Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1103: Çok Özür Dilerim, Babacığım...

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 147 77.8%
  • Orta

    Kullanılan: 27 14.3%
  • Kötü

    Kullanılan: 15 7.9%

  • Kullanılan toplam oy
    189
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kuma şuana kadar işlenen en güçlü shichi olur mu sizce(mihawk dışında)

Hancock ve Dofu önde görüyordum siz ne düşünüyorsunuz
İşlenenler içinde karasakal ya birinci yada ikincidir. Ben hep kumayı şahin gözün bir altında ve doffyle denk görüyordum. Bir kere kizarunun hızına denk bir karakter buda serideki en hızlı karakterlerden olduğunu gösterir. Kizarunun lazeri incelenerek eklenmiş durumda. Yani kumanın kendi meyvesi + kizarunun meyvesinin birleşmiş versiyonu kumanın gücü. Dayanıklılığı hakkında bir fikrimiz yoktu artık onuda biliyoruz. Güç olarak bir amiral seviyesinde olduğu belliydi bence tanıtılırken. Doffy güç olarak çok hayal kırıklığına uğrattı. Ama crocodile gibi oldu. Serinin ilerlemesi gerekiyordu. Ondan yenildi. Geri dönerse bir şekilde iyi bir powerup ı alır.
 
Dragon hakkındaki yorumlarına katılmıyorum, haricinde haklısın.

Dragon poz kesmekten başka bir şey yapmadıysa, o zaman Saturn haricindeki 4 Gorosei ve Im de hiç bir şey yapmadı. Onlar için de vasıfsız ve boş diyebilir miyiz? Bir karakterin henüz işlenmemiş olması, o karakteri boş yapmaz. Önünde kocaman bir kitap vardır, o kitabı açmadığın için ona bomboş bir kitap diyemezsin. Im de Gorosei de Mihawk da Dragon da, her biri içi dolu birer kitap. Sadece açılmayı bekliyorlar…
İyi de Dragon'un bir amacı var, dünya hükümetini yıkmak. Goroseilerin ise bir amacı yok, sistemin devam etmesini istiyorlar, sistem de işliyor, hülümet güvende. Böyle bakınca hangi tarafa laf atılması daha mantıklı sence?
 
Direk söylediklerinden gideceğim. Önce bir tanım yapalım. Marvel Dc karakterlerin çoğunda çaresizlik,ezilmişlik yerini gçc gösterisine bırakır. Ve her zaman tek bir şey vurgulanır gücün sorumluluğu.Aynı şey epik kahraman karakterleri için de geçerlidir. Gılgamıştan herküle yok vikinglere kadar. Ana tema genelde her zaman ana karaktere çok sayıda güçlükler zorluklar ve ezilemler yaşar bitecek duruma gelir ancak her seferinde ayağa kalkar güçlenir ve bir şekilde kendisine veya çevresine zarar veren kişileri indirir. Bunuda sadece kendi çıkarları için gerçekleştirmez. genelin iyiliğini veya kendi çehresinin iyiliği için yaparlar.

Senin cümlelerine geçelim şimdi. Kuma dediğin gibi de rimciler gelene kadar kral adanın yarısı katletmeye karar verene kadar harekete geçmiyor. Bu zamana kadar sürekli kraldan şikayet eden kral yüzünden zorbalık gören halkın yaralarını iyileştirmeye çalışıyor. Yani buna bir süre müsade ediyor demek oluyor. Gücünün sorumluluğunu almıyor. Farklı bir iyilik yapmayı tercih ediyor.

Ginny'nin yakalandığını marinjorda götürüldüğünü biliyor. Dragon kusura bakma diyor. Bir şekilde dragon elini eteğini çekip karışmamayı seçiyor. ki dragon hiç bir zaman kahraman olmamıştır bunu da hiç iddia etmedim. Ancak Kuma ne yapıyor ikna etmeye çalışıyor m kendini marinjorda fırlatıyor mu ? Orada köelelere nasıl davranıldığını biliyor .Ölmek için yalvardıklarının kendi ailesinin nasıl katledilği de dahil en iyi bilen kişi kuma. Neye karar veriyor. Devrimciler için savaşmaya. Zaten neye karar verdiği onu kahraman yapıyor ya da yapmıyor. Diyeceksin ki ulan tek başına nasıl gitsin dalsın kutsal ejderlere. Zaten burada yatıyor kahramanlık. Fisher Tiger karakteri kahramandı. Tek başına kırmızı hatta tırmandı sadece balık adamları değil tüm köleleri kurtardı. Fisher tiger kumadan güçlü mü? luffy acı kurtarmak için tek başına impel down'a girdi. Ace wano'd kaido'ya direk gidip kafa tutmaya çalıştı. Oden sırf orochi ve kaido esirler için şaklabanlık yaptı. Sonunda gitti kaidoya kafa tuttu. Adaya ilk geldiğinde direk orochiye daldı. Sabo kumayı kurtarmak için marinjorda sızdı. Kuma bunlardan daha mı güçsüz değil.

İva konusunda evet bir şeyler yapması gereken kişi dragondur. ona katılıyorum. O sırada Kuma kızı için çare arıyor. Doktor doktor geziyor bir şey bulamıyor. Dragon diyor ki vegapunk'ın yanına git. Vegapunk da diyor ki iyileştiririm ama senin üzerinde deneyler yapacağım. Kuma kabul ediyor ta ki ortamı dinleyen Saturn olaya dahil olana kadar. Kuma diyor ki "kızım iyileşecekse her şeye razıyım" bu kahramanlık değildir. Sadece kendini feda etmektir. karlığında çok da iyi bildiği bir gücü denizcilere bırakıyor.Ve yine nefret ettiği denizcilere kızının geleceğini de onların eline bırakmakta. Kuma her şeyi vegapunk'a ve luffy'e bırakıyor. Kısacası kahraman olarak gördüğü kişi her zaman Nika olmuştur. Kendisine olan kızgınlığı da bu tarz bir kahraman olamayışıdır.

Tabi ki px'in kullanılması bu anlaşmada var. ve bu anlaşmada bunları denizcilerin kullanacağını kuma bilemeyecek kadar salak mı? Başkası da olabilirdi demek ile gerçek arasında fark var. Sonuçta kuma olmuş.Kuma kabul etmiş. Kuma kabul ettiği için px bu kadar etkili bir silah olmuşlar. Başka bir şey olsaydı o zaman hikaye olmazdı. Çoklu evrene dönerdi iş. Ki bu güçten haberdar olmasına rağmen kuma bilindiği üzere bir devrimci bu silahları durdurması yıkması lazımdı. Yapamadı çünkü Nika'yı bekledi hep. Zaten sayılarda da bunu sürekli görüyoruz. Luffy'nin yanına gitmesiyle. Başta da dediğim gibi kahraman denilen kişi luffy'dir. Kahramanların karakterleri olur. Arrow ya da flash bu bahsettiğin dc karakterlerini kahramanlar olarak ele alma. Daha çok olaya karar verme olarak bakarsan daha çok zevk alırsın. Flash annesini kurtarmak için geçmişe gider annesini kurtarır bu sefer dünya yıkılır. Flah geri döner annesinin ölümünü kabullenir. Spider man amcasının ölümüne bi şey yapamaz. Ölümü kabullenir. Burada verilen tema gücünü kendi yararın için kullanma başkaları için kullandır. Sonra Marvel ve dc karakterleri bu perspektifte hareket ederek güçlerini bencilce kullanmayı seçen kötü dediğimiz karakterlere savaşırlar. Bunu en iyi anlatan batman ve joker ilişkisidir. Ve batman hiç bir zaman kahraman değildir. Daha çok kanun uygulayıcısıdır. Kanunlar her şey üstündür felsefesiyle hareket eden bir karakterdir ki kahraman olsa jokeri elli kere öldürmüştü. Kuma batman de değildir. Dediğim gibi çaresiz ve iyilik yapmak isteyen ancak zor durumlarda sıkıştığından kendini feda etmek dışında bir şey yapamayan birisidir ki en acıklı olan durumda budur. Kuma'nın karakter yapısı böyle. Ancak Fisher tiger örneğini tekrar vereceğim. Adaya ufak bir kız çocuğunu bırakır insanlar tarafından ihanete uğrar. Yine de insan kanı almayı reddettiği için ölür. Jinbe'ye balık adamları emanet eder. Jimbe'de luffy''yi bekler. Beyazsakal luffy'yi gördüğünden o kahramanlığına hayran olduğundan ölümü tercih eder. Garp aynı şekilde. Ki bunlar düşmanlarına büyük hasarlar vererek ölmüşlerdir.
Öncelikle yorum için teşekkür, ben de sırayla yazmaya başlayayım.

Tanımlamanı oldukça dar ölçekli görüyorum. Gücün sorumluluğu kısmı doğru ancak bir kahramanın ana motivasyonunun kendisi ve çevresine gelen zararı bertaraf etmek olarak tanımlamak oldukça eksik. Bir kahramanı kahraman yapan kendisi ve çevresinden önce masum insanları kurtarmasıdır. Örnekler sınırsız, misal Spiderman genelde mahalledeki yağmacıları, banka soyguncularını, hırsızları yener, rehineleri ve mazlumları kurtarır devam eder. Halasına, amcasına, MJ'ye yapılan müdahale çok çok nadirdir, onları da senin dediğin şekilde bertaraf etmeye çalışır ama önceliği ve genelde yaptığı iş kendi çevresini kurtarmak değil, insanlığı kurtarmaya çalışıyor bu adamlar. Hatta sonraki hikayelerde kahramanlığı sigortalı iş haline getirmeye çalışıyorlar, maskeleri indirin diyorlar, Spiderman öncü oluyor, sonra öldürülüyor, iç savaş çıkıyor ve saire, burada anlatmak istediğim şey, ilk mesajda yazdığım Marvel ve DC özelinde Kahraman denilince akla gelen şeyin bu olduğunu göstermek, bu yüzden doğru tanım, kendisi ve çevresine gelen zararı bertaraf etmek değil, kayıtsız şartsız tanımadığın insanlara yardım etmek olmalı bana göre.

Kuma'yla ilgili ayrıntıları kaçırmamak için şimdi Kuma fbsini baştan okudum, Kuma'nın kahramanlığı Sorbet'te başlamıyor.

Daha 9 yaşındayken Tanrı Vadisinde Ivankov ve Ginny'nin kölelerin kurtarılması planında önce dikkat dağıtmak için yem olmayı bizzat kendisi kabul ediyor, sonrasında ise meyveyi yeyince 500'den fazla köleyi kurtarıyor.

Tekrar okuyunca Sorbet'teki ilk olayın söylediğin şekilde olmadığını gördüm. 1097. bölüme tekrar bakabilirsin. Kuma 17 yaşında Sorbet'e geliyor, 25 yaşına kadar yaşlıları iyileştirip acılarını alıyor, aradaki 8 yılda Kralın doğrudan bir müdahalesi yok, yaşlıların da yardım isteği yok, yalnızca vergileri ödeyebilmek için çok çalıştıklarından yakınıyorlar, Kuma 25 yaşındayken ülke bölünüyor ve yaşlılar zulme uğradığı anda Kuma isyan ediyor. Özetle Kuma'nın gücünün sorumluluğunu almaması veya zulme müsamaha göstermesi gibi bir şey yok.

Tekrar okuyunca Ginny konusunda da yanıldığını gördüm. Dragon'a gelen bilgi sadece Ginny'nin kaçırılması değil, Kutsal Ejder'in karısı olduğuna dair de bilgi geliyor. Şimdi sana yardım edecek kimse yoksa, Dragon oralı bile olmuyorsa nasıl kurtaracaksın Ginny'i ? Bu yüzden Fisher Tiger örneğin yanlış, Fisher Tiger duvarı sessizce tırmanıp kendisi de köle olduğu ve kendi kaçtığı yeri bildiği için mekanı ateşe verip köleleri kurtarıyor. Kuma tek başına pati meyvesiyle oraya gideyim dese Px Kuma'nın duvara çarptığı gibi çarpmak zorunda, sessiz bir giriş yapma ihtimali yok, kaldı ki Ginny'nin nerde olduğunu da bilmiyor, Kutsal Ejder karısı yapıldığı için kölelerle aynı yerde tutulma durumu yok, kim bilir sarayın hangi odasında.

Diğer yandan E. Oda Kuma'nın ağzından herhangi bir açıklama da yaptırmadı, yani tek başına kurtaramamak sadece bir olasılık. Diğer ihtimaller de olabilir, mesela Kutsal Ejder karısı yapılan Ginny'nin köle statüsünde olmadığı için öldürülmeyeceğini veya zulmedilmeyeceğini, ona iyi bakılacağını düşünerek de aksiyon almamış olabilir Kuma, tüm bunlar niye Ginny'i kurtarmadı savını boşa düşürüyor.

Bu konuda verdiğin örnekler de hatalı.
**Luffy Ace'i kurtarmak için ID'ye giriyor da nasıl giriyor, kaç kişiden yardım alıyor. Hancock'tan, Buggy'den, Iva'dan, Croco'dan, Jinbe'den yardım alıyor, yoksa ölüp gidecek.
**Ace iyi ki Kaidoyla karşılaşmamış yoksa ya ölür ya zindana atılırdı.
**Oden'e Kahraman dersen kendinle çelişirsin, senin örneğinle zulme müsaade etmiş, 5 yıl avel gibi dans ederken Kaido milletten kan alıyordu.

Bu verdiğin örneklerin hiçbiri kahraman tanımına uymuyor. Aptal/ Cahil Cesareti tanımına uyar anca. Olaya böyle bakarsan zalime kurşun atıp ölen herkese kahraman demen gerekir, Dof'a taş atan tüm Dressrosa halkına kahraman dersin o zaman.

Kuma'nın Nika'yı İdol alması, kendisinin kahraman olmasına engel değil ki. Bukaner geleneği olarak Nika kahraman sayılıyor, Kuma da Nika gibi herkesi kurtaran biri olmak istiyorum diyor sürekli olarak ve zaten tanımadığı yüzlerce kişiyi kurtarıyor hayatı boyunca.

Px olayında da yanılıyorsun, Flash örneğinden gidelim, Flash'ın annesi yıllar önce öldürülüyor, Flash gücü ele geçirdikten sonra annesini kurtarmak için geçmişe gidiyor, annesini kurtarıyor ancak dünya yıkıldığı için tekrar geçmişe gidip sahneyi düzeltmeye çalışıyor, annesinin ölümünü kabulleniyor ancak bunun devasa bir zararı oluyor, Flashpoint oluşuyor, geldiği noktada Cisco'nun yaşayan kardeşi ölmüş oluyor, Diggle'nın kızı varken oğlu olmuş oluyor, tüm gerçeklik değişiyor, yeni yeni düşmanlar ortaya çıkıyor ve sayısız insan ölüyor. Tüm bunlar Flash'ın zaten yıllar önce ölmüş olan annesini kurtarmasının maliyeti ve bu maliyete Flash'ın yanıtı Pardon oluyor.

Şimdi Kuma'yla Flash'ı karşılaştıralım, Kuma'nın kızı Flash'ın annesi gibi ölü değil, kanlı canlı yaşıyor. Flash'ın annesinin ölümünü kabullenemeyip ölüyü diriltmeye çalışmasıyla Kuma'nın gözleri önünde kızının öldüğünü görmesi ve bunu kabullenmesi aynı şey değil. Kuma'nın olayı bizim dünyamızda gerçekten yaşanan fotoğrafçının afrikada akbabaların çocuğun ölümünü bekledikleri anı çektiği ve sonrasında çocuğun ölmesiyle vicdan azabı duyup kendini öldürmesi olayına benziyor. Flash zaten ölmüş olan annesinin ölümünü kabullenebilirdi ancak Kuma için aynı şey söz konusu değildi, yapabileceği tek şeyi yaptı ve denek oldu.

Sonrasından devam edelim, dediğin gibi Kuma'nın denizcilerden nefret ettiğine dair tek bir panel bile yok. Kuma'nın projede yer aldığı 4,5 yıllık zaman diliminde Pxlerden zarar gören bir masum yok, devrimlerin verdiği bir kayıp da yok. Denizcilerin eline bir silah geçti ve ileride devrimcilere sıkıntı çıkarabilir mi, çıkarır doğru. Ancak devrimciler de buna kendi önlemlerini alabilirler, halihazırda bir zararın oluşmamasını şu yüzden söylüyorum, yine Flash örneğine dönecek olursak Flash geçmişi değiştirdiği anda bir daha düzeltemeyeceği zararlara sebebiyet vermişken henüz Kuma'da böyle bir zarar yok, ileride olsa bile bu da Kuma'nın zorunlu tercihinin maliyeti olacak. Bu da Kuma'nın kahraman olamama gerekçesi olamaz.

Özetlersem, Kuma 9 yaşında Bukaner olmanın yani gücün sorumluluğunu alarak özgürlüğe giden yolda YEM olmayı tercih ederek, sonrasında şeytan meyvesi yiyerek ondan aldığı gücün sorumluluğuyla 500'den fazla kişiyi kurtararak, yine meyvenin verdiği güçle 17 yaşından 25 yaşına kadar yaşlı ve hastaları iyileştirip onların acılarını alarak, 25 yaşında mazluma zulm eden krala tek başına isyan ederek, sonrasında Devrim ordusuna katılıp yeri geldiğinde tek başına zalim Krallıkları yıkarak, tekrar Sorbet'e döndüğünde yaşlıları yakarak öldürmeye çalışan Kralı tekrar indirerek ve sonra tamamen yokederek, Lord olduğunda diğer Lordlar gibi yoketmek yerine düşmanına dahi müsamaha göstererek, bizim tayfayı dahi hem TB'de hem Sabaody de iki defa kurtarıp üstüne 2 yıllık arada gemiyi savunarak, kendi öz kızı olmamasına rağmen arkadaşının mirasına sahip çıkıp onu ölümden kurtararak ve daha şimdi bile Bonney'i ölümden kurtarıp Satürn'e fiske indirmeye çalışarak düzinelerce kere KAHRAMAN olduğunu kanıtlamıştır.

Kuma'nın kahramanlığına yaklaşabilecek bir örnek OP evreninde yok. Luffy'e Ace'e Oden'e kahraman dersen WB'ye de Roger'a da Shanks'a da kahraman demen gerekir. Çünkü bunların hepsi sevdikleri için savaşan tipler. Roger tayfası için Suardo'nun tayfasını yokeder. Shanks Luffy için Higuma'yı, yine kendi filosu için Kidd'in yokeder. WB Ace için MF'yi basar. Luffy'de aynı şekilde sadece kendi arkadaşları ve kendisine iyilik yapanlar için savaşır. Nami ağlar Arlong'u döver, Vivi ağlar Croco'yu döver, Conis ağlar Enel'i döver, tam arkasını dönecek ama bana yemek vermişti der düşmanı döver. Luffy ve diğerleri KAHRAMAN olmak için savaşmazlar, sevdikleri için savaşırlar, bu da onları KAHRAMAN yapmaz. Nika kahramandır, çünkü insanları özgürleştirir ancak Luffy kahraman değildir, çünkü böyle bir niyeti hiç olmamıştır. Kuma ise hayatı boyunca kendi kan bağı olmayan ve arkadaşı dahi olmayan binlerce kişiyi kurtarmıştır. Bonney öz kızı bile değil, adam onu bile kurtarıyor. O yüzden Kuma'nın hayatı sadece dar anlamda yorumlanıp Ginny'i kurtarmaya çalışmadı o yüzden kahraman değil denilemez, tamamen hatalı bir bakış açısı bana kalırsa.
 
İyi de Dragon'un bir amacı var, dünya hükümetini yıkmak. Goroseilerin ise bir amacı yok, sistemin devam etmesini istiyorlar, sistem de işliyor, hülümet güvende. Böyle bakınca hangi tarafa laf atılması daha mantıklı sence?
O amaca yönelik de çalışıyor zaten. Ne yapmasını bekliyorsun, uçarak WG‘ye gitsin ve Im’i ve Gorosei’yi öldürsün mü? Şu an yapması gerektiğini yapıyor, WG’ye zarar veriyor. Pek çok ada isyan etti, Im bile harekete geçip ada yok etti falan. Im’in varlığı ifşa oldu, Gorosei’den biri harekete geçti. Millet Sabo, Luffy, Kuma, Ivankov yaptı diyerek asıl faili, yani Dragon’u görmezden geliyor. Sabo, Kuma ve Iva’yı kurtarıp yoldaşı yapan, WG’ye isyan bayrağı çeken, Luffy’nin doğmasına vesile olan, onu her fırsatta takip eden, hatta onca olaydan sıyrılıp Luffy’i kurtaran da Dragon. Adam öylesine düşünürken gösterilmesi dahi birilerinin moralini bozuyor, düşünmesin mi kardeşim adam? Im’den daha aktif. Gidin Im’e de laf sallayın.

Gorosei’lerin amacı yok demişsin ama Nika meydanlara çıkmış, etrafta korsanlar cirit atıyor, kaç tane ada isyan etti, devrimcilerin eli güçleniyor, bir gorosei harekete geçmiş, Im bir adayı yok ederek isyan hareketlerini bastırma çabasında. Baya baya şu an WG zarar görüyor. Forum ahalisi istiyor ki bir anda, Luffylerin bir arkta yaptığı gibi WG yok edilsin falan. Seri Luffy ve tayfasının etrafında şekilleniyor, serinin en önemli olayını da Dragon’a bırakmaz Oda. Diğer bütün herkes WG’nin yıkılmasına vesile olacak, görünen o ki en büyük vesile de Nika olacak. Bu, Luffy’nin ana karakter olmasından dolayı böyle. Dragon’un ana karakter olduğu bir senaryo okusaydık, her gün onun maceralarını görürdük.

Günün sonunda millet yine Dragon’a hayran olacak, sonunda pek çok icraatı da olacak zaten. Şu anda da icraatleri var zaten, sadece detaylıca gösterilmiyor. Binlerce bölüm hasırşapka tayfasına ayrılıyor. Burada Dragon ve devrimcilere söz verilmemesinden dert yanılacaksa, Oda’ya dert yanılmalı. Şu sıralar zaten Kuma ile devrimcileri ucundan gördük. Daha Iva’nın dediği gibi Dragon da harekete geçtiği gibi devrimcileri bol bol göreceğiz. Nika da bu devrim ateşinin fertlerinden biri olacak, kimsenin şüphesi olmasın. Her şey ortada, herkes beklediğini alacak…
 
Öncelikle yorum için teşekkür, ben de sırayla yazmaya başlayayım.

Tanımlamanı oldukça dar ölçekli görüyorum. Gücün sorumluluğu kısmı doğru ancak bir kahramanın ana motivasyonunun kendisi ve çevresine gelen zararı bertaraf etmek olarak tanımlamak oldukça eksik. Bir kahramanı kahraman yapan kendisi ve çevresinden önce masum insanları kurtarmasıdır. Örnekler sınırsız, misal Spiderman genelde mahalledeki yağmacıları, banka soyguncularını, hırsızları yener, rehineleri ve mazlumları kurtarır devam eder. Halasına, amcasına, MJ'ye yapılan müdahale çok çok nadirdir, onları da senin dediğin şekilde bertaraf etmeye çalışır ama önceliği ve genelde yaptığı iş kendi çevresini kurtarmak değil, insanlığı kurtarmaya çalışıyor bu adamlar. Hatta sonraki hikayelerde kahramanlığı sigortalı iş haline getirmeye çalışıyorlar, maskeleri indirin diyorlar, Spiderman öncü oluyor, sonra öldürülüyor, iç savaş çıkıyor ve saire, burada anlatmak istediğim şey, ilk mesajda yazdığım Marvel ve DC özelinde Kahraman denilince akla gelen şeyin bu olduğunu göstermek, bu yüzden doğru tanım, kendisi ve çevresine gelen zararı bertaraf etmek değil, kayıtsız şartsız tanımadığın insanlara yardım etmek olmalı bana göre.

Kuma'yla ilgili ayrıntıları kaçırmamak için şimdi Kuma fbsini baştan okudum, Kuma'nın kahramanlığı Sorbet'te başlamıyor.

Daha 9 yaşındayken Tanrı Vadisinde Ivankov ve Ginny'nin kölelerin kurtarılması planında önce dikkat dağıtmak için yem olmayı bizzat kendisi kabul ediyor, sonrasında ise meyveyi yeyince 500'den fazla köleyi kurtarıyor.

Tekrar okuyunca Sorbet'teki ilk olayın söylediğin şekilde olmadığını gördüm. 1097. bölüme tekrar bakabilirsin. Kuma 17 yaşında Sorbet'e geliyor, 25 yaşına kadar yaşlıları iyileştirip acılarını alıyor, aradaki 8 yılda Kralın doğrudan bir müdahalesi yok, yaşlıların da yardım isteği yok, yalnızca vergileri ödeyebilmek için çok çalıştıklarından yakınıyorlar, Kuma 25 yaşındayken ülke bölünüyor ve yaşlılar zulme uğradığı anda Kuma isyan ediyor. Özetle Kuma'nın gücünün sorumluluğunu almaması veya zulme müsamaha göstermesi gibi bir şey yok.

Tekrar okuyunca Ginny konusunda da yanıldığını gördüm. Dragon'a gelen bilgi sadece Ginny'nin kaçırılması değil, Kutsal Ejder'in karısı olduğuna dair de bilgi geliyor. Şimdi sana yardım edecek kimse yoksa, Dragon oralı bile olmuyorsa nasıl kurtaracaksın Ginny'i ? Bu yüzden Fisher Tiger örneğin yanlış, Fisher Tiger duvarı sessizce tırmanıp kendisi de köle olduğu ve kendi kaçtığı yeri bildiği için mekanı ateşe verip köleleri kurtarıyor. Kuma tek başına pati meyvesiyle oraya gideyim dese Px Kuma'nın duvara çarptığı gibi çarpmak zorunda, sessiz bir giriş yapma ihtimali yok, kaldı ki Ginny'nin nerde olduğunu da bilmiyor, Kutsal Ejder karısı yapıldığı için kölelerle aynı yerde tutulma durumu yok, kim bilir sarayın hangi odasında.

Diğer yandan E. Oda Kuma'nın ağzından herhangi bir açıklama da yaptırmadı, yani tek başına kurtaramamak sadece bir olasılık. Diğer ihtimaller de olabilir, mesela Kutsal Ejder karısı yapılan Ginny'nin köle statüsünde olmadığı için öldürülmeyeceğini veya zulmedilmeyeceğini, ona iyi bakılacağını düşünerek de aksiyon almamış olabilir Kuma, tüm bunlar niye Ginny'i kurtarmadı savını boşa düşürüyor.

Bu konuda verdiğin örnekler de hatalı.
**Luffy Ace'i kurtarmak için ID'ye giriyor da nasıl giriyor, kaç kişiden yardım alıyor. Hancock'tan, Buggy'den, Iva'dan, Croco'dan, Jinbe'den yardım alıyor, yoksa ölüp gidecek.
**Ace iyi ki Kaidoyla karşılaşmamış yoksa ya ölür ya zindana atılırdı.
**Oden'e Kahraman dersen kendinle çelişirsin, senin örneğinle zulme müsaade etmiş, 5 yıl avel gibi dans ederken Kaido milletten kan alıyordu.

Bu verdiğin örneklerin hiçbiri kahraman tanımına uymuyor. Aptal/ Cahil Cesareti tanımına uyar anca. Olaya böyle bakarsan zalime kurşun atıp ölen herkese kahraman demen gerekir, Dof'a taş atan tüm Dressrosa halkına kahraman dersin o zaman.

Kuma'nın Nika'yı İdol alması, kendisinin kahraman olmasına engel değil ki. Bukaner geleneği olarak Nika kahraman sayılıyor, Kuma da Nika gibi herkesi kurtaran biri olmak istiyorum diyor sürekli olarak ve zaten tanımadığı yüzlerce kişiyi kurtarıyor hayatı boyunca.

Px olayında da yanılıyorsun, Flash örneğinden gidelim, Flash'ın annesi yıllar önce öldürülüyor, Flash gücü ele geçirdikten sonra annesini kurtarmak için geçmişe gidiyor, annesini kurtarıyor ancak dünya yıkıldığı için tekrar geçmişe gidip sahneyi düzeltmeye çalışıyor, annesinin ölümünü kabulleniyor ancak bunun devasa bir zararı oluyor, Flashpoint oluşuyor, geldiği noktada Cisco'nun yaşayan kardeşi ölmüş oluyor, Diggle'nın kızı varken oğlu olmuş oluyor, tüm gerçeklik değişiyor, yeni yeni düşmanlar ortaya çıkıyor ve sayısız insan ölüyor. Tüm bunlar Flash'ın zaten yıllar önce ölmüş olan annesini kurtarmasının maliyeti ve bu maliyete Flash'ın yanıtı Pardon oluyor.

Şimdi Kuma'yla Flash'ı karşılaştıralım, Kuma'nın kızı Flash'ın annesi gibi ölü değil, kanlı canlı yaşıyor. Flash'ın annesinin ölümünü kabullenemeyip ölüyü diriltmeye çalışmasıyla Kuma'nın gözleri önünde kızının öldüğünü görmesi ve bunu kabullenmesi aynı şey değil. Kuma'nın olayı bizim dünyamızda gerçekten yaşanan fotoğrafçının afrikada akbabaların çocuğun ölümünü bekledikleri anı çektiği ve sonrasında çocuğun ölmesiyle vicdan azabı duyup kendini öldürmesi olayına benziyor. Flash zaten ölmüş olan annesinin ölümünü kabullenebilirdi ancak Kuma için aynı şey söz konusu değildi, yapabileceği tek şeyi yaptı ve denek oldu.

Sonrasından devam edelim, dediğin gibi Kuma'nın denizcilerden nefret ettiğine dair tek bir panel bile yok. Kuma'nın projede yer aldığı 4,5 yıllık zaman diliminde Pxlerden zarar gören bir masum yok, devrimlerin verdiği bir kayıp da yok. Denizcilerin eline bir silah geçti ve ileride devrimcilere sıkıntı çıkarabilir mi, çıkarır doğru. Ancak devrimciler de buna kendi önlemlerini alabilirler, halihazırda bir zararın oluşmamasını şu yüzden söylüyorum, yine Flash örneğine dönecek olursak Flash geçmişi değiştirdiği anda bir daha düzeltemeyeceği zararlara sebebiyet vermişken henüz Kuma'da böyle bir zarar yok, ileride olsa bile bu da Kuma'nın zorunlu tercihinin maliyeti olacak. Bu da Kuma'nın kahraman olamama gerekçesi olamaz.

Özetlersem, Kuma 9 yaşında Bukaner olmanın yani gücün sorumluluğunu alarak özgürlüğe giden yolda YEM olmayı tercih ederek, sonrasında şeytan meyvesi yiyerek ondan aldığı gücün sorumluluğuyla 500'den fazla kişiyi kurtararak, yine meyvenin verdiği güçle 17 yaşından 25 yaşına kadar yaşlı ve hastaları iyileştirip onların acılarını alarak, 25 yaşında mazluma zulm eden krala tek başına isyan ederek, sonrasında Devrim ordusuna katılıp yeri geldiğinde tek başına zalim Krallıkları yıkarak, tekrar Sorbet'e döndüğünde yaşlıları yakarak öldürmeye çalışan Kralı tekrar indirerek ve sonra tamamen yokederek, Lord olduğunda diğer Lordlar gibi yoketmek yerine düşmanına dahi müsamaha göstererek, bizim tayfayı dahi hem TB'de hem Sabaody de iki defa kurtarıp üstüne 2 yıllık arada gemiyi savunarak, kendi öz kızı olmamasına rağmen arkadaşının mirasına sahip çıkıp onu ölümden kurtararak ve daha şimdi bile Bonney'i ölümden kurtarıp Satürn'e fiske indirmeye çalışarak düzinelerce kere KAHRAMAN olduğunu kanıtlamıştır.

Kuma'nın kahramanlığına yaklaşabilecek bir örnek OP evreninde yok. Luffy'e Ace'e Oden'e kahraman dersen WB'ye de Roger'a da Shanks'a da kahraman demen gerekir. Çünkü bunların hepsi sevdikleri için savaşan tipler. Roger tayfası için Suardo'nun tayfasını yokeder. Shanks Luffy için Higuma'yı, yine kendi filosu için Kidd'in yokeder. WB Ace için MF'yi basar. Luffy'de aynı şekilde sadece kendi arkadaşları ve kendisine iyilik yapanlar için savaşır. Nami ağlar Arlong'u döver, Vivi ağlar Croco'yu döver, Conis ağlar Enel'i döver, tam arkasını dönecek ama bana yemek vermişti der düşmanı döver. Luffy ve diğerleri KAHRAMAN olmak için savaşmazlar, sevdikleri için savaşırlar, bu da onları KAHRAMAN yapmaz. Nika kahramandır, çünkü insanları özgürleştirir ancak Luffy kahraman değildir, çünkü böyle bir niyeti hiç olmamıştır. Kuma ise hayatı boyunca kendi kan bağı olmayan ve arkadaşı dahi olmayan binlerce kişiyi kurtarmıştır. Bonney öz kızı bile değil, adam onu bile kurtarıyor. O yüzden Kuma'nın hayatı sadece dar anlamda yorumlanıp Ginny'i kurtarmaya çalışmadı o yüzden kahraman değil denilemez, tamamen hatalı bir bakış açısı bana kalırsa.
Tek tek yine açıklama yapabilirim. sürekli olarak öyleydi veya böyleydi diye boşuna tartışmış oluruz. Kuma Kahraman değildir. Çünkü kendini feda etme dışında (ilk köleleri kurtarma olayı dışında o konuda haklısın) büyük bir kahramanlık göstermemiştir. Bu kesin bir şekilde söylenebilir bu şekilde de yorumlamak hatalı değildir. Senin bakış açına göre senin de dediğin gibi OP evreninde kuma'dan başka bir kahraman olamaz. Temelde ayrıştığımız nokta burası. Direk edebi anlamdaki kahramanlık tanıma göre değildir. Biraz destanları okursanız ya da mitolojik metinleri incelerseniz ne demek istediğimi fark edersiniz. Sizin kahramanlık tanımı yanlış mıdır? Değildir. Marvel ve dc üzerinden konuşacaksak sizin dediğiniz gibi birçok kahraman vardır. Burada cevabı şu şekilde alabiliriz. yazar kuma'yı kahraman olarak gösteriyor mu? Yani Oda kuma'yı bir kahraman olarak tanıtıyor mu? Bu tarz bir lakap yakıştırıyor mu? Luffy kahraman ilan edildi sayısız kez. Ace, Oden ve Fisher tiger aynı zamanda balık adan kraliçesi kahraman olarak ilan edildiler. Roger ile luff'nin belki ayrıştıkalrı en önemli nokta hatta burası olabilir. Roger kahraman değildi. Hiç değilse bizim şuan bildiğimiz kadarıyla. Garp kahramandır. Peki kuma'ya bu unvan veriliyor mu? Hayır bildiğimiz Kuma'ya verilen unvanlar. Tiran olduğu ve dünyanın en merhametli en iyi en nazik insanı deniyor. Bunlarla öne çıkıyor Kuma. Senin bakış açından ve senin bakış açına sahip kişiler tarafından evet Kuma kahramandır.

Ama Oda için şu ana kadar değil. çIkıp büyük kahraman ilan eder orası ayrı. ama yayınlanan sayılara göre değil. Yayınlanan sayılara göre Oda benim gbi düşünüyor. Devrimcilerin kahramanı sabo yaptı mesela. Bu açıdan baktığımda Oda ile benim benzer kahramanlık bakış açımız var denebilir.
 
Tek tek yine açıklama yapabilirim. sürekli olarak öyleydi veya böyleydi diye boşuna tartışmış oluruz. Kuma Kahraman değildir. Çünkü kendini feda etme dışında (ilk köleleri kurtarma olayı dışında o konuda haklısın) büyük bir kahramanlık göstermemiştir. Bu kesin bir şekilde söylenebilir bu şekilde de yorumlamak hatalı değildir. Senin bakış açına göre senin de dediğin gibi OP evreninde kuma'dan başka bir kahraman olamaz. Temelde ayrıştığımız nokta burası. Direk edebi anlamdaki kahramanlık tanıma göre değildir. Biraz destanları okursanız ya da mitolojik metinleri incelerseniz ne demek istediğimi fark edersiniz. Sizin kahramanlık tanımı yanlış mıdır? Değildir. Marvel ve dc üzerinden konuşacaksak sizin dediğiniz gibi birçok kahraman vardır. Burada cevabı şu şekilde alabiliriz. yazar kuma'yı kahraman olarak gösteriyor mu? Yani Oda kuma'yı bir kahraman olarak tanıtıyor mu? Bu tarz bir lakap yakıştırıyor mu? Luffy kahraman ilan edildi sayısız kez. Ace, Oden ve Fisher tiger aynı zamanda balık adan kraliçesi kahraman olarak ilan edildiler. Roger ile luff'nin belki ayrıştıkalrı en önemli nokta hatta burası olabilir. Roger kahraman değildi. Hiç değilse bizim şuan bildiğimiz kadarıyla. Garp kahramandır. Peki kuma'ya bu unvan veriliyor mu? Hayır bildiğimiz Kuma'ya verilen unvanlar. Tiran olduğu ve dünyanın en merhametli en iyi en nazik insanı deniyor. Bunlarla öne çıkıyor Kuma. Senin bakış açından ve senin bakış açına sahip kişiler tarafından evet Kuma kahramandır.

Ama Oda için şu ana kadar değil. çIkıp büyük kahraman ilan eder orası ayrı. ama yayınlanan sayılara göre değil. Yayınlanan sayılara göre Oda benim gbi düşünüyor. Devrimcilerin kahramanı sabo yaptı mesela. Bu açıdan baktığımda Oda ile benim benzer kahramanlık bakış açımız var denebilir.
Yoruma başlamadan önce şu linki paylaşmak istiyorum.


Yabancıların kaleme aldığı bu yazıda OP evrenindeki EN BÜYÜK KAHRAMANın ayni benim soyledigim gibi Kuma oldugu belirtiliyor.

Şimdi yoruma gelirsek ilk başlarda Kuma için tamamen kahraman değil derken şimdi eylemleri ayırarak şu eylemde kahraman şu eylemde değile geldin. Tekrar etmeyeceğim, Kumanin tüm hayatı insanlara yardım etmekle ve kahramanlıkla geçiyor, sadece 9 yaşında yaptıklarından ibadet değil, şimdi bile adam aklı basında yokken Bonney i kurtariyor.

Açe in kahraman olarak anıldığını hiç hatırlamıyorum.

Garp kahraman ilan ediliyor ancak büyük ihtimalle Ivankovun dediği gibi Morgansin kolpasi çıkacak.

Bir de Garp senin dediğin kahraman tanımına girmiyor. Hicbir sevdiği için kılını kıpırdatmıyor. Ne Luffy ne Açe için aksiyon almıyor, onun yüzünden Açe ölüyor, E. ODA Garpa kahraman dedi diye kahraman demek senin yorumunu celiskili yapiyor.

Bir de Kuma için Kahraman ilanı var mangada.


 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık