Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Borsa Yatırımı

borsaya yatırım yapıyor musunuz?


  • Kullanılan toplam oy
    118
Düşünebilsek enflasyonun altında kalmazdık!
Ama daha kötüler var, ehehe.
Altın %63
Faiz %41
Dolar %37
2022 ekimi gibi maaşımla portföy toplamaya başlamıştım. her ay ekledim ekleyemedigim aylarda çok oldu.

henüz iki sene dolmadı ancak sadece bugün ettiğim kâr neredeyse ilk başladığım zamandaki portföy değerimin tamamı kadar falan.



belli hisseleri kumbara yapacaksın falan demeyeceğim ama. çünkü öyle değil. bu işte çok büyük error rate var. yani toplam return’ün ezici bir çoğunluğu 3-4 hisseden geldi. onlara sıkı sıkı tutundum . geri kalan kararların hepsi çöp.

koleksiyon mobilya aldık yürümedi kartonsan aldık yürümedi lidfa aldım yürümedi frigo aldım yürümedi doas aldım yürümedi alka aldım yürümedi 5 x yapacak migros’u yüzde 10 yapıp sattım , 55’ten aldığım aefes’i biraz kâr edip 1 sene sonra hala ucuz diye 176 dan aldım vs vs. vs. o kadar fazla hata var ki daha aklıma gelmeyenler var ..


o yüzden bir hisseye aşık olmak çok iyi bir şey değil. her sene en iyi fikirlerinizden bazılarını öldürmeniz gerekebiliypr. şans ve psikoloji çok önemli.
 
nvidia nvidia diyenlere son 5 senede nvidia’dan daha fazla kazandırmış türk hisse senedi söyleyelim : reysas


üstelik bu artış öyle spekülasyon artışı falan değil bildiğin gelire paralel bir artış oldu. patron kötü kötü dediler ama büyük hikaye yazdı kağıt..
 
Eve çıktığım için tüm yatırımı sattım. Çok olsun iyi olsun mantığıyla iyi olabileceğini düşündüğüm çoğu yere az çok yatırım yapmıştım. Bu sefer bir önceki portföyden bakarak kâr getirenlere yatırıcam sadece. 2-3 demirbaş olmasa kâr yok portföyde.
 
Bir arkadaş tavsiyesi sayesinde doğuş tutuyorum. Uzun süreli yatırım yapacağım sanırım .Üzerine ekliyorum maaş alınca . Şu ana kadar iyi gidiyor .Onun dışındaki param fonlarda . Çoğu yabancı hisse senedi fonlarında ne yazıkki 1 yıldır iyi performans göstermediler.yine de tutuyorum . Yazının tamamını okumadım ama intel örneği kötüymüş 🐥
Doğuş ben de tutuyorum. Hisse düştükçe alıyorum. Genelde düşüyor ama güçlü bir şirket olduğunu düşünüyorum. Uzun vadede kar ettirecektir. Umarım yani inşallah 😁
 
Doğuş ben de tutuyorum. Hisse düştükçe alıyorum. Genelde düşüyor ama güçlü bir şirket olduğunu düşünüyorum. Uzun vadede kar ettirecektir. Umarım yani inşallah 😁
Bende Doas, Tofaş ve Tüpraş alımları yapıyprum .Gelen temettüler ile lot ekliyorum. 2030 yılına kadar gelen temettü ile sürekli eklicem, bakacaz artık 2030 yılında ne olacak :)
 
bist 30 hisseleri alacaksanız gidin fon falan alın bence. bist 30 hisseleri piyasadaki en fazla prim yapmış hisseler olurlar genelde. hacimleri sebebiyle yabancı ilk buraya gelir. biraz daha kıyıda köşede kalmış şirketlere bakmak lazım yoksa dediğim gibi fon en mantıklısı.
 
bu konuyu açtığım tarihe yakın bir tarihteki portföyüme baktım şimdi .


aynı dönemde bist 100 ve 30 %148 yapmışken

portföy suanda halen tutulsa %230’dan fazla getirmiş.

dolar bazlı bakınca tam olarak 2x yapmış.

6 tane hissenin 5 tanesi endeksi geçmiş. geçmeyen bir tanesi ise portföyün sadece yüzde 2si olduğundan önem tescil etmiyor.

bu şirketlerin hepsi sasa hektaş smart güneş kontrol matik veya enerji hisselerinin popüler olduğu rekor üstüne rekor kırdığı zamanlarda alındı . ama bunlardan hiçbirini içermediler. hiçbir halka arz enerji şirketi veya teknoloji şirketi içermedi.

ve sonuç harika.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık