Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Dizi] One Piece (2023-)

Diziyi Beğendiniz mi?

  • Evet, beğendim.

    Kullanılan: 151 66.5%
  • Hayır, beğenmedim.

    Kullanılan: 76 33.5%

  • Kullanılan toplam oy
    227
Hem çok güzel hem de çok kötü, hem One Piece hem de One piece değil, değişikler de hem güzel hem değil. Çok arada bıraktı. Hikayedeki değişiklikler kötü değil bence ama bazı şeylerin üzerinde çok az durmuşlar, o yüzden hiçbir duygu hissettirmiyor. Ama yine de güzel, kötü diyemiyorum. Bence 8 bölüme bu kadar sıkış tokuş sığdırmak yerine aynısını 12-13 bölüm çekselermiş çok çok daha iyi olurmuş dizi. Böyle, olaylar çok hızlı geçtiği için çok bir şey hissettirmiyor önemli sahneler. 10/6 veriyorum. One Piece bilmeseydim 10/4 verirdim, bazı şeyler açıklanmıyor çünkü. Örneğin Morgan kötü biri olarak gösterilmemiş, Garp neden Morgan'ı cezalandırdı? Bazı sahneler çok amatör ve fan yapımı gibi duruyor bir de ama o kadar da göze batmıyor.
 
Roger beğenilmemiş sanırım. Adam kalıplı biri değil ama ben beğendim açıkçası rolünü de iyi oynamış. Garpla aralarındaki konuşmadan seriyi bilenler teslim olduğunu anlıyor vs.
Ama infaz ediliş anı ve Korsanlar çağının başlangıcı iyi yansıtılmamış.

Ufak bir sahneyle dünyanın dört bir yanından korsanlar gösterilmeliydi ve bu da seriyi bilenler için gönderme yapmaya çok uygun bir an olurdu. Bilinen bazı korsanlar gösterilebilirdi vs.
Üstüne imzamı atarım. Tek sorun kalıplı olmaması ama o kadar kusur kadı kızında da olur.

Ben daha çok idam anını pek beğenmedim. Bence daha ağır gitseler daha iyiydi.

Mesela açılış, her yerde insan kalabalığı, bağırış çağırış, fısıltılar. Daha sonra yetkili abinin Roger'ın getirildiğini söylemesiyle oluşacak bir sessizlik, Roger'ın o yürüyüşü, onu görmek için birbirini ezen ve fısıltıyla konuşan insanlar....

Tabi hava karanlık olacak ve hafif yağmur yağacak.


Bu arada o gemilerin hareket etme sahnesini ben sevdim. Çünkü direkt animenin ilk açılışına gönderme olmuş. Hoş bence. Zaten başlangıçta anlatım etkileyici ama bir yandan da olabildiğince sade olmalı.
 
Şunu da unutmamak lazım arkadaşlar bazı sahneler kesilmiş. Bunu Oda da onaylandı.

Ki daha önce 10 bölüm olduğu söyleniyordu. Yani yaklaşık 2 saatlik bir bölüm beğenilmeyip kesilmiş sonra ufak sahnele yeniden çekilerek kopukluklar giderilmeye çalışılmış olabilir. Zaten bazı oyuncuların veda mesajı yayınladıktan sonra tekrar çekimlere gittiği biliniyor vs.

Çekimlerin bir kısmı korana zamanı çekildi vs. vs. yani düzenli bir çekim süreci de olmamış. Devamı gelirse Oda işin içinde daha fazla olur. En baştan her adımda onun onayı ile gider muhtemelen.
 
Ben mi çok zevksizim yoksa siz mi çok pimpiriklisiniz merak ediyorum :D. Roger karakter olarak olmuş bence gayet mükemmel diyemem ama aşırı kötü de değil. O sahnede genel kurgu daha iyi ayarlanabilirdi. Biraz daha karanlık ve ağır bir ton iyi giderdi. Ancak oyuncuda bir sorun yok bence :D
Oyuncuda sorun yok gibi duruyor ama iyi bir oyuncunun etkisi ile standart bir oyuncu bir olmaz. Bir tirati Haluk Bilginer'in attığıni düsün bir de ayni tiratı Tamer Karadağlı'nin attığını düşün. Tamer çok sırıtmaz belki ama Haluk gibi duygu vermesi imkansız.
 
Yav benim dediğim de o zaten. Romantizm olsa bile öpüşme falan yok.


Yahu derginin sansürlediğini söylemedim bir de :D. Otosansür dedim. Yani dışarıdan doğrudan müdahale olmaksızın yazarların belli sebeplerle eserlerini kısıtlamaları, bazı şeyleri açık açık göstermemeleri.
La Seraph Hancock için "hehehe merak etmeyin pedo olduğunuz anlaşılmaz" diye açıklama yapan adam mı kendisini sınırlayacak, tutacak? :D Oda savunamk için kırk takla atıyorsun yine. Aynen çocuklar için uygun değil diye sınırlıyor kendsini.
 
Mihawk'ın sahildeki dövüşü iyiydi. Ama adamları kesiyor o kılıçla bari ikiye bölse. Zoro bile milleti doğrayıp çuvalla gezdiriyor. Reis katliamcı.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 18)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık