Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] League of Legends (2009)

İşte normalde daha çok kazanmam lazım, fakat takım bu şekilde veriyor diyorum. Yani söylenmekte haklı değil miyim? Karşıya Plat verecek, bana Gümüş benim adam 0-11 gidecek misal bu normal ve adaletli mi oluyor? Ben mesela niye karşı Mıdden daha çok kendimi yormak zorunda olayım aynı eloda?

Bir oyuncu görmüştüm geçen yıl, adam bot da adc oynuyor. Öyle taşıma vb. de yok 8-9 maç üst üste kazanmış. Bak yine diyorum 2 oyunu falan vardır iyi, daha bu şekilde takımın beni taşıdığı bir seri hatırlamıyorum şu oyunda. Çoğu maç kaybeden takım ile oynuyorum oyunu, oyun "Sen taşırsan kazanacak bu takım" dese anca böyle takımlar verir durumu oluyor resmen...
Şu plat gümüş olayında bir sorun var. Gümüşün win ratesi iyi değilse platla eşleşemez ama smurf olmadıklarını söylüyorsun. Attığın fotoda da g4 ire p4 adamı tokatlamıştı. Bence kaybedince çok gözüne batıyor bu durum. O dediğin adc winner q ya girmiştir. O adamın son 10 maçına değilde bir 30 40 maçına bakmak lazım. Normal oynayarakta bir o kadar üst üste maç kaybetmiştir.
 
Şu plat gümüş olayında bir sorun var. Gümüşün win ratesi iyi değilse platla eşleşemez ama smurf olmadıklarını söylüyorsun. Attığın fotoda da g4 ire p4 adamı tokatlamıştı. Bence kaybedince çok gözüne batıyor bu durum. O dediğin adc winner q ya girmiştir. O adamın son 10 maçına değilde bir 30 40 maçına bakmak lazım. Normal oynayarakta bir o kadar üst üste maç kaybetmiştir.
İrelia Plat oyuncusu zaten çıkmış lig baktım. Rakibi de öyle, şampiyon avantajı ve bizim gitmemizle falan aldı net şekilde.

Tokatladı diyecek fark da yok bence 1v1 de, ama lane'i kazanmıştı evet.

Kaybedince batmıyor gözüme bu arada genel olarak görüyorum bu durumu, bak o maçı kazandık ama yine de attım bunu. Bu kadar fark olmasa da benzer maçlarım var. Yani misal takım az çok toplu olduğunda kazanılıyorum yine hatta çok rahat kazandım o oyunu. Fakat bazı noktalara takım her noktadan kaybediyor bu şekilde takım verip, geçmişte de benzer şeyle karşılaştım diye olaydan bahsettim zaten. Misal 0-11 giden ayrık ittirme bile yapamayan bir Sion ile maç kazanmaya çalışmak kadar anlamsız bir hareket yok.
 
@Sir Crocodile 10 maçın 8’inde eziyorum midi demissin ama leagueofgraphs böyle diyor reis
Lane sadece kill alarak mı kazanılıyor reis?

Baskı kurarak vb. olaylarına hiç girmemişsin. Örnek verdigin çar Malzahar, lane itiş gücü yüksek rakip oyuncuların genelde kule altı farma zorlayan bir karakter.

Benim oyunlarıma daha ayrıntılı bak. Rakip Mıd ile aramda çoğu zaman net seviye farkı ve eşya farkı olur, bu doğrudan üstünlük demek. Farkında mısın 10 dk, fakat "High KDA" yazıyor. "Unkillable laner" yazıyor. Yani ben lane de çoğu zaman 1v1 de ölmem, farm, seviye ve eşya farkı atarım. Bunu da genel oyuna yayarim. Bu benim karşı koridora karşı üstün olduğumu ve kazandığımı gösterir zaten.

Yani sadece kill peşinde koşsam lane de hem ölür hem öldürür, benzer seviyede, benzer eşyalarla rakip ile mücadele ederim. Ne gerek var? Bu oyun 10 dk'lik bir oyun değil. Kule plati var, görevler var, Jungle var.

Kill oyunu oynasam CS oynarım...
 
@Sir Crocodile 10 maçın 8’inde eziyorum midi demissin ama leagueofgraphs böyle diyor reis
O kda malzahar için çok iyi bir kda bu arada. Malzahar da sıfır kaçma skili var. Midde bu özelliğe sahip tek şampiyon belki oyundaki tek şampiyon. Diğerleri en kötü bi yavaşlatma, hızlandırma ya da kalkanı fln oluyor. Ultin zaten kendini de sabitliyor açık hedef haline geliyorsun. Genelde görevini yapıp ölüyorsun bu yüzden. 2. item ryla Allah'ın emri zaten. Oradan gelen yavaşlatma ile bu açığını kapatıyorsun. Zhonya yı erkenden de alamıyorsun bu da kda ya bi etki. Malzahar da dünya sıralamasına girmiş ilk 100 e bak ne demek istediğimi anlarsın. İstisnalar haricinde kda lar hep leş. O istisnalar da idare edenler genelde. Onlar da büyük ihtimalle smurf hesap olduklarından düşük eloda kasmışlardır. Ama kazanma oranları yüksek önemli olan da bu. Bauss izleyen biri olarak kda nın bu oyunda o kadar da önemli olmadığını çok iyi bildiğini düşünüyorum. Kazanmanın çok farklı yolları var. Bu oyunu güzel yapan da bu zaten. Herkes kendi stilini göre oynuyor. Bu çeşitlilik olmasa oyun çok sıkıcı olurdu. Geçen mihawk oyunu kaybedenlerden eşit puan gitmesin kda yada hasarına göre puanları gitsin demişti. Riot bunu zaten ilk zamanlarda da düşünmüştü. Bunu yapamamasındaki sebep de bu anlattıklarım işte. Bunu riot da çok iyi biliyor.
 
Bu arada pasif laner yazıyor ya o Allah'ın emri malzahar da. 😄 Rework yediği ilk hali haricinde oyun başında 1 v 1 de lane de kill aldığımı hiç hatırlamıyorum. Şampiyonun manası ve hasarı yetmiyor o dakikalarda.
Çarın en büyük olayı oyun başında lane itip baskı kurması, Jungle rahatlatması. Fakat 2-3 kez koridor itemiyor çar mana bitiyor. Özellikle karşıda da 1 tık lane iten şampiyon varsa çok sıkıntı hale geliyor.

Yani rakip hatalı oynamadığı sürece kolay kolay oyun başlarında 1v1 kill alma olayı yok çarın. Adam en kötü minyon kaybetmeyi göze alıp gidip b atıp geliyor. Çünkü lane ittiğin için kule altı oynuyor.

Misal Fizz, Zed gibi bir çarın olsa canı az olan rakibi kule altında kesmen daha kolay fakat kaçma skili olan bir şampiyonu kule altında Malzahar ile 1v1 de R'si yokken kesmek zor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 12)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık