Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Akainunun magmasını çizerken duman çiziyormuş E.oda . Kaido ve Kingde böyle bir duman çizmemiş hiç .
gerçek magmayı belirtmek için duman çizdiğini söylemişler bölüm detayında .
mantıklı geldi.
Buda magmanın sıcaklık farklılıkları olabilir . Misal Meigou 5000 derece , dai funka 3500 derece gibi gibi

Kaido ve King'in magma mıdır ateşleri onu bilemiyorum. Fakat normal ateş olmadığı da bariz. Normal ateş gibi çizmiyordu.

Normal ateş.



Magma





Bu da Kaido ve King'in alevli ejderhası... Düz alevlerde tonlama yokken magmada tonlama kullanmış, burada da o tonlamalar var. Magmanın daha akıcı formda olduğunu belirtmek için çiziyor sanırım böyle.







 
Son düzenleme:
Akainunun magmasını çizerken duman çiziyormuş E.oda . Kaido ve Kingde böyle bir duman çizmemiş hiç .
gerçek magmayı belirtmek için duman çizdiğini söylemişler bölüm detayında .
mantıklı geldi.
Buda magmanın sıcaklık farklılıkları olabilir . Misal Meigou 5000 derece , dai funka 3500 derece gibi gibi
Yanılgıyı oluşturan şey Akainu'nun meyvesi lav meyvesi değil magma meyvesi.Yani bildiğin volkan meyvesi aslında.Magma dediğimiz şey sadece lavdan ibaret değil piroklastik akıntı diye geçer içinde toz,kül,duman vs patlamanın etkisiyle dışarı salınan her madde vardır.Saka'nın meyvesinin sadece eritme kısmına odaklanıyorlar ancak magmanın itici daha doğrusu patlayıcı gücü de mevcut.Muhtemelen ışık hızında tekmeler kadar kuvvetli olmasa da bu meyvenin de magmadan ötürü sürekli bir kuvvet uygulaması söz konusu yani öyle vurdum geçtim şeklinde değil.Mf savaşında bu kuvvete Marco dayanamıyor geri püskürtülüyordu.Haki ile ilgisi yok magmanın itici kuvveti.Elbette Oda bunu da nerflemiştir orjinal kuvvetinde değildir ama volkan patlaması şiddetini hesaba katarsan azımsanmayacak bir güç.

O açıdan ne Kaido ne de King magma ortaya çıkaramazlar zaten.Fakat lav yahut onun dengi sıcaklıkta kor ateş eriyik madde çıkartabilirler.King'i bilmem ama dokunulmaz olmasından dolayı Kaido'nun yaptığı buydu kendini magmayla değil ama magmanın bir yan ürünü olan lav ile kaplamak.Lav illa çok akışkan olmak zorunda değil çok yavaş akan türleri de mevcut.Çizim desenleri aynı zaten.Luffy temassız vurma öğrenmese vuramayacaktı g5 olsa bile.

Ben o açıdan Kaido'nun yaptığını sıcaklık olarak Sakazuki'ye denk görüyorum ve manga gösteriyor ki Nika şu an dövüşse bu yüzden Sakazuki karşısında epey zorlanacak.
 
Gerçekten açıklamak istemezdim ama magma ve lav aynı şeylerdir. Sadece yeryüzüne çıkan magmaya lav deriz. Ayrıca magmada kül, toz yoktur erimiş kayaç vardır.. Kül duman ve toz dediğiniz şey magmada sıkışan gazların atmosfere hızlı yayıldığında magmayı parça pinçik etmesi ile milimetrik düzeydeki kayaçlardır.
Magmanın itici gücü yoktur, sadece yerin altında sıkışması dolayısı ile patlar.
Ayrıca mangada gözüken gaz ize normalde yerin altında oksijen ile teması olmayan bir malzemenin atmosfere çıktığında oluşan tepkimesidir.
 
Law vs Teach dövüşü manga saatine göre saatler sürmüş .

Ya Teach o kadar güçlü değil ya da Law Kide göre daha güçlü .

Zira Şanks Kidi 2 dakikada yok etti :d
Saatler sürdüğü nerede söylendi? Black Vortex ile dövüşün bitmediği Teach'in soluk soluğa kalmasından belliydi zaten.

Teach güçlü. Oda, Luffy'e bıraktığı için dövüşünü adam akıllı göstermiyor. Misal Gura ile nasıl dövüştüğünü bilmiyoruz, hakisini bilmiyoruz. Teach'in seviyesi Luffy'de daha net anlaşılır.

Law ile olan dövüşünde Law çok fazla hafife alındığından o öyle. Bir Black Vortex açıldı diye tüm dünya üstüne toprak atmıştı. Gelin görün ki yenildiği yerde ciddi hasarı dahi yok. Tayfası mağlubiyet almasa dövüşmeye devam ederdi. Bana göre Kid'den de güçlü. Performanslarına da baktığın zaman yani önde götürüyor.
 
Son düzenleme:
Yenemez. Değil Luffy isterse yanına 5 tane Kaido alsın yine bir şey yapamazlar; Juha Bach seviyesi adamlara.
Eğer bahsettiğimiz güç Toon Force ise gerçek anlamda böyle bir gücü olsa Luffy'nin değil Juha Bach hiç kimse önünde duramaz gibi. Tabi Luffy'nin durum biraz farklı.
- Dimensional Storage (Making things appear out of nowhere)
Luffy eğer tam anlamıyla böyle bir güce sahip olsaydı bu özellik sayesinde istediğini yapar.
- Reality Warping
Bu özellikle de aizen gibi pekala ywach'ın gelecek görme özelliğini etkisiz hale getirebilirdi.
Kaynak: https://vsbattles.fandom.com/wiki/Toon_Force
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık