Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1103: Çok Özür Dilerim, Babacığım...

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 147 77.8%
  • Orta

    Kullanılan: 27 14.3%
  • Kötü

    Kullanılan: 15 7.9%

  • Kullanılan toplam oy
    189
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Marvel DC örneklerinde geçen 'KAHRAMAN' anlatımına uyan OP'taki tek karakter oldu Kuma. Luffy'nin 'Ben KAHRAMAN olmak istemiyorum, sadece et yemek istiyorum' cümlesindeki 'KAHRAMAN' kelimesi Kuma'yı tarif ediyor. Köle mi var, kurtarıyor, ezilen mi var, kurtarıyor, arkadaşını, kızı gibi gördüğü çocuğu, yaşlıları, herkesi kurtarıyor, yağma yapan korsanları bile Lord olmasına rağmen hemen yok etmiyor, ikna ediyor. Milletin acısını alıyor, Mesih mi dersin, Peygamber mi, farketmez, kelimeler değişse de tamamı Kuma'yı gösteriyor.

OP evreninde bir 'Kahraman' lakaplı kılı ağarmış soytarıya bakıyorum, bir de Kuma'ya, arada yeryüzüyle cennet kadar fark var.

Bir de Dragon konusu var, artık Dragon'un eylemsizliğini sağır sultan bile biliyor da asıl mevzu, ilk çıktığından beri Dragon'a fikir adamı diyordum, meğer bu bölüm fikir adamı bile olmadığı ortaya çıkmış, Kuma'nın nerde olabileceğine ilişkin fikir bile yürütemiyor Ivankov'a soruyor. Onca yıldır anime manga manhua manhwa webtoon cartoon ne varsa takip ederiz bu Dragon kadar boş beleş bir karakter görmedim. Adamın serideki varlık nedeni poz kesmek, sağa sola bakış atmak, başka hiçbir numarası yok.



Şunu bir daha çizse keşke :)

Dragon hakkındaki yorumlarına katılmıyorum, haricinde haklısın.

Dragon poz kesmekten başka bir şey yapmadıysa, o zaman Saturn haricindeki 4 Gorosei ve Im de hiç bir şey yapmadı. Onlar için de vasıfsız ve boş diyebilir miyiz? Bir karakterin henüz işlenmemiş olması, o karakteri boş yapmaz. Önünde kocaman bir kitap vardır, o kitabı açmadığın için ona bomboş bir kitap diyemezsin. Im de Gorosei de Mihawk da Dragon da, her biri içi dolu birer kitap. Sadece açılmayı bekliyorlar…
 
Kuma Marvel ve Dc özeline baktığımızda da epik anlamda bildiğimiz kahramanlık sıfatına uymuyor. Kuma iyi ve çaresiz birisidir. Çaresizliği yüzünden kullanılmış birisidir. Kahramansa ilk başta şehirdeki kralı indirirdi. Ya da kaybolan arkadaşını aramak bulmak için büyük bir çaba sarf ederdi. Bu tarz davranışları pek sergilemiyor. İsa hapse atıldığında da sergilemedi sevdiği kadın yakalanıp köle edildiğinde de edinmedi. Bunun yanında Devrimcilere büyük zarar veren marinford savaşında büyük sıkıntı yaratan pacifista'lara göz yummuş birisidir. Kısacası kuma kahraman değildir. Çok çaresiz kalmış ve iyilik ve özgürlük umutlarıyla yaşarken yaşamamış birisidir. Aslında kahraman denilen kişi istemese de luffy'nin kendisidir. Orada luffy bunun inkar etmesinin sebebi kahramanlık ve bencillik denilen şeylerin çelişmesidir. Luffy ben bencil olduğum için yardım ediyorum gibi komik çocukça bir şey söylüyor zaten temelde güzel kısmı da bu.
Kuma ile ilgili yorumuna katılmıyorum şahsen. Kuma çaresiz olabilir ancak tüm kararlarını kendi iradesiyle vermiş birisi.

Kahramansa ilk başta şehirdeki kralı indirirdi, Kuma şehirdeki kralı indiriyor, en sonda da öldürüyor zaten. İlk başta dediğin zamanda krala tek başına isyan eden zaten Kuma'nın kendisi, ancak yakalanıyor. Dragon ve Ivankov kralı indiriyor ancak ellerinden kaçırıyorlar. Kuma'lık bir durum yok.

Kuma Ginny'i aramaya çalışmıyor, çünkü Kutsal Ejder'in karısı yapıldığı bilgisini alıyorlar, buna mukabil Kuma, tek başına Devrim Ordusu için kaç tane ada kurtarıyor, eskisinden daha çok savaşa katılıyor.

Kuma, Iva'nın hapse atıldığını Dragon'dan öğreniyor, şimdi Devrim Ordusu komutanı Iva'yı I.D.'den kurtarma yükü Dragon'a mı yoksa Devrim Ordusundan ayrılarak kızının derdine düşüp çare arayarak dünyayı dolaşan Kuma'ya mı düşüyor ? Bence cevap Dragon.

Px'in çıkış noktası Barış. Adını Kuma'nın koyduğu, barış için yapılan bir projenin WG'nin maşası olarak kullanılması Kuma'nın suçu değil. Diğer yandan bu kararı Kuma, kızının hayatına karşılık veriyor. Marvel ve DC özelindeki kahramanlar arasındaki bir kişiyi diğerlerine tercih eden yok mu, bir sürü var. Şu sıralar Arrow izliyorum, ondan önce Flash izledim, bu kahramanlar da kendi sevdiklerini diğerlerine az tercih etmediler. Bir de kaçırılan bir husus şu ki, Px projesi Kuma olmasa da olacaktı. Vegapunk bir aday arıyordu, karşısına Kuma çıktı. Kuma yok dese bu sefer başkası denek olacak yine insan silah ordusu kurulacaktı. Bu açıdan da Kuma'nın bir suçu yok bana kalırsa.
 
Akainu Kumanın yüzünün sağ tarafı ile sol ayağını bilekten kopartmamış mıydı.

Son bölümde yüzünün sağ tarafı yerinde duruyor. İki ayak ta sağlam halde. Kendini mi iyileştirdi ne yaptı bu şimdi.
 
Akainu Kumanın yüzünün sağ tarafı ile sol ayağını bilekten kopartmamış mıydı.

Son bölümde yüzünün sağ tarafı yerinde duruyor. İki ayak ta sağlam halde. Kendini mi iyileştirdi ne yaptı bu şimdi.
Çizim hatası yapmadıysa mangaka ,Kumanın ırkının iyileşme özelliğine bağlar belki.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık