Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1096: Kumachi

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Şampiyonlar Ligi

    Kullanılan: 234 79.3%
  • İyi

    Kullanılan: 27 9.2%
  • Orta

    Kullanılan: 23 7.8%
  • Kötü

    Kullanılan: 11 3.7%

  • Kullanılan toplam oy
    295
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bizim forum OP dünyasını günümüz gibi düşüyor ama OP dünyası eski zamanlar gibi. Tarihdeki çoğu savaş sadece binlerce kişi arasında yapılmış. Hindistanda milyonlarca kişi yaşarken Babür biraz asker toplayıp hakimiyeti ele geçirmiş. Çoğu Hintli kralının ismini bile bilmeden yaşayıp gitmiştir. Bilmesini sağlayacak bir iletişim hattı yok.

Koca Amiralleri bir Robin tanıyordu tayfada. Diğerleri köyünü biliyordur sadece. Sanji gibileri East Blue hakkında bilgi sahibidir. Dahası yok. Denizcilerin çoğu da birkaç bölgeyi korumak için donanmaya yazılmış tiplerdir. Herkesten Dragon olması beklenemez. Kiminin gücü yetmez kiminin böyle işlerle ilgisi yoktur. Sadece adalete katkı sağlamak da yeter.
Rütben arttıkça kirleniyorsun denizcilerde çünkü düzeni daha çok öğreniyorsun. Alabasta'daki Smoker ve şimdiki Smoker arasında fark var çünkü gördükleri daha fazla. Garp'ın bazı şeyleri görmemiş duymamış olma ihtimali yok. Garp aynı Vegapunk gibi hükümetin imkanlarından faydalanarak korsan avlıyor ama Roger peşine düşmek için doğru korsan mıydı bilemiyorum.
 
Yalnız emir altındaki adamların öyle bir rejimde askerliği bırakma şansı olmadığından yani bırakması ölüm anlamına geleceğinden yapmışlardır bu tarz hareketleri.Schindler asker değildi diye hatırlıyorum.Op evreninde gördüğüm kadarıyla denizcilikten rahatlıkla istifa edip çekip gidebiliyorsun denizlerden oluşan başıboş bir dünya.Hele üst rütbedekiler daha kolay yapar Kuzan gibi alır ceketini gider.Kısacası bunları biliyorsa durmasının anlamı yok.Ben burayı içeriden değiştireceğim saçmalığına girmiyorsa. :/ Ona inandıysa kendini kandırıp kutsala hizmet ediyordur iki üç köy korsandan koruyacağım diye.
Denizci olmayı bırakmış kaç kişi gördük ki? Bir Bell-Mere var benim bildiğim. Kuzan'ın ardından biri gönderilmiş mıdır, onu da bilemiyoruz. Görünene göre mevcut politikaları onaylamayan, ama Denizci olmaya devam etmek isteyenler KILIÇ birimi olarak takılıyor.
 
Garp'ın kişiliği ve karakteri ortada. Luffy'nin yaşlı hali gibi bir şey. Ne merak eder, ne de sorar bu tür şeyleri. Bu soykırım etkinliği gizli yürütülüyorsa ve sadece üst kademe biliyorsa, Garp bunu bilmeyebilir. "Kutsal Ejderler bir yere gezmeye gitmiştir" diye düşünmüş olabilir. Roger olmasa gitmeyecekti bile, emri dahi sallamıyor yani.

Ayrıca bu olay 38 yıl önce oluyor, o zamanlar Sengoku yüksek ihtimalle amiraldi. Tanrı Vadisi'nde gördüğümüz üzere adada amiral yok. Gelen Denizciler'e de sessizlik yemini ettirilmiş ya da etkinlikten sonra bu Denizciler öldürülmüş olabilir.

Şu anda çok fazla bilinmeyen var. Garp'ın bu işin gerçek yüzünü bildiği halde bunu umursamamasına inanmak istemem şahsen, gözümden fena düşer.
Peki Kutsalların, Garp'ın deyimiyle "field trip" inden sonra adanın WG'ye bağlanmasında da bir gariplik sezmemiş mi? Kutsallar üç yıla bir bu işi yapıyor ve hemen ardından ada WG'ye bağlı adalardan biri oluyor. Adanın doğal zenginlikleri sömürüldüğü gibi popülasyonu da neredeyse sıfıra iniyor. En azından şüphelenmesi gerekir. Ki zaten "field trip" dediği de şüphelendiğini gösteriyor. Normalde okul gezisine denir.
 
Bireysel değerlendirmek daha doğru. Crocodile, Doflamingo gibi korsanlara bakıyorsun bir de Hasır Şapkalara.

Bir Smoker, Issho'ya bakıyorsun bir de Sengoku ve Aramaki'ye..

Garp ve Mihawksa keyfine göre takılıyor. Garp hem halkı koruyor ama hükümete pek sesini çıkarmıyor kafasına göre takılıyor. Yani siyasete karışmayıp işini yapıyor sivilleri koruyor ve yeni denizciler yetiştiriyor. Herkesten Issho kadar sağduyulu olmasını beklememek lazım zaten o adamın benzeri çok örnek yok
 
Sengoku dışında bilmiyoruz ama prosedür her zaman aynı 3 Amiral oluyor. Hadi Garp kabul etmediği için bir süre hep 3 numara boşta kaldı diyelim yine de kesinlikle 2. Bir amiral olmalı
Eski amiral üçlüsü o zamanlar 20 yaşlarında ya var ya yok. Yani amiral olduklarını sanmıyorum. Olsalar bile Kaido gibi çömez olacakları için çok önemli değiller. Bu durumda Garp'ın çağrılması Garp'a artı yazmaz. Hee o dönemde 3 amiral yoksa ki görünen kadarıyla isimleri bile olmadığı için yok... Bu Garp'a hiç artı yazmaz.
 
Garp, Aoiji, Fujitora ve Smoker denizciler içinde aynı ekolden geliyor. Hepsi hükümetin yaptıklarından rahatsız. Bunlara kutsal köpeği demek vicdanen ağır kaçar ama kutsallara çalıştıkları gerçeğini de değiştirmez. Sempati duyulası karakterlerdir bunlar.

Diğer ekollere dahil olan denizciler (özellikle amiraller) ileride devrim gerçekleştiğinde "Safmışız, kandırılmışız." diyecekler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 10)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık