Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1110: Düşen Gezegenler

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 130 70.7%
  • Orta

    Kullanılan: 41 22.3%
  • Kötü

    Kullanılan: 13 7.1%

  • Kullanılan toplam oy
    184
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Muhtemelen bu Gorosei'lere sadece kara kilici da yaratmaya yarayan hakiyle kalici zarar verilebiliyor. Bunu da Luffy ve Zoro bir sekilde hatirlayip ogrenecekler. Moria muhtemelen nika efsanesi ve kadimlerle ilgili bir seyler biliyordu. Oars Joyboydu teorisi dogruysa bu 5 kadime zarar verebilecek nesneleri toplamaya calisiyordu. Kara kilic, gomu gomu bunlardan ikisi. Law ve Karasakal'in meyvesi de muhtemelen olumsuzlugu alma ve meyve sifirlama ozellikleriyle one cikacak. mera mera ve magu magu da belki bir seyi tamamen yakip yokedebildigi icin onemli meyveler olabilir.
 
Merhaba arkadaşlar.

Bugün Gorosei’nin gün yüzüne çıkması nedeniyle bölümü ayrıntılı bir şekilde, kendi gözümden açıklamaya çalışacağım.Bölümü açıklarken özellikle gözden kaçırıldığı düşündüğüm şeyleri dile getirmeye dikkat edeceğim.Biraz da teori yapacağım.Ne yalan söyleyeyim seviyorum teori yapmayı.

Aldığım yorumlara ve beğenilere göre bu işe devam edebilirim.Önemli olan sizin beğeniniz.

@RedTeroR @Densetsu no Samurai
-Kapak hikayesi benim için tam bir hayal kırıklığı! Yamato’nun hayali Oden gibi denizlere açılmak olmalıydı.Oden hayranlığı olan bir kişinin içgüdüsel olarak Momonosuke ve Wano halkını neden korumak istediğini anlıyorum.Ancak Yamato'nun, Oden gibi denizlere açılıp, kendi hikayesini bir şekilde yazmalı diye düşünüyorum. Yamato'nun illa ki Luffy'lerle denize açılacak diye bir şart da yoktu. Keşke Yamato, Law'larla da olsa, Kidd'lerle de olsa denize açılabilseydi.

İlk sayfaya bakacak olursak Gorosei’nin gelişi bayağı bir gürültülü oluyor.Hem bizim taraftakiler hem de hükümet tarafındakilerin tedirgin ve şaşkın olduğunu görüyoruz.Oda, bu sahnede “Gorosei’ler güçlü” ambiyansını yansıtmaya çalışmış.Muhtemelen Kizaru da diğer Gorosei’lerin adaya geldiğini öğrendi.Kizaru’nun tepkisini görmek isterdim tabiki…

-Devam edecek olursam bence devler artık zamanlarının kalmadığını anladı.Ancak garip bir şekilde savaşmaya ve tayfadaki herkesi korumaya devam ediyorlar.Bir grup dev ise bir yere gidiyor ancak nereye gittiklerini bilemiyoruz.Bence bir grup dev Luffy'lerin oraya Brogy ve Dorr'nin yanlarına gidiyor gibime geldi.Ancak bana göre devlerin adadan kaçma planları yok.Ölüme gidiyorlar gibi.Belki de Nika’nın şafağı getireceğine o kadar çok inanıyorlar ki artık ne olursa olsun, ölsek bile bizim için artık bir önemi yok diyorlar.

-Sonrasında Gorosei’nin odasını görüyoruz.Burada şöyle bir detay var.Lütfen buraya dikkat edin! Sihirli daire ve görsel telesalyangoz açık.Yani birileri Gorosei’nin odasından Egghead’ı izleyip de Egghead’a ışınlanabilir.Gorosei’nin odasında birileri olabilir mi, belki olabilir.Yalnız bu düşük bir ihtimal.Tabiki de odaya birileri gelip,Egghead’a da ışınlanabilir.Misal Akainu bu kaydı dinleyip, sihirli dairenin içinden Egghead'a bizimkilerle savaşmaya gelebilir.Tamam düşük bir ihtimal ama bu dairenin aktif olması öyle boşu boşuna değil bence.Belki de Gorosei Vegapunk’un kaydı bir şekilde durdurulamazsa Imu veya Akainu'nun, Egghead'a gelebilmesi için bilerek açık bırakmışlardır.Kayıtların açıklanmasına 7 dakika kalması da önemli bir detay.Acaba Imu bu 7 dakikanın dolmasını bekler mi? Bence Imu bu 7 dakikanın dolmasını beklemeyecektir.Bana göre bizim tayfanın kaçabilmesi için 7 dakika değil 5 dakika kaldı.Çünkü Imu son 2 dakikaya kadar bekleyip, ondan sonra hamlesini yapabilir.

-Ancak şöyle de bir şey var…Diyelim ki odanın içindeki sihirli daire Saturn ve diğer Gorosei üyelerinin meyve yeteneklerinin kaynağı…Olabilir mi böyle bir şey? Olabilir tabiki. İşte o zaman işler çok değişir. Eğer ki birileri o odaya girip, sihirli daireyi deaktif etmeyi başarabilirse o zaman Gorosei’ler belki de meyve yeteneklerini kullanamayabilir.Bu da oldukça şaşırtıcı bir şey olur.

-Burada garip bir detay daha var! Gorosei’nin odasında tek bir sihirli daire var iken, Egghead’a geldiklerinde ise her biri farklı bir sihirli dairenin içinden çıktı.Yani tek bir sihirli dairenin içine girip aynı dairenin içinden çıkmamışlar.Peki neden?Benim teorime göre bu sihirli dairenin içinden çıkanlar şeytan meyvelerini tam potansiyelinde kullanabiliyor.Yani o dairenin içinden diyelim ki Kizaru çıktı, Kizaru şeytan meyvesini uyandırmış bir şekilde kullanabilecek.Veya o dairenin içinden Ryokugyu çıksın, Ryoukugyu da meyve yeteneğini uyandırmış bir şekilde kullanabilecek. Sihirli daire her bir meyve kullanıcısının tam potansiyelini ortaya çıkardığı için her bir kullanıcıya bir tane sihirli daire düşüyor.Mesela o dairenin içine Usopp, Nami ve Zoro gibi bir şeytan meyvesi kullanmayan birileri atlasın hepsi bir dairenin içinden çıkar.Usopp, Nami ve Zoro ayrı ayrı dairelerin içinden çıkmayacaktır.

-Bir sonraki sayfa da Gorosei’ler sihirli dairenin içinden çıktıklarını ve Sanji’nin, Vegapunk’u omzunda taşıyarak kaçtıklarını görüyoruz. Sanji artık adada çok da fazla oyalanamayacaklarının farkında.Ekibi toplamaya çalışıyor.Aferin Sanji’ye! En azından tayfadan birileri aklını kullanabiliyor.

-Gorosei’nin görünümleri bence güzel.Benim hoşuma gitti valla ne yalan söyleyeyim.Daha iyisi tabi ki olabilirdi.Ancak buna da şükür dememiz lazım.Çok daha kötülerini gördük sonuçta.Hepsi ne yazık ki meyvelerini uyandırabilmeyi başarabilmiş gibi.

-Nasjuro’nun uzaklara bakıp, Pasifista’yı görmesi meyve yeteneğiyle ilişkili bir şey değil bence.Usopp nasıl ki gözlem hakisi sayesinde Sugar’u görebildiyse sanki Nasjuro’nun da benzer şekilde çok iyi bir gözlem hakisi var.Aynı zamanda çok hızlı ve buz saldırıları yapabiliyor.Açıkçası Nasjuro'nun buz saldırıları yapabilmesi bence elinde tuttuğu kılıçla ilgili.

-Mars'ın meyve yeteneği de oldukça iyi.Özellikle Mars'ın yükseklere çıkıp bizimkileri görebilecek olması oldukça kötü.Bizimkiler nereye giderse gitsin, Mars'ın görüş alanından çıkamazlar.

-Bu arada Mars'ın da yenilenme özelliği var gibi.Bu durum Gorosei'lerin hepsinin yenilenme özelliğine sahip olduğunu gösterir.Beş tane yenilenme özelliğine sahip olan karakter var adada.

-Açıkçası Jinbei’nin, Zoro vs Lucci savaşına karışmaması da ayrıca güzel bir detaydı.Hoşuma gitti valla.

-Lucci vs Zoro dövüşünde Sanji’nin sözleri üzerine Zoro’nun, Lucci’yi kesmesi gerçekten komikti.İnşallah Lucci’nin hissettiği haki Gorosei’ye falan aittir.Bu arc başka bir güçlü düşmanı daha kaldırmaz.Gelen müttefik ise ben tamamım yalnız.Zoro kral hakiyi kullanmış gibi son saldırıda.

-Son olarak Luffy'nin yardımına koşan Dorry ve Brogy oldukça başarılı bir şekilde Luffy'i savundu.Ölüme kafa attılar.Ancak zaten asıl amaçları Luffy'i ne pahasına olursa olsun kurtarmak olduğu için benim açımdan bir sıkıntı yok.

-Herkes Nasjuro vs Zoro bekliyor.Açıkçası görsek güzel olur ama Nasjuro yenilenme yeteneğine sahip ise şu aşamada savaşmalarının ne Zoro açısından ne de tayfa açısından çok hayırlı olacağını düşünmüyorum.Hızı da hesaba katmıyorum zaten.

-Nasjuro ve Mars, Luffy'lerin oradan ayrıldı.Yukarıda her iki karakterin de görüş alanlarının diğerlerine göre daha yüksek olduğundan bahsetmiştim.Bana göre Nasjuro ve Mars öncelikle Vegapunk kayıtlarını yok etmeye uğraşacak.Yani Gorosei'nin, Luffy ile olan savaşında Nasjuro ve Mars olmayacak.Savaş Ju Peter, Saturn, Warcury vs Luffy, Dorry, Brogy şeklinde geçecek gibi.
Bu seri seni haketmiyor :alkis:
 
@Starrk Goroseilerin sudan etkilenmemesi gayet olası. Çünkü bu adamları tanıtırken yokai olarak tanıtıldılar şeytan meyveleriyle değil.
Hepsinin illa yokai meyvesi bulup yemesi tuhaf bence. Ya nika gibi bu meyveler de kullanıcısını seçti ya da bu adamlar gerçekten yokai.

Imu'nun umi-bozu çıkmasını bekliyorum ben. O da suda yaşayan, gemilere saldıran bi yokai.

Ben tam tayfa "aha yokaiden kurtulduk" diye sevinirken gorosei'nin sudan çıkmasını bekliyordum. Güzel sahne olurdu.
 
Zoro'nun Mihawk'tan sonraki ilk ciddi kılıç ustası rakibini beğenmeyenler olmuş. Oda araya adam akıllı bir iki kılıç ustası savaşı serpiştirmeliydi şimdi ezilen taraf olursa ilk ciddi kılıç ustalığı savaşında hezimet görmeyelim.
 
Hepsinin illa yokai meyvesi bulup yemesi tuhaf bence. Ya nika gibi bu meyveler de kullanıcısını seçti ya da bu adamlar gerçekten yokai.

Imu'nun umi-bozu çıkmasını bekliyorum ben. O da suda yaşayan, gemilere saldıran bi yokai.

Ben tam tayfa "aha yokaiden kurtulduk" diye sevinirken gorosei'nin sudan çıkmasını bekliyordum. Güzel sahne olurdu.
Bunlar meyveleri şeytani ritüel eşliğinde yiyip şeytan meyvesi gücünün ötesinde bir güç edinmişler abi. Ama sanki İmu tarafından yapılmış bu iş. Belki de bu herifler zamanında var olan 20 krallık üyelerindendi. İmu bunlara gücünü kudretini gösterdi ve dedi ki ya yok olursunuz ya ihanet eder size vereceğim güçlerle ölümsüz olursunuz dedi ve bunlar da ihanet etti. Gandhi ihanetin tescilli markalı örneği çünkü. Ama olayları farklı yani. Bunlardaki yenilenme hiçbir zoan uyanışında yok.
 
2 seçeneği olanaklı görüyorum.

*Birincisi esinlendiği korsana göre rota çizdirirse Wano'ya geri döner.
(Korsan Edward, Azurlar'dan ayrıldıktan sonra düştüğü pusuda ilk yenilgisini alınca Azurlara geri dönmüş.)

*İkincisi seride dinlenme yerleri Zou olarak gösterildi. Zou'ya gider.

Bunlar karakterin hikayesine uyumlu olanlar. Tamamen alakasız bir yerde de görülebilir. Dediğin şekilde Elbaf gibi, bakalım. 🤷‍♀️

Geride kalan tayfası Arıkovan'ın da tutsak edildiyse zort diye Arıkovan'ın da bile görebiliriz bir anda.
Tayfası en son suda batıyordu. Tayfasını esir edecek biri değil Karasakal, çünkü tayfada değerli kimse yoktur. Law olsa meyvesini elde etmek için öldürebilir de tutsak edebilir de.

Law için en ideal olanı Wano. Çünkü müttefik olduğu kişiler orada. Egghead'e gelse kıyamet gibi bir ortam var. Herif zaten epeyi hasar aldığı için dövüşecek durumda değil. Aynı şekilde Elbaf'a da gidemez. Çünkü onu orada bekleyen ne gibi tehlikeler olduğunu bilmiyor. Bepo için en aklı selim davranış onu alıp Wano'ya gitmek ve tedavi etmektir. Hatta bu yeni başlayan kapak hikâyesinde Law, Wano da kıyıya vurabilir. Karasakal Korsanları'nın pusu attığını filan anlatır belki. Sonra Karasakal adaya saldırır hep birlikte Wano'yu korurlar filan, fena olmazdı bence.
 
vega meyveler arzulardan doğdu derken doğa ana özellikle deniz bu duruma çok kızdı cinsinden bişeyler söylüyordu. bu adamlarda uyanıştan öte bişey var. en son gözleri değişmişti. kutsal toprakta da odadan çıkmıyorlardı kolay kolay. belki kader perileri dış dünyada sürekli bunları kovalayıp başlarına bir iş gelmesini sağlıyordur. im mesela tamamen izole, insanlara bile görünmüyor nazar değecek kendine diye.
 
Cidden kötü olan sadece Jüpiter. Diğerleri idare eder. Hatta Mars baya iyi bence.

Enma'nın ateş özelliği Gandhi'ye anti olarak bu arc ortaya çıkabilir. Şöyle bir ayrıntı var ki Zoro Dressrosa'da her zaman ateş kılıcı istediğini dile getirmişti. Buz Shodai'nin özelliği mi yoksa kullanıcısının ruhani element yansıması mı bilinmez ama Zoro'nun böyle bir kılıcı elde etmesi için sadece 2 seçeneği kaldı; Emma ve Shodai.

Yani beklentiye girmiyim diyorum ama en iyi 12'lik sahiplerine bakıyorum; Beyazsakal, Mihawk, Roger, Shanks. Heriflerin minimumu yonkou lan nasıl beklenti kasmayalım ? Neyse biz yine de sakin olalım. Ne de olsa yazarımız beceri katili Oda. Bir iki bölüme kelin çapı anlaşılır. Heyecanlıyım çünkü Shodai çoooook uzun zamandır beklediğim(iz) bir kılıç.
Zoro artık ateş üretebilir ve kesebilir. Yani alevli kılıç isteği gerçekleşti. Esas problem shodainin yeteneği ne. Keserken dondurmak bir kılıç tekniği mi yoksa shodainin gücünü öü atın gücü mü. Umarım kılıç tekniğidir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 18)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık