Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1096: Kumachi

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Şampiyonlar Ligi

    Kullanılan: 234 79.3%
  • İyi

    Kullanılan: 27 9.2%
  • Orta

    Kullanılan: 23 7.8%
  • Kötü

    Kullanılan: 11 3.7%

  • Kullanılan toplam oy
    295
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kaido ve BM bile Denizcilerden daha adaletli anılacak yakında bizim forumda. Denizcilerin çoğu Koby gibi halka faydam dokunsun diye donanmaya girmiş kişilerdir. Denizciler olmasa her yer Wano gibi olurdu.
Olaylara bu gözle bakan yok seride hep güçlü kişiler üzerinden geçiyor olaylar ama dünyanın çoğu güçsüz normal insanlardan oluşuyor, nami bile herhangi bir adayı işgal edebilecek güçte şuan bu insanları korsanlardan ,yagmacilardan, denizciler ve Dünya hukumeti koruyor sabaodyde bile beyazsakalin yenilmesine insanlar sevinmişti bu insanlar için denizciler hele hele amiraller müthiş güven kaynağı nasıl korsan olmaya özenen insanlar varsa aynı şekilde dünyaya iyiliği getirmek içinde denizci olma hayali taşıyan insanlar var hatta bunların içinden amiraller gibi güçlü kişilerde çıkıyor
 
Evet.Nazi subaylarına müebbetten tut birçok ceza verdiler diye biliyorum Nürenberg mahkemelerinde.Ben bilmem ne dedilerse yaptım savunması bu durumlarda geçerli olmadı.
İşte o Nazi askerlerinin içinde verilen emirleri yapmayanlar, esir alınan kişileri gizlice kurtaranlar da vardı. Bu mantaliteye göre onlar da alçak, şerefsiz ve köpekler. Mesela Schindler isimli kişi bir sürü Yahudi kurtarıyor diye övülüyor, aynı adam Wermacht için tencere tava üretimi de yapmıştı. Köpekmiş demek ki.
 
Tam da bunu diyecektim. X hükümet kötü diyelim. Ekonomi batmış, halk fakirlikten kırılıyor, alım gücü yerlerde. Hükümet bunu düzeltmek için hiçbir şey yapmıyorsa, o hükümetin devlet kurumundaki herkes bu suça ortak demek oluyor bu mantığa göre. Muazzam.
Kardeş bir kere elma ile armut karşılaştırma var.

Hükümetler geçicidir, devlet bakidir.

Bir devlet politikası anayasasi düşün ki diyor insanlar böcektir, kutsal ejder olmayan herkes böcekten aşağılık koledir.
Kutsal ejder ve goroseiler kafasina göre can alir can verir.
Bunu bile bile böyle bir ülkede devrimci olmayıp kendine böcek dedirten herkes ittir.

Amiraller de, garpta dahil hatta en son bölümde kizaru it oğlu ittir.
 
Dünya hükümeti gibi goroseiler gibi safi kötü olan ve bunu duyan bilen kim var da ona hizmet ediyor ise o şerefsizdir.

Mizrak atan kabiledede aynisini söylerim, her yerde söylerim.

Zulmü zalimligi gaddarligi insana hayvana böyle herşeye değersizligi açık açık söyleyen birine hizmet edilir mi?

Adam bagirarak sizin böcekler kadar değeriniz yok diyor. Denizci emret efendim diyor.
Gücün yetmez anlarim ama çeker gidersin en azından dersin benden bu kadar
Bilmem hatırlar mısın ? Birkaç sene önce bir polis memuru sözde bir milletvekilinin oğlunu trafikte çevirip ceza yazmıştı. Sonra o milletvekilinin oğlu ile o karakolun amiri bütün polisleri sıraya dizip eşgal arayıp çoğu polisi de tokatlamışlardı. Polislerden tek ses yok. Hâlâ da polislik yapıyorlar. Ama o utanç hala sosyal medyada geziyor. Neyse daha yazmayacağım.
 
Korsanların iyiliği konusu nerden açıldı bu adamlar korsan, adalet mi dağıtmak için denize açılıyorlar. Öyle bile yapsalar ortak bir güç yok ortada herkes kendi inandığı adaleti sağlar, bir yere bayrağını koyarsa da istediğini yapar derdi olan gider indirir.
 
Çok şey olmuş gibi görünen ama sonuç olarak hiçbir şey olmayan leş bölüm. Ya adam gibi vs falan çiz yada girme buralara gösterme mikleti gaza getirmek için Roger falan
 
Kardeş bir kere elma ile armut karşılaştırma var.

Hükümetler geçicidir, devlet bakidir.

Bir devlet politikası anayasasi düşün ki diyor insanlar böcektir, kutsal ejder olmayan herkes böcekten aşağılık koledir.
Kutsal ejder ve goroseiler kafasina göre can alir can verir.
Bunu bile bile böyle bir ülkede devrimci olmayıp kendine böcek dedirten herkes ittir.

Amiraller de, garpta dahil hatta en son bölümde kizaru it oğlu ittir.
Yaşadığımız dünya 200-300 yıl önce tam da senin dediğin gibiydi. Hepimiz şerefsizlerin torunlarıyız sanırım.
 
Ben bu mantığı çözemedim. Smoker mesela adam üstlerinin aptalca emirlerine karşı geldiği için adamı şarka sürer gibi dünyanın öteki ucuna sürmüşler. Adam oraya geldikten sonra civardaki korsan faaliyetleri azalmış, halk huzurlu bir şekilde yaşamaya başlamış. Adam halkı koruduğu için küfür yiyor burada.
Bizim forum OP dünyasını günümüz gibi düşüyor ama OP dünyası eski zamanlar gibi. Tarihdeki çoğu savaş sadece binlerce kişi arasında yapılmış. Hindistanda milyonlarca kişi yaşarken Babür biraz asker toplayıp hakimiyeti ele geçirmiş. Çoğu Hintli kralının ismini bile bilmeden yaşayıp gitmiştir. Bilmesini sağlayacak bir iletişim hattı yok.

Koca Amiralleri bir Robin tanıyordu tayfada. Diğerleri köyünü biliyordur sadece. Sanji gibileri East Blue hakkında bilgi sahibidir. Dahası yok. Denizcilerin çoğu da birkaç bölgeyi korumak için donanmaya yazılmış tiplerdir. Herkesten Dragon olması beklenemez. Kiminin gücü yetmez kiminin böyle işlerle ilgisi yoktur. Sadece adalete katkı sağlamak da yeter.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 14)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık