Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Dizi] One Piece (2023-)

Diziyi Beğendiniz mi?

  • Evet, beğendim.

    Kullanılan: 151 66.5%
  • Hayır, beğenmedim.

    Kullanılan: 76 33.5%

  • Kullanılan toplam oy
    227
8 bölümü de daha önce hiç One Piece animesi veya mangası takip etmemiş 3 kişiyle izledim.Üçü de seriye bayıldı hatta bir sonraki bölümü iple çektiler ve üçü de zor beğenen tipler.Live action dünya çapında da büyük ilgi gördü zaten.Sonraki sezonlar da gelecektir uzun yıllar izlenecek bir dizi serisi oldu bile şimdiden.Evet bizim gibi ömrünün önemli bir kısmında One piece takip etmiş insanlar çok hata ve eksik gördü ama dünya çapında böyle bir ilgi görmesi işin iyi yapıldığının kanıtı gibi.
En beğendiğim 3 şey:
-Cast bence çok iyi oyunculuklar fena değil ilerleyen sezonlarda daha da oturacaktır.
-Garp Mihawk Shanks gibi efsanevi karakterler seride genelde çok az gösterilir fakat live action sadece 8 bölüm olmasına rağmen nerdeyse tayfa kadar gördük 3 efsaneyi de.
-Hikaye çok uztatılmadan sündürülmeden çoğu yeri değiştirilerek güzel sunulmuş.(8 bölüm çok kısa daha uzun olabilirdi bu dizinin hakkı minimum 12 bölüm)
En beğenmediğim 3 şey:
-Bu kadar uzun yıllar devam eden ve içinde derin konular barındıran bir serinin ilk sezonunun 8 bölüm olması çok kısa.Eğer dizi 20 sezon falan sürmeyecekse bu hikayeden çok fazla kırpma yapılacağı anlamına gelir.
-Zoro ve Sanji haricindeki dövüş sahneleri çok sığ.Luffy serideki en hareketli ele avuca sığmaz dövüşçü fakat biraz oyuncunun atletik olmamasından da kaynaklı ilk sezonda en durağan dövüşen karakterdi.Nami bile daha hareketliydi o derece.
-Live action da Luffy ve Koby nin hikayesini paralel ilerletiyorlar birisi korsan birisi denizci 2 ayrı hikaye gibi ilerliyorlar.Umarım bu önümüzdeki sezon rafa kalkacak bir planlama olur.Koby nin hikayedeki rolü çok çok küçük onu tüm hikayeye ortak etmeye kalkarsan diğer karakterlerin derinliğine inecek bölüm çekemezsin hele böyle her sezon 8 bölüm olacaksa çoğu önemli karakter 10 saniye görünüp çıkar.Mesela Don creig normalde önemli bir karakter mangadaki ve animedeki hikayedeki rolü daha geniş burada adama yer kalmadığı için nerdeyse uğrayıp çıktı birkaç dakikada elendi.Koby hikayesine bu kadar zaman ayrılırsa daha çok böyle 2 dakikada elenme hadisesi yaşanır.

Genel hatlarıyla iyi bir dizi izledik severek izledim.Eksikler giderilemeyecek eksiklikler değil.Dizi dünya çapında büyük ilgi uyandırdığı için önümüzdeki sezonlarda dizide daha çok tanınan iyi oyuncular göreceğiz.Oyunculuk ilk sezonda en büyük eksikliklerden ama önümüzdeki sezonlarda o iş de düzelir.Mesela iş oralara gelirmi bilmem ama Kaido karakterini Jason Mamoa dan izlesek fena mı olur ?
 
Bunu görmemiştim. Allah cezalarını vermesin bunların.:( Manga'da tam tersine seni yenebilirim diyor. Şu kılıç kullanamam rota bilmem yemek yapamam, yalan bile söyleyemem sözlerinden sonra Arlong sen ne yapabilirsin diye soruyordu.
Güzel sahneydi mangada ama bence mantıklı bir durum bossları güçsüz göstermemeleri lazım.

İlerde mesela Croc'la da dövüşürken 3-4 kere yatıp kalkmayacaktır çünkü dizide sıkar bu yani bunları nasıl yükselttilerse güç açısından çok fazla zorlandığı bossları da alçatmaları lazım.
 
Shanks yok etmiş Mihawk'ı. :cool:
Dizi yayınlandıktan sonra oyuncuların kazandığı instagram takipçisi.


Bu da fan yapımı Croco.
Sanji'nin her yerde mi hakkı yeneri :artiz:

Şaka bir yane Mackenyu zaten en çok takipçisi olan adamdı. Çok daha fazla bilinirliği var. Bu yapımdaki tek asyalı olması da avantaj onun için. Bu yüzden şaşırtıcı değil. Diğer ana karakterleri düne kadar adını bile duyan yoktu doğru dürüst.
 
Dizi gayet güzel olmuş. ( One Piece ile ilgili bilgisi olmayan ilk defa izleyen insanların düşüncesi)
Dizi tuzsuz yemek gibi olmuş. ( benim yorumum )
Hikayeyi kırpabilirsin veya diğer karakterleri ön plana çıkarabilirsin süre sınırlı hadi eyvallah. Fakat boss karakterlerini bu kadar aşağı çekmezsin. Luffy vs Arlong çok sönük kaldı. Arlong ne burnunu kullandı ne de dişlerini. Hiç olmazsa bir tur ısırsaydı be kardeşim. Kuro oradan oraya hareket etti sadece. Bırakın da bir iki kesik atsın adam gözü dönünce. Son anda aha dedim Garp'ı da dövecek Luffy neyseki dövdürmediler.
 
Sanji'nin her yerde mi hakkı yeneri :artiz:

Şaka bir yane Mackenyu zaten en çok takipçisi olan adamdı. Çok daha fazla bilinirliği var. Bu yapımdaki tek asyalı olması da avantaj onun için. Bu yüzden şaşırtıcı değil. Diğer ana karakterleri düne kadar adını bile duyan yoktu doğru dürüst.
Mackenyu'nun çok takipçisi varmış ya gerçekten, görünce şaşırdım. Ama daha çok Peter'e şaşırdım. Mackenyu açıklandığından beri sürekli göz önünde, dediğin gibi önceden de bilinirliği varmış ama Peter'in bir iki fotoğrafı yayınlanmıştır. Buna rağmen 600 bin takipçisi var: Peter
Yalnız adam One Piece'le ilgili hiçbir şey paylaşmıyor. Mihawk tryhard, Shanks casual. Biri her tweete cevap veriyor, diğeri rolümü yapar giderim diyor. :cool:
 
Daha yeni izleme fırsatı buldum, sanki paralel evrende One Piece izliyormuş gibi hissettim. Bence izlerken mangadaki olayların birebir olmasını beklemek yerine farklı bir One Piece deneyimi yaşamayı göze alarak izleyin
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 2, Ziyaretçi: 31)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık