Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Yks 2025

İlkokuldan sınıf arkadaşım da askeri liseden ayrılmaydı. Üniversite sınavına girdi eşit ağırlıktan hukuk okumak istiyorum diyordu. Kazanamadı. Kıbrıs üniversiteleri bile gelmiyordu. Sonra sayısal deneyeyim dedi olmadı. Sonra tekrar eşit ağırlığa döndü ve 4. Denemesinde 200. Oldu ve Galatasaray Üniversitesine girdi.

Dönüyorum, kayınbiraderim bu sene 4. Kez sınava girdi ve 300.000. mi ne oldu. Herkes aynısı olacak diye bir şey yok.
Aslında mavi yaka olmak istiyordumda gerçekten hem çalışma şartları kötü hem de herkes kendini bir şey sanıyor.Yoksa dediğiniz gibi herkes üniversite okumak zorunda değil.Benimde zaten derslere kafam basmıyor.Mecburen öğrete öğrete yapacağız.Yapacak bir şey yok.
 
iq dan kastım analitik düşünme mantık matematik falan işte. müziğe resime satranca yatkınlığı olan adam zaten konu dısı kalıyor.
Sanat ayrı bir konu ama analitik düşünme ve mantık yürütme yeteneği olabilir ama bunu matematik sorularına odaklayamayabilir. Formül ezberlemek kişinin yeteneği olmayabilir.


Aslında mavi yaka olmak istiyordumda gerçekten hem çalışma şartları kötü hem de herkes kendini bir şey sanıyor.Yoksa dediğiniz gibi herkes üniversite okumak zorunda değil.Benimde zaten derslere kafam basmıyor.Mecburen öğrete öğrete yapacağız.Yapacak bir şey yok.
GEL Konya’ya seni yakasız yapayım
 
Lisede benim de bir arkadaşım vardı çocuk ciddili temel dört işlemleri yaparken zorlanıyordu. Hani ortaokul hiç yok gibiydi. Zeki biri de değildi konu anlatması falan zor bir arkadaştı ama çok azimliydi. 2 sene boyunca her teneffüs gelip soru sordu bana konu anlattirdi, çıkışta kalıp ders çalıştık falan. Liseye girdiğinde sıfıra sıfır olan ve ortalama zekaya sahip olan arkadaş Akdeniz Üni mimarlık kazandı hiç takılmadan da bitirdi. Düzenli olunca yapılmayacak sınav değil, ilk 50-100 falan istemiyorsan da uber zeka olmayan gerek yok. Düzenli çalışma biraz sınav şansı ile 50k-5k arasi çok rahat gelir.
 
Olayın iqla ilgilisi olduğunu hiç zannetmiyorum ya. Bahsi geçen derece çocuklarının nerdeyse hepsi düzenli ders çalışmış insanlar. Karşı çıkanlar elbette olacaktır ama istisnalar kaideyi bozmaz. Sayısal ilk 5 10 bin ve eşit ağırlık ilk bin iki bin tayfanın nerdeyse hepsinin liseleri de kalbur üstü. Yani bu çocuklar sadece 12. sınıfta değil 8. sınıfta da başarı göstermiş çocuklar. Obpleri de 95 üstü tiplemeler. Lise çok önemli gibi gözükmeyebilir ama öğrenci profilinin temelini gösteriyor.

2 kere dershane değiştirdim. İlk gittiğim 2 dershane direkt öğrenciyi alırken son dershanem öğrenciyi okuduğu okula göre ve mezuna kaldığı sıralamaya göre alıp almayacağına karar veriyodu, kendi sınavını yaparak kuruma kayıt yaptırıyodu. Dershane izmir atatürk lisesinin hemen arkasındaydı ve okuldan da bolca öğrencisi vardı. Amerikan ve fransız liselerinden, bahçeşehir fen tekten, kız lisesinden bornova anadoludan öğrencilerle derse girdim ve ilk 2 dershaneme göre öğrenci proflinde gerçek bi uçurum vardı. İlk 2 dershanede sigara molaları havada uçuşurken son dershanemde kütüphanede yatıp kalkıyodu çocuklar. Ellerinden kitap eksik olmuyordu. Dershane zaten seçmece öğrenci aldığı için her yıl "ilk binden ... öğrenci çıkardık" reklamını da yapıyodu. Gerçi bu durumda bu dershanenin başarısı mı tartışılır.

Ha şunu da çok gördüm atatürk lisesinde alsancakta alkolik olup cacık olamayanı da, bornova anadoluda küçükte sürtmekten eline kağıt kalem almayanı da. Yine de genel üni sınav sonuçlarına bakıldığında, iyi bi okulun yüksek bölümlerine nerenin mezunları girmiş dediğimizde bu okullar kendini belli ediyor.

Özel olarak ilerde çocuğum olursa fen tekte okutma kararı da aldım şeöcğdöpd benim alamadığım o dil, teknoloji, olimpiyat eğitimini çocuğum alsın.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık