Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Dinlediğiniz Son Albüm

Bu başlığı Smoker’ın “İzlediğiniz Son Film” adlı konusundan hareketle geliştirdim. Burada en son dinlediğiniz Türkçe veya yabancı albümü paylaşarak müzik türü, içeriği vs. hakkında birkaç bilgisini kısaca vererek paylaşabilirsiniz. Eski ya da yeni çıkan albüm olması önemli değildir. Burada hem albümü paylaşarak hem onun kritiğini yaparak önerilerinizi görmek güzel olacaktır.

Desteklerinizi beklerim.

Taslak şöyle yapılabilir. Albümün adını en başta kalın yazı tipiyle belirtip altına albümün resmini, sonra albümün yayınlandığı yıl, içerdiği müzik türü/türleri (Wikipedia, Spotify, Metacritic gibi platformlardan bulabilirsiniz), şarkı sayısı, şarkı listesi, varsa belirtmek istediğiniz önemli bir detayı burada belirttikten sonra albümle ilgili düşüncenizi, eleştirinizi yazabilirsiniz. İsterseniz favori şarkınızın videosunu da en son koyabilirsiniz, size kalmış. Ben en son dinlediğim bir albümü şimdi paylaşıyorum; taslak örneği görmek ve uygulamak isteyen için örnek olabilir.

Living In The Background




Albüm adı: Living In The Background
Sanatçı: Baltimora
Yayınlandığı yıl: 1985
Tür: Italo disco, new wave, synth-pop
Şarkı sayısı: 6 (Kanada basımında 8)
Şarkı listesi:

1.
"Tarzan Boy" 6:15
2. "Pull the Wires" 4:46
3. "Living in the Background" 6:06
4. "Woody Boogie" 5:50
5. "Chinese Restaurant" 5:14
6. "Running for Your Love" 5:50

Türün en örnek albümüdür. Birkaç şarkının synth-pop ve new wave türlerini içermesi dışında hepsi Italo disco tarzı. Bu türü komple kapsayan İngilizce albüm sektörde çok azdır. Tarzan Boy gibi enerjik şarkıyla başladıktan sonra slow bir parçayla dinlendiriyor. Üçüncü parça da başta aynı şekilde olup sonra hareketlenen şarkı ve Woddy Boogie ile yeniden enerjik etki. 10 üzerinden 10. Albümde favorim Tarzan Boy demek durumundayım. Şarkının nakaratı ve Tarzan gibi bağırıyormuş gibi ses hoşuma gidiyor. Ondan sonraki favorim de Woody Boogie'dir. Eğer disko, pop ve elektronik müzik kültürü içeren şarkılardan hoşlanıyorsanız bu albümünü dinlemenizi tavsiye edebilirim.



Albüm:


Not: Size müzik türlerini kısa bir şekilde tanımlayayım:
Italo disco: 1970'lerin sonu İtalya'da pop, elektronik müzik ve Euro disco etkisiyle gelişerek ortaya çıkan bir müzik türüdür.
New wave: 1970'lerin ortasında elektronik, pop rock, glam rock, punk rock gibi türlerle gelişen, pop kökenli bir müzik türüdür.
Synth-pop: 1960 sonu, 1970'lerin başında elektronik, disko, progressive rock, art pop, art rock gibi çeşitli türlerin ele alınıp dönemin teknik makinelerinden faydalanılarak o dönemin popta yeni bir dalga meydana getirildiği müzik türü. Bu türe "tekno pop" da denilebilir.
 
Son düzenleme:
Oncelikle konu icin tesekkur ederim. Gercekten boyle bir konu forumun ihtiyaciydi. Bu konunun daha fazla ilgi gormesi gerektigini dusunuyorum! Birkac gundur yeni album dinleyemedigim icin gectigimiz gunlerde dinledigim bir albumu paylasacagim. Vakit buldukca dinledigim albumlerin degerlendirmesini burada yapmak istiyorum. Benim gibi muzigi ve yaraticiligi tutkuyla seven, paylasmak isteyen uyelerin bu konuyu kullanabilecegini dusunuyorum. Tekrardan @BlackMask'e muzik ile ilgili konulari ve paylasimlariyla forumdaki muzik iceriklerini desteklemesinden dolayi tesekkur ediyorum!

Shoujo no Akumu Ranshou




Albüm adı: Shoujo no Akumu Ranshou
Sanatçı: Kuroneko
Yayınlandığı yıl: 2023
Tür: Visual Kei, Shironuri Kei
Şarkı sayısı: 14
Şarkı listesi:

1. Shoujo no Akumu -Hajimari-se
2. Yuushuu
3. Fumikiri
4. Mukenjigoku no Tabijitaku
5. Ryuketsu DOOR SCOPE
6. Asakusa EPILOGUE
7. Tsuisou MELANCHOLY
8. Ranshou
9. Kesou Ryuusui
10. Aiwa
11. Kugutsu -kugutsu-
12. Kouseishin Kusuri
13. Shoujo Furan CATASTROPHE
14. 116-Goushitsu no KIMI

Inceleme:

Geçen yaz kurulan Kuroneko'nun yeni ve ilk albümü. Albüm, aynı adı taşıyan EP'lerinden bazı parçaları içerse de, içinde yeni çalışmaları da barındırıyor.

Kuroneko'nun alternatif metal öğelerini, alışık olduğumuz shironuri sahnesindeki jenerik J-rock unsurlarıyla sentezleyen bir albüm olduğunu söyleyebilirim. Dinlerken oldukça keyif aldım. Kuroneko'da, özellikle Janne Da Arc etkilerini yoğun bir şekilde hissediyorum. Bazı insanlar buna katılmasa da, Kuroneko müziklerinde birçok farklı grubun etkisini yansıtan bir grup gibi görünüyor. İlham kaynaklarını müziklerine başarılı bir şekilde entegre edebiliyorlar ve bu yeteneklerini sahne performanslarında da sergileyebiliyorlar. Acid Black Cherry, Janne Da Arc gibi köklü grupların etkilerini kendi yaklaşımlarına sentezleyerek bunu organik bir şekilde başarabilmeleri önemli bir özellik. Müziği her zaman sıfır noktasından bir şey yaratmaya çalışmak mümkün değil ve bence bu, kalıplara sıkıştırmak yerine müziği genişleten kümülatif bir yaklaşımdır.

Tartışmaların ötesinde, albümün beklenenin üzerinde olduğunu düşünüyorum. Prodüksiyon kalitesi genel olarak yüksek. Gitarlar ve bas tonları rahatça duyulabiliyor. Enstrümantasyon ve mikrofon kullanımı başarılı. Hemen hemen her şarkı, farklı duygusal tonları yakalayarak dinleyiciyi etkileyebiliyor. Genel olarak, albüm ortalamanın üzerinde ve shironuri sahnesine yeni bir canlılık katıyor.

Puanim: 7.5/10
 
Son düzenleme:
@Vintage Culture detaylı albüm değerlendirmene ve albümün kendisine rahat kafayla bakacağım birazdan. Eline ve kalemine sağlık. Forum kullanır mı, bilemem ama bakalım.

Konu güzel ama şarkıları tek tek yazmak-tanıtmak olsun biraz zahmetli gelebilir.Ben direkt en sevdiğim albümlerden birinin linkini atacağım..
Sagopa Kajmer-Bir Pesimistin Gözyaşları(2003)
https://youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_ksZO7wJb8ER5yMJ7_oTygFNrjUk_HmQD0&si=fPTNIMgCPiByNKuP

Aralarında en sevdiğim şarkıda albüme ismini veren bir pesimistin gözyaşlarıdır.
Şarkıları yazmaya gerek yok. Ben de Wikipedia'dan şarkı isimlerini imleç içine alıp buraya yapıştırdım. Albüm linkini paylaşmak da yeterli şarkıları görmek için. O yüzden şarkıları yazmak, tanıtmak kişiye kalmış. Mesela İzlediğiniz Son Film'de bir üye sadece filmin fotoğrafını koyup altına on üzerinden puanını yazıyor ya da bir başka üye puan yerine filmin linkini veriyor. O tarzdaki gibi sadece fotoğraf da konulabilir, seninki gibi de olabilir. Rahat takılın. Sadece bilinen bir sanatçının albümü değilse o albümün içerdiği müzik türünün yazılması uygun olur. Onun dışında nasıl isterseniz öyle olsun.
 
Geri donutlerini heyecanla bekliyorum agabey!
Çok güzel yazmışsın. Tekrardan kalemine sağlık. Müzik konusundaki bilgini ve tecrübelerini yazıda taşıdığın belli oluyor. Albüm kapağını sevdim. Japon yazısı, koyu renkli karanlık tonda arka plan ve solda görünen gizemli kişi hoşuma gitti. Albümden bazı parçaları dinledim. İlk iki parça bir bütünlük sağlıyor sanki, doğru mu? İkisi bir arada soft hâllerini sevdim. Bu softluk Mugenziko'da ve sonraki parçada en çılgın bir hâl alıyor. Kugutsu bana tanıdık geldi. Bir animenin açılışında (opening) duymuşum gibi. Belki de bana öyle geliyor. Normalde pek Japonca şarkıya alışık değilim, çok az dinlerim. Ama bu dinlediğin albümde birkaç şarkıyı (ilk iki parça) Spotify'a beğeniye alıp kaydettim; arada açıp dinlerim. Dinlemediklerime sonra yine bakarım.
 
Çok güzel yazmışsın. Tekrardan kalemine sağlık. Müzik konusundaki bilgini ve tecrübelerini yazıda taşıdığın belli oluyor. Albüm kapağını sevdim. Japon yazısı, koyu renkli karanlık tonda arka plan ve solda görünen gizemli kişi hoşuma gitti. Albümden bazı parçaları dinledim. İlk iki parça bir bütünlük sağlıyor sanki, doğru mu? İkisi bir arada soft hâllerini sevdim. Bu softluk Mugenziko'da ve sonraki parçada en çılgın bir hâl alıyor. Kugutsu bana tanıdık geldi. Bir animenin açılışında (opening) duymuşum gibi. Belki de bana öyle geliyor. Normalde pek Japonca şarkıya alışık değilim, çok az dinlerim. Ama bu dinlediğin albümde birkaç şarkıyı (ilk iki parça) Spotify'a beğeniye alıp kaydettim; arada açıp dinlerim. Dinlemediklerime sonra yine bakarım.
Begenmene cok sevindim abi. Ben de ilk iki parcanin album butunlugun korudugu dusuncesine katiliyorum! Umarim bu album seni Japon muzigine baglar!
 
Gece bir tane noel albümü dinlemiştim. Onu da burada en sade hâliyle paylaşayım.

Merry Christmas From Brenda Lee




Albüm adı: Merry Christmas From Brenda Lee
Sanatçı: Brenda Lee
Yayınlandığı yıl: 1964
Tür: Noel müziği
Şarkı sayısı:
12


Tatlı bir ses ve tatlı nostaljik şarkılar. 10 üzerinden 8 puan veriyorum. Bana hitap etmeyen noel albümlerine göre gayet iyi, belki de en iyisi, diyebilirim.
 


Sanatçı: Suede
Albüm adı:
Autofiction
Yayınlandığı yıl: 2022
Tür: Alternative/Indie
Şarkı sayısı:
11

İngiliz alternatif rock grubu Suede'in 2022 yılında çıkardığı 9.stüdyo albümü. Suede bu albümle son yılların en etkileyici geri dönüşlerinden birini gerçekleştirdi. 11 parçadan oluşan albümden çıkan ilk single solist Brett Anderson'un annesinden ilham alarak yazdığı "She still leads me on". Bu albüm ailevi kayıplara, kişilik krizlerine, ilişkilerdeki yetersizlik duygularına, teselli etmekten çok acı veren nostaljiye ve düşünmeyi bırakıp saf, sınırsız duyguya teslim olmanın ilkel duygusuna değiniyor. Albüm benim de dinlemekten zevk aldığım albümlerden oldu.
 
Bir iki yıldır dinlemediğim ve ilk çıktığı zaman çok severek dinlediğim bir mini albümü geçen gün tekrar dinledim. Burada da paylaşmak istiyorum!

Melissa




Albüm adı: Melissa
Sanatçı: Melissa
Yayınlandığı yıl: 2021
Tür: Blackened Punk, Crust Punk
Şarkı sayısı: 5
Şarkı listesi:

1. Intro
2. Breonna
3. Jennifer
(Spotify'da Lisa olarak geciyor.)
4. Jacob
5. Christopher

Inceleme:


Melissa, benim için çok sevdiğim bir proje. Daha önce de dediğim gibi, bu albümü ilk çıktığında deli gibi dinliyordum. Tatını damakta bırakan kısa soluklu bir albüm olmasına rağmen, kalıcılığı uzun diyebilirim.

Karanlık bir ambiyansla başladığımız albüme yüksek tempolu bir parça ile devam ediyoruz. "Breonna", enerjik punk riffleriyle black metal'in karanlık atmosferini başarıyla birleştirmiş bir form diyebilirim; en azından dinleyiciye çarpıcı bir deneyim sunuyor. Atmosfer konusunda ortalama bir black metal grubundan çok eksik olduğunu düşünmüyorum, en azından diğer blackened punk gruplarına göre ucuz ve jenerik "punkish" bir sound yok ortada.

Devamında favorim olan "Jennifer" şarkısına geçiyoruz. Muazzam bir giriş ve aynı kalitede geçişlerle süslenmiş; blackened punk'tan beklediğim o tatlı rifflerin aynı oranda tatlı baslarla desteklendiği muhteşem bir şarkı. Tremolo kullanımına ayrı bir parantez açmak lazım, uzun zamandır ne black metalde ne de diğer alt türlerde bu denli ahengi, ve tatlı bir kullanımı dinlememiştim. İlaç gibi geldi desem yeridir. Bir önceki parçaya göre bu şarkıda davulu da daha ön planda görüyoruz. İkinci şarkı olduğu göz önünde bulundurulunca bu mini albümün çalışmalarının sırasının ne kadar önemli ve özenle düşünüldüğü de görülebiliyor.

Üçüncü şarkı "Jacob"da albümün genel atmosferi daha da keskinleşirken, davulda parça sonuna doğru giren twin pedal ve blast beat'ler tempo artışını daha da arttırıyor ve bizi albümün sonuna hazırlıyor. Bu geçiş için çok güzel bir seçim olmuş bence!

"Christopher", punk müzikten alışkın olduğumuz bir açılışla başlıyor. Parça boyunca o karanlık atmosferden uzaklaşmadan Melissa'nin en iyi yaptığı şeyi yapıyor; crust ile black metalin ortasında duruyor. Bazen Oranssi Pazuzu bazen de GNOD dinlediğinizi düşünüyorsunuz. Her şey mükemmel bir şekilde harmanlanmış. Black metale, crust punk enerjisini harika bir şekilde yüklemişler. Özellikle "Christopher" bunun çok güzel bir örneği olmuş. Dediğim gibi, tür içinde bunu gerçekten başardığına inandığım nadir gruplardan Melissa. Bunun en büyük etkeni ise Melissa'nın kesinlikle övgüyü hak eden prodüksiyon kalitesi. Albüm boyunca tutarlı bir şekilde yüksek seviyede. Enstrümanların netliği ve karışımı, müziğin agresif doğasını daha da vurguluyor. Ben Greenberg ve Arthur Rizk kesinlikle çok iyi bir iş çıkarmışlar.

Ekstrem müzik üreten queerleri çoğunlukla bünyesine katan Flesh Prison Records sayesinde keşfettiğim Melissa, benim için özellikle bu albüm sonrası, önemli bir yer kazandı. Türle ilgilenen dinleyicilere tavsiye edilecek güçlü bir yapıt sunduklarını düşünüyorum.

Puanim: 9/10
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık