise gerçekten süresi artan g4, dayanması süresi artacak olan Dof'u alır mı ? G4'ün sınırını aşmış iken neden ayakta kalan Dof eziliyor.G4'ün sınırı Dof'un dayanınıklığına nazaran daha az artar.

Senin için yazayım Luffy>Dof ama Dof kazanır temiz bir dövüşte çünkü daha nitelikli, daha tecrübeli, daha akıllı.Luffy neden king kong atmadı diyorsun, neden atmadı çünkü fırsat bulamadı, imkanı olmadı, gerek görmedi böyle alabilirim dedi.Ne fark eder king kong kullansa alacak ama kullanamadı çünkü Luffy güç olarak Dof'u geçse bile kazanacak kadar yeterli değildi.Yani güçlü olmak yetmiyor dövüşte.Akıllı olmakta lazım.Doğru tercihlerde bulunmak gerekiyor.
 
Dof vs Law köprüde oldu ve net bir şekilde sonuçlandı.Üstelik birebir temiz bir dövüşte yenildi Law.O köprüde ikisi de handikapsız güzel bir şekilde dövüştü.

Sıfır Dof ile sıfır Luffy olayında ise gerçekten süresi artan g4, dayanması süresi artacak olan Dof'u alır mı ? G4'ün sınırını aşmış iken neden ayakta kalan Dof eziliyor.G4'ün sınırı Dof'un dayanınıklığına nazaran daha az artar.

Senin için yazayım Luffy>Dof ama Dof kazanır temiz bir dövüşte çünkü daha nitelikli, daha tecrübeli, daha akıllı.Luffy neden king kong atmadı diyorsun, neden atmadı çünkü fırsat bulamadı, imkanı olmadı, gerek görmedi böyle alabilirim dedi.Ne fark eder king kong kullansa alacak ama kullanamadı çünkü Luffy güç olarak Dof'u geçse bile kazanacak kadar yeterli değildi.Yani güçlü olmak yetmiyor dövüşte.Akıllı olmakta lazım.Doğru tercihlerde bulunmak gerekiyor.
Law ile köprüde olan dövüş Fuji ve Dof'un Law'ı iyice hırpalamasından sonra oluyor. Ki Dof'ta görünen en ufak bir darbe yok. Ondan sonra belli bir süre Law dinlenecek zamanı buluyor Luffy sayesinde. Bundan sonra Dof ile kapışır denileceği sırada Luffy-Bellamy ile Dof ve Trebol'da Law ile eşleşiyor. Aslında tam olarak Law karşısına çıkamıyor Dof'un.

Dof'un dayanıklığından çok iyileştirme yeteneğinin büyük bir önemi var.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 108)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık