Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Yks 2025

Tabi ki ama mental sağlıkta genetikle alakalı bir şey. Genetikle alakalı olmasa bile çocukluk dönemiyle alakalı yani bavsın dediği doğru oluyor bir ölçüde.
O işler hiç öyle değil ya, karakter farkı var. İkiz çocukların bile her şartı aynı olsa da karakterleri farklı oluyor.

Kendim çok rahat bir insanım, deprem olsun sıfır panik çıkarım dışarda bekler hadi uyumaya gidelim eve diyebilirim. Annem imkanı yok o eve girmez. Kardeşim vb arada sabahlar. Bende köpekten korkuyorum yapacak bir şey yok.
şans kadar küçümsenen az şey vardır. yukarıda arkadaş yazmış mikro düzeyde birkaç sorunun bile etkisi olduğu sıralamalarda herkesin görmezden geldiği konuları şans eseri daha fazla bilmen ve hatta o soruların geçen senelere göre daha fazla çıkması seni saçma sapan yükseltebilir.
Bu biraz bahane ya. Kendi adıma söylersem yks kpss fark etmez. Mat icin şuan çalışmadan 30da 25 yaparım bu benim alt limitim. Kpss girdim daha fazla yaptım. Şimdi çalışsam full yaparım mat için konuşuyorum. Şansım yoksa ki arkadaş basit bir sayısal mantık mi sözel mantık mi ne takılmış olm mal mısın nasıl yapamadin dedim. İnsan bazen tıkanıyor şans orada devreye giriyor. O sınavda ciddiydi ben bir soru çözmeden girdim. Şimdi çalışsam gunumde değilsem 1 yanlış 1 boş falan yaparım ona da üzülürüm.3 soru boş olsa ya da 2 boş 1 yanlış olsa insanlık hali sınavda sorular kaçar ama bu şansız olduğum içindir. Çünkü çalışsam denemelede ya full ya 1-2 boş yanlış yaparım. Sınavda daha kötü yapabilirsin ama 25 altı yapamazsın bu imkansız. Bazı insanların da kapasitesi farklıdır yapacak bir şey yok. 25 soru yapmak onun için üst limittir. En üstleri zorlamak daha zor orada şansa ihtiyaç var 30 sorudan 20ye yakını yapan kişi yeterince hakim değildir. Bazı konuları bilmiyordur ya da anlamıyordur. Anlama kapasitesi hızlı çözme temel hepsi etkiler. Okuduğun sınıf kapasitesi bile çok etkiler.
 
O işler hiç öyle değil ya, karakter farkı var. İkiz çocukların bile her şartı aynı olsa da karakterleri farklı oluyor.

Kendim çok rahat bir insanım, deprem olsun sıfır panik çıkarım dışarda bekler hadi uyumaya gidelim eve diyebilirim. Annem imkanı yok o eve girmez. Kardeşim vb arada sabahlar. Bende köpekten korkuyorum yapacak bir şey yok.
İşte o da genetiğe giriyor.
Ailende kimsenin mental problemi olmasa bile sende olabilir çekinik gen olaylarından filan ama nadirdir. Bu arada babana çekmiş olabilirsin.
 
İlkokuldan sınıf arkadaşım da askeri liseden ayrılmaydı. Üniversite sınavına girdi eşit ağırlıktan hukuk okumak istiyorum diyordu. Kazanamadı. Kıbrıs üniversiteleri bile gelmiyordu. Sonra sayısal deneyeyim dedi olmadı. Sonra tekrar eşit ağırlığa döndü ve 4. Denemesinde 200. Oldu ve Galatasaray Üniversitesine girdi.

Dönüyorum, kayınbiraderim bu sene 4. Kez sınava girdi ve 300.000. mi ne oldu. Herkes aynısı olacak diye bir şey yok.
200. Olarak GS üni geliyor mu ya? Bizim zamanımızda ilk 100 bile kesmezdi.


Açıkçası bir yere kadar genel yeteneğin önemli olduğunu kabul ediyorum. Ama sadece bir yere kadar. İyi üniversiteler sadece ilk 1.000 ilk 5.000 için yok. Kayınbiraderin 4. Kez nasıl çalıştı bilmiyorum ama günde atıyorum 3 saat çalışıp "çok çalıştım öldüm bittim" diyenler var. Eğer derece hedefleniyorsa bir iki sene temel ihtiyaçlar hariç gözden çıkarmak gerek.

Üniversite hazırlık evresinde böyle insanları çok gördüm. Öldüm bittim vs. Ama uygulamaya bak, dersleri yarım yamalak dinler, Mac 5 6 saat ders başında oturur onun da yarısı çalışır vs vs vs. E daha fazla çalışman lazım dendiği zaman sanki insanlık dışı bir şey teklif ediliyor gibi bakakalır.


Konuya biraz göz attım bu noktada arkadaşlar güzel örnekler vermişler.
 
Son düzenleme:
bence ilk birkaç bin falan hedefleyen insanların iq’larının belli bir seviyede olması lazım. bunu hedefleyenler o kadar zeki miyim diye kendilerine sorsunlar. bir şeyi ne kadar hızlı , sezgisel öğrenebiliyorsun vs vs. insan az çok kendini bilir. başarısızlık bazen yanlış hedeflerdende kaynaklanabilir.
Okulumdan yola çıkarak söylüyorum, ilk yüzde bile onlarca salak var. Bu sınavın zekâyla bağıntısı olabilir ama doğrudan bir sebep-sonuç ilişkisi yok.
 
Okulumdan yola çıkarak söylüyorum, ilk yüzde bile onlarca salak var. Bu sınavın zekâyla bağıntısı olabilir ama doğrudan bir sebep-sonuç ilişkisi yok.
Arkadaşım boğaziçine dilden girdi. Geçen yıl hazırlık okudu ve çevresi şuan sayısal derece tayfa kaynıyor. Kız öyle hikayeler anlatıyo ki gerçekten ben bu çocuklara gerçek hayatta salak diyip yüzlerine bakmam. Sosyal zeka, insanlık, konuşma, empati becerileri 0 olup matematik yapabilen kesim gerçekten de var.
 
Bu sene sınava girdim ben de, sayısalda 4.5 bin sıralama geldi. Sınav ile ilgili düşüncelerimi ve ufak öğütlerimi vereyim. Şuanki sınav sisteminin olayı konuyu bil, konuyla ilgili belirli soru tarzlarını öğren şeklinde. Ki bunu insanların tonlarca kitap çözmesinden anlayabilirsiniz, birçok kişi soru ezberi yapıyor. Ailelerin sidik yarışı yüzünden mezuna kalmak da artık çok kötüymüş gibi algılanıyor ama asla öyle bir şey yok. Şuan fakültemde 6. mezun, 3. mezundan kazanmış kişiler var. Onu bırak, mühendislikten myp ile geçmiş kişiler veya farklı üniversitelerde sınıfta kaldıklarından dolayı daha kolay olmasının etkisiyle gelenler var. Olayın şu tarafı da var, bu sene olmazsa seneye tekrar denerim kafasına da girmemek gerekiyor. Elinizden geleni yapın her zaman, gerisini sonra düşünürsünüz.
 
Benim kendi gözlemlerime göre derece yapanlar 2'ye ayrılıyor ilki günde 2,3 saat çalışan ama bunu lise birden itibaren yapan tipler 4 yıl boyunca çok çalışmasalar da düzenli çalıştıklarından bunu başarabiliyorlar. İkinci grup lise sonda genelde başlıyor ama uyku, yemek gibi insani ihtiyaçlardan bile feragat edip ders çalışıyorlar tabi bu yol riskli çünkü vücudun kaldıramama veya sınav günü stresten başarısız olma sonuçları olabiliyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık