Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır


  • Kullanılan toplam oy
    338
Almanya'da falan evcil köpek bile yasak çocuk parklarında yanılmıyorsam.
Dünyayı biliyoruz da işte en tatlı dille söyleyelim diyoruz
biz de hayvan parka sıçırtmak için çıkartılıyor bir de , miami de çöp ile alma bakalım o boku ne yapıyorlar , ya da İsviçre’de zaten köpek boku için ayrı çöp poşeti var

biz de zaten parka giremiyoruz pislikten üstüne saldırıyorlar. Bu gün evcil köpeği dolaştıran adam 10 köpek onu görünce saldırdı ben sabahın sıcağında yol değiştirdim 1 km civarı ekstra yürürdüm ben bunun için vergi veriyorum? Muhtemelen bana da saldıracaklardı
 
Köpeklerin öldürülmesini kimse istemez ama bunların hayvan olduğuda bir gerçek. Hayvanlarda insanlar gibi değil içgüdüsel bir şekilde davranıyor. Doğru yada yanlış yada etik gibi bir düşünceleri yok. Ve bu hayvanların doğası gereyi sürüleşme var. Bu sürüleşen hayvanlar diğerlerinden de güç alıp dahada saldırgan olabiliyor. Kesinlikle 3 ve 4 erli veya daha fazla üyeli sürüler halinde dolaşanlar uyutulmalı. Tek başına saldırı belirtisi göstermemiş hayvanlar kısırlaştırılmalı düşüncesindeyim. Bu arada tek köpek olunca saldırmaz gibi bir düşüncem yok sadece ihtimal daha düşük olduğundan bunu söylüyorum. İki durumu savunanlar içinde orta yol sayılabilir.
 
Siz niye yargıda bulunma eğilimindesiniz biri der sen hayvan sevmiyorsun, biri çocukluk yaşamadın, biri psikoloğa git. Gayet güzel bir çocukluk geçirdim. Sorun şu barınak kapasitesi yetmiyor barınağa alınanları öldürecekler. Barınağa gittin mi hiç?
Sana çocukluk yasamadın demedim. İllaki yaşadım eminim istediğim gibi de özgürdün. Her parka gittiğinde de annen baban yanında değildi. Onu hatirlaman icin bunu sordum. Dediğin şeyin absurtlugunu göstermek içindi o ifade.
 
Köpeğinde farkı yok işte kurttan. Kurt için nasıl önlem alınıyorsa şehre indiğinde uzaklaştırılıyorsa ya da ayı için, köpeğin de farkı yok. Kurdun sokakta olmasının absürtlüğü ile köpeğin ki arasında aslında fark yok. Ama birine alışmışız bizim için normalleşmiş. O yüzden yadırganmıyor. Köpeği birilerinin terk etmesinin de konuyla alakası yok. Köpeği terk edene zaten cezai işlem uygulanması da yasada olmalı. Terk edilen köpekte terk edildiği için o ülkede yine serbest bırakılmıyor sokaktan alınıyor. Yani köpeklerin yeri sokak değil diyor adamlar.
Yani Reis ne anlatmaya çalıştığını anladım ama arada fark var köpekler gayet uysal yaratıklar.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 20)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık