Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Dizi] One Piece (2023-)

Diziyi Beğendiniz mi?

  • Evet, beğendim.

    Kullanılan: 151 66.5%
  • Hayır, beğenmedim.

    Kullanılan: 76 33.5%

  • Kullanılan toplam oy
    227
Senaryo değiştirmişler ama biraz saçmalamışlar. Garp-Mihawk ilişkisi saçma. Karakterlere bir türlü ısınamadım. Zoro'nun ağlayıp söz verdiği sahne mesela. Hiç geçmiyor. Ya da Arlong Park yürüyüş sahnesi. Sıfır etki. Bunlar için görsel efekte gerek yok. Her şey suni geliyor insana. İşin en zor kısmı olması gereken dövüşler vs diğer konulara göre çok daha iyiydi bana göre.
Bence One Piece'de shicilerin hükümeti hiç sallamayıp kafalarına göre iş yapması saçma. Daha bölümü izleyemedim ama Mihawk Garp'dan emir aldı mevzusuysa mantıklı bir değişiklik olmuş.
 
İzledikçe puanım düşüyor ya. Aslında beğendim 10/6 diyorum ama bazı sahnelerde de o kadar sinirlerim bozuldu ki. Zoro'nun flashbackini izledim şimdi. Etkileyici değil hiç Bunun sebebi sadece bir tane dövüş gösterdiler. Zoronun binlerce kez kaybetmesi, deli gibi çalışması, yetişkinleri bile dövdüğü sahneler, her şeyi çıkarmışlar. Kuina öldükten sonra iyice çıldırması yok. Ağlama sahnesi yok. Zoro'nun seni yendiğimde bunu mu bahane edeceksin demesini değiştirmişler biraz, etkileyici değil konuşmaları. Çok donuk. 2 dakika dövüş sahnesi gördük, Kuina öldü dendi. Bu kadar. İçi boş kalıyor. Zoro'nun epik bir müzik eşliğinde çalıştığını görsek, Kuina ile defalarca dövüştükleri belirtilse, son dövüşü yine kaybetse çok daha etkileyici olur. Burada sanki bir kez dövüştüler gibi.
Onun dışında bi çok sahneyi çekmedikleri için her şeyin içi boş ve anlamsız kalıyor. Morgan neden cezalandırıldı Garp tarafından? Suçu ne? Luffy'leri durduramaması mı? Mangadan bilmesek Morganı, sadece bu dizide izlesek, ee bu adamı niye çarmıha gerdiler deriz. İzlerken çok mutlu eden, gülümseten sahneleri var, ama o kadar güzel olabilecek sahneleri nasıl bu kadar boş, ruhsuz yapmayı başarabildiniz? Hiçbir yer duygulandırmıyor, germiyor, heyecanlandırmıyor. Çok ruhsuz.
 
Bence One Piece'de shicilerin hükümeti hiç sallamayıp kafalarına göre iş yapması saçma. Daha bölümü izleyemedim ama Mihawk Garp'dan emir aldı mevzusuysa mantıklı bir değişiklik olmuş.
Alıyor da takmıyor. Garp da sen şçisin nasıl beni takmazsın diyor. Ben şçi olmasam da sizi takmazdım ki siz beni mi durduracaktınız diyor. Mihawk aşırı hypelanmış dizide
 
Bence One Piece'de shicilerin hükümeti hiç sallamayıp kafalarına göre iş yapması saçma. Daha bölümü izleyemedim ama Mihawk Garp'dan emir aldı mevzusuysa mantıklı bir değişiklik olmuş.
Sıkıntı şu Mihawk toplantılara bile gitmiyordu, Sengoku bile en son görmeyi beklediğimiz kişi ayağı çekiyordu. Böyle bir adam neden Garp'tan emir alsın, ki denizcilerin emir verme yetkisi yok Shicilere.


 
Kıyas yapmamak en doğrusu ama bu kadar değişikliğe gerek var mıydı? Bugün manganın ilk bölümlerini tekrar okudum. Aradaki kalite farkını görmezden gelemiyorum maalesef. Çerezlik izlenir.
" Acaba şu sahneyi nasıl aktaracaklar, burası aynı mı olacak?" gibisinden düşünceler eşliğinde sürekli manga ile kıyaslayarak izliyorsan senin için bu diziden keyif almak imkansıza yakın demektir :D

Ben mangadan farklı bir yapım olacak gözüyle baktım bugüne kadar hep. Beklediğim gibi çıktığı için rahatsız olmadım belki de bilemiyorum. Mangaya sadık kalmadan ziyade görsellik, ses, cast gibi kriterlerim vardı. Eh onlar da ortalamanın üstüne çıkmışlar. İstediğimi aldım ben gerisini bilmem xd
 
Sıkıntı şu Mihawk toplantılara bile gitmiyordu, Sengoku bile en son görmeyi beklediğimiz kişi ayağı çekiyordu. Böyle bir adam neden Garp'tan emir alsın, ki denizcileirn emir verme yetkisi yok Shicilere.


İşte o bence mantıksız. Oda'nın klasik bir karakteri havalı göstereyim diye kendi evreni içinde çelişki yaratması. Yani shicilerin hiçbir yaptırım olmadan kafalarına göre takılmasının mümkün olduğu durumda nasıl etkin bir şekilde hükümet tarafından kullanılabilirler ki? Sadece Mihawk olsa bile ortada saçma bir durum var bence. Yani şöyle düşün, elinde çok yetenekli ama seni takmayan, emirlere uymayan bir eleman var. Buna rağmen tutmaya devam eder misin? Ne kadar yetenekli olursa olsun böyle bir durumda varlığıyla boşa yer işgal etmiş olur.

Gene shicilerin Sadece hükümetten değil, sahada aktif olan bazı elit denizcilerden de emir almaları mantıksız değil.

Kısacası bu durum Mangada uygun olmayabilir ama mangadaki mantıksız şeylerin giderilmesini destekliyorum.


Edit: tamam @Chibi Şeytan uyardı, alsa bile takmıyormuş dizide :D.

Gene de sahada aktif olan elit denizci tezimin arkasındayım. Gerçekçi düşünürsek böylesi daha verimli olur.


Edit2: Neyse yarın izleyim neymiş sahne göreyim ona göre yorum yaparım.
 
Sadece 2.bölümü beğendim buggy sahneleri aşırı iyiydi ama geri kalan sahnelerde ne duygu ne oyunculuk her şey sıfır hiçbir şey izleyiciye geçmiyor.
 
Abi fazla kasmayın bakın geçin. Mangaymış, Animeymiş düşünmeyin hiç öylesine bakın işte vakit geçirme şeysi. Beklendiğim gibi içine edilmiş halde geldi. One Piece anime veya Mangaya başlayacakları soğutma serisi...

Bunun yerine Sinematik animasyon yapsalardı daha iyiydi.
 
Animeyi 10 yildir izlemiyodum iyi oldu bu. Bu kadar kısıtlı zamana çok iyi yaymışlar hikayeyi. Başarılı. Garpın sürekli luffynin poposunda dolaşması can sıktı biraz. Genel olarak iyi. Amirallerin tipleri görmek için bile izlenir : )
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık