Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Abartıldığını Düşündüğünüz Dizi ve Filmler

Squid Game güzel dizi. Ama o kadar. Popüler kültürün etkisiyle parlayan bir yapım. Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin de etkileri var bu filmin bu kadar izlenmesinde. Ülkemizde de malum ekonomik durum ortada, insanlar böyle bir konuyu işleyen dizi bulunca atladılar haliyle.
Dünya'nın hali buydu, saçmaladılar. Özetle Squid Game.
 
1 Friends. (komik değil, insanlar bütün arkadaşlarıyla sevişince o ortam daha nasıl arkadaş ortamı olarak kalabiliyor günün sonunda?)

2 After life (dümdüz dizi abi dümdüz, lütfen ya)

3 Big Bang Theory ( kabahat bende 6-7 sezon izledim. İlişki komedisi olmadan önce çıtır cerezdi. Sonra daha kötü oldu)

4 Stranger Things (İlk sezonu izlediğim en tatlı mini dizilerden biriydi. Son bölümün sonundaki gelişmeler hoşuma gitmemişti. Nasıl yani devam mı edicekti? Ee ben bakmazken yürüdü gitti. Çocuklar baya sevimsiz olmuş büyüdüklerinde. İyi seyirler size. Hala izlediğim en tatlı mini dizilerden biri)

5 Westworld (3.sezona daha bakmadım. Sevdiğim bir dizidir. İlk sezonun bütün senaryosunu çözmüştüm. Timelineleri falanda. Tek anlamadığım B mevzusuydu. O da ilk açıkladıklarıydı zaten. Oradan sonrası kolay çözülüyordu. Her neyse senaristler öyle hırs yapmış ki ikinci sezonu toplu olarak izlemesem hiç bir şey anlamayabilirdim. O kadar karışık kurmuşlar senaryoyu. Seyircisine hırslanıp dizi çekiyor adamlar. Bu kadar hırsla gururla iş yapılmaz. Nitekim hype i düştü dizinin. Arada kaynayıp iptal falan yemese bari. Ama baya sağlam abartılmıştı)

6 Forrest Gump (Yorum yapmıyorum)

7 Dark Knight Rises (Her şeyiyle kötü. Bane, Marion ablanın oyunculuğu, Bale in suratından okunan sıkılmışlığı, senaryo, hapishanedeki goygoylar, silahlarlar birbirine koşan adamlar. Lanet olsun. Ama inanılmaz seviliyor.)

8 Interstellar (Jonathan Nolan in orjinal senaryosunun sonu daha iyi. Sinema kurgusu hâliyle filmin sonu anlamsız derecede mutlu bitiyor. Sevgi bizi kurtaracak anladım abi. Kütüphane olmasa iyi film)

9 Inception ve Paprika (Evet ikisine birden saplamak lazım. Rüyalar ne Inception daki kadar ayakları yere sağlam basan kıvamda oluyor ne de Paprika daki kadar uçuk kaçık. Ben bunlarda aradığımı bulamadım. Inception da kendi rüyasını koruyan adam ortama tren sokmayı beceriyor da fikir enjekte etmeye çalışan tayfadan biri kalkıp neden uçmaya falan çalışmıyor. 6 kişiden 1 i uçup gitse başka bir yöne dikkat çekmek için aaa hayret bir şeyler oluyor derim. Adamlar silahla sıka sıka geziyorlar rüyada. Bana bu kadar gerçekçilik saçma geliyor. Nolan ın hayal gücü mü kısıtlı anlamadım. Paprika = Aşırı hayal gücü zehirlenmesi. Bu ikisinin ortası film bekliyorum)

10 Squid Game (Ben Ekim de izledim. Ee güzeldi fena değildi. Ama sokaktaki çocuklar oyununu falan oynuyor mahallemde. Bu nedir aga. Bu nasıl bir etkidir böyle. İzle unut dizisi bu. Dünya Covid, kültür krizi, göçmenler, orta sınıfın zayıflaması gibi dertlerden muzdarip olmasa bu kadar tutmazdi sanırım. Çok abartıldı ama yahu)
 
Piyanist ve A Beaitiful Mind'da ben de aynısını yaşamıştım fakat biraz zorlayıp ilerleyince güzelleşiyor. Başları sıkıcı gelmişti sadece.
Olabilir ben ikisini de 2 defa izlemeyi denemiştim ama filmden kopunca başka bir film açmıştım.
Bir gün dediğin gibi yaparım.
 
Kendi kültürel sınırlarının içinde yer almadığı için ya da toplum baskısından etkilendikleri için bazı yerli filmlerin eleştirildiği, kötülendiğini gördüm. Recep İvedik'in ilk iki filmi gerçekten karakter komedisinin önemli ögelerindendi. Dışarıya karşı, flashbacklerden gördüğümüz kaba saba bir tip olan Recep karakterinin altında yatan saflığı görüyoruz ilk iki filmde. İnsan içine çıkmayan asosyal bir tip Recep. O yüzden insan ilişkileri konusunda ilkel kalmış. Bazı şeyleri, götürdüğü pizzanın promosyonunu yemek gibi, normal gören bir kafa yapısına sahip. Ekonomik düzenin bir parçası olmadığı için promosyonun da aslında ödenen para dahil olduğunu bilmiyor.

Bir diğeri de Kolpaçino. Sabri karakterine can veren Aydemir Akbaş kişisini pek sevmesem de genel olarak orijinal denebilecek karakterlerin harmanlandığı güzel bir suç komedisi örneği. Kolpaçino, Türkiye'de yapılmaya çalışılıp yapılamayan bu türün güzide bir demirbaşlarından birisidir. Kötü oyunculuk ve senaryo iz bırakmaz. Kolpaçino'nun özellikle ilk filminden herkes 2-3 replik biliyordur. Bu bile başarısının kanıtıdır.




Squid Game güzel dizi. Ama o kadar. Popüler kültürün etkisiyle parlayan bir yapım. Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin de etkileri var bu filmin bu kadar izlenmesinde. Ülkemizde de malum ekonomik durum ortada, insanlar böyle bir konuyu işleyen dizi bulunca atladılar haliyle.
Recep İvedik 3 ü atlamak olmamış. İlk iki filmden daha iyi.
 
Olabilir ben ikisini de 2 defa izlemeyi denemiştim ama filmden kopunca başka bir film açmıştım.
Bir gün dediğin gibi yaparım.
Ben de A beaitiful mindı ikinci piyanisti üçüncü denemede bitirdim. İki film de çok iyidir iyi ki kendimi zorlamışım bir tık içine girmek için. Aynı Witcher 3 gibi oldu.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık