Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Türküler ve Türkü Paylaşım Platformu

Yüksek Yüksek Tepelere

"Malkara'ya ait olduğu rivayet edilen bu ayrılık türküsü, uzak bir köye gelin giden Zeynep'in ailesine duyduğu özlemi anlatır. Zeynep'in gelin gittiği köy, kendi köyüne üç gün uzaklıktadır. Yedi yıl boyunca ailesini görmeyen Zeynep'in hasreti gün geçtikçe büyür. Zeynep de özlemini dindirmek için kendi yazdığı bu türküyü evinin bahçesinde söyleyip durur. Bu hâline, kocasının kötü muameleleri de eklenen genç kadın hastalanır ve yataklara düşer. Hâlinin kötüleştiğini ve başka çaresi kalmadığını anlayan kocası karısının köyüne gider ve ailesini getirir. Zeynep'i yatağında kendinden geçmiş hâlde, bu türküyü söylerken gören annesi fenalık geçirir. Zeynep'in hasreti dinse de hastalığı iyileşmez ve ruhunu teslim eder. Bu türkü hâlen kına gecelerinde en çok söylenen türkülerin başında gelmektedir."
 
Bazı bilgileri konuya ekledim. Okumak isteyen olursa bu paylaşımla not düşüyorum. Konuyu baştan sona okuyan olursa burada bana belirtmenizi isterim. Teşekkürler.

Eklenilen bilgiler:


  • Döndürmeli türkü ve örneği.
  • Kırım ve Azerbaycan türküsü örnekleri.
  • Divan şiiri yapısında türkülerden bir türkü örneği.
  • Dinî türkülerden bir türkü örneği.
 
''Ayrılıq'' adlı türkünün en popüler versiyonlarını paylaşayım dedim.

Bu konuyu yukarıya çıkartan sayılı insandan birisin. Artık teşekkür etmek de ezber hâline geldi. Bu hafta 3-4 kere teşekkür etmişimdir saydıysan. Siteye atama özelliği gelse açtığım konularımın bir kısmına seni atardım. Bir dahaki açacağım konuyu da yüksek ihtimalle sen taşıyacaksın. Onda da teşekkür ederiz sana.
 
Jamala'nın türkü söylediğini bilmiyordum ki tanıdığım bir türkü olacağını da hiç beklemezdim.
Jamala'nın bu şarkısına bayılıyorum.
Bu şarkıya bayılmamak elde değil. Kesinlikle müthiş.

Jamala'nın baba tarafı Kırımlı olduğu için oranın müziklerine hâkim. Sırf Kırım türkülerinden oluşan "Qırım" adıyla albüm yapmış. Oranın türkülerinin çoğu bizimkiyle benzer. Müsait zamanın olursa dinleyebilirsin. Değerlendirmiş oluruz birlikte Roronoa.


 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık